meerdere waarden wegschijven dmv checkboxen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior C# Software Ontwikkelaar te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever heeft als missie om haar klanten op ICT-gebied volledig te ontzorgen. Ze zijn een ICT bedrijf met een verscheidenheid aan ICT oplossingen waaronder Cloud oplossingen en een groot deel van het werk is gericht op software realisatie. Voor de Enterprise-klanten voert het relatief kleine ontwikkelteam waar jij deel uit van kan gaan maken binnen deze organisatie te Zaandam de grootste opdrachten uit. Niet alleen websites en complexe webapplicaties maar ook mobile apps, web services en complete systeemintegraties! Je moet dan denken aan Dynamics, Sharepoint en Salesforce. Je komt hier terecht in een relatief kleine organisatie met ontzettend

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET developer

Functieomschrijving We zijn op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur voor een moderne werkgever in de regio Prinsenbeek. Als programmeur zal je bezig zijn met het ontwikkelen van op maat gemaakte webapplicaties voor verschillende klanten, waarbij je ervoor zorgt dat complexe processen zo goed mogelijk worden ondersteund. Je takenpakket omvat onder andere: Werken met databases en dataopslagoplossingen, implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens, evenals het schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen. Het ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties. Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen. Het schrijven van hoogwaardige en herbruikbare codes.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Barendrecht! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Binnen deze rol houdt jij je met het volgende bezig: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps

Bekijk vacature »

Technical Asset Specialist Substations

TenneT is growing fast to realize its strategic ambitions. We play a leading role in driving the energy transition. We are looking for a passionate Technical Asset Specialist for substations (onshore and offshore) at our location in Arnhem who will contribute to this and that might be you? Your contribution to TenneT We are searching for a motivated and engaged colleague as a technical asset specialist (onshore and offshore) for instrument transformers and surge arresters, with preferably a strong background in the area of insulation coordination. As a specialist for insulation coordination you are responsible for overarching topics regarding insultation

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT Informatica diploma in ontvangst mogen nemen? Of heb je een aantal jaar ervaring als Software Developer en ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Goirle zijn wij op zoek naar een junior/medior Back-end Developer met affiniteit met MS Acess. Samen met een vooruitstrevend team ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL en affiniteit met MS Acess. Je bent klantvriendelijk en flexibel ingesteld en vindt het leuk om klanten te

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »
The master

the master

16/01/2007 12:19:00
Quote Anchor link
hallo mede php'er.

Ik ben bezig met een absenten registratie systeem.
op dit moment kan ik een klas zoeken en er wordt weer gegeven welke leerlingen er in deze klas zitten.

Nu wil ik achter elke gevonden leerling een checkbox krijgen.
de leerlingen die afwezig zijn tijdens dat uur, worden aangevinkt.
en alle aangevinkten leerlingen worden toegevoegd in de database zodra er op een knop gedruk wordt.

Hoe doe ik dit. ?

tot op heden heb ik dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$query= "SELECT * FROM leerling_id WHERE klas='$klas';";


    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);    
    $leerling_id = $rij->leerling_id;

if ($aantal == 0){
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> ". $_POST["voornaam"]. " </b><br>\n");
}else


while($rij = mysql_fetch_object($result))

echo  '<tr><td>'.$rij->leerling_id.
        '</td><td>'.$rij->voornaam.
          '</td><td>'.$rij->achternaam.
            '</td><td>'?>
<input type="checkbox" name="afwezig">

maar dit geeft alleen een checkbox bij de laatste naam.

icm met dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php if($afwezig == "on"){$sql="insert into absent (leerling_id)";
$sql.=" values ('$leerling_id');";
$result= mysql_query($sql) or die("foutje");[/code]

voegt die wel iemand toe aan die tabel, maar ik wil dit met meerdere waarden kunnen doen.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 08:37:53
 
Willem vp

Willem vp

16/01/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Voor elke leerling wordt nu een checkbox gegenereerd met name="afwezig".
Omdat alle checkboxen daardoor dezelfde naam hebben, zijn ze niet van elkaar te onderscheiden. Zorg er dus in ieder geval voor dat die naam per leerling uniek is (door er bijvoorbeeld het leerling-id in op te nemen).
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Je zult je checkboxen wel het value attribuut mee moeten geven waarin je bijvoorbeeld het id van de leerling zet. Anders weet je natuurlijk nooit welke leerling afwezig was. Daarnaast zul je van de naam een array moeten maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="afwezig[]" value="[hier het leerling_id]">


Op de volgende pagina kun je uit de array $_POST['afwezig'] lezen welke leerlingen afwezig waren. En die allemaal wegschrijven naar de database.

Ik vermoed echter dat je database ook niet helemaal juist in elkaar zit. In de tabel absent wil je naast het leerling id toch ook weten tijdens welke les een leerling afwezig was en bijvoorbeeld wie de leeraar was op dat moment?

ps. @Willemvp: je kunt de naam van de checkbox wel hetzelfde laten, als je maar zorgt dat je er een array van maakt en de checkboxen een value meegeeft. Dat is later makkelijker met verwerken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/01/2007 12:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$query
= "SELECT * FROM leerling_id WHERE klas='$klas';";


    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);    
    $leerling_id = $rij->leerling_id;

if ($aantal == 0){
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> "
. $_POST["voornaam"]. " </b><br>\n");
}
else


while($rij = mysql_fetch_object($result))

echo  '<tr><td>'.$rij->leerling_id.
        '</td><td>'.$rij->voornaam.
          '</td><td>'.$rij->achternaam.
            '</td><td><form id="form1" name="form1" method="post" action="'.$PHP_SELF.'">
  <input name="'
.$rij->leerling_id.'" type="checkbox" id="absent" value="'.$rij->leerling_id.'" />
</form> </td>'
;

?>


De insert moet je even zelf uitzoeken vergeet overigens nooit de form tag bij form elementen. Bij het inserten moet je zorgen dat elke leerling een nieuw record wordt, vergeet ook hierbij NIET de datum te vermelden dit zag ik namelijk niet terugkomen in je script. Het is nl. wel handig om te weten wie wanneer afwezig is he ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2007 12:41:00
Quote Anchor link
@Jurgen: dit gaat in ieder geval niet werken. Je sluit php op regel 20 af en op regels daarna ga je dingen van php vragen zonder eerst php weer te openen...

Nog een kleinigheidje: $PHP_SELF hoort $_SERVER['PHP_SELF'] te zijn.

En ik blijf bij mijn punt dat het gebruik van een array als naam van de checkbox eenvoudiger is. Alles absente leerlingen staan dan in 1 array.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/01/2007 12:46:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 16.01.2007 12:41:
@Jurgen: dit gaat in ieder geval niet werken. Je sluit php op regel 20 af en op regels daarna ga je dingen van php vragen zonder eerst php weer te openen...

Nog een kleinigheidje: $PHP_SELF hoort $_SERVER['PHP_SELF'] te zijn.

En ik blijf bij mijn punt dat het gebruik van een array als naam van de checkbox eenvoudiger is. Alles absente leerlingen staan dan in 1 array.


jah ik zie het. Kopieeer foutje. ff verbeteren
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2007 12:47:00
Quote Anchor link
Nu werkt het ook nog niet, aangezien je de echo afsluit en dan html probeert weer te geven. Dit zal in ieder geval een parse error opleveren...
 
Willem vp

Willem vp

16/01/2007 13:03:00
Quote Anchor link
[Laat maar ;-) ]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.