Minimum twee karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij als developer werken bij een interne organisatie en de eigen software verder helpen ontwikkelen? Lees dan snel verder! In deze functie ga je werken als PHP Developer en de interne software en applicaties verder ontwikkelen. In het kort houdt dit in: Je gaat de interne applicaties en software verder optimaliseren. Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen. Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen. Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief in het

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Full-stack Developer

As a Full-stack developer at KUBUS, you will develop the (web)applications and services of BIMcollab. You will work on both the front- and back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual developer you can have an impact and really make a difference. Our development team consists of over 40 developers, testers, scrum masters and product owners, divided over

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Full Stack Java ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor de politie zijn wij op zoek naar een Full stack Java ontwikkelaar. Als ervaren full stack Java ontwikkelaar binnen de gewenste deadlines meewerken aan de totstandkoming van de gewenste werkzaamheden. Taken Upgraden van GeoServer, SOLR, Oracle Spatial database, Tomcat Migreren Oracle Spatial naar PostgreSQL/PostGIS Migreren SOLR naar ElasticSearch Geografische gegevens op het interne netwerk beschikbaar maken Doorontwikkelen en actualiseren van de geografische services Het up to date brengen van de CI/CD pipeline, samen met medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de CI/CD tooling Aanspreekbaar op de solution architectuur en stemt die met collega's in het cluster Geo De opdracht

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy

Roy

21/11/2008 11:32:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig om een zoekscript in een website te zetten, maar hoe kan je een minimum aantal karakters toewijzen? Dus niet dat als je op enter drukt, je alles uit de database kunt halen. Dat is bij mij nu namelijk wel het geval. Op internet kan ik er echter weinig over vinden.

Ook zie je wel eens op sites dat je twee karakters minimaal moet invullen, echter als je dan als zoekopdracht %% invult, je alsnog alles kan zien.

Het huidige script wat ik gebruik is het volgende:
http://www.plaatscode.be/38120/
 
PHP hulp

PHP hulp

09/05/2024 10:55:02
 
Tikkes C

Tikkes C

21/11/2008 11:50:00
Quote Anchor link
if(strlen(POST) <= 2) { echo"2 karakters"; exit; }
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/11/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Wel trim eroverheen halen natuurlijk...

Tikkes een % is ook een character, dus 2 keer een % returned bij strlen ook een true.

Misschien dat mysql_real_escape_string helpt, of anders % ook vervangen door zijn html entitie??
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2008 12:37:00
Quote Anchor link
if(strlen(str_replace('%','',$zoekterm)) <= 2)
{
echo 'Zoektem tekort' ;
}
else
{
echo $zoekterm ;
}

Zo kun je controleren of je term alleen uit %% bestaat en als dat niet zo is kun je ze wel gewoon als wildcard gebruiken
 
Roy

Roy

21/11/2008 14:04:00
Quote Anchor link
@ Jacco:

Waar moet ik dat plaatsen dan?

Niet hier neem ik aan, dat werkt niet ($zoekterm veranderd in rowres):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
if(($rowres)<=0) {
                print '<P><B>Uw zoekactie heeft geen resultaten opgeleverd.</B></P>
                        <P>Ga terug en probeer het opnieuw met een minder nauwkeurige zoekterm.</P>'
;
        }
else{
        if(($rowres)<=2) {
        print 'Gevonden bedrijf:<BR /><BR />';
        }
else{
        print 'Gevonden bedrijven:<BR /><BR />';
        }

        while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:02:00
Quote Anchor link
Kan iemand hier nog even naar kijken voor me?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2008 09:21:00
Quote Anchor link
@Roy

Waar gebruik je nou strlen? Het ging er toch om of de opgegeven zoekterm lang genoeg was?

Dat zal het opgegeven trefwoord moeten zijn? Dan krijg je dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord']) >= 2){
   // zonder de %% is het zoekwoord te kort
   }
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Dit werkt nu inderdaad Robert. Sorry :)

Maar als ik nu als zoekterm 1 letter doe bijvoorbeeld, dat kan wel. Ik wil echter dat hij minimaal 2 karakters moet zoeken.

EDIT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
        {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }


while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}
else{
?>


Dit stukje script heb ik even gepost. Het even zeker met mijn if/else opbouw te maken? Als ik nu namelijk ga zoeken op bijv Jansen.. dan zie ik de resultaten met daarboven alsnog de zin: "Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.". Komt dit door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>


??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
John Cena

John Cena

24/11/2008 09:42:00
Quote Anchor link
dan moet je Javascript gebruiken!

Chilion
 
Tikkes C

Tikkes C

24/11/2008 10:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

Else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>


ofwel zet je daar die ELSE (zoals ik doe) ofwel doe je exit; onder je echo.
 
Roy

Roy

24/11/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in zoek.inc.php on line 98

Die melding kreeg ik. Regel 98 is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
}
        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

    else {

?>


else { is de 98ste regel. Heb daaronder een { bij gezet, dan zie ik het formulier wel.. maar dan krijg ik bij iedere zoekopdracht de melding van een te kort trefwoord.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Roy

Roy

25/11/2008 09:14:00
Quote Anchor link
Gisteravond nog mee loten klooien, maar het lukt me even niet. Kan iemand dit verhelpen? Dan werkt het volgens mij perfect.
 
Tikkes C

Tikkes C

25/11/2008 12:04:00
Quote Anchor link
kijk alle haakjes na!

die } voor je else, wat sluit die?
zo'n fout is meestal! kijk ook na op puntkomma's, aanhalingstekens, etc.

Edit:
indien je mijn scriptje gebruikte, dan heb je 2 maal else! dat kan uiteraard niet hé ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

26/11/2008 09:11:00
Quote Anchor link
Ik loop echt even te rommelen dan met de if/else constructie.


Dit heb ik nu geprobeert, maar dat lukt dus niet. Overigens geeft hij in dit voorbeeld alleen de foutmelding als ik 4 karakters of meer zoek, dus de <=2 meost ik even anders doen. Echter geeft hij nu ook altijd de foutmelding weer, ook als hij de zoekresultaten laat zien en kan je gewoon op 1 letter zoeken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>

DAN KOMT HIER DE HTML TABEL
 
Roy

Roy

27/11/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Iemand hier een oplossing voor?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 13:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

// door het ! gaat die niet door wanneer het aantal karakters <= 2, maar andersom.. :)
    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Hetzelfde probleem Robert
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:22:00
Quote Anchor link
staat die functie niet fout?

moet het niet zijn:

if(strlen(str_replace(blablabla)) <= 2)


dat ! weg...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {


    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
exit;

   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Oke, dit werkt inderdaad super. Echter heb ik:

Trefwoord, plaats, provincie en rubriek.

Als ik nu op bijvoorbeeld Noord-Holland selecteer en geen trefwoord, geeft hij de melding dat ik niet genoeg karakters heb ingevuld. Hoe kan ik dit oplossen?
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:37:00
Quote Anchor link
in je if een 2de conditie zetten...vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
if(strlen...... AND empty($_POST['provincie'])) {
//doe de error

}
?>


EDIT:
code aangepast! moest empty zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 14:38:00
Quote Anchor link
@Roy

je had ook het commentaar moeten lezen, ik zei hetzelfde als Tikkes, alleen had je scriptje nog niet aangepast, dus de fout zat er nog wel in... :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.