<meta> tag vraagje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP / Laravel developer zal je in een klein team terecht komen. Wij zijn op zoek naar een echte specialist, iemand die de balans weet te vinden tussen techniek en perfectie. In de aankomende jaren wilt dit bedrijf flink groeien en daarom zijn ze op zoek naar jou! Wat ga je doen? Je draagt bij aan het ontwikkelen en onderhouden van bestaande webapplicaties die boordevol functionaliteit zitten. Deze applicaties worden gebruikt door de organisatie zelf en ook door de klanten. Inmiddels wordt er gewerkt met Laravel 8 en zijn er diverse koppelingen naar externe leveranciers. Verder zal

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Zelfstandige applicatie ontwikkelaar gezocht voor familiair bedrijf in omgeving Capelle ad Ijssel Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! Een deel van jouw werkzaamheden: Onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werken aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkelen en implementeren van MS PowerApps en Power BI.

Bekijk vacature »

Full stack Developer / .NET / Angular / Azure

Dit ga je doen Jij gaat je als Full Stack .NET Developer voornamelijk bezighouden met: Het vertalen van concepten naar passende innovatieve en duurzame oplossingen; Het ontwikkelen van bedrijf kritische en gebruiksvriendelijke applicaties voor de internationale markt en intern gebruik; Bouwen aan software om het Internet of Things netwerk te ondersteunen; Het maken en onderhouden van interfaces tussen systemen aan de hand van API's; Het onderhouden en blijven verbeteren van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Binnen deze organisatie zal jij als Full Stack .NET Developer een belangrijke rol krijgen en ga je dagelijks de uitdaging aan om maatwerk

Bekijk vacature »

Embedded Developer C++

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een leuke uitdaging als Embedded Developer, zoek dan niet verder! Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een Embedded Developer die graag met Embedded Devices werkt. Je zult verantwoordelijk worden voor het ontwikkelen en onderhouden van diverse producten. Jouw specialisatie ligt op het vlak van software, hardware en back-end. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het ontwerpen van software voor een unieke industrie. Wil jij betrokken worden bij een proces dat loopt van ontwikkeling tot installatie? Waarbij je bezig zult zijn met perfecte systemen die geleverd worden aan binnen

Bekijk vacature »

Als Lead PHP developer bijdragen aan het onderwijs

Functie Als Lead PHP developer zet je samen met het team en de andere lead developers de technische lijnen uit als het gaat om het ontwikkelen van de applicaties en bepaal je samen met de PO waar elke sprint aan gewerkt zal worden. Je kunt op basis van een user story een goede aanpak formuleren en een planning opstellen, en andere hierin meenemen. Wanneer je team code schrijft verwacht je degelijke oplossingen, bij voorkeur gebruik makend van Domain Driven Design. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Database Developer

Functie omschrijving Voor een logistieke dienstverlener in omgeving Zuid Beijerland zijn wij op zoek naar versterking. Weet jij als geen ander systemen aan elkaar te koppelen en heb jij goede kennis van SQL en UML, lees dan snel verder! Jouw taken zien er als volgt uit: Je bent in deze rol voornamelijk verantwoordelijk voor het bouwen, implementeren en beheren van koppelingen tussen de bestaande systemen (zowel business 2 business als application 2 application). Daarnaast inventariseer je de wensen van in- en externe klanten, die je vervolgens samen met je collega's, vertaalt naar technische specificaties, die jullie zelf ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 14:38:02
Quote Anchor link
Mensen,

ik heb even een vraag waar ik niet uit komt.
nou kom er wel uit ma vind het alleen beetje vreemd na mijn gedachten gang.
Het is het volgende.

Ik heb 2 verschillende Meta taggen voor op de website.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
1= <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />
2= <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

Deze gebruik ik in combo met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<!doctype html public>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">


Nu komt de vraag.
Zodra ik meta tag 2 pak die in mijn ogen logisch klinkt omdat ik mijn database ook op utf-8 heb staan. Zodra ik dan woorden als Café gebruik dus letters als é dan krijg ik een vierkantje.

Pak ik nu meta tag 1 met combo doctype en html code dan krijg ik é wel als é te zien. Nu vraag ik mij dus af is mijn gedachten gang met meta 2 ten opzichte van mijn database verkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 06:53:42
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 14:44:45
Quote Anchor link
Waarom doe je het niet gewoon zo?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<!doctype html>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 14:46:27
Quote Anchor link
kan je hier geen htmlspecialchars/htmlentities doorheen gooien ipv afhankelijk te zijn van een meta tag?

i.c.m wat chris zegt natuurlijk.

in principe is dit al genoeg.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<!DOCTYPE html>
<html>
 <head>
  <meta charset="UTF-8">
  <title>TITLE</title>
 </head>
 <body>
  
 </body>
</html>
Gewijzigd op 31/05/2012 14:47:32 door Reshad F
 
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 14:48:00
Quote Anchor link
Chris,

Als ik dit doe:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<!doctype html public>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />    
</head>


Dan krijg ik in plaats van é vierkantjes.
Doe ik nu:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<!doctype html public>
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1" />    
</head>

Dan krijg ik de é wel goed in beeld. Ma dat spreekt eigenlijk tegen, omdat eigenlijk mijn database als utf-8 is gesteld.

Of bedoel jij nu die html regel volledig weg laten?
Na mijn weten meot die er gewoon blijven en is die ook goed?

EDIT:
Ja ik gebruik voor oproepen natuurlijk deze.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars($row['artiest']) ?>

Bij het in db proppen gebruik ik de mysql_real_escape_string.

Reshadd oplossing geeft mij een vierkantje met een ? er in.
Gewijzigd op 31/05/2012 14:52:51 door Frank WD
 
- SanThe -

- SanThe -

31/05/2012 15:00:29
Quote Anchor link
@Frank: Ik heb daar gisteren ook een tijdje mee zitten kl**ien, Mijn oplossing is gewoon charset=iso-8859-1 gebruiken. Ik snap het ook niet echt.
 
Chris PHP

Chris PHP

31/05/2012 15:01:45
Quote Anchor link
Frank,

regel 2 weglaten ;)
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 15:02:11
Quote Anchor link
en wat als je dit gebruikt?

htmlspecialchars_decode
 
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 15:02:35
Quote Anchor link
SanThe,

Ja praat me er niet van zeg. Heb al extra test db aangemaakt met andere charset instellingen en ma lopen pulken en kl**en.

Maar ergens moet het ja fout gaan lijkt mij dan weer.
ma goed tot de oplossing er is gebruik ik de werkende manier maar.

Toevoeging op 31/05/2012 15:03:57:

Chris,
Als ik alleen <html> laat staan gebeurt er ook niks blijf ik vierkantje houden.

Rashadd, Die optie moet ik even uitzoeken kom ik op terug.
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 15:06:47
Quote Anchor link
als die niet lukt kan je even htmlenitities_decode proberen.
 
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 16:26:21
Quote Anchor link
Reshadd,

Zowel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlenitities_decode($row['artiest']) ?>

als
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo htmlspecialchars_decode($row['artiest']) ?>


Beide optie samen met de utf-8 charseet geven mij een vierkantje met een ?
 
Reshad F

Reshad F

31/05/2012 16:35:30
 
Andre Sep

Andre Sep

31/05/2012 18:50:39
Quote Anchor link
ik snap hier ook de ballen van...

Alles heb ik op UTF-8 staan (wat de meest uitgebreide charset is volgens mij), php.ini, mysql, editor, website (lokaal) en toch zijn er teveel karakters als vierkantje weergegeven.

Als ik dan alleen mijn charset op mn website verander in ISO-8859-1 doet alles het perfect...

Kortom, iets om hoofdpijn van te krijgen!
 
Wouter J

Wouter J

31/05/2012 19:10:35
Quote Anchor link
Je moet in UTF-8 wel de &...; tekens gebruiken voor vreemde tekens. Dus niet ë maar &euml; en niet & maar &amp;.
 
Andre Sep

Andre Sep

31/05/2012 19:37:27
Quote Anchor link
Maar dit is toch minder gebruiksvriendelijk dan de ISO-8859-1? Of heb ik het helemaal mis...

Want als ik met alle mogelijke toetscombinaties op mijn toetsenbord (dus gewoon toets drukken, SHIFT + toets, ALT + SHIFT + toets) dan heb ik eigenlijk alles wat met een normaal internationaal toetsenbord kan en ik denk zelfs elke westerse europese taal.

Is er geen manier in PHP om elk speciaal karakter om te zetten naar UTF-8?
 
Fons Seesink

Fons Seesink

31/05/2012 19:51:37
Quote Anchor link
Als je data uit je DB haalt en die wordt niet goed weer gegeven, kan het wel eens helpen als je mysql_query("SET NAMES UTF8"); in je DB connectie toevoegd.

Ik doe sinds ik tegen dit probleem aangelopen ben standaard.
 
Frank WD

Frank WD

31/05/2012 19:52:50
Quote Anchor link
Mag ik eens vragen hoe die connectie er dan uit komt tezien?
 
Wouter J

Wouter J

31/05/2012 19:53:10
 
Fons Seesink

Fons Seesink

31/05/2012 20:03:04
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
  mysql_query('SET NAMES UTF8');

even kort door de bocht copy paste uit wat oude code gehaald
Gewijzigd op 31/05/2012 21:00:09 door Fons Seesink
 
Wouter J

Wouter J

31/05/2012 20:05:46
Quote Anchor link
En daarom dus fout = die; appels met peren vergelijken op regel 2; geen foutafhandeling.

Beter is het om bij dit soort antwoorden alleen de query te geven en niet die hele troep eromheen.
Gewijzigd op 31/05/2012 20:06:21 door Wouter J
 
Fons Seesink

Fons Seesink

31/05/2012 20:59:51
Quote Anchor link
Excuus, post aangepast naar alleen de bewuste regel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.