Minimum twee karakters

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dynamics Ontwikkelaar

Dit ga je doen Ontwikkelen van Dynamics 365 voor de interne uitrol; Samen met de consultants sparren met klanten over de wensen en eisen; Ontwikkelen van Dynamics 365 voor verschillende grote klanten; Technische analyse en testen; Meedenken over het gebruik en de richting van Dynamics binnen de organisatie. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er

Bekijk vacature »

Node.js developer looking for a challenging consul

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

.Net ontwikkelaars voor de zorgsector

Bedrijfsomschrijving Voor onze klant in de omgeving van Zwolle zijn wij op zoek naar een ervaren .Net ontwikkelaar, bij voorkeur met ervaring binnen de belangrijkste sector van Nederland, namelijk: de zorgsector. Deze internationale organisatie ontwikkelt software voor de zorgsector. Er werken zo'n 25 medewerkers hard aan een oplossing die gebruikt wordt door heel Nederland. Er heerst een informele sfeer waarbij er altijd ruimte is voor een grapje. Je collega's zijn stuk voor stuk sterke ontwikkelaars vanuit verschillende achtergronden en met verschillende leeftijden. Je komt hier terecht in een organisatie die zich hard inzet om de zorgsector te verbeteren. De mogelijkheden

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

Als Front-End React Developer verbeter je de user experience van onze eigen webapplicaties voor onze collega's binnen Coolblue. Wat doe je als Front-End React Developer bij Coolblue? Als Front-end React Developer werk je aan de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop voor miljoenen klanten met React.js. Je vindt het leuk om samen te werken met de UX designer om stories op te pakken. Daarnaast ben je trots op je werk en verwelkomt alle feedback. Ook Front-end React Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Verbeteren van de gebruiksvriendelijkheid van onze webshop

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ervaren .NET Developer gezocht! Wij zoeken een ervaren .NET developer die aan de slag gaat voor een softwarebedrijf in de regio Rhenen. In deze rol ben jij zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Daarnaast houdt jij je bezig met de nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en product specialisten om mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel Waar kom je te werken? Je komt te werken voor snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Klanten van deze

Bekijk vacature »

Java developer Zorgsysteem

Dit ga je doen Werken aan het eigen gebouwde zorgsysteem; Verbeteringen maken en toepassen binnen de applicatie; Jij gaat werken aan de Back-end van de applicatie en sporadisch werk je mee aan de Front-end; Samenwerken met andere teams voor een optimaal resultaat; Jij kan 'clean' werken en high quality code schrijven; Jij werkt resultaatgericht. Hier ga je werken De organisatie houdt zich bezig met diverse applicaties met betrekking tot zorgregistratie. Dankzij hun systeem komt alle informatie, omtrent de zorg van een patiënt, op een overzichtelijke en toegankelijke manier samen in één systeem te staan. Op deze manier is deze informatie

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Roy

Roy

21/11/2008 11:32:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig om een zoekscript in een website te zetten, maar hoe kan je een minimum aantal karakters toewijzen? Dus niet dat als je op enter drukt, je alles uit de database kunt halen. Dat is bij mij nu namelijk wel het geval. Op internet kan ik er echter weinig over vinden.

Ook zie je wel eens op sites dat je twee karakters minimaal moet invullen, echter als je dan als zoekopdracht %% invult, je alsnog alles kan zien.

Het huidige script wat ik gebruik is het volgende:
http://www.plaatscode.be/38120/
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:17:24
 
Tikkes C

Tikkes C

21/11/2008 11:50:00
Quote Anchor link
if(strlen(POST) <= 2) { echo"2 karakters"; exit; }
 
Robert Deiman

Robert Deiman

21/11/2008 12:32:00
Quote Anchor link
Wel trim eroverheen halen natuurlijk...

Tikkes een % is ook een character, dus 2 keer een % returned bij strlen ook een true.

Misschien dat mysql_real_escape_string helpt, of anders % ook vervangen door zijn html entitie??
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/11/2008 12:37:00
Quote Anchor link
if(strlen(str_replace('%','',$zoekterm)) <= 2)
{
echo 'Zoektem tekort' ;
}
else
{
echo $zoekterm ;
}

Zo kun je controleren of je term alleen uit %% bestaat en als dat niet zo is kun je ze wel gewoon als wildcard gebruiken
 
Roy

Roy

21/11/2008 14:04:00
Quote Anchor link
@ Jacco:

Waar moet ik dat plaatsen dan?

Niet hier neem ik aan, dat werkt niet ($zoekterm veranderd in rowres):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
if(($rowres)<=0) {
                print '<P><B>Uw zoekactie heeft geen resultaten opgeleverd.</B></P>
                        <P>Ga terug en probeer het opnieuw met een minder nauwkeurige zoekterm.</P>'
;
        }
else{
        if(($rowres)<=2) {
        print 'Gevonden bedrijf:<BR /><BR />';
        }
else{
        print 'Gevonden bedrijven:<BR /><BR />';
        }

        while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:02:00
Quote Anchor link
Kan iemand hier nog even naar kijken voor me?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

24/11/2008 09:21:00
Quote Anchor link
@Roy

Waar gebruik je nou strlen? Het ging er toch om of de opgegeven zoekterm lang genoeg was?

Dat zal het opgegeven trefwoord moeten zijn? Dan krijg je dus iets als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord']) >= 2){
   // zonder de %% is het zoekwoord te kort
   }
?>
 
Roy

Roy

24/11/2008 09:34:00
Quote Anchor link
Dit werkt nu inderdaad Robert. Sorry :)

Maar als ik nu als zoekterm 1 letter doe bijvoorbeeld, dat kan wel. Ik wil echter dat hij minimaal 2 karakters moet zoeken.

EDIT:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?
if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
        {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }


while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}
else{
?>


Dit stukje script heb ik even gepost. Het even zeker met mijn if/else opbouw te maken? Als ik nu namelijk ga zoeken op bijv Jansen.. dan zie ik de resultaten met daarboven alsnog de zin: "Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.". Komt dit door:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
while($obj = mysql_fetch_object($result)) {
?>


??
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
John Cena

John Cena

24/11/2008 09:42:00
Quote Anchor link
dan moet je Javascript gebruiken!

Chilion
 
Tikkes C

Tikkes C

24/11/2008 10:09:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

Else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>


ofwel zet je daar die ELSE (zoals ik doe) ofwel doe je exit; onder je echo.
 
Roy

Roy

24/11/2008 11:33:00
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ELSE in zoek.inc.php on line 98

Die melding kreeg ik. Regel 98 is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
}
        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

    else {

?>


else { is de 98ste regel. Heb daaronder een { bij gezet, dan zie ik het formulier wel.. maar dan krijg ik bij iedere zoekopdracht de melding van een te kort trefwoord.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roy
 
Roy

Roy

25/11/2008 09:14:00
Quote Anchor link
Gisteravond nog mee loten klooien, maar het lukt me even niet. Kan iemand dit verhelpen? Dan werkt het volgens mij perfect.
 
Tikkes C

Tikkes C

25/11/2008 12:04:00
Quote Anchor link
kijk alle haakjes na!

die } voor je else, wat sluit die?
zo'n fout is meestal! kijk ook na op puntkomma's, aanhalingstekens, etc.

Edit:
indien je mijn scriptje gebruikte, dan heb je 2 maal else! dat kan uiteraard niet hé ;-)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

26/11/2008 09:11:00
Quote Anchor link
Ik loop echt even te rommelen dan met de if/else constructie.


Dit heb ik nu geprobeert, maar dat lukt dus niet. Overigens geeft hij in dit voorbeeld alleen de foutmelding als ik 4 karakters of meer zoek, dus de <=2 meost ik even anders doen. Echter geeft hij nu ook altijd de foutmelding weer, ook als hij de zoekresultaten laat zien en kan je gewoon op 1 letter zoeken...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>

DAN KOMT HIER DE HTML TABEL
 
Roy

Roy

27/11/2008 13:42:00
Quote Anchor link
Iemand hier een oplossing voor?
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 13:49:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(!strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {

// door het ! gaat die niet door wanneer het aantal karakters <= 2, maar andersom.. :)
    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

}
else{
?>
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:14:00
Quote Anchor link
Hetzelfde probleem Robert
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:22:00
Quote Anchor link
staat die functie niet fout?

moet het niet zijn:

if(strlen(str_replace(blablabla)) <= 2)


dat ! weg...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?PHP

if(strlen(str_replace('%','',$_POST['trefwoord'])) <= 2)
   {


    echo 'Uw zoekactie bevat te weinig karakters. Dit moeten er minimaal twee zijn.';
exit;

   }

else
   {

while($obj = mysql_fetch_object($result)) {

echo 'Hier het reultaat';

        }

        echo '<br><a href="javascript:history.go(-1);">Klik hier voor een nieuwe zoekopdracht</a>';
        
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Roy

Roy

27/11/2008 14:36:00
Quote Anchor link
Oke, dit werkt inderdaad super. Echter heb ik:

Trefwoord, plaats, provincie en rubriek.

Als ik nu op bijvoorbeeld Noord-Holland selecteer en geen trefwoord, geeft hij de melding dat ik niet genoeg karakters heb ingevuld. Hoe kan ik dit oplossen?
 
Tikkes C

Tikkes C

27/11/2008 14:37:00
Quote Anchor link
in je if een 2de conditie zetten...vb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?PHP
if(strlen...... AND empty($_POST['provincie'])) {
//doe de error

}
?>


EDIT:
code aangepast! moest empty zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Tikkes C
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/11/2008 14:38:00
Quote Anchor link
@Roy

je had ook het commentaar moeten lezen, ik zei hetzelfde als Tikkes, alleen had je scriptje nog niet aangepast, dus de fout zat er nog wel in... :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.