<meta> tag vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Front end developer Onderwijssoftware

Functie Als Junior front end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Team Lead Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Als Team Lead Java Developer draag een grote verantwoordelijk je stuurt ontwikkelaars aan en staat dagelijks in contact met jou ICT Manager. De team Bestaat uit front-end en backend systemen. Je ben in staat op hoog niveau de technische vak te bepalen en ook te bewaren. Je dag zie er als volgt uit, ontwikkelen van nieuwe en bestaande applicaties, het uitvoeren van processen en analyses en het beschrijven van functioneel ontwerpen. Ook zal samen met jouw Tester applicaties gaan testen door middel van peer reviews en het leveren van support aan gebruikers

Bekijk vacature »

Junior .NET Developer

Dit ga je doen Als junior .NET Developer lever je met jouw oplossingen direct een bijdrage aan de bedrijfsprocessen van de klanten. Werkzaamheden waar jij je zoal mee bezig houdt zijn; Het ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van de draaiende platforms van de klanten; Softwareontwikkeling middels C#, .NET; Klantcontact om de wensen te bespreken en uit te werken; Optimaliseren van de (huidige) bedrijfsprocessen; De IT-afdeling bestaat uit 30 personen verdeeld over 3 teams. Het team waar je in terecht komt bestaat uit ongeveer tien man. Het is een team wat bestaat uit betrokken collega’s, waar iedereen bereidt is om elkaar te

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail; Verantwoordelijk voor de front-end werkzaamheden; Naast de front-end werk je ook aan de backend. Hier ga je werken Als Full Stack Developer komt je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Junior Java Developer

Dit ga je doen Full stack web- en appdevelopment; Vertalen van de functionele wensen naar de technische specificaties; Sturing geven aan/klank board zijn voor de software teams; Trainen van de software teams; Sparren met klanten; Meedenken over architectuur. Hier ga je werken De organisatie is een bureau welke websites en mobiele applicaties bouwt voor verschillende toonaangevende organisaties. Hierbij richten zij zich voornamelijk op de sectoren leisure, overheid en zorg. De sfeer intern kenmerkt zich door informaliteit, gezelligheid en ambitie. Ze werken dag in dag uit samen om mooie producten op te leveren voor hun klanten. Op dit moment zijn er

Bekijk vacature »
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 14:38:02
Quote Anchor link
Mensen,

ik heb even een vraag waar ik niet uit komt.
nou kom er wel uit ma vind het alleen beetje vreemd na mijn gedachten gang.
Het is het volgende.

Ik heb 2 verschillende Meta taggen voor op de website.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
1= <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
2= <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Deze gebruik ik in combo met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<!doctype html public>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">


Nu komt de vraag.
Zodra ik meta tag 2 pak die in mijn ogen logisch klinkt omdat ik mijn database ook op utf-8 heb staan. Zodra ik dan woorden als Café gebruik dus letters als é dan krijg ik een vierkantje.

Pak ik nu meta tag 1 met combo doctype en html code dan krijg ik é wel als é te zien. Nu vraag ik mij dus af is mijn gedachten gang met meta 2 ten opzichte van mijn database verkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 17:20:29
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 14:44:45
Quote Anchor link
Waarom doe je het niet gewoon zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<!doctype html>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 14:46:27
Quote Anchor link
kan je hier geen htmlspecialchars/htmlentities doorheen gooien ipv afhankelijk te zijn van een meta tag?

i.c.m wat chris zegt natuurlijk.

in principe is dit al genoeg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<!DOCTYPE html>
<html>
 <head>
  <meta charset="UTF-8">
  <title>TITLE</title>
 </head>
 <body>
  
 </body>
</html>
Gewijzigd op 31/05/2012 14:47:32 door Reshad F
 
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 14:48:00
Quote Anchor link
Chris,

Als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<!doctype html public>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />    
</head>


Dan krijg ik in plaats van é vierkantjes.
Doe ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<!doctype html public>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />    
</head>

Dan krijg ik de é wel goed in beeld. Ma dat spreekt eigenlijk tegen, omdat eigenlijk mijn database als utf-8 is gesteld.

Of bedoel jij nu die html regel volledig weg laten?
Na mijn weten meot die er gewoon blijven en is die ook goed?

EDIT:
Ja ik gebruik voor oproepen natuurlijk deze.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($row['artiest']) ?>

Bij het in db proppen gebruik ik de mysql_real_escape_string.

Reshadd oplossing geeft mij een vierkantje met een ? er in.
Gewijzigd op 31/05/2012 14:52:51 door Frank WD
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 15:00:29
Quote Anchor link
@Frank: Ik heb daar gisteren ook een tijdje mee zitten kl**ien, Mijn oplossing is gewoon charset=iso-8859-1 gebruiken. Ik snap het ook niet echt.
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 15:01:45
Quote Anchor link
Frank,

regel 2 weglaten ;)
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 15:02:11
Quote Anchor link
en wat als je dit gebruikt?

htmlspecialchars_decode
 
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 15:02:35
Quote Anchor link
SanThe,

Ja praat me er niet van zeg. Heb al extra test db aangemaakt met andere charset instellingen en ma lopen pulken en kl**en.

Maar ergens moet het ja fout gaan lijkt mij dan weer.
ma goed tot de oplossing er is gebruik ik de werkende manier maar.

Toevoeging op 31/05/2012 15:03:57:

Chris,
Als ik alleen <html> laat staan gebeurt er ook niks blijf ik vierkantje houden.

Rashadd, Die optie moet ik even uitzoeken kom ik op terug.
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 15:06:47
Quote Anchor link
als die niet lukt kan je even htmlenitities_decode proberen.
 
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 16:26:21
Quote Anchor link
Reshadd,

Zowel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlenitities_decode($row['artiest']) ?>

als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars_decode($row['artiest']) ?>


Beide optie samen met de utf-8 charseet geven mij een vierkantje met een ?
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 16:35:30
 
Andre Sep

Andre Sep

31/05/2012 18:50:39
Quote Anchor link
ik snap hier ook de ballen van...

Alles heb ik op UTF-8 staan (wat de meest uitgebreide charset is volgens mij), php.ini, mysql, editor, website (lokaal) en toch zijn er teveel karakters als vierkantje weergegeven.

Als ik dan alleen mijn charset op mn website verander in ISO-8859-1 doet alles het perfect...

Kortom, iets om hoofdpijn van te krijgen!
 
Wouter J

Wouter J

31/05/2012 19:10:35
Quote Anchor link
Je moet in UTF-8 wel de &...; tekens gebruiken voor vreemde tekens. Dus niet ë maar &euml; en niet & maar &amp;.
 
Andre Sep

Andre Sep

31/05/2012 19:37:27
Quote Anchor link
Maar dit is toch minder gebruiksvriendelijk dan de ISO-8859-1? Of heb ik het helemaal mis...

Want als ik met alle mogelijke toetscombinaties op mijn toetsenbord (dus gewoon toets drukken, SHIFT + toets, ALT + SHIFT + toets) dan heb ik eigenlijk alles wat met een normaal internationaal toetsenbord kan en ik denk zelfs elke westerse europese taal.

Is er geen manier in PHP om elk speciaal karakter om te zetten naar UTF-8?
 
Fons Seesink

Fons Seesink

31/05/2012 19:51:37
Quote Anchor link
Als je data uit je DB haalt en die wordt niet goed weer gegeven, kan het wel eens helpen als je mysql_query("SET NAMES UTF8"); in je DB connectie toevoegd.

Ik doe sinds ik tegen dit probleem aangelopen ben standaard.
 
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 19:52:50
Quote Anchor link
Mag ik eens vragen hoe die connectie er dan uit komt tezien?
 
Wouter J

Wouter J

31/05/2012 19:53:10
 
Fons Seesink

Fons Seesink

31/05/2012 20:03:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
  mysql_query('SET NAMES UTF8');

even kort door de bocht copy paste uit wat oude code gehaald
Gewijzigd op 31/05/2012 21:00:09 door Fons Seesink
 
Wouter J

Wouter J

31/05/2012 20:05:46
Quote Anchor link
En daarom dus fout = die; appels met peren vergelijken op regel 2; geen foutafhandeling.

Beter is het om bij dit soort antwoorden alleen de query te geven en niet die hele troep eromheen.
Gewijzigd op 31/05/2012 20:06:21 door Wouter J
 
Fons Seesink

Fons Seesink

31/05/2012 20:59:51
Quote Anchor link
Excuus, post aangepast naar alleen de bewuste regel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.