meerdere waarden wegschijven dmv checkboxen.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Junior Java Developer

Dit ga je doen Je ontwikkelt innovatieve, maatschappelijk belangrijke applicaties; Je implementeert nieuwe features; Je gaat in gesprek met eindgebruikers en designers om de applicaties continu te finetunen; Je draait mee in een professionele Agile/Scrum omgeving. Hier ga je werken Onze klant is een internationale organisatie gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Ze staan zeer goed bekend in de markt door hun innovatieve dienstverlening op IT gebied en hun gepassioneerde werknemers. Voor hun inspanningen op het gebied van IT hebben ze meerdere prijzen gewonnen! Onze klant is onderdeel van een Corporate werkgever en heeft zelf 300 mensen in dienst. Om

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Senior Software Developer C++

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Vacature ID: 13342 Introductie Do you want to work for one of the most innovative companies located in the region of Eindhoven. Currently Due to growth we are looking for a Senior Software Developer. Our client is a high-tech company with international roots and can provide you with a challenging opportunity. Functieomschrijving Responsibilities: Design, develop, and maintain high-quality software applications in C++ Collaborate with other engineers, product managers, and stakeholders to understand requirements and develop solutions Write clean, maintainable, and efficient code Conduct thorough testing and debugging to ensure high-quality software Optimize applications for

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »
The master

the master

16/01/2007 12:19:00
Quote Anchor link
hallo mede php'er.

Ik ben bezig met een absenten registratie systeem.
op dit moment kan ik een klas zoeken en er wordt weer gegeven welke leerlingen er in deze klas zitten.

Nu wil ik achter elke gevonden leerling een checkbox krijgen.
de leerlingen die afwezig zijn tijdens dat uur, worden aangevinkt.
en alle aangevinkten leerlingen worden toegevoegd in de database zodra er op een knop gedruk wordt.

Hoe doe ik dit. ?

tot op heden heb ik dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
$query= "SELECT * FROM leerling_id WHERE klas='$klas';";


    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);    
    $leerling_id = $rij->leerling_id;

if ($aantal == 0){
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> ". $_POST["voornaam"]. " </b><br>\n");
}else


while($rij = mysql_fetch_object($result))

echo  '<tr><td>'.$rij->leerling_id.
        '</td><td>'.$rij->voornaam.
          '</td><td>'.$rij->achternaam.
            '</td><td>'?>
<input type="checkbox" name="afwezig">

maar dit geeft alleen een checkbox bij de laatste naam.

icm met dit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php if($afwezig == "on"){$sql="insert into absent (leerling_id)";
$sql.=" values ('$leerling_id');";
$result= mysql_query($sql) or die("foutje");[/code]

voegt die wel iemand toe aan die tabel, maar ik wil dit met meerdere waarden kunnen doen.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 18:26:53
 
Willem vp

Willem vp

16/01/2007 12:31:00
Quote Anchor link
Voor elke leerling wordt nu een checkbox gegenereerd met name="afwezig".
Omdat alle checkboxen daardoor dezelfde naam hebben, zijn ze niet van elkaar te onderscheiden. Zorg er dus in ieder geval voor dat die naam per leerling uniek is (door er bijvoorbeeld het leerling-id in op te nemen).
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2007 12:32:00
Quote Anchor link
Je zult je checkboxen wel het value attribuut mee moeten geven waarin je bijvoorbeeld het id van de leerling zet. Anders weet je natuurlijk nooit welke leerling afwezig was. Daarnaast zul je van de naam een array moeten maken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="checkbox" name="afwezig[]" value="[hier het leerling_id]">


Op de volgende pagina kun je uit de array $_POST['afwezig'] lezen welke leerlingen afwezig waren. En die allemaal wegschrijven naar de database.

Ik vermoed echter dat je database ook niet helemaal juist in elkaar zit. In de tabel absent wil je naast het leerling id toch ook weten tijdens welke les een leerling afwezig was en bijvoorbeeld wie de leeraar was op dat moment?

ps. @Willemvp: je kunt de naam van de checkbox wel hetzelfde laten, als je maar zorgt dat je er een array van maakt en de checkboxen een value meegeeft. Dat is later makkelijker met verwerken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joren de Wit
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/01/2007 12:37:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
$query
= "SELECT * FROM leerling_id WHERE klas='$klas';";


    $result = mysql_query($query) or die ("FOUT: " . mysql_error());
    $aantal = mysql_num_rows($result);    
    $leerling_id = $rij->leerling_id;

if ($aantal == 0){
    echo ("Helaas, er werden geen records gevonden
        met <b> "
. $_POST["voornaam"]. " </b><br>\n");
}
else


while($rij = mysql_fetch_object($result))

echo  '<tr><td>'.$rij->leerling_id.
        '</td><td>'.$rij->voornaam.
          '</td><td>'.$rij->achternaam.
            '</td><td><form id="form1" name="form1" method="post" action="'.$PHP_SELF.'">
  <input name="'
.$rij->leerling_id.'" type="checkbox" id="absent" value="'.$rij->leerling_id.'" />
</form> </td>'
;

?>


De insert moet je even zelf uitzoeken vergeet overigens nooit de form tag bij form elementen. Bij het inserten moet je zorgen dat elke leerling een nieuw record wordt, vergeet ook hierbij NIET de datum te vermelden dit zag ik namelijk niet terugkomen in je script. Het is nl. wel handig om te weten wie wanneer afwezig is he ;)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jurgen assaasas
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2007 12:41:00
Quote Anchor link
@Jurgen: dit gaat in ieder geval niet werken. Je sluit php op regel 20 af en op regels daarna ga je dingen van php vragen zonder eerst php weer te openen...

Nog een kleinigheidje: $PHP_SELF hoort $_SERVER['PHP_SELF'] te zijn.

En ik blijf bij mijn punt dat het gebruik van een array als naam van de checkbox eenvoudiger is. Alles absente leerlingen staan dan in 1 array.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

16/01/2007 12:46:00
Quote Anchor link
Blanche schreef op 16.01.2007 12:41:
@Jurgen: dit gaat in ieder geval niet werken. Je sluit php op regel 20 af en op regels daarna ga je dingen van php vragen zonder eerst php weer te openen...

Nog een kleinigheidje: $PHP_SELF hoort $_SERVER['PHP_SELF'] te zijn.

En ik blijf bij mijn punt dat het gebruik van een array als naam van de checkbox eenvoudiger is. Alles absente leerlingen staan dan in 1 array.


jah ik zie het. Kopieeer foutje. ff verbeteren
 
Joren de Wit

Joren de Wit

16/01/2007 12:47:00
Quote Anchor link
Nu werkt het ook nog niet, aangezien je de echo afsluit en dan html probeert weer te geven. Dit zal in ieder geval een parse error opleveren...
 
Willem vp

Willem vp

16/01/2007 13:03:00
Quote Anchor link
[Laat maar ;-) ]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Willem vp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.