menu opbouwen vanuit text bestand

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Applicatieontwikkelaar

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Hybride. Kantoordagen in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn Functieomschrijving: De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Implementatie specialist

Standplaats: Honselersdijk Aantal uren: 32 – 40 uur Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij de implementatie expert die onze klanten helpt bij het integreren van de Greencommerce software? Ben jij daarnaast communicatief sterk, denk jij graag in verbeteringen en heb je ervaring met ICT? Lees dan snel verder! Bedrijfsinformatie Jem-id is een grote speler op het gebied van software ontwikkeling. Zo zijn wij continu bezig met het ontwikkelen van de meest innovatieve software voor de AGF- en sierteeltsector. We creëren oplossingen die er toe doen en verbinden klanten niet alleen op technisch vlak, maar zoeken ook de verbinding in

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf in de omgeving van Veghel zijn we op zoek naar een C# developer. Word jij blij van ontwikkelen in C# en .NET? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit gaan zien: Op basis van de wensen van de klant ga je samen met je collega's ga je op zoek naar de juiste oplossingen en je gaat dit uitwerken tot een mooi eindproduct. Je bouwt webshops, webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Framework en C#. Je zorgt voor de optimalisering van bestaande software en de automatisering van

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Product Developer (M/F), Fulltime 40 h/week

A global Plantbased revolution – that is our dream. Maximising the protein transition – that is our mission. Producing and developing sustainable and delicious products – that is what we do. Ojah is a fast growing company with a mission and has the ambition to be the world leader in its field. To support this growth we are hiring new colleagues. People that would like to make a difference and dare to dream big. With currently a 150 colleagues proudly working on our exceptional products. Working in a dynamic surrounding that runs full speed ahead. We need you! Product Developer

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functie omschrijving Als Back-end Developer heb je de eer om als eerste interne developer bij deze organisatie te beginnen. Op dit moment zijn er externe developers, maar daar wil de organisatie verandering in brengen. Op termijn moet de gehele afdeling uit intern personeel bestaan. Je kan je voorstellen dat de eerste interne developer ook de nodige kennis mee moet brengen. Dat klopt. Je gaat je namelijk aan het begin bekommeren over de externe developers en uiteindelijk over je interne collega's. Verder ga je het volgende doen: Het bedenken, beheren en onderhouden van webportalen, API-koppelingen en applicaties; Je bedenkt en werkt

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

26/05/2010 21:23:10
Quote Anchor link
kan iemand mij helpen om een eenvoudig menu op te bouwen:
Ik heb een textfile met volgende inhoud:

*#home#1
*#Onze centra#2
**#Tongerlo#3
**#Maaseik#4
*#Sporten#5
**#Mont Ventoux#6
***#Voorbereiding#7
***#Sportactiefdagen#8
**#Zumba

De sterren geven aan of het om een hoofdmenu item (*), een submenu (**) of een sub-submenu (***) gaat. na de eerste # staat de menutitel en na de tweede # de linknummer in een databank.

Ik heb de code nodig om van deze textgegevens een list-item menu op te bouwen. Dus het resultaat moet zijn:

<ul>
<li>home</li>
<li>Onze centra</li>
<ul>
<li>Tongerlo</li>
<li>Maaseik</li>
</ul>
<li>Sporten</li>
<ul>
<li>Mont Ventoux</li>
<ul>
<li>Voorbereiding</li>
<li>Sportactiefdagen</li>
</ul>
<li>Zumba</li>
</ul>
</ul>

Heeft iemand de PHP code hiervoor?

Alvast bedankti
Jan
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:58:24
 
Milo S

Milo S

26/05/2010 21:29:51
Quote Anchor link
Waarom niet gewoon een nette mysql database veel makkelijker?
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/05/2010 21:32:16
Quote Anchor link
Het is zeer ongelukkig als je vanuit text file(s) moet vertalen naar x html

Waarom heb je daarvoor gekozen, mijn voorkeur gaat dan tock echt uit naar xml definitie, daar kan je veel meer mee aanvangen
 
Joren de Wit

Joren de Wit

26/05/2010 21:32:46
Quote Anchor link
Het is mogelijk, maar zeer inefficient en onlogisch. Hoe kom je aan die textfile? Heb je invloed op de manier waarop je de opbouw van je menu vastlegt?

Je zegt al dat je een database gebruikt waar blijkbaar meer informatie in staat. Waarom gebruik je deze database dan ook niet om de structuur van het menu in op te slaan? Met een enkele tabel ben je er al:

menu
-----
id
titel
parent_id

Als je nu te maken hebt met een submenu, dan bevat de kolom parent_id het id van het bovenliggende menu item. Is het betreffende item een hoofdmenu, dan kan parent_id leeg zijn of bijvoorbeeld 0 bevatten. Vanuit deze opzet is het veel eenvoudiger om je menu te genereren.
 
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

26/05/2010 21:38:08
Quote Anchor link
Jullie hebben volkomen gelijk, maar ik moet een oude website ombouwen en de vorige maker gebruikte blijkbaar die tekstfile, maar ik zal het wel omzetten naar een databank tabel.
Alvast bedankt voor jullie tips! Lang leve Phphulp.nl ;-)
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 07:48:28
Quote Anchor link
Het is echter helemaal niet zo moeilijk als iedereen het doet klinken hoor. Als jij een website wilt zonder database kan je dit zelfs zelf maken met een tekst bestand. Ze hebben gewoon geen zin om te denken :p
 
Milo S

Milo S

27/05/2010 08:12:05
Quote Anchor link
Haha, maar als hij op andere delen wel werkt met een db waarom dan niet ook in het menu? veel gemakkelijker.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 08:33:38
Quote Anchor link
sure, het is gemakkelijker. al raad ik dan wel aan om eerst te helpen met de vraag, en dan voor te stellen een db te gebruiken. Want als ik iets op een bepaalde manier zou willen doen, wil ik niet dat men mij vraagt het anders te doen. Soms wil je gewoon zoiets geks doen omdat je je verveeld.
 
Liefhebber Laravel

Liefhebber Laravel

27/05/2010 08:42:43
Quote Anchor link
Niet dat ik me verveel hoor... werk genoeg... Heb het ondertussen met een db gebouwd, peace of cake ;-)
De vorige webmaster had zo'n tekstbestand en gebruikte asp om het in te lezen denk ik... heb echter zijn ASP pagina's niet kunnen bemachtigen.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/05/2010 08:46:20
Quote Anchor link
Wesley:
Het is echter helemaal niet zo moeilijk als iedereen het doet klinken hoor. Als jij een website wilt zonder database kan je dit zelfs zelf maken met een tekst bestand. Ze hebben gewoon geen zin om te denken :p

Ja, als je brieven wilt schrijven op een stuk perkament met een veer en een potje inkt kan dat, maar dat raad je ook niemand aan. Het is geen kwestie van niet willen denken, het is juist iemand niet van de wal in de sloot helpen. Als het makkelijk kan, waarom zou je dat dan niet doen...
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

27/05/2010 10:40:04
Quote Anchor link
Dat zal wel. Maar ik blijf erbij, als iemand hulp vraagt met A, help hem/haar dan met A en stel dan pas B of C voor. Het kan irriteren als mensen blijven vragen 'waarom op die manier?'..

@Jan Vleugels. Mooi dat het werkt. het is btw Piece of cake. :)
 
Ivo K

Ivo K

27/05/2010 11:05:00
Quote Anchor link
@Wesley, wat je zegt klopt niet, aangezien iemand hier komt met een vraag over een bepaald probleem, geven wij de beste oplossing, dan moet je niet komen met een slechtere. Het is handiger om diegene duidelijk te maken dat zijn manier niet handig is dan hem rustig zijn gang te laten gaan en vervolgens hier terug te laten komen met de vraag of zijn manier nu wel zo goed was. Door hem meteen goed te helpen, en dus eerst te vragen waarom hij het zo doet, voorkom je dat hij niet nog een keer terug hoeft te komen en tijd verspilt.
Gewijzigd op 27/05/2010 11:11:18 door Ivo K
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.