Meerdere rijen verwijderen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als C# ontwikkelaar ben jij de spin in het web bij deze organisatie. Jij begeleidt en traint de field engineers die bij de klanten machines leveren en installeren. Daarnaast ondersteun jij de field engineers als zij bij de klant vastlopen bij het installeren van de machine m.b.t. software matige vragen. Jouw doel is dan ook om de technische kennis van de field engineers door middel van training zoveel mogelijk uit te breiden. Dit om ervoor te zorgen dat zij zelfstandiger software matige problemen kunnen oplossen. Ook ben jij verantwoordelijk voor het bedenken van software oplossingen voor klanten en dit

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een echt familiebedrijf in de omgeving van 's-Hertogenbosch ben ik op zoek naar een Software Developer. Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Front-end developer Supply Chain Angular, ReactJS,

Functie Het development team bestaat momenteel uit 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creëren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld meedenken over strategie en design. Hierin krijg je veel vrijheid om de functie naar eigen inzicht in te vullen en te pionieren. Alle data die wordt gebruikt is zichtbaar in een webapplicatie, geschreven in Angular en React. Momenteel zijn ze bezig om de dashboards anders vorm te geven en de

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 15:44:00
Quote Anchor link
Beste leden,

Ik zit al een tijd met deze vraag, en kom er maar niet uit.

Ik ben bezig met een nieuws systeem voor me zelf, en ik wil in de admin ook meerdere nieuws berichten verwijderen (om alles schoon te houden)

Maar echter lukt me het niet.

Ik gebruik de volgende code (ik maak tevens gebruik van template power)

De html gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Het php gedeelte
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$titel = $_POST['kies'];
    
    mysql_query("DELETE FROM nieuws WHERE id = '".$titel."'") or die(mysql_error());
    $tpl->newBlock('goed');
    $tpl->assign('SUCCES', 'Met succes verwijdered');


Ik weet al dat de $_POST['kies']; niet automatisch in een array komt. Echter moet dat wel om de boel te kunnen verwijderen.
 
PHP hulp

PHP hulp

06/10/2024 14:00:48
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 15:48:00
Quote Anchor link
Je query is nu:
DELETE FROM nieuws WHERE id = '".$titel."'"

Die id = hoogstwaarschijnlijk een INT dus de enkele quotes moeten/mogen weg.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 15:51:00
Quote Anchor link
Het is inderdaat een int.

Welke quotes bedoel je?

En ik kan dus ook meerdere berichten selecteren, en elke bericht heeft een andere id. En hoe moet ik dat oplossen?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 15:55:00
Quote Anchor link
De enkele ;-)

Zo dus:
DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $titel

Zolang je selecteert op een id zul je inderdaad alleen enkele records kunnen verwijderen. Als je er meer wilt verwijderen, bijvoorbeeld aan de hand van een array met id's, moet je zoiets doen:

DELETE FROM nieuws WHERE id IN(1,2,3,4,5,6)

waarbij 1,2,3,4,5,6 de waarden uit je array zijn.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:00:00
Quote Anchor link
hmm, de enkele quotes verijderd.

En ik heb dus ook IN toegevoegd, en hij verwijderd er maar 1.

Moet ik de post var nog in een array zetten?

Tot nu toe heb ik de volgende query lijn:

mysql_query("DELETE FROM nieuws WHERE id IN(".$titel.")") or die(mysql_error());
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:09:00
Quote Anchor link
$titel bevat de waarde van $_POST['kies'] en daar zit maar 1 getal in. Op die manier zul je inderdaad altijd maar 1 record kunnen verwijderen.

Als je een array uit je formulier wilt krijgen, zul je met een multiple select moeten gaan werken, of met een series checkboxen.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:11:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Ik doe het al met miltiple select.

En check boxen, nee. Maar ik denk ook tevens dat hier boven staand wel iets fout gaat.
 
Frank -

Frank -

06/09/2007 16:16:00
Quote Anchor link
print_r $_POST['kies'] eens, dan wordt het duidelijk welke data er nu in de array staat. Vervolgens ga je van deze array een keurige string maken waarbij je de nummers kommagescheiden keurig op een rijtje zet. Dit slinger je de query in en klaar is kees.

Niet vergeten te controleren hoeveel records er zijn verwijderd!
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:16:00
Quote Anchor link
Okee, dan zit dus in $_POST['kies'] een array met de gekozen waarden. Dan krijg je zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        foreach ($_POST['kies'] as $nr) {
            $sql = "
                DELETE FROM nieuws
                WHERE id = "
. $nr;
            if (mysql_query ($sql)) {
                if (mysql_affected_rows () > 0) {
                    echo 'record met id: ' . $nr . ' is verwijderd';
                }
            }

            else {
                trigger_error (mysql_error ());
            }
        }
    }

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
- wes  -

- wes -

06/09/2007 16:17:00
Quote Anchor link
$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr . "";

jan foei

$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr;
 
- SanThe -

- SanThe -

06/09/2007 16:23:00
Quote Anchor link
wes schreef op 06.09.2007 16:17:
$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr . "";

jan foei

$sql = "DELETE FROM nieuws WHERE id = " . $nr;

Hahaha... (sorry Jan, maar ik moest even lachen)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

06/09/2007 16:30:00
Quote Anchor link
Ik zie het ja :-)

Het heeft te maken met mijn manier van werken. Bepaalde code snippets zitten onder shortcut keys bij mij en daar hoort buiten quotes halen ook bij. Ik zal hem even verwijderen.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 16:33:00
Quote Anchor link
Dit is wat veiliger:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= 'DELETE FROM nieuws WHERE id = ' . (int)$nr;
?>


Zo zorg je ervoor dan er altijd een nummer in de query komt.

En niets iets als "0 OR 1=1", wat voor een lege nieuws tabel zorgt.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:34:00
Quote Anchor link
Naja, nu verwijderd hij niks.

hmm, dan toch gewoon over gaan op 1 per keer.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 16:36:00
Quote Anchor link
Je select veld moet aangepast worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select name="kies[]" size="5" multiple="multiple" id="kies">
  <!-- START BLOCK : while_d -->
    <option value="{ID}">{VAL}</option>
    <!-- END BLOCK : while_d -->
  </select>


Nu wordt "kies" verzonden als array. Nu moet het lukken, denk ik.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

06/09/2007 16:49:00
Quote Anchor link
Dat was de truc. Thanks!
 
Frank -

Frank -

06/09/2007 16:54:00
Quote Anchor link
@Martijn: Bij een multiple hoef je geen blokhaken achter de naam te zetten, de browser maakt er zelf al een array van. Dat is juist 1 van de eigenschappen van multiple.

En de query die jij hebt opgesteld, heb je tussen enkele quotes gezet. Dat is zwaar klote, nu kun je alle enkele quotes die je om strings in de SQL moet zetten, gaan escapen.

I.p.v. (int) kun je beter gewoon mysql_real_escape_string() gebruiken en de integer (ja, ook een integer!) tussen enkele quotes zetten. escapen moet een gewoon worden/zijn en het gebruik van quotes kan heel handig zijn wanneer je ook nog wel eens met andere databases werkt. Er zijn er bij die dit eisen, en dit zijn betere databases dan MySQL...

Leesvoer: Prepared statements met PDO.
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 17:40:00
Quote Anchor link
Quote:
@Martijn: Bij een multiple hoef je geen blokhaken achter de naam te zetten, de browser maakt er zelf al een array van. Dat is juist 1 van de eigenschappen van multiple.


Het werkt voormij en het werkt ook voor Mr. de Jong. De blokhaken horen volgens mij gewoon bij de HTML standaard. Als het zonder ook werkt okee, maar werkt het dan in andere browsers ook?

Quote:
En de query die jij hebt opgesteld, heb je tussen enkele quotes gezet. Dat is zwaar klote, nu kun je alle enkele quotes die je om strings in de SQL moet zetten, gaan escapen.


Nee, dat is een keuze die je maakt. En is voor jou zwaar kloten, voormij niet. Ik werk alleen met quotes als dit ook echt nodig is. En bij een query is dit niet nodig, omdat je geen speciale tekens wilt gebruiken.

Quote:
I.p.v. (int) kun je beter gewoon mysql_real_escape_string() gebruiken en de integer (ja, ook een integer!) tussen enkele quotes zetten. escapen moet een gewoon worden/zijn en het gebruik van quotes kan heel handig zijn wanneer je ook nog wel eens met andere databases werkt. Er zijn er bij die dit eisen, en dit zijn betere databases dan MySQL...


Ik zeg nergens dat ik mysql_real_escape_string() i.p.v. (int) gebruik.
PostGreSQL werkt toch ook met nummers zonder quotes?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/09/2007 17:48:00
Quote Anchor link
Quote:
En bij een query is dit niet nodig, omdat je geen speciale tekens wilt gebruiken.
Het lijkt me dat je bij het gebruik van een string in een SQL query toch wel degelijk quotes wilt gebruiken?
 
Martijn B

Martijn B

06/09/2007 17:54:00
Quote Anchor link
@Blanche:

Nee ik heb het over de query string enkele quotes versus quotes.

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$sQry
= "SELECT * FROM tabel";

$sQry = 'SELECT * FROM tabel';
?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

06/09/2007 18:06:00
Quote Anchor link
Nee klopt, dat maakt in principe niets uit. Maar ik gebruik toch liever een standaard, en in dit geval dan dubbele quotes voor een query om zo de eventueel benodigde enkele quotes niet te hoeven escapen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$sql
= "SELECT * FROM tabel WHERE foo = 'bar'";
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.