Menu naast content

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Full-stack developer

Als Full-stack developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Samen met je SCRUM team werk je aan zowel de front- als de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en echt het verschil te kunnen maken. Ons ontwikkelteam bestaat uit ruim 40 ontwikkelaars, testers, scrum

Bekijk vacature »

Software ontwikkelaar ASP .Net / C#

Functie omschrijving Gezocht! Software ontwikkelaar. Ben jij bekend met termen als ASP .Net, C# en SQL? Ben jij op zoek naar een afwisselende en uitdagende IT-functie binnen de agrarische sector? En omschrijf jij jezelf als zelfstandig, enthousiast en proactief? Dan hebben wij de perfecte functie voor jou! Als Software ontwikkelaar binnen deze organisatie ben je samen met één andere collega verantwoordelijk voor de ontwikkeling en modificatie van het support en controle programma dat binnen dit bedrijf gebruikt wordt. Je gaat hierbij bijdragen aan de vertaling van klantwensen naar effectieve softwareoplossingen. Verder bestaan je werkzaamheden uit: Technische uitwerking van de business

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Medior/Senior Software Developers gezocht in de Ra

Functie Op dit moment staan er posities open voor de volgende functies: Front-end, Back-End & Fullstack software developer. Als Front-End software developer werk je met JavaScript en de bijbehorende technologieën zoals TypeScript, Angular, React, Vue en Svelte. Als Back-End software developer ben je bezig in NodeJS en doe je dit met behulp van AWS, NoSQL, REST en GraphQL. Je krijgt leuke en uitdagende opdrachten met een gemiddelde duur van anderhalf jaar. Hier werk je in een team met andere IT’ers aan het ontwikkelen en verbeteren van software. Je wordt begeleid door een accountmanager die fungeert als jouw aanspreekpunt. Het team

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

IT Infrastructuur Developer

IT Infrastructuur Developer Ben jij (bijna) klaar met je HBO studie in de richting van IT? Opzoek naar een spannende eerste baan, waar je ontzettend veel kan leren? Dan hebben wij de ultieme job voor jou! Voor een goede klant van ons in de financiële dienstverlening zijn wij opzoek naar een Junior Infrastructure Developer. Deze baan is een mooie kans om een sterke start te geven aan jouw carrière binnen de IT! De job Je werkt nauw samen met het Devops team, en zal je voornamelijk bezighouden met het automatiseren van infrastructure componenten. De componenten worden opgevraagd door het DevOps

Bekijk vacature »
Ferdi R

Ferdi R

02/08/2015 20:32:27
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1908/

Ik heb deze fiddle gemaakt en het lukt mij niet om de menu naast het content te krijgen.

De menu heeft een vaste waarde/breedte en het content is responsive. Ik heb het al met position: absolute geprobeert maar dan overlapt de footer het menu.

Wie weet een oplossing?
Gewijzigd op 03/08/2015 08:46:04 door Ferdi R
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 06:33:35
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

02/08/2015 20:34:30
Quote Anchor link
Zoiets: http://jsfiddle.net/kpouhnbr/

Ik heb er display table en table-cell van gemaakt, dit geeft straks heel veel voordelen in tegenstelling tot float
 
Ferdi R

Ferdi R

02/08/2015 20:41:45
Quote Anchor link
Jah zoiets, maar hoe krijg ik het menu nou aan de linkerkant zonder de HTML te veranderen?
 
- SanThe -

- SanThe -

02/08/2015 22:55:42
Quote Anchor link
Is dat belangrijk?

Want dit werkt gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<div class="main">
  <div class="zijmenu">Menu</div>
  <div class="content">Content</div>
</div>
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 08:47:55
Quote Anchor link
Dat is belangrijk want voor mobile weergave moet het content boven de zijmenu weergegeven worden.
 
Robert Wazzaa

Robert Wazzaa

03/08/2015 09:07:26
Quote Anchor link
Je kan met javascript de elementen van volgorde laten wijzigen.
Of je plaatst het menu 2 keer. de ene laat je op mobiel zien, de andere niet.
 
Marco Eilander

Marco Eilander

03/08/2015 09:34:38
Quote Anchor link
en als je menu een width geeft van 50%, content een width 50% en content laat floaten naar rechts?

http://jsfiddle.net/sulanum/64hucbmh/
Gewijzigd op 03/08/2015 10:19:34 door Marco Eilander
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 11:22:08
Quote Anchor link
als je je menu naast je content wilt floaten kun je ook je content een breedte geven aan de hand van overgebleven pixels en allebei alsnog naar links laten floaten.

Voorbeeld:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
.zijmenu {
width: 200px; // vaste breedte
float:left;
}

.content {
float:left;
width: calc(100% - 200px); // hier is de 200px weer de breedte van het menu. INCLUSIEF padding, margins en borders.
}


Dat zou de truc moeten doen, op mobiel geef je ze allebei een breedte van 100% mee en eventueel een display:block; zodat ze onder elkaar komen te staan.
Gewijzigd op 03/08/2015 11:22:52 door Eschwin Moerkerken
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 12:31:17
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1916/

Dit is het enigste manier dat ik het voor elkaar krijg alleen de tweede content en de footer schieten hierdoor naar boven.
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 12:45:55
Quote Anchor link
http://jsfiddle.net/gpxeF/1918/

Kijk, wil je meer weten over flexbox kun je het beste even hier kijken:
https://css-tricks.com/snippets/css/a-guide-to-flexbox/

Je was veel moeilijker bezig dan dat het is. Ik heb inline commentaar bijgeschreven voor wat wat is. Wel raad ik je aan om van te voren na te denken over de structuur van je website en wat bij elkaar hoort.

Tegenwoordig doe je dat met <header></header> tags, maar ik heb voor de duidelijkheid nog even <div> elementen gebruikt met ID's.

Toevoeging op 03/08/2015 13:26:58:

Robert Wazzaa op 03/08/2015 09:07:26:
Je kan met javascript de elementen van volgorde laten wijzigen.
Of je plaatst het menu 2 keer. de ene laat je op mobiel zien, de andere niet.


Wat een nog betere oplossing is:
Zet wat je links wilt laten zien als tweede in de html structuur en laat dit op de desktop links floaten.
Voor de mobiele versie haal je de float weg en komt deze er dus onder te staan.
Gewijzigd op 03/08/2015 12:48:39 door Eschwin Moerkerken
 
Ferdi R

Ferdi R

03/08/2015 14:30:36
Quote Anchor link
Ik heb je opmaak gebruikt en een beetje aangepast hoe ik het wil hebben, ik heb het menu en content omgedraaid met flex-direction: row-reverse;

http://jsfiddle.net/gpxeF/1920/
Gewijzigd op 03/08/2015 14:38:21 door Ferdi R
 
Eschwin Moerkerken

Eschwin Moerkerken

03/08/2015 14:37:22
Quote Anchor link
Je wilt hem waarschijnlijk op een mobiele variant onder de content hebben, dan is dit een uitstekende oplossing natuurlijk! :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.