Meerdere gegevens ineens opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Qua type opdrachten is er echt een verscheidenheid aan afnemers, zo werken ze met grote multinationals, maar ook met startups. Zo kom je te werken in een gevarieerde omgeving en kan je ook schakelen tussen verschillende culturen. De projecten variëren van greenfield projecten tot langdurige ontwikkeltrajecten. Hier wordt alleen maar gewerkt met aan front end projecten. Daarom maakt het onze partner niet uit waar jij kennis van hebt, als je maar gedegen kennis hebt van Javascript frameworks, Unit testing en ook bekend bent met de scrum methodiek. Eisen Minimaal 4 jaar relevante werkervaring Kennen en ervaring van Javascript frameworks

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Senior Developer ERP Dynamics 365

Samengevat: Deze werkgever is een softwarebedrijf. Ben jij een enthousiaste developer? Heb je ervaring met ERP of Dynamic 365 bussines central? Vaste baan: ERP Applicatie Specialist ERP MBO €3.600 - €5.200 Wij houden ons als bedrijf bezig met het leveren en implementeren van het Microsoft Dynamics pakket binnen verschillende industriële sectoren. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Binnen ons open team is er een no-nonsense cultuur. Daarnaast is er veel onderling contact door de korte communicatielijnen. Het team werkt enthousiast samen om een

Bekijk vacature »
Marc rc is as

Marc rc is as

22/09/2010 14:23:27
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een script voor aan- en afmelden van leden voor activiteiten.
Graag wil ik een pagina creëren waaraop alle activiteiten vermeld staan. De leden kunnen dan afzonderlijk aangegeven pof ze aanwezig zijn of niet. (of deels)

Dus:

Datum: 1 Activiteit: 1 Aanwezig: ja/nee/deels Opmerking:
Datum: 2 Activiteit: 2 Aanwezig: ja/nee/deels Opmerking:
Datum: 3 Activiteit: 3 Aanwezig: ja/nee/deels Opmerking:

In eerste instantie had ik dit gemaakt met radiobuttons, maar dat krijg ik maar niet aan de gang.

Daarom heb ik eenzelfde idee gemaakt met een select.

Dit werkt voor een deel.
Als ik het formulier invul wordt alleen het eerste record opgeslagen en het Agenda_ID zelfs helemaal niet.

Waarschijnlijk doe ik iets fout met de lus, maar kan niet achterhalen wat.

Kan iemand me helpen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?php
if (!isset($_REQUEST['verzenden'])){
$sql= "SELECT *,
            DATE_FORMAT(Agenda_Datum, '%e-%c-%Y') AS formatAgendaDatum
            FROM agenda
            ORDER BY Agenda_Datum ASC"
;
            
$resultaat = mysql_query($sql);
?>

<h1>Aanwezigheid</h1>
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>" method="post" name="form">
<?php
while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaat)){
$id=$rij['Agenda_ID'];
?>


<input name="user" type="hidden" value="<?php echo $_SESSION['user'] ?>" />
<input name="agenda" type="hidden" value="<?php echo $rij['Agenda_ID'] ?>" />
<input name="datum" type="text" class="xsmall" value="<?php echo $rij['formatAgendaDatum'] ?>" />
<input name="afspraak" type="text" class="small" value="<?php echo $rij['Agenda_Afspraak'] ?>" />
<select name="optie" id="optie"><?php
                  $sqli
= "SELECT * FROM meld_optie ORDER BY Meld_optie_ID ";
                  $resulaat1 = mysql_query($sqli);
                  while($rij1 = mysql_fetch_array($resulaat1)){
                      echo '<option value="'. $rij1['Meld_optie_ID'] . '">' . $rij1['Meld_optie_Naam'] . '</option>';
                }

                ?>

</select>
<input name="opmerking" type="text" class="normal" value="opmerking bij ''deels''" />
<?php
}?>

<input name="verzenden" type="submit" class="button" id="verzenden" value="Opslaan" />
<input name="reset" type="reset" class="button" id="reset" value="formulier wissen" />
</form>
<?php
}else{     // hier komt de verwerking van het formulier.
    $user = $_REQUEST['user'];
    $agenda = $_REQUEST['agenda'];
    $optie = $_REQUEST['optie'];
    $opmerking = $_REQUEST['opmerking'];
    
    $sql = "INSERT INTO agenda_users (Agenda_User_ID, Agenda_ID, ID_user, Agenda_User_Aanw, Agenda_User_Opm) VALUES ('','$user', '$agenda', '$optie', '$opmerking')";
        
        if(!mysql_query($sql)){
            echo '<p class="red">De aan-/afmeldingen zijn niet opgeslagen</p>';
        }
else{
            echo '<p>De aan- en afmeldingen zijn opgeslagen <br /></p>';
            echo '<a class="normal" href="aanwezig.php">Terug naar opstaande aan- / afmeldingen</a>';
        }

        mysql_close($db);
        }
    
?>
Gewijzigd op 22/09/2010 14:24:13 door Marc rc is as
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 10:18:12
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/09/2010 14:46:43
Quote Anchor link
Als je naar de HTML van je gegenereerde formulier kijkt, zul je zien dat er allemaal verschillende velden met dezelfde naam in staan. Dit geeft een probleem, sterker nog: alleen de waarden van de laatste velden zullen in dat geval verzonden worden.

Als je meerdere inputvelden voor dezelfde soort informatie wilt gebruiken, dan zou je een array als veldnaam op kunnen geven. Bijvoorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input name="user[]" ...

Als je na verzenden kijkt hoe de $_POST array eruit ziet, zul je zien dat de waarden van de verschillende 'user' velden nu in een array staan.

Van hieruit kun je nu de verschillende waarden in de database gaan invoeren door de $_POST array op een handige manier uit te lezen.
 
- SanThe -

- SanThe -

22/09/2010 14:58:14
Quote Anchor link
...
Gewijzigd op 22/09/2010 14:58:53 door - SanThe -
 
Marc rc is as

Marc rc is as

22/09/2010 16:41:36
Quote Anchor link
Ik vond hetvolgende via google. Echter hier wordt een einde aangegeven met de $i <=3.

Bij mij is er echter niet bekend hoeveel het er gaan worden.

Hoe kan ik dat aangeven?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
                for($i = 1; $i <= 3; $i++)
                {

                    echo '<input type="text" id="tekst'.$i.'" name="teksten[]" />'.PHP_EOL;
                }

?>
Gewijzigd op 22/09/2010 16:42:05 door Marc rc is as
 
Joren de Wit

Joren de Wit

22/09/2010 17:16:37
Quote Anchor link
Zie mijn eerdere antwoord: de oplossing die jij gevonden hebt, heb je niet nodig. Jij gebruikt immers al een while loop en als je arrays als namen voor je inputvelden gebruikt, wordt de input automatisch genummerd. Probeer het maar eens...
 
Marc rc is as

Marc rc is as

22/09/2010 17:33:54
Quote Anchor link
Als ik dat doe krijg ik (waarschijnlijk vanzelfsprekend) in mijn database 2 keer 'n 0 en 2 keer "Array".

Dat komt natuurlijk door dit:

Quote:
Van hieruit kun je nu de verschillende waarden in de database gaan invoeren door de $_POST array op een handige manier uit te lezen.


Kan je me een voorzetje geven voor die "handige manier" aub.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<input name="user[]" type="hidden" value="<?php echo $_SESSION['user'] ?>" />
<input name="agenda[]" type="hidden" value="<?php echo $rij['Agenda_ID'] ?>" />

<input name="datum" type="text" class="xsmall" value="<?php echo $rij['formatAgendaDatum'] ?>" />
<input name="afspraak" type="text" class="small" value="<?php echo $rij['Agenda_Afspraak'] ?>" />
<select name="optie[]" id="optie"><?php
                  $sqli
= "SELECT * FROM meld_optie ORDER BY Meld_optie_ID ";
                  $resulaat1 = mysql_query($sqli);
                  while($rij1 = mysql_fetch_array($resulaat1)){
                      echo '<option value="'. $rij1['Meld_optie_ID'] . '">' . $rij1['Meld_optie_Naam'] . '</option>';
                }

                ?>

</select>
<input name="opmerking[]" type="text" class="normal" value="opmerking bij ''deels''" />
<?php
}?>

<input name="verzenden" type="submit" class="button" id="verzenden" value="Opslaan" />
<input name="reset" type="reset" class="button" id="reset" value="formulier wissen" />
</form>
<?php
}else{     // hier komt de verwerking van het formulier.
    $user = $_REQUEST['user'];
    $agenda = $_REQUEST['agenda'];
    $optie = $_REQUEST['optie'];
    $opmerking = $_REQUEST['opmerking'];
    
    $sql = "INSERT INTO agenda_users (Agenda_User_ID, Agenda_ID, ID_user, Agenda_User_Aanw, Agenda_User_Opm) VALUES ('','$user', '$agenda', '$optie', '$opmerking')";
        
[
/code]
Gewijzigd op 22/09/2010 17:35:35 door Marc rc is as
 
Kevin van Leeuwen

Kevin van Leeuwen

22/09/2010 19:35:50
Quote Anchor link
dit kan je doen toch door middel van een foreach ?

zie : http://www.php.net/foreach
 
Marc rc is as

Marc rc is as

22/09/2010 20:02:29
Quote Anchor link
Oke,

Ik had al zoiets gevonden als dit. Standaard natuurlijk, maar ik zou niet weten hoe ik het hier moet toepassen. De key's zijn de "name" en de waarde de inhoud van de "name". Wat zet ik nou waar?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
foreach($waarden as $key => $waarde)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

23/09/2010 11:02:52
Quote Anchor link
Je zult de $key moeten gebruiken om de betreffende waarden uit de andere input arrays te selecteren.

Een klein voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    echo '<pre>'.print_r($_POST, true).'</pre>'; // Print de $_POST array als voorbeeld
    
    // Geef ingevulde gegevens als lijst weer

    echo '<ul>';
    foreach($_POST['naam'] as $key => $naam) {
        echo '<li>'.$naam.' - '.$_POST['geboortedatum'][$key].'</li>';
    }

    echo '</ul>';
}

?>


<form action="#" method="post">
<?php
// Voorbeeld input velden
for($i = 1; $i <= 5; $i++) {
    echo '<p>
        <label>Naam</label>
        <input type="text" name="naam[]" /><br />
        <label>Geboortedatum</label>
        <input type="text" name="geboortedatum[]" />
    </p>'
;
}

?>

<input type="submit" value="verzenden" />
</form>
 
Marc rc is as

Marc rc is as

24/09/2010 20:00:52
Quote Anchor link
Dat is al weer een stuk duidelijker.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
for($i = 1; $i <= 5; $i++)


Ik heb echter een onbekend aantal regels. De hoeveelheid regels worden nl uit de database gehaald. Hoveel het er zijn is steeds verschillend.
Hoe kan ik dat regelen?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/09/2010 11:23:40
Quote Anchor link
Zoals gezegd, dat hoef je niet te doen. Dat maakt immers niet uit. Je kunt gewoon die for loop vervangen door jouw while loop! :-)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.