mkdir probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Senior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als Senior .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag met complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek (denk aan ECT) en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een C# .NET Developer voor een leuke opdrachtgever in de omgeving van Hilversum! Voor een leuk bedrijf in de omgeving van Hilversum zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. Ben jij iemand die graag aan verschillende projecten werkt en het ook leuk vindt om bij klanten op bezoek te gaan? Dan ben jij de perfecte kandidaat! Deze functie is erg divers, je moet dus goed kunnen schakelen. Je komt te werken in een klein team van developers. Binnen het bedrijf hangt er een gemoedelijke informele

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP developer (Laravel, Docker, Gitlab-CI)

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit 4 ontwikkelaars. Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. Een groot deel van de systemen is gebouwd met behulp van het Laravel framework en PHP (minimaal 7.2), Docker voor lokaab gebruik en Gitlab-CI voor het deployen

Bekijk vacature »

C# .NET Software Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen software development waar je gaat werken voor een jong en flexibel bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Software Developer met ervaring binnen C# .NET die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Verder begeleid je complexe projecten, ben jij iemand die altijd kansen ziet? Dan zoeken wij jou! In deze functie ga jij je bezighouden met: Meedenken in oplossingsrichtingen; Werken aan de architectuur; Het verbeteren van functionaliteiten binnen het dataplatform; Ontwikkelen van nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel Waar ga je aan de

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Frontend Developer – Leeuwarden Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Senior .Net developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als .Net Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 11:12:13
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met het uploaden van een file met dit script.
Het script werkt prima maar ik wil dat hij een nieuwe map aanmaakt in het uploadpath

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<html>
    <head>
    </head>
    <body>
        <form action="" name="form1.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
            UPLOAD:
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded"/><br/>
            <input type="text" name="map" id="map"/><br/>
            <input type="submit" name="submit" id="submit"/>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    $map
= $_POST['map'];
    $target = "upload/".mkdir($map, 0777)."/"; //hier doe ik iets fout met mkdir
    $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
    $ok=1;
    
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000)
        {

            echo "Your file is too large.<br>"; $ok=0;
        }

        if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
        {

            echo "The file ". basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " has been uploaded";
        }

        else
        {
            echo "Sorry, there was a problem uploading your file.";
        }
    }

?>


alvast bedankt (:
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:04:48
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 11:50:24
Quote Anchor link
$target = "upload/".mkdir($map, 0777)."/";

Hier staat dus in feite:
$target = "upload/".true."/";
of
$target = "upload/".false."/";

Beetje onzinnig lijkt mij.

Verder een map aanmaken met de ongecontroleerde gegevens uit een formulier is natuurlijk alles behalve veilig.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 11:53:15
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 11:50:24:
Verder een map aanmaken met de ongecontroleerde gegevens uit een formulier is natuurlijk alles behalve veilig.


weet ik maar ik wilde eerst mijn upload werkend krijgen.

Weet je misschien hoe ik het wel voor elkaar krijg om een map aan te maken met de naam die ik in het invoerveld invoer en daar dan het bestand in te uploaden?

Bedankt voor je reactie
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 11:56:46
Quote Anchor link
Met mkdir(), maar niet zoals jij het doet. Lees de omschrijving op php.net.
 
Koen -

Koen -

28/09/2010 12:25:51
Quote Anchor link
Lijkt me inderdaad slim om eerst de omschrijving te lezen voordat je dit post.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 12:28:17
Quote Anchor link
heb ik gedaan en ik dacht dat hij op deze manier zou moeten werken ...

Toevoeging op 28/09/2010 13:00:53:

OPLOSSING:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<html>
    <head>
    </head>
    <body>
        <form action="" name="form1.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
            UPLOAD:
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded"/><br/>
            <input type="text" name="map" id="map"/><br/>
            <input type="submit" name="submit" id="submit"/>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    
    $map
= $_POST['map'];
    $path = "upload/$map";
    
    @
mkdir("$path", 0777);
    
    $target = "$path/";
    $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
    $ok=1;
    
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000)
        {

            echo "Your file is too large.<br>"; $ok=0;
        }

        if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
        {

            echo "The file ". basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " has been uploaded";
        }

        else
        {
            echo "Sorry, there was a problem uploading your file.";
        }
    }

?>

misschien dat iemand er nog iets aan heeft.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 13:13:57
Quote Anchor link
Tim Fendt op 28/09/2010 12:28:17:


OPLOSSING:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
..............

misschien dat iemand er nog iets aan heeft.


Even een paar puntjes:

Html is niet valid.
Geen enkele contrôle op $_POST['map'].
$Vars tussen quotes.
Error onderdrukking door gebruik van @.
Als de file groter is dan 350000 wordt die toch geaccepteerd.

Tevens geeft dit script 2 Notices:

Notice: Undefined index: map in ....
Notice: Undefined index: uploaded ....
Gewijzigd op 28/09/2010 13:18:49 door - SanThe -
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 14:12:47
Quote Anchor link
Ik heb het script aangepast op verzoek van SanThe nvt

Hopelijk is het nu goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
        "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>Upload script</title>
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    </head>
    <body>
        <form action=""  method="post" enctype="multipart/form-data">
        <p>
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded" /><br />
            <input type="text" name="map" id="map" /><br />
            <input type="submit" name="submit" id="submit" />
        </p>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    $map
= $_POST['map'];
    $path = "upload/".$map."";
    $ok = 1;
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            $ok=0;
        }

        if ($ok==0)
        {

            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            else
            {
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            
            if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
            {

                echo "Het bestand is succesvol toegevoegd";
            }

            else
            {
                echo "Uploaden mislukt.";
            }
        }
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 14:30:43
Quote Anchor link
Dit is al een heel stuk beter en netter.

Maar toch nog steeds Notice: Undefined index: map in .... regel 19

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            $ok=0;
        }

        if ($ok==0)
        {

            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
?>

Kan ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
?>



En dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            else
            {
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

?>

Kan ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
            }

            $target = $path."/";
            $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
?>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

28/09/2010 17:45:01
Quote Anchor link
je kan de 2 regels van $path ook nog weer verkorten door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        $target
= $path . "/" . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.