messages automatisch versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

C# developer

Functie Als ervaren Software Engineer wordt jij verantwoordelijk voor het bedenken en ontwikkelen van technische (maatwerk) oplossingen voor onze klanten en dit samen met de klant af te stemmen. Jij wordt o.a. verantwoordelijk voor de doorontwikkeling het software pakket welke voor ons enorm belangrijk is. Dit pakket zorgt er namelijk voor dat wij complete productielijnen kunnen aansturen en monitoren. Daarnaast heb jij actief contact met onze hoofdvestiging om het software achter een van onze systemen te verbeteren en te herschrijven. Momenteel zijn onze C# applicaties geschreven met o.a. Winforms. Echter hebben wij de actieve ambitie om dit te gaan herschrijven

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Gorinchem zijn wij op zoek naar versterking. Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back end werken! Bedrijfsprofiel Onze

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Alblasserdam zijn wij op zoek naar versterking op de afdeling Software Development! Als Fullstack react.js developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met de back

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Back-end Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende development functie bij een klein gespecialiseerd softwarebedrijf? Wil jij graag hybride werken (combi tussen thuis + kantoor), loop jij warm voor maatwerk software en voel jij je prettig in een informele cultuur? Zoek dan niet verder! Reageer direct! Voor een gewilde werkgever in omgeving Tilburg zoeken wij een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je gaat werken voor een klein softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van integratiesoftware. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: In een klein team met 4 ontwikkelaars houd jij je bezig met afwisselende

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

18/11/2017 00:48:59
Quote Anchor link
Ik heb een vraag. Ik heb een site met users. Nu wil ik geautomatiseerd af en toe een random berichtje sturen vanaf een andere gebruiker op de website. Hoe kan ik dit als beste gaan aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:31:22
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/11/2017 00:55:15
Quote Anchor link
"Nu wil ik geautomatiseerd af en toe een random berichtje sturen vanaf een andere gebruiker op de website."

Waarom zou je dat willen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2017 01:25:24
Quote Anchor link
Mag ik van u de definitie van een random berichtje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2017 07:47:26
Quote Anchor link
En op wat voor manier moeten die berichten worden vertoond? En moeten die opgeslagen kunnen worden voor later gebruik? Of als ze zijn geaccepteerd dat ze definitief weg zijn? En waarom wil je ze onder een andere naam versturen?

Wat meer uitleg over je doel zou een stuk handiger zijn.
Gewijzigd op 18/11/2017 07:48:52 door - Ariën -
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

18/11/2017 23:46:44
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik zal het proberen uit te leggen.

Ik heb een database met users.
Ik heb een database met messages.

Nu wil ik random berichtjes uit messages kunnen versturen naar users. Heb enkel geen idee hoe ik dit zou moeten aanpakken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2017 00:02:19
Quote Anchor link
Je hebt dus twee databases? Waarom staan die gegevens niet in een enkele database?
En verder zou het fijn zijn als je mijn vraag concreet zou beantwoorden.
Gewijzigd op 19/11/2017 00:06:55 door - Ariën -
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

19/11/2017 00:06:37
Quote Anchor link
Beste Arien,

Ze moeten bij de betreffende user in de inbox komen. Maar ook moet de user een notificatie per email hiervan krijgen.

Ik heb het verkeerd omschreven. Het staat in 1 database. Daar heb ik het veld users en het veld messages. Het moet een soort match systeem worden uiteindelijk.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/11/2017 00:37:36
Quote Anchor link
Databases? Velden? Waarschijnlijk bedoel je tabellen? En datgene waar je naar op zoek bent is waarschijnlijk een systeempje waarmee je privéberichten (naar elkaar) kunt versturen. Zijn we een beetje warm?

En die messages zijn waarschijnlijk standaard tekstberichten? Dat lijkt mij dan een niet erg sterke naam voor zo'n tabel, ik zou dan eerder message_templates, message_texts of zelfs notifications ofzo verwachten.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2017 00:39:04
Quote Anchor link
Je kunt een random bericht uit de database op deze wijze
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM berichten ORDER BY RAND() LIMIT 1


Dan als je niet over duizenden gebruikers praat kun je deze in één keer uit de database trekken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT name, email FROM users


daarna kun je met een loopje iedere gebruiker een berichtje sturen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($users as $user) {
    // stuur de user een bericht
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2017 00:39:20
Quote Anchor link
"Nu wil ik random berichtjes uit messages kunnen versturen naar users."

Dat is iets anders dan wat je eerder zei:

"Nu wil ik geautomatiseerd af en toe een random berichtje sturen vanaf een andere gebruiker op de website. Hoe kan ik dit als beste gaan aanpakken?"

Kun je niet even een concreet voorbeeld geven van wat je wil, zodat iedereen de bedoeling snapt?
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

19/11/2017 00:40:20
Quote Anchor link
Alvast bedankt voor de reacties. Sorry dat ik onduidelijk ben. Ik zal proberen morgen een duidelijk voorbeeld te geven.

Toevoeging op 19/11/2017 21:54:17:

Hopelijk kan ik het nu beter uitleggen.

Ik heb een user die interesse heeft in een bepaald onderwerp. De user staat in tabel users

Nu heb ik een paar standaard berichten in de tabel automate_messages. Nu wil ik af en toe een bericht vanuit deze tabel automate versturen.

Nu zoek ik dus een manier om dit op bepaalde tijden automatisch te versturen (cron) denk dat ik aan zoiets moet denken. Enkel heb ik daar nog nooit wat mee gedaan.

Hopelijk is deze uitleg beter.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2017 23:15:56
Quote Anchor link
Oké, en in het begin schreef je:

"Nu wil ik geautomatiseerd af en toe een random berichtje sturen vanaf een andere gebruiker op de website."

Wie is dan die andere gebruiker waar je het over hebt?

Of bedoel je eigenlijk dat het systeem / de website naar iemand een berichtje stuurt?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/11/2017 07:35:43
Quote Anchor link
Ik denk dat je een koppeltabel 'user_messages' moet maken waarin je opslaat wanneer welke gebruiker welk bericht heeft ontvangen. Dat is een dubbele primaire sleutel (van user-ID plus message-ID) met een timestamp. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een gebruiker twee keer na elkaar hetzelfde bericht ontvangt.

Zo kun je ook zien wanneer een gebruiker voor het laatst een bericht heeft ontvangen en welke berichten de gebruiker nog niet heeft ontvangen: dat gebruik je om bijvoorbeeld om wekelijks een nieuw bericht te e-mailen.
Gewijzigd op 20/11/2017 07:36:47 door Ward van der Put
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.