Meerdere "live" selectie velden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 11:28:52
Quote Anchor link
Ik heb op het internet al gezocht maar dan vond ik meer dropdowns die "live" updaten of dat je van selectie 1 naar 2 naar 3 moet gaan. Maw ondanks zoeken vond IK niet wat ik nodig heb.

Wat zoek ik.
Voor een uitgebreide filtering op een grote data set heb ik bv 4 of 5 <select></select>
Deze worden altijd volledig gevult met alle beschikbare opties. Nu wil ik dat als iemand in bv selectie veld 3 een optie aanvinkt alle andere selectie velden alleen nog de opties weergeven die mogelijk zijn. Als dan de gebruiker in selectie veld 1 een selectie maakt moeten weer alle andere velden zich updaten met de resterende beschikbare opties (is dus een extra filtering)

Hopelijk leg ik goed uit wat ik bedoel. Zo niet geef het aan probeer ik het nog eens.

Wie kan mij (op weg) helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/05/2024 18:10:03
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/07/2013 11:46:57
Quote Anchor link
Geef een aantal concrete voorbeelden van die data. Waarover gaat het?
Sander Z op 26/07/2013 11:28:52:
als iemand in bv selectie veld 3 een optie aanvinkt alle andere selectie velden alleen nog de opties weergeven die mogelijk zijn


Hoe weet ik in "select 4" welke opties moeten verdwijnen mogen blijven in select 3?

bv. coctails: als rum niet geselecteerd is, moet Mojito verdwijnen ...

---

Trouwens; kan elke <select> elke andere select aanpassen? Heeft select 1 zowel een effect op select 3 als select 3 op select 1?

Of zijn er bv. 4 filter selects, en 1 resultaat?
Gewijzigd op 26/07/2013 12:17:11 door Kris Peeters
 
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 12:32:38
Quote Anchor link
De data komt allemaal uit een database mbv SQL.
Qua inhoud:
In selectie 1 staan bv landen
In selectie 2 plaatsen
In selectie 3 winkels

Bij een "verse" start:
Klik ik in selectie 1 op Nederland dan zou ik bij selectie 2 en 3 dus alleen nog de plaatsen en winkels moeten overhouden die in nederland zijn. Klik ik daarna in selectie3 op Hema, dan verdwijnen in selectie 1 alle landen waar geen Hema is en in selectie 2 alle plaatsen waar geen Hema is.

Het moet (bij verse start) nog wel mogelijk blijven om in selectie 1 bv nederland en belgie en duitsland aan te vinken. En als dit gebeurt is (eigenlijk dus per aanzetten van vink) zouden alle andere selectie velden zich moetn updaten.

Hopelijk zo al weer iets duidelijker
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/07/2013 12:48:55
Quote Anchor link
Okay, dat moest ik horen.
Dus van grof naar verfijnd. Het selecteren van een select heeft dus enkel invloed op de volgende selects, niet de vorige.


Kijk, hier een soort preview van het effect.
Dit is ongeveer waar het naartoe moet.

Ik vertrek nu wel op festival en ben dus een paar dagen niet beschikbaar.

Je kan dit copy/pasten in een leeg bestand...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta charset=utf-8>
    <title>Live select</title>
  </head>
  <body>
    
    <select class="live_select" id="alcohol" name="alcohol">
      <option value="">---</option>
      <option value="vodka">Vodka</option>
      <option value="rum">Rum</option>
      <option value="gin">Gin</option>
    </select>
    
    <select class="live_select" id="coctail" name="coctail">
      <option value="">---</option>
      <option value="mojito" data-alcohol="rum">Mojito</option>
      <option value="screwdriver" data-alcohol="vodka">Screwdriver</option>
      <option value="gin-fizz" data-alcohol="gin">Gin Fizz</option>
      <option value="white-russian" data-alcohol="vodka">White Russian</option>
    </select>
    
    <script src="//ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.8.3/jquery.min.js"></script>
    <script>
    $(document).ready(function() {
      // cashen van de elementen
      var select_elements = $('.live_select');
      var all_options = $('.live_select option');
      // events
      select_elements.change(function(e) {
        var select = $(this);    // = de select waar de gebruiker een optie heeft gekozen
        var value = select.val(); // value van de option.
        var select_name = select.attr('name');
        // die combinatie van gegevens gebruiken we nu voor de filter.  bv. we kozen alcohol -> rum.  =>  dan zoeken we naar 'data-alcohol="rum"'
        // we gaan alle options overlopen.  bv. Indien data-alcohol aanwezig is, gaan we die option uitschakelen tenzij die data-alcohol "rum" is
        all_options.css({'display': 'block'});  // voorlopig.  eerst alles terug zetten
        all_options.each(function(index) {
          var data = all_options.eq(index).data(select_name);
          if (data) {
            if (data == value) {
              all_options.eq(index).css({'display': 'block'});
            }
            else {
              all_options.eq(index).css({'display': 'none'});
            }
          }
        });
        
      });
    })
    </script>
  </body>
</html>
Gewijzigd op 26/07/2013 12:49:41 door Kris Peeters
 
Sander Z

Sander Z

26/07/2013 13:13:43
Quote Anchor link
Ik ga even met je code stoeien. I'll be back.

Toevoeging op 26/07/2013 13:18:26:

Mijn fout...
Ten eerste moet het van links naar rechts, maar ook van rechts naar links en alle andere mogelijke manieren werken.
En het gaat om checkboxes. Ik gaf het zelf compleet verkeerd aan. Dus een rij checkboxes voor de landen, een rij voor de plaatsen en een rij voor de winkels.

Dus check ik een plaats aan, dan zal de rij met landen en de rij met winkels zich moeten aanpassen.

Sorry voor mijn onduidelijkheid.
Gewijzigd op 26/07/2013 13:22:03 door Sander Z
 
Kris Peeters

Kris Peeters

29/07/2013 10:55:14
Quote Anchor link
Dat is al meteen een heel ander verhaal.
 
Sander Z

Sander Z

29/07/2013 11:57:53
Quote Anchor link
Ja dat begreep ik al. En wordt er ook niet makkelijker op... Als het mogelijk is!?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.