Mini Map

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

Remote - Front-end Angular developer

Functie The IT team currently consists of the IT Manager, 2 back-end developers, 1 full-stack developer, 1 designer, and a DevOps engineer. They are currently looking for an experienced Front-end developer who will work autonomously and in a disciplined manner, being the only developer working on their Front-end applications at the start. They do have the ambition to find a second developer soon, who you will then be able to supervise. You will be working on the further development of their existing UI in Angular. But also developing a mobile app. They place great value on User Experience and opt

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Ontwerpen en bouwen van nieuwe functionaliteiten binnen de complexe omgeving; Proactief de processen kwalitatief en efficient inrichten; Opzetten van Unit Tests; Code Reviews; Regie nemen voor innovatieve projecten; Landschap beheren en de bijbehorende ketens hierbij in het oog houden. Hier ga je werken De organisatie is actief binnen de financiele branche en heeft een IT afdeling van circa 450 man. De organisatie voorziet de maatschappij binnen de financiele dienstverlening en is gedurende de jaren een onmisbare schakel geworden. Het is een high profile organisatie waar ze veel te maken hebben met veranderingen voortkomend uit maatschappelijke ontwikkelingen,

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Software Developer

Functieomschrijving Voor een toffe opdrachtgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP Developer met affiniteit met Laravel. Je komt te werken bij een uitdagende opdrachtgever met supergave klanten in een specifieke branche. Als PHP ontwikkelaar ben je samen met een vooruitstrevende team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het vernieuwen van informatiesystemen voor een specifieke branche. Je ondersteunt complexe uitdagingen van klanten. Vervolgens breng je hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Affiniteit met Laravel is een pré. Om de klanten zo goed mogelijk te ondersteunen en snel in

Bekijk vacature »

Back End Developer

Als Back End developer bij KUBUS houd je je bezig met het ontwikkelen van de (web)applicatie en services van BIMcollab. Je hebt een focus op de back end van onze software, daarvoor werken wij hoofdzakelijk met C# en .NET. Wij hanteren een full-stack benadering, wat betekent dat je naast de back-end ook meehelpt bij andere onderdelen van de code. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Uiid -

Uiid -

13/04/2011 15:07:51
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben net begonnen met php, en probeer het te leren door scripts te maken of op internet te kijken naar tutorials.
Ik kan 1 ding nergens goed vinden.
Ik wil graag een minimap met coordinaten maken, als je dan op een coordinaat klikt maakt hij daar je dorp. Je moet dus ook andere dorpen uit de database halen zodat je kan zien waar je geen dorp meer neer kan zetten. Als je dan dorp maakt insert hij dat dan ook in database.
Kan iemand mij helpen?
thanks.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 11:37:31
 
Tom aan t Goor

Tom aan t Goor

13/04/2011 15:10:59
Quote Anchor link
Je kan ipv coördinaten beter werken met tables ;)
 
Maarten PHP

Maarten PHP

13/04/2011 15:11:35
Quote Anchor link
Vacature
 
Uiid -

Uiid -

13/04/2011 15:20:08
Quote Anchor link
oke, maar ik wil eigenlijk tips hoe ik dat kan doen :)
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

13/04/2011 15:36:16
Quote Anchor link
Maarten Buijs op 13/04/2011 15:11:35:
Vacature


Dit is de meest nutteloze reactie van het jaar.
Hij vraagt toch om hulp?
 
Arjan -

Arjan -

13/04/2011 15:59:57
Quote Anchor link
1. Heb je je al verdiept in het aanmaken van maps aan de hand van html coördinaten (zie http://www.elated.com/articles/creating-image-maps/)?
2. Kan je al gegevens in en uit de database halen?

Dit lijkt mij trouwens niet echt een beginnersopdracht, maar goed, als jij het wilt ;).
 
Uiid -

Uiid -

13/04/2011 16:22:54
Quote Anchor link
1. nee ga ik nu doen :)
2. ja


oke ik snap het nu wel zo'n beetje maar hoe deel ik de image op in grotere coordinaten en laat ik op de map verschijnen wat er in de database staat?
Gewijzigd op 13/04/2011 16:53:03 door Uiid -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

13/04/2011 19:35:51
Quote Anchor link
Ik heb zelf ook zo'n soort probleem gehad, en ik heb niet met imagemaps gewerkt. Alles is puur in tables gemaakt. Zou je wat meer details over je kaart kunnen geven? Zijn er bijvoorbeeld wegen of bomen op te zien? Zoja, worden die dan in de database opgeslagen?
 
Uiid -

Uiid -

13/04/2011 19:57:45
Quote Anchor link
( nog ) geen wegen of bomen ik wil eerst alles hebben en dan ga ik over op details
zou u kunnen vertellen hoe u het gedaan had?
Gewijzigd op 13/04/2011 20:04:20 door Uiid -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

13/04/2011 20:21:13
Quote Anchor link
Ik zal je proberen te helpen. Zelf was ik ook lange tijd op zoek naar hulp want het is inderdaad kl*ote om het te scripten. Maar goed.

Als ik jou was zou ik toch iets meer op de details gaan letten, want om deze later toe te voegen is nogal ingewikkeld. Stel: je hebt een database met daarin de tabel 'dorpen' waar alle dorpen in staan met hun x en y coordinaten en gegevens (zoals puntenaantal) en je hebt ook nog een tabel 'map_inhoud' waar voor een aantal x en y assen opgeslagen staat of er zich een boom of een weg op die plek bevindt. Standaard bevindt zich overal gras, deze zou ik dus niet opslaan in de database.

Vervolgens haal je op welke x en y coordinaten op de pagina getoond moeten worden (als je dorp op x=50 en y=70 ligt kun je bijvoorbeeld alles ophalen tussen de (x=47 en x=53) en (y=67 en y=73). Dan krijg je zoiets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
WHERE (X BETWEEN '".$vanaf_x."' AND '".$tot_x."') AND (Y BETWEEN '".$vanaf_y."' AND '".$tot_x."')
?>

Dit doe je voor de tabel 'dorpen' en 'map_inhoud'. De resultaten sla je op in een array.

Maak dan in je pagina een tabel aan en doorloop vervolgens de gehele array en voor elk resultaat dat je tegen komt doe je het volgende:
- als het een dorp is: toon een dorp
- als het iets op de landkaart is (bv een weg) toon deze
- indien het record niet in de array is opgeslagen is het gras, dat is dus de standaardsetting.

Toon elk van deze onderdelen in een speciale td van je table, en ziedaar: je eigen map:-)
Gewijzigd op 13/04/2011 20:22:51 door Jordy nvt
 
Uiid -

Uiid -

14/04/2011 15:52:19
Quote Anchor link
ik snap het nog niet helemaal, waar laat ik de resultaten dan zien in de minimap?
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 15:55:52
Quote Anchor link
De array lees je uit en elke record zet je in een td van je table.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
<table>
foreach($array as $key=>$value)
{

  echo '<td>Key: '.$key.' Waarde: '.$value.'</td>';
}
<
/table>
?>


Verder moet je het script zodanig aanpassen dat ie bij bijvoorbeeld elke 7 records op een nieuwe regel begint.
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:01:48
Quote Anchor link
Die 'vacature' opmerking was helemaal niet nutteloos en zinnen zoals 'ik snap het nog niet helemaal, waar laat ik de resultaten dan zien in de minimap?' hebben in mijn ogen ook maar één doel. phpkantenklaar.nl
 
Uiid -

Uiid -

14/04/2011 16:06:13
Quote Anchor link
heel leuk bestond die site maar :)
zoals ik al eerder zei ben ik een beginner en probeer ik te leren door dingen te maken
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/04/2011 16:06:39
Quote Anchor link
Henk Jansen op 13/04/2011 15:07:51:
Hallo,

ik ben net begonnen met php, en probeer het te leren door scripts te maken of op internet te kijken naar tutorials.
Ik kan 1 ding nergens goed vinden.
Ik wil graag een minimap met coordinaten maken, als je dan op een coordinaat klikt maakt hij daar je dorp. Je moet dus ook andere dorpen uit de database halen zodat je kan zien waar je geen dorp meer neer kan zetten. Als je dan dorp maakt insert hij dat dan ook in database.
Kan iemand mij helpen?
thanks.

Lijkt mij nogal duidelijk dat hij pas begint en om hulp vraagt. Dus de opmerking dat het hier om een vacature zou gaan raakt kant nog wal. Gelieve hier dan ook geen opmerkingen meer over te plaatsen en in plaats daarvan de topic starter te voorzien van zinvol advies.
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 16:10:36
Quote Anchor link
Inderdaad, ik vroeg me al af waarom niemand hem verder helpt:-)

Maar ben je bezig met een browserspel als ik zo tussendoor vragen mag?
 
Gerben Jacobs

Gerben Jacobs

14/04/2011 16:12:52
Quote Anchor link
Henk Jansen op 14/04/2011 16:06:13:
heel leuk bestond die site maar :)
zoals ik al eerder zei ben ik een beginner en probeer ik te leren door dingen te maken


Okay, mooi!

Wat heb je tot nu toe? Gebruik je tabellen of gebruik je een map-element (http://www.w3schools.com/TAGS/tag_map.asp) ?
 
Arjan -

Arjan -

14/04/2011 16:24:19
Quote Anchor link
Je kan met een grid (met behulp van tabellen = wat jordy al aangaf) werken. Elke cel is een heel klein oppervlak van je map en dan kan je de uitleg van Jordy gebruiken om te kijken wat de functie is van elke cel.

Zoiets als dit:

Afbeelding

rood zijn dorpen. Groen is gras.

In de database kan je dan in een aparte tabel meerdere vakken toewijzen aan een dorp.

Dus tabel "dorp":

dorp_id: 1
dorp_naam: 'Blabla'

Tabel dorp_coords:

coord_id: 1
dorp_id: 1
coord_x: 2
coord_y: 2

coord_id: 2
dorp_id: 1
coord_x: 3
coord_y: 2

Etc.

Dit betekent dat dorp 1 (dorp_id = 1) de vakken (3,2) en (3,2) bezet.

Met behulp van een loop kan je bijhouden in welke cel je zit (rij en kolom) en zodoende kan je uit de array de dorpen plaatsen op de map.
Gewijzigd op 14/04/2011 16:29:17 door Arjan -
 
Uiid -

Uiid -

14/04/2011 16:42:25
Quote Anchor link
ik kom er niet uit hoe ik de resultaten van array in de tabel zet
Gewijzigd op 14/04/2011 18:26:34 door Uiid -
 
Jordy nvt

Jordy nvt

14/04/2011 18:26:49
Quote Anchor link
Wat is je script tot nu toe?
 
Uiid -

Uiid -

15/04/2011 19:04:10
Quote Anchor link
kijk volgende pagina
Gewijzigd op 16/04/2011 11:07:22 door Uiid -
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.