Meta tag newline

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Experienced Lead Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Delft Vacature ID: 13301 Introductie We are seeking a Lead Java Developer for our team in the area of Delft. You will develop an application used exclusively by the engineers and geologists for site characterizations, which imports raw field and laboratory measurements for further processing, integration, ground modelling, and geotechnical analysis and reporting. The client/server application is entirely written in Java, and the server is hosted in the Amazon cloud, utilizing frameworks such as Spring and Hibernate, and connected to an MS SQL Server RDS instance. There is a trend towards using more

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer Games

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met hardware en wil jij kleuren binnen een Qt framework? Spreek jij de talen C en of C ++? Dan ben ik wellicht opzoek naar jou! Voor een super gave opdrachtgever in omgeving Delft is er namelijk plek voor een nieuwe kracht! Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke game industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen en buitenland? Je zult in een team, samen met vier ontwikkelaars, de mooiste

Bekijk vacature »
Guido  -

Guido -

12/09/2020 11:05:37
Quote Anchor link
Hallo,

In mijn head-sectie staat een meta beschrijving:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo '<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving" />'."\n";


Ik heb een newline toegevoegd zodat de volgende string netjes op een nieuwe regel geplaatst wordt.

Kom dit echter niet vaak tegen, dus ik vraag me af of dit gangbaar is of juist niet?

Guido
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:02:05
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/09/2020 12:22:08
Quote Anchor link
Waarom zou je een echo per regel gebruiken?
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

12/09/2020 12:34:57
Quote Anchor link
Hier wat uitleg door Google.

"Effectieve titels en fragmenten samenstellen voor zoekresultaten"

https://support.google.com/webmasters/answer/35624?hl=nl
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/09/2020 12:46:30
Quote Anchor link
Maar waarom zou je een statische plak HTML echo'en?

En als de description-content het dynamische deel is, echo dan dat deel? Zo houd je ook beter het verschil tussen statisch en dynamisch in stand. Hoef je ook geen escape-sequences toe te voegen voor een simpele regelovergang.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 00:31:25
Quote Anchor link
Wat Thomas zegt.

Het is niet gebruikelijk en zinvol om statische html te echo'en. Alles wat je in php doet moet verwerkt worden en kost dus extra tijd. Statische informatie ga je daarom niet echo'en.

Dit zet je dus gewoon buiten je php code. Dan hoef je ook geen newline toe te voegen.

<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving">
<volgende regel hier>
 
Guido  -

Guido -

13/09/2020 00:32:55
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties.

Dit is onderdeel van een functie, dus dit staat niet zo in de head sectie. Kan de echo overigens misschien beter door return vervangen in dit geval. Is inderdaad niet een statische meta beschrijving, maar zo even gedaan voor het topic.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 01:06:56
Quote Anchor link
Is het een functie van een bestaand framework? Als het een functie is dan kun je het sowieso inderdaad beter returnen.

Een newline toevoegen is dan prima.

Wist je dat PHP daar ook een eigen constante voor heeft? -> PHP_EOL.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$meta
  = '<meta name="description" content="Mijn meta beschrijving">' . PHP_EOL;
$meta .= 'volgende regel hier';
return $meta;
?>
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

13/09/2020 09:09:16
Quote Anchor link
Guido - op 13/09/2020 00:32:55:
Dit is onderdeel van een functie, dus dit staat niet zo in de head sectie. Kan de echo overigens misschien beter door return vervangen in dit geval. Is inderdaad niet een statische meta beschrijving, maar zo even gedaan voor het topic.


Dan doet die functie te veel. Single-responsibility principle: a class or module should have one, and only one, reason to be changed.

Straks kom je er bijvoorbeeld achter dat je die description per webpagina op drie plaatsen nodig hebt: niet alleen in een reguliere meta-tag, maar ook in Open Graph en in een rich snippet in JSON. Een functie die de description genereert, zou daarom los moeten staan van de functie(s) die er meta-tags of iets anders van maken.

Omgekeerd zou een andere functie die regeleinden invoegt na meta-tags in de head ook compleet los moeten werken van een functie die een description-tag genereert. Dat is immers functionaliteit die eventueel ook geldt voor andere tags in de head die helemaal niets met een description van doen hebben.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/09/2020 17:09:46
Quote Anchor link
Als je afwisselende delen statisch+dymamisch hebt en hier een plakje HTML van wilt maken zou je ook kunnen overwegen om output buffering te gebruiken. Dit is als het ware een (tijdelijke) emmer waarin je alle output opvangt.

Volgens mij is het ook een goed ontwerpprincipe om functies niet rechtstreeks dingen te laten echo'en (natuurlijk zijn hier ook uitzondering op) maar de inhoud als string te retourneren.

Je krijgt dus bijvoorbeeld zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function bakHTML($data) {
    ob_start(); // start output buffering
        ?>
<div>
            <lala><?php echo $data['x']; ?</lala>
           <
asdf><em>[code]<?php echo $data['y']; ?>
</em></asdf>
        </div><?php
    return ob_get_clean(); // vang inhoud op en retourneer als string
}
?>
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

13/09/2020 21:18:49
Quote Anchor link
Ward van der Put op 13/09/2020 09:09:16:
Dan doet die functie te veel. Single-responsibility principle: a class or module should have one, and only one, reason to be changed.

Veel frameworks houden zich wat dat betreft niet exact aan de 'regels'. Theoretisch klopt je opmerking. De praktijk is vaak anders. Wat je klopt zegt, maar een functie om meta op te bouwen is ook weer niet heel vreemd of ongebruikelijk.
 
Guido  -

Guido -

14/09/2020 00:03:12
Quote Anchor link
Het betreft een WordPress website en dan werkt het net even anders.

Ik heb een functie waarin ik de (niet statische) meta beschrijving genereer en die functie wordt uitgevoerd in de head sectie van de site. Hiervoor haak ik in op de wp_head() functie van WordPress:
https://developer.wordpress.org/reference/functions/wp_head/

Overigens, wanneer ik binnen mijn functie return ipv echo, wordt er geen meta beschrijving geplaatst. Vandaar dat ik toen blijkbaar voor echo gekozen heb.

Nogmaals bedankt allemaal, ik weet weer een stuk meer..

Guido
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/09/2020 00:12:08
Quote Anchor link
Guido - op 14/09/2020 00:03:12:
Overigens, wanneer ik binnen mijn functie return ipv echo, wordt er geen meta beschrijving geplaatst.

Dat is niet geheel verwonderlijk. De functie returnt alleen gegevens en er wordt niks ge-echoot/getoond.

Dus stel de naam van de functie is getHead() of iets dergelijks, dan deed je voorheen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
getHead();
?>

In plaats daarvan doe je nu:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$head
= getHead();
echo $head;
?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.