meerdere rijen verwijderen uit db met checkbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Developer / SQL DBA / Financiële instelli

Functieomschrijving Ben jij een ervaren SQL Developer / SQL DBA die houdt van een uitdaging? Heb je ruime ervaring met SQL, SQL Server, SSIS en het bouwen van queries? Lijkt het jou interessant om verantwoordelijk te zijn voor de gehele Nederlandse database omgeving van deze internationale financiële organisatie? Lees dan snel verder! Verantwoordelijk voor operationele werking van de database omgeving voor alle Nederlandse vestigingen; Schrijven van SQL queries; Beantwoorden complexe integratie vraagstukken; Meewerken aan uiteenlopende interne projecten en organisatiebrede migratie trajecten; Requirements opstellen; Fungeren als sparringspartner voor de business. Functie-eisen HBO werk- en denkniveau; Minimaal drie jaar ervaring in een

Bekijk vacature »

Mark Dijkstra

mark Dijkstra

04/11/2007 02:42:00
Quote Anchor link
iemand eenig idee hoe je met de checkbox meerdere rijen ineens kan verwijderen??


alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

15/11/2019 21:05:03
 
Frank -

Frank -

04/11/2007 13:02:00
Quote Anchor link
Hele vage vraag, maar ik gok dat je bedoelt hoe je meerdere records kunt verwijderen door meerdere checkboxen aan te vinken.

Geef alle checkboxen dezelfde name en zet achter deze naam []. Hiermee maak je er een array van:
name="records[]"

Op de server lees je met een foreach de array $_POST['records'] uit en kun je 1 voor 1 de records gaan weggooien.

Je zou het ook met 1 query kunnen oplossen, maar gaat er dan wat mis, dan wordt het lastig om uit te zoeken wat er nu precies mis ging. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar meerdere queries.

Vraagje: Waarom verwijderen als je ook de status van een record kunt aanpassen? Dan kun je fouten nog eens ongedaan maken.... Neem een kolom 'status' op in je tabel en zet daarin bv. 'actief' of 'inactief' en laat vervolgens een UPDATE-query los op je database. Maak je dan een foutje, dan hoef je alleen de status aan te passen.
 
Mark Dijkstra

mark Dijkstra

04/11/2007 17:18:00
Quote Anchor link
klopt ik wil meerdere rijen verwijderen(in dit geval gebruikers) ik had al ene voorbeeld gevonden met die array[] dat werkt ook maar ik had der een beveiliging op zitten met een javapopupje te beveiliging maar miss ook wel handig als het nog niet helemaal word verwijderen ;)
 
Frank -

Frank -

04/11/2007 17:22:00
Quote Anchor link
Beveiliging en javascript... Dat gaat niet in 1 zin, er is namelijks niks veiligs aan js. Zet het uit en dat was het dan.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.