menu opbouwen vanuit text bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Fullstack Developer (GOLang, TypeScript)

Bedrijfsomschrijving Our client is one of the large worldwide accounting firms. Functieomschrijving We are looking for a senior (all-round) developer (Project On Demand / Tax Technology) Uses as much as possible technology in support of the development process: Git, Jenkins, Docker, npm, skaffold, helm, etc. We are looking for a real hands-on developer; ie not a team lead or other managerial-style role; Acts with integrity both internally and externally and takes personal responsibility in this respect; Curious about the developments within their field and driven to make a difference with the team; Able to empathize with colleagues and stakeholders and

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Intern - Junior PHP ontwikkelaar in fris en jong t

Bedrijfsomschrijving Werk jij graag een in fris, flexibel en jong team? Bij ons ben jij vrij om te bepalen waar jij het liefst werkt en op de vrijdag komen wij gezellig bij elkaar op kantoor. Flexibiliteit en vrijheid zijn bij ons de norm en dat geeft jou de ruimte en energie om het beste uit jezelf te halen! Ons team bestaat uit vijf enthousiaste collega's die jou graag ondersteunen in zowel je persoonlijke als professionele ontwikkeling. Met twee ervaren Senior Developers als mentoren ben jij in goede handen. Wij zien onszelf als een vriendengroep die gezamenlijk werken aan iets moois

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior PHP (Laravel) Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Laravel Developer! Sta je aan het begin van je carrière en ben je op zoek naar een leuke baan? Lees dan verder! Voor een softwarebedrijf in omgeving van Schiphol zijn wij op zoek naar een ervaren PHP (Laravel) Developer. Je gaat je bezighouden met het ontwikkelen van innovatieve bedrijfsapplicaties. Samen met het team, bestaande uit designers en developers, maak je mooie oplossingen voor bedrijven in diverse branches. Je zorgt dat de opgeleverde websites perfect werken en de klant meer dan tevreden is. Je kunt rekenen op een afwisselende baan met leuke

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

26/05/2010 21:23:10
Quote Anchor link
kan iemand mij helpen om een eenvoudig menu op te bouwen:
Ik heb een textfile met volgende inhoud:

*#home#1
*#Onze centra#2
**#Tongerlo#3
**#Maaseik#4
*#Sporten#5
**#Mont Ventoux#6
***#Voorbereiding#7
***#Sportactiefdagen#8
**#Zumba

De sterren geven aan of het om een hoofdmenu item (*), een submenu (**) of een sub-submenu (***) gaat. na de eerste # staat de menutitel en na de tweede # de linknummer in een databank.

Ik heb de code nodig om van deze textgegevens een list-item menu op te bouwen. Dus het resultaat moet zijn:

<ul>
<li>home</li>
<li>Onze centra</li>
<ul>
<li>Tongerlo</li>
<li>Maaseik</li>
</ul>
<li>Sporten</li>
<ul>
<li>Mont Ventoux</li>
<ul>
<li>Voorbereiding</li>
<li>Sportactiefdagen</li>
</ul>
<li>Zumba</li>
</ul>
</ul>

Heeft iemand de PHP code hiervoor?

Alvast bedankti
Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:45:51
 
Milo S

Milo S

26/05/2010 21:29:51
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon een nette mysql database veel makkelijker?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/05/2010 21:32:16
Quote Anchor link
Het is zeer ongelukkig als je vanuit text file(s) moet vertalen naar x html

Waarom heb je daarvoor gekozen, mijn voorkeur gaat dan tock echt uit naar xml definitie, daar kan je veel meer mee aanvangen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/05/2010 21:32:46
Quote Anchor link
Het is mogelijk, maar zeer inefficient en onlogisch. Hoe kom je aan die textfile? Heb je invloed op de manier waarop je de opbouw van je menu vastlegt?

Je zegt al dat je een database gebruikt waar blijkbaar meer informatie in staat. Waarom gebruik je deze database dan ook niet om de structuur van het menu in op te slaan? Met een enkele tabel ben je er al:

menu
-----
id
titel
parent_id

Als je nu te maken hebt met een submenu, dan bevat de kolom parent_id het id van het bovenliggende menu item. Is het betreffende item een hoofdmenu, dan kan parent_id leeg zijn of bijvoorbeeld 0 bevatten. Vanuit deze opzet is het veel eenvoudiger om je menu te genereren.
 
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

26/05/2010 21:38:08
Quote Anchor link
Jullie hebben volkomen gelijk, maar ik moet een oude website ombouwen en de vorige maker gebruikte blijkbaar die tekstfile, maar ik zal het wel omzetten naar een databank tabel.
Alvast bedankt voor jullie tips! Lang leve Phphulp.nl ;-)
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 07:48:28
Quote Anchor link
Het is echter helemaal niet zo moeilijk als iedereen het doet klinken hoor. Als jij een website wilt zonder database kan je dit zelfs zelf maken met een tekst bestand. Ze hebben gewoon geen zin om te denken :p
 
Milo S

Milo S

27/05/2010 08:12:05
Quote Anchor link
Haha, maar als hij op andere delen wel werkt met een db waarom dan niet ook in het menu? veel gemakkelijker.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 08:33:38
Quote Anchor link
sure, het is gemakkelijker. al raad ik dan wel aan om eerst te helpen met de vraag, en dan voor te stellen een db te gebruiken. Want als ik iets op een bepaalde manier zou willen doen, wil ik niet dat men mij vraagt het anders te doen. Soms wil je gewoon zoiets geks doen omdat je je verveeld.
 
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

27/05/2010 08:42:43
Quote Anchor link
Niet dat ik me verveel hoor... werk genoeg... Heb het ondertussen met een db gebouwd, peace of cake ;-)
De vorige webmaster had zo'n tekstbestand en gebruikte asp om het in te lezen denk ik... heb echter zijn ASP pagina's niet kunnen bemachtigen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/05/2010 08:46:20
Quote Anchor link
Wesley:
Het is echter helemaal niet zo moeilijk als iedereen het doet klinken hoor. Als jij een website wilt zonder database kan je dit zelfs zelf maken met een tekst bestand. Ze hebben gewoon geen zin om te denken :p

Ja, als je brieven wilt schrijven op een stuk perkament met een veer en een potje inkt kan dat, maar dat raad je ook niemand aan. Het is geen kwestie van niet willen denken, het is juist iemand niet van de wal in de sloot helpen. Als het makkelijk kan, waarom zou je dat dan niet doen...
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 10:40:04
Quote Anchor link
Dat zal wel. Maar ik blijf erbij, als iemand hulp vraagt met A, help hem/haar dan met A en stel dan pas B of C voor. Het kan irriteren als mensen blijven vragen 'waarom op die manier?'..

@Jan Vleugels. Mooi dat het werkt. het is btw Piece of cake. :)
 
Ivo K

Ivo K

27/05/2010 11:05:00
Quote Anchor link
@Wesley, wat je zegt klopt niet, aangezien iemand hier komt met een vraag over een bepaald probleem, geven wij de beste oplossing, dan moet je niet komen met een slechtere. Het is handiger om diegene duidelijk te maken dat zijn manier niet handig is dan hem rustig zijn gang te laten gaan en vervolgens hier terug te laten komen met de vraag of zijn manier nu wel zo goed was. Door hem meteen goed te helpen, en dus eerst te vragen waarom hij het zo doet, voorkom je dat hij niet nog een keer terug hoeft te komen en tijd verspilt.
Gewijzigd op 27/05/2010 11:11:18 door Ivo K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.