Minimum twee karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Senior developer (PHP en VB.NET)

Functie De development afdeling bestaat uit 2 teams. Het productteam (10 developers) is verantwoordelijk voor verschillende applicaties met als doel om zoveel mogelijk te automatiseren en uit te werken tot standaard software. Met diverse Solutions Architecten en ervaren developers denken ze voortdurend mee met hun klanten en bouwen ze de basis van het uiteindelijke maatwerk dat wordt geleverd. Hiernaast hebben ze een maatwerk/projectteam. Dit team bestaat momenteel uit 8 developers (junior tot senior) en is verantwoordelijk voor het maatwerk in hun klantprojecten. Momenteel zijn ze op zoek naar een senior developer die aan de slag gaat in het productteam. Hierin

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

C#.NET-developer - JUNIOR

Functie omschrijving Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Brielle zijn wij op zoek naar een junior developer. Werk jij graag met de volgende tools & technieken? C#, .NET, ASP.NET, MVC en SQL? Kijk dan snel of dit iets voor jou is! Als programmeur bij een productiebedrijf zal je voornamelijk nieuwe software schrijven maar ook bestaande software verbeteren. Verder werk je veel samen in back end projecten met leuke collega's. Bedrijfsprofiel Met een team van ruim 130 personen staan ze elke dag weer klaar om IT en Business te combineren door het ontwikkelen van producten op maat. Er zijn 3 teams,

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Java Front-end Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten in Java met tools als Springboot, MS SQL Server (T-SQL) en JavaScript; Het onderhouden van de (web-)applicaties binnen een complexe omgeving; Werken aan de migratie van een monolithisch systeem naar een architectuur gebaseerd op Kubernetes; Code reviews met collega's en actieve kennisuitdelingsessies voeren; Het uitvoeren van unit- en systeemtests Experimenteren met nieuwe tools en technieken. Hier ga je werken Binnen deze organisatie kom je te werken op de afdeling die gegevens verzamelt vanuit het hele land. Denk hierbij aan vertrouwelijke persoonsgegevens. Het team verwerkt al deze data met als doel het waarborgen

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Automotive Angular

Functie Als Senior Front end developer kom je te werken in een team van 11 developers. 9 van de 11 focussen zich op back end, welke is geschreven in Java, en 2 op de front end waarbij er gebruik wordt gemaakt van Typescript en Angular. De focus in deze rol ligt op 2 aspecten; doorontwikkeling van de eigen tooling en gebruik van de tooling t.b.v. klantprojecten. Momenteel zijn ze in de afrondende fase van een project waarbij ze het gehele verkoopproces van nieuwe auto’s anders ingeregeld hebben voor een grote dealer in Nederland. Waarbij Auto’s normaliter pas verkocht werden in

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy

Roy

21/11/2008 11:32:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig om een zoekscript in een website te zetten, maar hoe kan je een minimum aantal karakters toewijzen? Dus niet dat als je op enter drukt, je alles uit de database kunt halen. Dat is bij mij nu namelijk wel het geval. Op internet kan ik er echter weinig over vinden.

Ook zie je wel eens op sites dat je twee karakters minimaal moet invullen, echter als je dan als zoekopdracht %% invult, je alsnog alles kan zien.

Het huidige script wat ik gebruik is het volgende:
http://www.plaatscode.be/38120/
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 04:32:46
 
Tikkes C

Tikkes C

21/11/2008 11:50:00
Quote Anchor link
if(strlen(POST) <= 2) { echo"2 karakters"; exit; }
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/11/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Wel trim eroverheen halen natuurlijk...

Tikkes een % is ook een character, dus 2 keer een % returned bij strlen ook een true.

Misschien dat mysql_real_escape_string helpt, of anders % ook vervangen door zijn html entitie??
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2008 12:37:00
Quote Anchor link
if(strlen(str_replace('%','',$zoekterm)) <= 2)
{
echo 'Zoektem tekort' ;
}
else
{
echo $zoekterm ;
}

Zo kun je controleren of je term alleen uit %% bestaat en als dat niet zo is kun je ze wel gewoon als wildcard gebruiken
 
Roy

Roy

21/11/2008 14:04:00
Quote Anchor link
@ Jacco:

Waar moet ik dat plaatsen dan?

Niet hier neem ik aan, dat werkt niet ($zoekterm veranderd in rowres):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
if(($rowres)<=0) {
                print '<P><B>Uw zoekactie heeft geen resultaten opgeleverd.</B></P>
                        <P>Ga terug en probeer het opnieuw met een minder nauwkeurige zoekterm.</P>'
;
        }
else{
        if(($rowres)<=2) {
        print 'Gevonden bedrijf:<BR /><BR />';
        }
else{
        print 'Gevonden bedrijven:<BR /><BR />';
        }

        while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:02:00
Quote Anchor link
Kan iemand hier nog even naar kijken voor me?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2008 09:21:00
Quote Anchor link
@Roy

Waar gebruik je nou strlen? Het ging er toch om of de opgegeven zoekterm lang genoeg was?

Dat zal het opgegeven trefwoord moeten zijn? Dan krijg je dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord']) >= 2){
   // zonder de %% is het zoekwoord te kort
   }
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Dit werkt nu inderdaad Robert. Sorry :)

Maar als ik nu als zoekterm 1 letter doe bijvoorbeeld, dat kan wel. Ik wil echter dat hij minimaal 2 karakters moet zoeken.

EDIT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
        {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }


while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}
else{
?>


Dit stukje script heb ik even gepost. Het even zeker met mijn if/else opbouw te maken? Als ik nu namelijk ga zoeken op bijv Jansen.. dan zie ik de resultaten met daarboven alsnog de zin: "Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.". Komt dit door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>


??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
John Cena

John Cena

24/11/2008 09:42:00
Quote Anchor link
dan moet je Javascript gebruiken!

Chilion
 
Tikkes C

Tikkes C

24/11/2008 10:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

Else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>


ofwel zet je daar die ELSE (zoals ik doe) ofwel doe je exit; onder je echo.
 
Roy

Roy

24/11/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in zoek.inc.php on line 98

Die melding kreeg ik. Regel 98 is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
}
        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

    else {

?>


else { is de 98ste regel. Heb daaronder een { bij gezet, dan zie ik het formulier wel.. maar dan krijg ik bij iedere zoekopdracht de melding van een te kort trefwoord.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Roy

Roy

25/11/2008 09:14:00
Quote Anchor link
Gisteravond nog mee loten klooien, maar het lukt me even niet. Kan iemand dit verhelpen? Dan werkt het volgens mij perfect.
 
Tikkes C

Tikkes C

25/11/2008 12:04:00
Quote Anchor link
kijk alle haakjes na!

die } voor je else, wat sluit die?
zo'n fout is meestal! kijk ook na op puntkomma's, aanhalingstekens, etc.

Edit:
indien je mijn scriptje gebruikte, dan heb je 2 maal else! dat kan uiteraard niet hé ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

26/11/2008 09:11:00
Quote Anchor link
Ik loop echt even te rommelen dan met de if/else constructie.


Dit heb ik nu geprobeert, maar dat lukt dus niet. Overigens geeft hij in dit voorbeeld alleen de foutmelding als ik 4 karakters of meer zoek, dus de <=2 meost ik even anders doen. Echter geeft hij nu ook altijd de foutmelding weer, ook als hij de zoekresultaten laat zien en kan je gewoon op 1 letter zoeken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>

DAN KOMT HIER DE HTML TABEL
 
Roy

Roy

27/11/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Iemand hier een oplossing voor?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 13:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

// door het ! gaat die niet door wanneer het aantal karakters <= 2, maar andersom.. :)
    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Hetzelfde probleem Robert
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:22:00
Quote Anchor link
staat die functie niet fout?

moet het niet zijn:

if(strlen(str_replace(blablabla)) <= 2)


dat ! weg...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {


    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
exit;

   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Oke, dit werkt inderdaad super. Echter heb ik:

Trefwoord, plaats, provincie en rubriek.

Als ik nu op bijvoorbeeld Noord-Holland selecteer en geen trefwoord, geeft hij de melding dat ik niet genoeg karakters heb ingevuld. Hoe kan ik dit oplossen?
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:37:00
Quote Anchor link
in je if een 2de conditie zetten...vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
if(strlen...... AND empty($_POST['provincie'])) {
//doe de error

}
?>


EDIT:
code aangepast! moest empty zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 14:38:00
Quote Anchor link
@Roy

je had ook het commentaar moeten lezen, ik zei hetzelfde als Tikkes, alleen had je scriptje nog niet aangepast, dus de fout zat er nog wel in... :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.