menu wil niet naast elkaar

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Front-end Developer! Als Front-end Developer binnen dit softwarebedrijf ga je de frontends voor zowel je eigen interne projecten als die voor klanten opzetten, onderhouden en uitbreiden. Je zet ideeën om naar mooie successen voor de klanten. Dat is in een notendop wat je gaat doen! Wat kun je verwachten? Je werkt aan de doorontwikkeling van bestaande maatwerkapplicaties. Bijvoorbeeld wanneer de klant de applicatie wil uitbreiden met een nieuwe feature; Samen met het team van backenders en desginers zet je nieuwe ideeën van klanten om naar mooie oplossingen; Je werkt met verschillende frameworks.

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Medior Front-end Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Stefan

Stefan

17/08/2009 12:56:00
Quote Anchor link
Oke, ben bezig emt een site aan het maken.
Nu heb ik een menutje gemaakt, maar deze moet naast elkaar komen.
Als ik display:inline doe, laat hij helemaal niks meer zien.

Online voorbeeldje:
http://82.73.133.147/candan/

kan je zelf de html bekijken.

CSS =
http://82.73.133.147/candan/style/style.css

Misschien dat iemand van jullie me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:42:27
 
GaMer B

GaMer B

17/08/2009 12:58:00
Quote Anchor link
Geeft ze beiden eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
float: left;

mee.
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 12:59:00
Quote Anchor link
En geef div#about ook even een width: 50px; mee.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:00:00
Quote Anchor link
Thanks, het werkt.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2009 13:01:00
Quote Anchor link
Ik ben niet zo goed in css, maar volgens mij moet je geen list gebruiken. (ul en li)
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:01:00
Quote Anchor link
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.
 
- SanThe -

- SanThe -

17/08/2009 13:04:00
Quote Anchor link
Douwe schreef op 17.08.2009 13:01:
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.

Okee.
Ik had het idee dat een list altijd onder elkaar kwam te staan. Maar blijkbaar is dat niet zo.
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:05:00
Quote Anchor link
Waar is je CSS reset? Lists hebben veel overtollige extra's die je uiterlijk nog wel eens willen omver gooien.

Je mist een doctype.
Je gebruikt divs in li? Is niet valid en niet nodig.

Kortom, vind het niet zo raar dat dingen raar gaan reageren. :)
 
GaMer B

GaMer B

17/08/2009 13:06:00
Quote Anchor link
Rustig aan mensen :) Hij was alleen maar de float: left; vergeten :P
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:06:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 17.08.2009 13:04:
Douwe schreef op 17.08.2009 13:01:
SanThe;
Lists gebruiken voor een menu is juist semantisch correct.

Okee.
Ik had het idee dat een list altijd onder elkaar kwam te staan. Maar blijkbaar is dat niet zo.

Met CSS kun je een list prima stylen om horizontaal te staan, zonder van die icoontjes voor elk item.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:11:00
Quote Anchor link
Een ul met li's is inderdaad correct, maar je moet het goed stylen zodat het zelfs in IE6 werkt.
Ik doe het altijd zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
/* overflow: hidden; in combinatie met een width, zodat je geen clearer div nodig hebt */
div#nav ul                    {overflow: hidden; width: 900px; margin: 0; padding: 0; list-style: none;}
/* li's floaten. de display: inline; is voor IE6 */
div#nav ul li                {float: left; margin: 0 10px 0 0; display: inline;}
/* het actieve menu-item stylen we met <strong>, zodat het ook in een voorleesbrowser duidelijk is op welke pagina de user is */
div#nav ul li strong        {color: #ff0; background: #000 url(../gfx/bg_navitem.jpg); font-weight: normal; cursor: default;}
div#nav ul li strong,
/* display: block; zodat de a's de li's helemaal opvullen */
div#nav ul li a                {display: block; padding: 5px 10px; font-size: 12px; text-decoration: none;}
div#nav ul li a:link,
div#nav ul li a:visited        {color: white;}
div#nav ul li a:hover,
div#nav ul li a:active        {color: #ff0;}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:15:00
Quote Anchor link
@ Jan: Als je position: relative gebruikt, hoef je geen width aan te geven. Zover ik me herinner, is handig voor een liquid layout.

Margin en float op 1 element? Dat is juist niet vriendelijk voor IE.
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:18:00
Quote Anchor link
Nog 2 probleempjes, 1 dat niet te maken heeft met het menu, en een die er wel te maken me heeft.

1.
Als je in IE 8 kijkt, zie je dat de content box een soort van margin/padding heeft, waardoor de bovenkant en onderkant niet aan gesloten worden. Iemand een idee om dit te fixen?

2. Hover werkt niet op IE 8. Hoe kan ik dit aanpakken?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:19:00
Quote Anchor link
@ Mitchell: die width mag ook in procenten in combi met overflow: hidden. En die margin en float los je op met die display: inline.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Stefan

Stefan

17/08/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Heb er effe een doctype bij gezet, hover en dat content dingetje zijn gefixed, allen nu staat het menu niet goed in IE. staan een paar pixels te ver naar links.
 
Douwe

Douwe

17/08/2009 13:23:00
Quote Anchor link
Het lijkt er op dat jullie allemaal een scherm met een resolutie van 1280x800 gebruiken. Anders was het jullie allang opgevallen dat alleen met die resolutie het menu mooi in de lege plek in de blauwe balk staat. Als je je venster vergroot of verkleint, zie je dat het menu "meebeweegt".
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Douwe
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:24:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 17.08.2009 13:19:
@ Mitchell: die width mag ook in procenten in combi met overflow: hidden. En die margin en float los je op met die display: inline.
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Ah, ok. Was even vergeten dat inline een float verbeterd in IE.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:27:00
Quote Anchor link
Mitchell schreef op 17.08.2009 13:24:
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Hangt ervan af. Als je de breedte goed uitrekent krijg je geen problemen. En dan kun je indien nodig je ul nog een padding meegeven ook. Met 100% is dat weer lastig. Er is niet 1 oplossing die in alle gevallen werkt.
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:32:00
Quote Anchor link
Ik zie nu pas hoe idiotisch deze site is opgebouwd, het zijn allemaal divs die de volle breedte nemen en hij heeft enkel en alleen de achtergrond gecentreerd.. Dit is zeer verkeerd.

Plaats de hele site in een wrapper en centreer die wrapper.
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

17/08/2009 13:34:00
Quote Anchor link
@ Stefan: kijk even naar dit voorbeeld:

http://www.wolfgangamadeus.nl/
 
Mitchell

Mitchell

17/08/2009 13:34:00
Quote Anchor link
Jan Koehoorn schreef op 17.08.2009 13:27:
Mitchell schreef op 17.08.2009 13:24:
Dan is het alsnog handiger om de div gewoon 100% laten te doen, als je namelijk daad werkelijk zegt wilt die nog wel eens boos gaan doen qua box model.

Hangt ervan af. Als je de breedte goed uitrekent krijg je geen problemen. En dan kun je indien nodig je ul nog een padding meegeven ook. Met 100% is dat weer lastig. Er is niet 1 oplossing die in alle gevallen werkt.
Uhm, ja. Breedte van margins en padding (pixels) is onmogelijk om rekening mee te houden in een liquid div?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.