Meerdere id's weergeven onderelkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Back-end Developer (Permanent position with the em

Bedrijfsomschrijving Dutch specialist in technical installation materials. Functieomschrijving Purpose of the position: Our client is looking for a Back-end Developer who, together with the rest of the energetic and dynamic team, is responsible for the development and management of the website. This not only concerns the development and management of the current website, but also the development of a new Headless Commerce Platform to keep the customer's website Future proof. Within the IT department, there is a real DevOps culture and the commerce team is at the forefront and tries to implement continuous improvements. Most important tasks: ï‚· Designing and

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Back end developer

Functie Jij als full stack ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor 90% van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van grote maatwerk applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. De technische uitdaging momenteel is dat

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

14/04/2011 17:02:37
Quote Anchor link
Hallo allemaal, ik ben bezig met php en sql te leren en ik had eigenlijk een vraag.
ik ben bezig met een pagina, waar ik een lijstje wil hebben met de mensen die bij ons op de afdeling werken.
Dus een foto, naam, achternaam, email en telefoonnummer. Nu ben ik zo'n beetje bezig geweest en kom wel een eind maar ik kom wat moeilijkheden tegen:

Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit een beetje klopt?
Ik heb een design waarin ik de naam, achternaam enzo wil terug laten komen en nu is nummer 1 mij gelukt?
Maar is er iets dat ik de hele database kan opvragen opdeze manier?? zonder dat ik handmatig bij Where id='1' moet invullen?

Groeten Gijs

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php     $connectie = mysql_connect("localhost","root","wachtwoord");
            if(!$connectie){
        die("Database faalt: " . mysql_error());
    }

           $db_select = mysql_select_db("testdb",$connectie);
           if (!$db_select) {
           die("Database faalt: " . mysql_error());
    }

?>

<html><head><title>Test</title></head><body>
<?php $commando="SELECT *
                                        FROM `testdb`
                    WHERE id='1'"
;
$resultaat=mysql_query($commando);
$array=mysql_fetch_array($resultaat);

echo  $array['id'];
?>

<tr>
    <td>Naam</td>
    <td><?php echo  $array['naam'];?></td>
    <td>Achternaam</td>
    <td"><?php echo  $array['achternaam']; ?></td>
    <td>Telefoon</td>
    <td><?php echo  $array['telefoon']; ?></td>
    </tr>

<?php mysql_close($connection); ?></body></html>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 14/04/2011 17:08:09 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:16:15
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

14/04/2011 17:10:26
Quote Anchor link
Zou je in het vervolg code tags willen gebruiken en niet 6x een identiek topic willen openen. De overige topics heb ik verwijderd.

Ontopic:
je zou eens naar de functie while() kunnen kijken

Voor het zetje in de goede richting de while loop zet je om regel 19 en 26 heen.

TIP 1: gebruik geen `backticks` in je sql query in PHP.
TIP 2: gebruik geen * in je query maar enkel de velden welke je nodig hebt (naam,achternaam,telefoon)
Gewijzigd op 14/04/2011 17:12:39 door Bas IJzelendoorn
 
- SanThe -

- SanThe -

14/04/2011 17:12:56
Quote Anchor link
SELECT ..... FROM ...... (en geen WHERE)
Dan met een while() lezen.
while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{
// echo
}
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

14/04/2011 17:29:23
Quote Anchor link
sorry bas,
santhe is dat hetzelfde als: while ($row = mysql_fetch_array($result)) ?
ik doe ergens iets verkeerd. zou het dan aan de "" liggen ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php $commando="SELECT *
                                        FROM `testdb`
                                         WHERE naam, achternaam, telefoonnummer"
;
$resultaat=mysql_query($commando);
while ($row = mysql_fetch_array($result)); {
echo
<tr>
    <
td>Naam</td>
    <
td>[code]<?php echo  $array['naam'];?>
</td>
    <td>Achternaam</td>
    <td"><?php echo  $array['achternaam']; ?></td>
    <td>Telefoon</td>
    <td><?php echo  $array['telefoon']; ?></td>
</tr>
};
 ?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/04/2011 17:33:25
Quote Anchor link
Je controleert nergens of je query wel gelukt is, en ik kan je vertellen dat dat niet het geval is. De WHERE clausule van je query klopt namelijk niet.

Controleer dus altijd of je query wel gelukt is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$sql
= "SELECT ... (rest van je query)";
$result = mysql_query($sql);

if($result == false) {
  trigger_error(mysql_error().' <br/>In query: '.$sql);
}

else {
  while($row = mysql_fetch_assoc($result)) {
    // Doe wat met het resultaat (dat in $row zit);
  }
}

?>


Toevoeging op 14/04/2011 17:34:27:

ps. Uiteraard ontbreken bij je echo ook de quotes nog...
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

14/04/2011 17:54:01
Quote Anchor link
joren zo goed kan ik het nog niet. ik kan alle informatie opvragen van de database dat gaat ook makkelijk op deze manier:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<html>
    <head>
        <title>Team Finance9</title>
    </head>
    <body>
<?php include("connection.php"); ?>
<?php
$commando
="SELECT * FROM `personen`";
$result=mysql_query($commando);

while($array=mysql_fetch_array($result)){
echo "<br />";
echo "De inhoud van een kaart:<br />";
echo "Naam: " . $array['naam'] . "<br />";
echo "Achternaam: " . $array['achternaam'] . "<br />";
echo "Telefoonnummer: " . $array['telefoonnummer'] . "<br />";}
?>

<br /><br />

<?php require("system/footer.php")?>


Zo lukt het wel alleen het punt is dat mijn baas het uitgetekend heeft op een blaadje en dan moet ik 3 rijen langselkaar maken .
in de eerste rij de foto van de persoon, in de tweede rij naam, achternaam, telefoonnummer, en in de derde rij ook informatie.
dus dan krijg ik dat de php onderbroken wordt door de td tr en de standaard dingen naam, achternaam, telefoon enzo.... pff ik heb urenlang tutorials gekeken en mijn hoofd staat op ontploffen het is zooo geavanceerd.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/04/2011 18:06:20
Quote Anchor link
Als je 3 rijen naast elkaar wilt, vraagt dat om het gebruik van een tabel. Het is in deze gevallen sowieso handig om eerst eens te bedenken hoe de HTML eruit moet komen te zien en dat dan pas met PHP te genereren.

Dus zoiets zul je moeten krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<table>
  <tr>
    <td>Foto</td>
    <td>Naam</td>
    <td>Information</td>
  </tr>
  <tr>
    <td>Foto</td>
    <td>Naam</td>
    <td>Information</td>
  </tr>
(etc...)
</table>


Nu is het aan jou de uitdaging om dat te genereren binnen je while loop. En ook blijf ik bij mijn punt dat je altijd moet controleren of je query wel gelukt is, lees ook eens deze SQL beginnershandleiding.
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

14/04/2011 18:14:20
Quote Anchor link
joren, dankjewel voor de controle tip die zal ik zeker doornemen. Je hebt het dan over de . mysql_error die heb ik in mijn connector.php staan.

En inderdaad in photoshop gesliced daarna in dreamweaver aan het bewerken (dus het ziet er ongeveer uit als wat je hebt getypt) maar dat is ook inderdaad waar ik het op wil toepassen, maar ik weet niet precies hoe. ik gebruik dan elke keer de \ bijvoorbeeld zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<td width=\"18\">
in mijn php code. En dat werkt niet omdat er zo'n 100 van dit soort dingen staan in 1 tabel.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

14/04/2011 18:23:31
Quote Anchor link
Nee niet de mysql_error() in connector.php maar juist elke keer na het uitvoeren van een query. Als de query, om wat voor reden dan ook mislukt, zal mysql_query() FALSE teruggeven. Met mysql_error() kun je vervolgens de bijbehorende foutmelding opvragen...

Wat betreft die \ voor die dubbele quotes, dat is heel makkelijk te ondervangen door voor je echo enkele quotes te gebruiken. Vergelijk:

<php
echo "<td width=\"18\">";

// En:
echo '<td width="18">';
?>
En eigenlijk zou je die inline style (die width in dit geval) helemaal niet daar moeten plaatsen. Gebruik CSS om de opmaak te verzorgen. Ook daarover is genoeg te vinden op internet, wederom even googlen dus :-)
 
Gijs van Moosdijk

Gijs van Moosdijk

14/04/2011 18:43:42
Quote Anchor link
Aaa super, weer wat bijgeleerd maar dit betekent dat ik de gehele tabel in de php code moet behouden. Ik hoop dat er iemand reageerd met een similaire probleem. Want ik moet nog een hoop leren. Groeten Gijs.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.