Mijn Framework

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Integratie Developer / Architect

Dit ga je doen Als Integratie Developer / Architect binnen deze organisatie krijg je echt de kans om impact te maken. De organisatie is groeiende maar houdt een corporate cultuur buiten de deur. Heb je een goede business case: zorg voor goede argumentatie en ga ervoor! Geen stroperig beslissingsproces dat jouw ideeën in de weg staat! Enkele van jouw taken: Je ontwerpt en ontwikkelt nieuwe integraties met behulp van interne tools (Boomi) of externe partners; Je vertaalt functionele specificaties naar technische oplossingen; Je denkt mee over strategische ontwikkelingen op het gebied van applicatie integratie; Je voert regie op leveranciers en

Bekijk vacature »

Back-end Developer Java

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van een zelfgebouwde applicatie in Java, Spring Framework, SQL, HTML, CSS en Javascript; End-to-end beheer m.b.t. de applicatie en koppelen van applicaties binnen het landschap; Ontwikkelen van rapportages voor de interne organisatie; Ontwikkelen van aanvullende functionaliteiten m.b.t. de applicatie; Uitvoeren van testen en code reviews. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die medische gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de zorg in heel Nederland.

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Python Developer

Dit ga je doen Als Python Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van Stuurprogramma's in Python zodat er verbindingen kunnen worden gelegd tussen besturingssystemen en (AV) hardware; Het testen en debuggen van Stuurprorgamma's; Het communiceren met noodzakelijke partijen in gevallen waar extra technische details nodig zijn om een Stuurprogramma te ontwikkelen of problemen op te lossen; Het maken van de nodige technische documentatie (in het Engels); Het participeren in een Scrum/Agile omgeving. Hier ga je werken Deze internationale organisatie is wereldwijd een succesvol producent en leverancier van professionele AV hard- en software. Klanten gebruiken de producten o.a. voor het

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Front-end Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Back end developer Digital Agency

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer .NET, C# voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Utrecht! Sta jij aan het begin van je carrière en heb je net je HBO of WO-diploma in de richting van ICT of Techniek mogen ontvangen? En heb jij grote affiniteit met software development? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in de omgeving van Utrecht, zijn wij op zoek naar een Junior Software Developer. Werk jij graag aan verschillende projecten en ga je graag klanten op bezoek? Dan is dit de ideale functie voor jou! Binnen deze functie

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Identity & Access Management

Dit ga je doen Als Identity & Access Management Ontwikkelaar zorg jij er voor dat studenten, medewerkers en docenten de juiste benodigdheden op het juiste moment kunnen gebruiken; Het juist opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access); Studenten, collega's en wetenschappers ondersteunen; Agile en Scrum werken; Technisch Applicatiebeheer; Ontwikkelen in One Identity Manager en VB.NET. Hier ga je werken Als Ontwikkelaar kom je terecht in een hecht team die zich richt op wetenschappelijke informatie en ICT. Jij bent degene die er voor zorgt dat alle informatie, uit diverse onderzoeken, bij de juiste personen terecht komt.

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »
PHP Scripter

PHP Scripter

16/08/2011 22:29:11
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het ontwikkelen van een eigen Framework (inclusief CMS) om mijn kennis in het MVC systeem en de bijhorende zaken wat beter te begrijpen. Ik wil mij niet verdiepen in de andere Frameworks omdat ik nooit zal begrijpen hoe het precies in elkaar zit. Misschien ook een stukje eigenwijsheid. Haha!

Ik wil veel tijd besteden aan het systeem en het in de toekomst mijn oude CMS systeem te laten vervangen, omdat dit niet in OOP is geschreven.

Nu heb ik dit topic gestart om wat algemene vragen te stellen. Ik weet dat er meer mensen op dit forum bezig zijn met een Framework, maar ik wil graag verder met mijn eigen.

In de index.php laad ik de Core door middel van de volgende regels:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
require LIBRARY . DS . 'Core' . PHP_SUFFIX;
new
Core();
?>


Ik heb er bewust voor gekozen om zoveel mogelijk te defineren zodat ik duidelijk kan zien welke bestanden er worden opgehaald. Dit is denk ik heel erg persoonlijk.

Vervolgens heb ik in de Core het volgende probleem, overige code heb ik weggehaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
<?php
class Core
{
    private static $CoreStart;
    private static $CoreLoaded;
    
    /**
    * The constructor in this class.
    */

    public function __construct()
    {

        /**
        * Start the session. This is very important!
        */

        session_start();
        
        /**
        * First check if the language class is loaded, else show an error.
        */

        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Language' . PHP_SUFFIX);
        
        /**
        * Check if the class can be loaded.
        */

        if (!Language::Initalize())
        {

            die('<strong>EN:</strong> The language class can\'t be loaded, please contact the webmaster!<br /><br />
                 <strong>NL:</strong> De taal klasse kan niet geladen worden, neem contact op met de webmaster!'
);
        }

        else
        {
            return true;
        }


        /**
        * To make the autoloader it a little bit easier; load all the files that we have in the libary.
        * Make sure the files exists!
        */
        
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'MessageHandler' . PHP_SUFFIX);
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Config' . PHP_SUFFIX);
        self::LoadFile(LIBRARY . DS . 'Database' . PHP_SUFFIX);

        /**
        * The variables does have the correct values.
        */

        if ($this->CoreLoaded !== false AND $_SESSION["CoreLoaded"] !== false AND !empty($this->CoreStart))
        {

            /**
            * The core is loaded, we can go forwards! We gonna load some classes from the libary.
            */

            Config::Initalize();
            
            //PDO Connectie gebeurd hier.

        /**
        * The variables doesn't have the correct values.
        */

        }
        else
        {
            /**
            * The core is'nt loaded, we can't go forwards and throw a new message and the site will die!
            */

            MessageHandler::NewMessage('1', 'Error', 'true', $Language["CORE_ERROR"]);
            return false;
        }
    }
}

?>


Het documenteren van de documenten moet ik nog eens goed aandacht aan besteden. Dit is even snel opgezet, kun je wel zien aan de Engelse teksten.

Ik ben een beetje het draad kwijt, hoe kan ik nu het beste de Language class inladen en ervoor zorgen dat ik hem in de Core al kan gebruiken zodat ik mooie meldingen kan maken via mijn custom MessageHandler (Exceptions).

Ook moet ik nog eens kijken naar regel 46. Op dit moment wordt er een sessie gezet met de waarde true/false als de functie self::LoadFile is mislukt. Zodra het is mislukt, wordt de waarde overgeschreven.
Gewijzigd op 16/08/2011 22:29:55 door PHP Scripter
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 14:35:51
 
Fabian M

Fabian M

16/08/2011 23:27:13
Quote Anchor link
Ik zelf denk dat je niet de Language class niet door de Core zelf moet geladen worden, maar het is jouw keuze.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

18/08/2011 16:27:44
Quote Anchor link
Fabian bedankt voor je reactie. Ik laad liever eigenlijk alles in de Core. Ik ga er toch nog eens even mee stoeien.
 
The Force

The Force

22/08/2011 02:20:29
Quote Anchor link
Denk aan scheiding van taken. Een klasse moet één goed gedefinieerde taak hebben. Meer OO zou zijn om dus een ClassLoader klasse (of hoe je hem ook wilt noemen) aan te maken die het autoloaden voor zijn rekening neemt. Probeer je constructor ook wat kleiner te maken. Je doet te veel in één functie.
 
Pim -

Pim -

22/08/2011 04:05:37
Quote Anchor link
Dit is sowieso meer een functie dan een OO klasse. Heb je al veel tutorials gelezen?
 
PHP Scripter

PHP Scripter

06/09/2011 20:04:18
Quote Anchor link
Inmiddels ben ik opnieuw begonnen met het schrijven van een Framework in PHP. Nu heb ik een vraag over het registreren van 'algemene' variabelen. Ik heb het nu als volgt gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?php
class Registry
{
    /**
     * Variables in this class
     *
     * @private Instance (static)
     * @private DataArrayArray
     */
    
    private static $Instance = null;
    private $DataArrayArray = array();

    /**
     * @function GetInstance
     * Get the instance of the class
     *
     * @param Instance
     */

    static public function GetInstance( )
    {

        if(self::$Instance === null)
        {

            self::$Instance = new self();
        }


        return self::$Instance;
    }


    /**
     * @function SetValue
     * Set a variable with a value
     *
     * @param DataArray
     */

    public function SetValue($Key, $Value)
    {
        
        $this->DataArray[$Key] = $Value;
    }


    /**
     * @function SetValue
     * Get a variable with a value
     *
     * @param DataArray
     */

    public function GetValue($Key)
    {

        echo (isset($this->DataArray[$Key]) ? $this->DataArray[$Key] : null);
    }
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$Registry
= Registry::GetInstance();

$Registry->SetValue('test', 'phphulp');        
$Registry->GetValue('test');
?>


Is dit de juiste manier om één register te gebruiken? Ergens anders las ik weer dat een register net zo fout is als het gebruik van globals. En dus moet ik nu in elke methode een nieuw object van het register maken.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

06/09/2011 20:05:54
Quote Anchor link
(ik zie toevallig een foutje op regel 11: $DataArrayArray moet zijn $DataArray)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

06/09/2011 20:08:27
Quote Anchor link
Oops! Heb het aangepast, dank!
 
Pim -

Pim -

07/09/2011 10:25:31
Quote Anchor link
Het is mooier om van je register geen singleton te maken, maar om het als variabele door te geven.
 
PHP Scripter

PHP Scripter

07/09/2011 21:24:20
Quote Anchor link
Pim, zou je daar een klein voorbeeldje van kunnen geven?
 
Fabian M

Fabian M

08/09/2011 07:44:20
Quote Anchor link
Ik zou camelCase gebruiken voor je variablen en functies;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$camelCaseVariable = '';
function camelCaseFunction() {



}
 
PHP Scripter

PHP Scripter

08/09/2011 14:03:32
Quote Anchor link
Waarom? Dat is toch puur persoonlijk? Ik heb camelCase nog nooit gebruikt en ik snap ook niet waarom ik dat zou doen? Ik vindt het ook niet mooi staan.

Iemand nog een voorbeeldje voor de tip van Pim? :)
 
PHP Scripter

PHP Scripter

09/09/2011 16:38:26
Quote Anchor link
Schopje.
 
Pim -

Pim -

11/09/2011 21:50:37
Quote Anchor link
Een niet-singleton register:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
// Heel basaal
class Register extends ArrayObject {}

// bootstrap.php
$register['db'] = new Database;
$controller->setRegister($register);

// controller
$this->_register['db']->query();
 
PHP Scripter

PHP Scripter

15/09/2011 17:27:41
Quote Anchor link
Zojuist mijn 'kleine' MVC Framework draaien met Smarty als Template parser, wat werkt dat lekker!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Controller
{
    public $smarty;
    
    public function __construct()
    {
        
        $this->smarty                   = new Smarty();
        $this->smarty->template_dir     = VIEW_PATH;
        $this->smarty->compile_dir      = VIEW_C_PATH;
        $this->smarty->cache_dir        = CACHE_PATH;
        $this->smarty->config_dir       = CONFIG_PATH;
        
        $this->smarty->cache_lifetime   = 3600;
        $this->smarty->caching          = 1;
    }
}

?>


Wat is eigenlijk een goede plek om Smarty te laden en te configureren binnen het MVC? Heb het nu tijdelijk even in de controller gezet.
Gewijzigd op 15/09/2011 17:28:37 door PHP Scripter
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.