Mijn eigen gastenboek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

PHP Developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Back end developer Python, PHP

Functie Jij als full stack ontwikkelaar zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar een PO en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult voornamelijk (lees 75%) werken aan de roostersoftware. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere flexwerkers ingezet kan worden. Verder willen ze financiële koppelingen gaan maken

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

Software Developer Java

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Oracle Developer / PL SQL

Dit ga je doen Software ontwikkeling aan een internationaal gebruikt pakket; Werken met technieken als Oracle 19c, Toad, PL/SQL, Oracle Forms, Reports en Designer; Meedraaien in internationale projecten; Meedenken over technisch en functioneel ontwerp; Samenwerken met collega's als Informatie Analisten, Testers en Release Managers; Soms wensen en eisen afstemmen met de business. Hier ga je werken Onze klant, een internationaal bekend bedrijf dat essentiële producten maakt waar iedereen graag gebruik van maakt, zoekt versterking in het Software Development team. Samen met 3 developers, een release manager, een informatie analist en 3 testers werk jij aan een systeem waarmee complexe producten

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sven b

Sven b

01/06/2011 07:43:42
Quote Anchor link
Hallo,

Dit is een flink project voor mij. Ik ben eigenlijk pas 3 weken bezig en niet eens fulltime om deze code te krijgen. Ik blijf tegen dingen aanlopen en wil graag wat advies.

In de volgende code heb ik mijn eigen gastenboek gemaakt. Dit wordt met 2 bestanden gedaan. Dit bestand verwerkt het gastenboek. Ik heb tot nu toe 2 velden. 1 voor de naam en de andere voor het bericht. Daaronder heb ik dan een overzicht wat mensen plaatsen. In dit bestand wil ik ook de datum van wanneer het gepost is in de database plaatsen. Ik krijg de tijd en datum perfect op de site te zien, maar ik krijg het niet in de database. Heeft iemand tips?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$adatum
= date('D d/m/Y - H:i', +strtotime('2 hours'));
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= '1' ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','{$adatum}')");
    echo "Je bericht is geplaatst op $adatum";
}

?>
Gewijzigd op 01/06/2011 07:44:52 door Sven b
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 10:09:10
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

01/06/2011 08:14:56
Quote Anchor link
Is je datum-kolom in de database een datetime veld? Zo ja, dan wil je de datum met een verkeerd formaat in de database zetten. Zo nee, wat voor veld heb je er dan van gemaakt?

Bij datetime velden kun je de mysql functie NOW() gebruiken voor het inserten.

Je moet trouwens even een tutorial opzoeken over foutafhandeling, veel eventuele fouten doe je nu namelijk niets mee. Het tellen van resultaten kan overigens met mysql_num_rows(). Die returnt een integer, dus dan moet je het resultaat vergelijken met 1 en niet met '1'.
Gewijzigd op 01/06/2011 08:19:00 door Erik van de Locht
 
Wouter J

Wouter J

01/06/2011 08:52:05
Quote Anchor link
Daarnaast is het zo dat je beter geen backtricks in je query kan gebruiken. En haal intergers (getallen) altijd buiten quotes, dus niet '1' maar 1.
Daarnaast moet je ook altijd variabelen buiten de quotes halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$naam
= 'Sven';
echo 'Hallo '.$naam;
?>
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 10:12:01
Quote Anchor link
t
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$adatum
= date('D d/m/Y - H:i', +strtotime('2 hours'));
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= 1 ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','{$adatum}')");
    echo 'Je bericht is geplaatst op' .$adatum;
}

?>


Wat bedoel je precies met backtricks?

Wat als ik nu wil zeggen: Hallo $naam, is te gek!
$deel1 = 'Hallo,';
$deel2 = 'is te gek!';

echo $deel1.''.$naam,.''.$deel2; ? Ik neem aan wanneer je variabelen buiten je quotes zet dat dit sneller werkt?

Ik heb een timestamp in mijn table gebruikt. Dit kan niet werken of moet ik het dan anders aanpakken? Ik kan wel die msql functie NOW toepassen, maar ik moet er wel 2 uur aan toevoegen, omdat de tijd die ik bij default krijg te zien 2 uur achterloopt. Hier heb ik al eerder mee lopen rotzooien en dit heb ik tot nu toe gefixed, maar ik moet het nu dus allemaal omgooien? Ik zou $adatum toch wel in mijn database moeten krijgen? Hij staat precies goed. d/m/Y en H:i.

Groetjes Sven
 
Rick van Riel

Rick van Riel

01/06/2011 10:21:17
Quote Anchor link
Sven kijk hier is voor wat meer informatie over de datetime functie.

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/datetime.html
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 10:50:34
Quote Anchor link
Oke, ik heb het gelezen. Nu zie ik dat de date() die ik gebruikte niet bedoeld is om H:i te genereren, terwijl in mijn script toch een H:i gegenereerd wordt. Hoe kan dit?

Als ik het verander in date verander in datetime en een timestamp in mijn db heb dan zou het dus wel moeten werken?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 10:52:52
Quote Anchor link
Zoals reeds is gezegd, géén date() gebruiken in sql:

Erik van de Locht op 01/06/2011 08:14:56:
Is je datum-kolom in de database een datetime veld?
Bij datetime velden kun je de mysql functie NOW() gebruiken voor het inserten.
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:22:28
Quote Anchor link
Oke, voor iemand die wel mijn berichten volledig leest. Ik ben een newbie en ben al langer bezig met die timestamp datime en dates en het is een potje ingewikkeld. Ik snap er de niets van, omdat het echt verwarrend is en er zijn weinig goede tutorials hierover.

Ik kan een tijd in mijn database krijgen. Ik kan dit zelfs door mijn php database laten doen, maar zoals ik al zei ik moet er 2 uur aan toevoegen. Dus NOW is niet wat ik wil. Ik kan het ook niet oproepen.

Ja, ik heb het wel geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$adatum
= datetime('D d/m/Y - H:i:s'); //* dit werkt ook niet..
$testdatum = SELECT NOW ('d/m/Y - H:i:s'); //* ik heb ook zonder SELECT geprobeerd, maar dat helpt niet.
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= 1 ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','{$adatum}')");
    echo 'Je bericht is geplaatst op' .$testdatum;

?>
Gewijzigd op 01/06/2011 11:23:02 door Sven b
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:30:46
Quote Anchor link
Sven b op 01/06/2011 11:22:28:
Oke, voor iemand die wel mijn berichten volledig leest.


Nu vallen er veel mensen af.
Succes verder.
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:33:23
Quote Anchor link
Bedankt voor de opbouwende feedback die mij totaal niet verder helpt.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:36:45
Quote Anchor link
Ik probeerde je de goede richting op te sturen, maar blijkbaar wil jij een kant en klare oplossing. Tja, dan zul je geduld moeten hebben totdat iemand die wil geven. Tip: Google eens op DATE en TIME functies van MySQL.
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:38:57
Quote Anchor link
- SanThe - op 01/06/2011 10:52:52:
Zoals reeds is gezegd, géén date() gebruiken in sql:

Erik van de Locht op 01/06/2011 08:14:56:
Is je datum-kolom in de database een datetime veld?
Bij datetime velden kun je de mysql functie NOW() gebruiken voor het inserten.




Zoals wat reeds is gezegd is hetgeen wat ik zelf heb gezegd!

Zoals wat Erik Zei is datgeen waar ik al op gereageerd had dat ik niet wist hoe ik het moest inzetten en dat ik er alsnog 2 uur aan toe moet voegen. Dit laat geen enkele tutorial zien.

Dus... graag mijn berichten ook lezen.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

01/06/2011 11:41:32
Quote Anchor link
Als je de link die ik je had gestuurd goed had gelezen dan zou je zien dat het formaat van de datetime functie "YYYY-MM-DD HH:MM:SS" is. In de php date functie zou dit dus "Y-m-d H:i:s" zijn. Je query zal daarom waarschijnlijk ook een error weergeven maar toch de rest van de data wel wegschrijven.

Als je in de plaats van:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");


Dit neer zet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$result
= mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM temp WHERE naam = '".$naam."' AND bericht = '".$bericht);
if (!$result) {
    die('Invalid query: ' . mysql_error());
}

?>


Dan kun je zien wanneer er een fout zit in je query. Zo kun je gericht zoeken op google als er iets verkeerd gaat.

Het probleem dat de NOW() functie 2 uur verkeerd staat komt denk ik door de tijd van de server. Misschien is deze niet in Nederland gehost.

Ik denk trouwens dat je voor de datum gewoon een TIMESTAMP kunt gebruiken als deze wel de juiste datum meegeeft. Op deze manier hoef je de datum namelijk niet via de query in je database te zetten maar wordt deze aangemaakt als er een nieuwe rij in de database wordt gezet.

Hoop dat je hier wat aan hebt.
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:42:46
Quote Anchor link
En waarom 2 uur erbij tellen?
Zit je in een andere tijdzone? Kijk dan daar eens naar op php.net.
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 11:45:03
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$datum
= date ('dd/mm/Y - H:i:s');
echo $datum;
?>

Dit werkt.. alleen mag ik dus geen date () gebruiken, waarom snap ik niet precies, maar goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$datum = datetime ('dd/mm/Y - H:i:s');
echo $datum;
?>


Dit werkt niet.. waarom snap ik niet, omdat date datetime en timestamp families van elkaar zijn en dus op de zelfde manier inzetbaar zouden moeten zijn. Toch?

Dus ik krijg wel wat op mijn scherm, maar wanneer ik hier 2 uur aan toe wil voegen is dat wat lastiger. Al lukt dat ook..
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$datum
= date ('dd/mm/Y - H:i', +strtotime('2hours'));
echo $datum; //* nu krijg ik NL tijd

?>


Dit werkt ook, maar wanneer ik het in de database wil stoppen werkt het niet meer. Dus ik weet wel iets van date en datetime en timestamp, maar ik snap niet hoe ik het moet toepassen. Ik wil niet perse een directe oplossing. Zoals je ziet probeer ik het zelf wel uit en doe ik mijn best om er iets van te maken. Misschien slaat mijn script nergens op, maar ik probeer...
Gewijzigd op 01/06/2011 11:47:20 door Sven b
 
- SanThe -

- SanThe -

01/06/2011 11:55:08
Quote Anchor link
Het enig juiste format voor de database is dit:

Rick van Riel op 01/06/2011 11:41:32:
YYYY-MM-DD HH:MM:SS


En het databaseveld moet een DATETIME zijn (of DATE als je geen tijd wilt opslaan).
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 15:02:10
Quote Anchor link
Oke, dat tijd gedoe is maar rot om uit te zoeken. te veel mogelijkheden en de tutorials die ik probeer of volg die helpen me niet.

Nu gebruik ik de NOW functie zoals men mij adviseerd, maar uiteraard werkt dit bij mij niet. Ik doe precies zoals in de tutorial staat omschreven. Uiteraard heeft de hele code zo geen zin, omdat ik er twee uur aan wil toevoegen, omdat dit geen NL tijd is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
  $sql
= "
  INSERT INTO tabel
  (datumtijdveld)
  VALUES
  (NOW())
  "
;
?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$adatum
= date("D d-m-Y H:i", +strtotime('2hours'));
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= 1 ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

 else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','(NOW())'");
    echo 'Je bericht is geplaatst op' .$adatum;
}

?>



Toevoeging op 01/06/2011 15:06:10:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$tijd = date ('H:i:s', +strtotime('2hours');
$datum = date ('d/m/y');
echo $tijd. $datum;


Dit laat precies zien wat ik wil, maar ik kan dit niet zo vastleggen? Dit haal ik rechtstreeks uit een video tutorial. Iemand die 250 tutorials op php gebied heeft geschreven. Zelfs hij behandeld niet de datetime....

Te frustrerend.

Toevoeging op 01/06/2011 15:53:21:

Aangezien niemand me helpt blijf ik wat dingetjes testen, maar tevergeefs...



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'true');
$date = $_POST['date'];
$newdate = date("Y-m-d H:i:s", strtotime('$date');
$adatum = date("D d-m-Y H:i", +strtotime('2hours'));
$naam = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['naam']));
$bericht = mysql_real_escape_string (htmlentities($_POST['bericht']));
$count = mysql_query("SELECT COUNT(1) FROM `temp` WHERE `naam` = '{$naam}' AND `bericht` = '{$bericht}'");
$count = mysql_result($count,0);
if ( $count >= 1 ) {
    echo "Error dit bericht is al lang hier op gezet.";
}

 else {
    mysql_query ("INSERT INTO `temp` (`naam`,`bericht`,'adatum') VALUES ('{$naam}','{$bericht}','{$_POST['date']}')");
    echo 'Je bericht is geplaatst op' .$adatum;
}

?>


Toevoeging op 01/06/2011 15:58:54:

Ik ben hier te lang mee bezig... van vanochtend en tot nu en niet alleen vandaag dat die date time en timestamp en datetime me gruwelijk irriteren.

Waarschijnlijk zal het zeer simpel zijn. Zeker zal ik nu beetje irritant overkomen, maar dit geval gaat me echt te ver. Normaal vind ik wel redelijk snel een oplossing en kom ik er wel uit. Normaal zou ik ook suggesties doen hoe ik het zou aanpakken, maar hier heb ik geen idee bij.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

01/06/2011 16:14:10
Quote Anchor link
Zoals ik in mijn vorige post al zij het probleem met de tijd komt waarschijnlijk door de tijd van de server. De NOW() functie pakt namelijk de tijd van server. Ik zou even contact opnemen met je host en dan aan hun vragen of dat zo hoort. Als dit zo is raad ik je aan om gewoon een Nederlandse host te nemen (Als je die al had een andere host).

Neem bijv. http://www.antagonist.nl/, super goede host.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/06/2011 16:29:30
Quote Anchor link
Of Deziweb.nl :-)
 
Erik van de Locht

Erik van de Locht

01/06/2011 16:37:13
Quote Anchor link
Mocht je toch graag 2 uur aan de datum van een datetime veld toevoegen wanneer je selecteert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
select date_add(datumtijdveld, interval 2 hours) as tijd from tabel
 
Sven b

Sven b

01/06/2011 17:59:34
Quote Anchor link
Dus eigenlijk zeggen jullie... als je host tijd niet gelijk loopt met NL tijd dan meot je een andere host zoeken? Of je moet genoegen nemen met het invoeren van een tijdstip die 2 uur achterloopt en dan moet je wanneer je hem eruit haalt er 2 uur aan toevoegen, zodat het correct op je site komt te staan? Aargh, dan had ik allang gehad wat ik zocht. Ik kan namelijk mijn php admin al de tijd aan de table automatisch laten toevoegen. Wanneer ik deze uitlees kan ik er 2 uur aan toevoegen. Ik ben beetje pietje precies en wilde hier geen genoegen mee nemen, maar zal dit dus wel moeten doen?

Begrijp ik dit goed?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.