messages automatisch versturen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

C++ Developer

Functieomschrijving Ben jij als software engineer toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor het maken van de procesbesturingsoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Ontwerpen, programmeren en testen van productaanpassingen; Implementeren van nieuwe productreleases in de projectteams; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden,

Bekijk vacature »

APEX Ontwikkelaar in een team van Oracle Developer

Bedrijfsomschrijving Wij zijn op zoek naar een APEX Ontwikkelaar om onze opdrachtgever in Den Haag te versterken. In deze rol zul je verantwoordelijk zijn voor het ontwikkelen en onderhouden van de front-end van onze applicaties met behulp van Oracle Application Express (APEX). Je werkt aan zowel inhouse als externe projecten. De sfeer binnen het Oracle team is gemoedelijk en men probeert elkaar te helpen én van elkaar te leren. Zo ontstaat er een prettige en plezierige werksfeer waar ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Er wordt gewerkt met de meest nieuwe technologieën waardoor je kennis up-to-date blijft. Het bedrijf

Bekijk vacature »

Senior Fullstack developer wanted! (C#, Java, Angu

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Frontend Developer

Functieomschrijving Voor de NIPV zijn wij opzoek naar een Frontend Developer. Als Frontend Developer ga jij aan de slag om dashboards te bouwen vanuit het datawarehouse. Dit stelt NIPV in staat om snel en eenvoudig bij correcte bedrijfsvoeringsinformatie te kunnen. Je ontwikkelt dashboards in PowerBI, publiceert en onderhoud die, verzameld en verwerkt feedback in overleg met het ontwikkelteam. Naast dashboards ontwikkel en onderhoud je een datamodel in Excel waarmee adviseurs, controllers en analisten in staat worden gesteld om de gegevens uit de dashboards te raadplegen en anders te filteren of bepaalde gegevens nader te verfijnen, zodat verdiepende vragen kunnen worden

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

18/11/2017 00:48:59
Quote Anchor link
Ik heb een vraag. Ik heb een site met users. Nu wil ik geautomatiseerd af en toe een random berichtje sturen vanaf een andere gebruiker op de website. Hoe kan ik dit als beste gaan aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 13:09:56
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

18/11/2017 00:55:15
Quote Anchor link
"Nu wil ik geautomatiseerd af en toe een random berichtje sturen vanaf een andere gebruiker op de website."

Waarom zou je dat willen?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

18/11/2017 01:25:24
Quote Anchor link
Mag ik van u de definitie van een random berichtje?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

18/11/2017 07:47:26
Quote Anchor link
En op wat voor manier moeten die berichten worden vertoond? En moeten die opgeslagen kunnen worden voor later gebruik? Of als ze zijn geaccepteerd dat ze definitief weg zijn? En waarom wil je ze onder een andere naam versturen?

Wat meer uitleg over je doel zou een stuk handiger zijn.
Gewijzigd op 18/11/2017 07:48:52 door - Ariën -
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

18/11/2017 23:46:44
Quote Anchor link
Goedenavond,

Ik zal het proberen uit te leggen.

Ik heb een database met users.
Ik heb een database met messages.

Nu wil ik random berichtjes uit messages kunnen versturen naar users. Heb enkel geen idee hoe ik dit zou moeten aanpakken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2017 00:02:19
Quote Anchor link
Je hebt dus twee databases? Waarom staan die gegevens niet in een enkele database?
En verder zou het fijn zijn als je mijn vraag concreet zou beantwoorden.
Gewijzigd op 19/11/2017 00:06:55 door - Ariën -
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

19/11/2017 00:06:37
Quote Anchor link
Beste Arien,

Ze moeten bij de betreffende user in de inbox komen. Maar ook moet de user een notificatie per email hiervan krijgen.

Ik heb het verkeerd omschreven. Het staat in 1 database. Daar heb ik het veld users en het veld messages. Het moet een soort match systeem worden uiteindelijk.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/11/2017 00:37:36
Quote Anchor link
Databases? Velden? Waarschijnlijk bedoel je tabellen? En datgene waar je naar op zoek bent is waarschijnlijk een systeempje waarmee je privéberichten (naar elkaar) kunt versturen. Zijn we een beetje warm?

En die messages zijn waarschijnlijk standaard tekstberichten? Dat lijkt mij dan een niet erg sterke naam voor zo'n tabel, ik zou dan eerder message_templates, message_texts of zelfs notifications ofzo verwachten.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/11/2017 00:39:04
Quote Anchor link
Je kunt een random bericht uit de database op deze wijze
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM berichten ORDER BY RAND() LIMIT 1


Dan als je niet over duizenden gebruikers praat kun je deze in één keer uit de database trekken
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT name, email FROM users


daarna kun je met een loopje iedere gebruiker een berichtje sturen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach($users as $user) {
    // stuur de user een bericht
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2017 00:39:20
Quote Anchor link
"Nu wil ik random berichtjes uit messages kunnen versturen naar users."

Dat is iets anders dan wat je eerder zei:

"Nu wil ik geautomatiseerd af en toe een random berichtje sturen vanaf een andere gebruiker op de website. Hoe kan ik dit als beste gaan aanpakken?"

Kun je niet even een concreet voorbeeld geven van wat je wil, zodat iedereen de bedoeling snapt?
 
Bollie Zwollie

Bollie Zwollie

19/11/2017 00:40:20
Quote Anchor link
Alvast bedankt voor de reacties. Sorry dat ik onduidelijk ben. Ik zal proberen morgen een duidelijk voorbeeld te geven.

Toevoeging op 19/11/2017 21:54:17:

Hopelijk kan ik het nu beter uitleggen.

Ik heb een user die interesse heeft in een bepaald onderwerp. De user staat in tabel users

Nu heb ik een paar standaard berichten in de tabel automate_messages. Nu wil ik af en toe een bericht vanuit deze tabel automate versturen.

Nu zoek ik dus een manier om dit op bepaalde tijden automatisch te versturen (cron) denk dat ik aan zoiets moet denken. Enkel heb ik daar nog nooit wat mee gedaan.

Hopelijk is deze uitleg beter.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

19/11/2017 23:15:56
Quote Anchor link
Oké, en in het begin schreef je:

"Nu wil ik geautomatiseerd af en toe een random berichtje sturen vanaf een andere gebruiker op de website."

Wie is dan die andere gebruiker waar je het over hebt?

Of bedoel je eigenlijk dat het systeem / de website naar iemand een berichtje stuurt?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

20/11/2017 07:35:43
Quote Anchor link
Ik denk dat je een koppeltabel 'user_messages' moet maken waarin je opslaat wanneer welke gebruiker welk bericht heeft ontvangen. Dat is een dubbele primaire sleutel (van user-ID plus message-ID) met een timestamp. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat een gebruiker twee keer na elkaar hetzelfde bericht ontvangt.

Zo kun je ook zien wanneer een gebruiker voor het laatst een bericht heeft ontvangen en welke berichten de gebruiker nog niet heeft ontvangen: dat gebruik je om bijvoorbeeld om wekelijks een nieuw bericht te e-mailen.
Gewijzigd op 20/11/2017 07:36:47 door Ward van der Put
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.