meerdere waarden name property

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Dit ga je doen Door ontwikkelen van het online platform Deel uitmaken van verschillende ontwikkelteams Meedenken over UI/UX vraagstukken Uitdragen van Front-end binnen de organisatie Hier ga je werken Deze organisatie, gevestigd in de omgeving van Amsterdam, is een grote onderwijs instelling met meerdere vestigingen en een groot aantal studenten. Zo telt deze organisatie +/- 35.000 gebruikers. Bij deze organisatie staat jouw ontwikkeling centraal en is er veel ruimte voor eigen initiatieven. In samenwerking met jouw team ga jij de online omgeving verder ontwikkelen. In de rol van Front end Developer zal jij 50% van jouw tijd werken in het

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Front-end Developer - Juniorfunctie

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende baan als front-end developer, in een informele werksfeer, waar jij echt het verschil kan maken? Wil jij graag werken voor een bedrijf dat sportiviteit en een open communicatie, hoog in het vaandel heeft staan? Dan hebben wij de perfecte vacature voor je! Voor een klein bedrijf in Rijen dat gespecialiseerd is in het omzetten van digitale woningtekeningen naar managementinformatie, zijn wij per direct op zoek naar een allround front-end developer. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Ja gaat nauw samenwerken met de back-end developer. De database structuur is volledig gebouwd

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Pagina: « vorige 1 2

- SanThe -

- SanThe -

31/08/2015 19:37:39
Quote Anchor link
Je klikt in de select op het bedrijf en je krijgt het id in de name van de select.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 10:53:16
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 19:42:24
Quote Anchor link
Oke Klaas je gedachten-gang is wel goed volgens mij.

alleen dit wat je schrijft klopt niet
Quote:
Maar omdat ik alleen een bedrijfsnaam kan selecteren (en dus niet het ID) word de bedrijfsnaam weergegeven maar kan ik later de gegevens die aan die ID gekoppeld zijn niet weergeven omdat de ID mist. Dus nu zou ik een keuze moeten maken of ik alleen de bedrijfsnaam weergeef of de ID.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option value="5">Timmerman BV</option>


Timmerman BV is wat de gebruiker in de browser ziet en selecteert maar wat jij teruggestuurd krijgt is 5!
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 19:43:20
Quote Anchor link
Dit is het resultaat van Johan K, ik kan nog altijd niet de ID opslaan.

Array ( [download] => [categorie] => Water [bedrijf] => WMD [onderwerp] => Jaarnota [ontvangen] => 20150831 [briefnr] => 080 [editor1] =>

TEST
[afgehandeld] => nee [submit] => Opslaan )

Toevoeging op 31/08/2015 19:45:41:

Frank Nietbelangrijk op 31/08/2015 19:42:24:
Oke Klaas je gedachten-gang is wel goed volgens mij.

alleen dit wat je schrijft klopt niet
Quote:
Maar omdat ik alleen een bedrijfsnaam kan selecteren (en dus niet het ID) word de bedrijfsnaam weergegeven maar kan ik later de gegevens die aan die ID gekoppeld zijn niet weergeven omdat de ID mist. Dus nu zou ik een keuze moeten maken of ik alleen de bedrijfsnaam weergeef of de ID.


Dat klopt wel maar ik kan ze niet beide opslaan. Tenzij ik dit in het overzicht anders moet doen. En dat ziet er zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
<?php
require ("system/login/auth.php");

$sql = "SELECT i.*, c.* FROM inkomend i, contactenzakelijk c WHERE i.zakelijk_id = c.zakelijk_id AND i.inkomend_id = " . (int)$_GET['inkomend_id'];

if(!$result = $db->query($sql)){
    die('Er was een fout opgetreden tijden het ophalen van gegevens: [' . $db->error . ']');
}


while($row = $result->fetch_assoc()){

echo '<div id="printReady">';

echo '
<ul>
<li><a href="javascript:history.back(-1);" class="button"><img src="img/icons/house.png" class="img16"> Overzicht</a></li>
<li><a href="javascript:void(printSpecial())" class="button"><img src="img/icons/printer.png" class="img16"> Printen</a></li>
<li><a href="?inkomend=allin&groepen=inkomend&action=edit&inkomend_id='
.$row['inkomend_id'].'" class="button"><img src="img/icons/pencil.png" class="img16"> Bewerken</a></li>
<li><a href="?inkomend=allin&groepen=inkomend&action=delete&inkomend_id='
.$row['inkomend_id'].'" class="button"><img src="img/icons/delete.png" class="img16"> Verwijderen</a></li>
<li><a href="http://10.0.0.5/inkomend/'
.$row['download'].'" target="_blank" class="button"><img src="img/icons/drive_web.png" class="img16"> Downloaden</a></li>
</ul>
<br><br>
<b>Contact info</b><br><br>
<div style="float: left; padding: 5px; margin: 5px;">
'
;
if (empty($row['logo'])) {
echo '<img src="img/icons/nologo.jpeg" width="200px" height="200px">';
}

else
{
echo '<img src="img/logos/'.$row['logo'].'" width="200px" height="200px" style="border-radius: 10px;">';
}

echo '</div>
<div style="float: left; background: lightgreen; padding: 5px; margin: 5px;">
'
;

echo '

        <b>Bedrijf:</b><br>
        '
.$row['bedrijf'].'<br>
        <b>Adres:</b><br>
'
;
        if (empty($row['adres'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            echo $row['adres'];
        }

echo '<br><b>Huisnummer:</b><br>';

        if (empty($row['huisnr'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            echo $row['huisnr'];
        }

echo '<br><b>Postcode:</b><br>';

        if (empty($row['postcode'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            echo $row['postcode'];
        }


echo '<br><b>Plaats:</b><br>';

        if (empty($row['plaats'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            echo $row['plaats'];
        }


echo '<br><b>Telefoonnummer:</b><br>';

        if (empty($row['telnr'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            echo $row['telnr'];
        }


echo '<br><b>Mobiel:</b><br>';

        if (empty($row['mobiel'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            echo $row['mobiel'];
        }


echo '
</div>

<div style="float: left; background: lightgreen; padding: 5px; margin: 5px;">
<b>Internet</b><br><br>

        Website:<br>
    '
;

        if (empty($row['web'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            echo $row['web'];
        }

echo '
</div>'
;

echo '
<div style="float: left; background: lightgreen; padding: 5px; margin: 5px;">
<b>Overige data:</b><br><br>
        Datum ontvangen:<br>
'
;
        if (empty($row['ontvangen'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            $time = $row['ontvangen'];
            $day = explode("-", $time);
            $date = $day[2]."-".$day[1]."-".$day[0];
            echo $date;
        }


echo '<br>Briefnr<br>';

        if (empty($row['briefnr'])) {
            echo '<i>niet aanwezig</i>';
        }

        else
        {
            echo $row['briefnr'];
        }


echo '<br>Afgehandeld?:<br>';

        if (isset($row['afgehandeld']) && $row['afgehandeld'] == "ja") {
            echo $row['afgehandeld'].'<br>';

        }
else {

            echo 'Nee';
        }


echo '
</div>

<div style="float: left; background: lightgreen; padding: 5px; margin: 5px;">
<b>Aantekeningen:</b><br><br>'
;

        if (empty($row['editor1'])) {
            echo 'Er zijn geen opmerkingen over deze afzender.';
        }

        else
        {
            echo $row['editor1'];
        }


 echo '</div><object data="http://10.0.0.5/inkomend/'.$row['download'].'" type="application/pdf" width="750" height="600">alt : <a href="http://10.0.0.5/inkomend/'.$row['download'].'">Download</a></object>
'
;
}

$result->free();
$db->close();
?>

<option value="5">Timmerman BV</option>


Timmerman BV is wat de gebruiker in de browser ziet en selecteert maar wat jij teruggestuurd krijgt is 5!
Gewijzigd op 31/08/2015 19:48:08 door Klaas Vaag
 
Johan K

Johan K

31/08/2015 19:47:14
Quote Anchor link
Klaas Vaag op 31/08/2015 19:34:56:
Mag ik vragen waar ik dan nu het ID vandaan haal? Deze moet ik opslaan om een overzicht te creëren.

Je zou een tabel in je database moeten hebben staan dat minstens een kolom genaamd "id" in jouw voorbeeld "zakelijk_id" en een kolom met een naam, in jouw voorbeeld "bedrijf". De "zakelijk_id" zou een auto increment waarde moeten bevatten en eigenlijk de "bedrijf" een unique value zou moeten hebben zodat telkens wanneer er een bedrijf zich "insert" in deze tabel deze id telkens +1 heeft. Als er dan een bedrijf toegevoegd word met dezelfde bedrijfs naam dan word er een error uit gestuurd omdat deze dan niet uniek is. Dit heeft allemaal te maken met de database structuur.

Als jouw gebruiker dan een bedrijf selecteerd zou deze overeen moeten komen met de bedrijfsnaam in jouw database, en in dezelfde row staat een unique ID. Alle gegevens die worden opgeslagen in een andere tabel voor dit bedrijf, zou deze ID als een "non-autoincrement" waarde er in moeten zetten.

Zodat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql = "select zakelijk_id from tabel_a where bedrijf=:naam"; // eerste query, bind params, verifieer of deze bestaat, zo ja sla $row['zakelijk_id'] op in een variable ofzoiets.
$sql = "select * from tabel_b where id = {$row['zakelijk_id']}"


Je kan ook joins uitvoeren zodat alles in 1 query gaat, maar dit is een stuctuur voorbeeld..
Gewijzigd op 31/08/2015 19:47:46 door Johan K
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

31/08/2015 19:47:26
Quote Anchor link
Als je het value attribuut weglaat dan krijg je inderdaad de naam terug.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option>Timmerman BV</option>


Heb je misschien een spelfoutje gemaakt?
 
Klaas Vaag

Klaas Vaag

31/08/2015 19:58:10
Quote Anchor link
Johan K op 31/08/2015 19:47:14:
Klaas Vaag op 31/08/2015 19:34:56:
Mag ik vragen waar ik dan nu het ID vandaan haal? Deze moet ik opslaan om een overzicht te creëren.

Je zou een tabel in je database moeten hebben staan dat minstens een kolom genaamd "id" in jouw voorbeeld "zakelijk_id" en een kolom met een naam, in jouw voorbeeld "bedrijf". De "zakelijk_id" zou een auto increment waarde moeten bevatten en eigenlijk de "bedrijf" een unique value zou moeten hebben zodat telkens wanneer er een bedrijf zich "insert" in deze tabel deze id telkens +1 heeft. Als er dan een bedrijf toegevoegd word met dezelfde bedrijfs naam dan word er een error uit gestuurd omdat deze dan niet uniek is. Dit heeft allemaal te maken met de database structuur.

Als jouw gebruiker dan een bedrijf selecteerd zou deze overeen moeten komen met de bedrijfsnaam in jouw database, en in dezelfde row staat een unique ID. Alle gegevens die worden opgeslagen in een andere tabel voor dit bedrijf, zou deze ID als een "non-autoincrement" waarde er in moeten zetten.

Zodat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$sql = "select zakelijk_id from tabel_a where bedrijf=:naam"; // eerste query, bind params, verifieer of deze bestaat, zo ja sla $row['zakelijk_id'] op in een variable ofzoiets.
$sql = "select * from tabel_b where id = {$row['zakelijk_id']}"


Je kan ook joins uitvoeren zodat alles in 1 query gaat, maar dit is een stuctuur voorbeeld..





Onderstaande is de database waar het in moet en waar ik deze gegevens kan opvragen. Inkomend_id is tevens PRIMARY.

1 inkomend_id AUTO_INCREMENT
2 categorie
3 bedrijf
4 onderwerp
5 ontvangen
6 briefnr
7 editor1
8 afgehandeld
9 download
10 zakelijk_id

Toevoeging op 31/08/2015 19:59:05:

Frank Nietbelangrijk op 31/08/2015 19:47:26:
Als je het value attribuut weglaat dan krijg je inderdaad de naam terug.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<option>Timmerman BV</option>


Heb je misschien een spelfoutje gemaakt?


Nee, ik heb het value gewoon ingevuld staan. Ik gebruik option nooit op die manier.


Toevoeging op 31/08/2015 23:09:41:

Of dit de meest geweldige oplossing is weet ik niet, tenslotte ben ik geen expert maar het is me gelukt om de juiste waarden er door te krijgen. Dit heb ik gedaan na dit artikel:

http://stackoverflow.com/questions/3245967/can-an-option-in-a-select-tag-carry-multiple-values

Ik wil jullie heel graag bedanken voor het meedenken naar een oplossen.
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.