mkdir probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-End Developer in Laravel / PHP

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP Laravel Developer voor een gaaf bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Voor een enthousiast team die zich graag bezig houdt met softwareontwikkeling zijn wij op zoek naar versterking. Je werkt in een klein ontwikkelteam en bent zeer betrokken bij alle aspecten van de softwareoplossingen. Van het ontwerpen tot de oplevering. Binnen deze functie ga je aan de slag met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je krijgt veel te maken met koppelingen naar systemen en de verzoeken van de klant. Je komt terecht in een team, waarbij

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving Gaat jouw hart sneller kloppen van software developen in C#.NET? Voor een softwarebedrijf in regio Den Bosch zijn wij op zoek naar een C# programmeur. Lees snel verder! Wat ga je doen? Je gaat werken met C# en ASP.NET MVC Framework om onder meer webapplicaties, webshops en websites te ontwikkelen. Je optimaliseert de bestaande software en helpt mee aan het automatiseren van bedrijfsprocessen. Je gaat samen met je collega's de juiste oplossing op basis van de wensen van de klanten uitwerken tot een mooi product. Bedrijfsprofiel Het ontwikkelen van softwareoplossingen en kantoorautomatiseringen is waar dit bedrijf voor staat.

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

As Lead Web Developer at KUBUS you are responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the web application and services of BIMcollab. In your role as lead developer you will naturally search for the optimum between the required implementation time, the performance of the application and a fast go-to-market of features, in line with our automated test and release train. Together with the other senior developers in your team you monitor the architecture of the application and you advise the product owner about necessary refactoring to improve the maintainability of the platform. Our development team

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Jij gaat in deze functie aan de slag met uitdagende projecten en het creëren van maatwerk software, vooral middels SQL. Iedere klant/project is weer anders, maar dat maakt dit bedrijf en de functie erg uniek & uitdagend. Verder heb je de volgende taken: Ontwikkelen en ontwerpen van SQL databases. T-SQL wordt hierbij gebruikt als programmeer laag; Optimalisatie van query's, voor een verbeterde efficiency; Begeleiden van junior developers, mits je dit leuk vindt; Heb je meer interesse in een rol als consultant, dan is dit ook mogelijk. Je heb hier meer

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

The role of Lead C++ Developer As Lead C++ Developer at KUBUS you will be responsible for the implementation design of requirements and the software architecture of the desktop applications of BIMcollab, our platform for 3D model validation and issue management aimed at improving the quality of 3D building design models. Better 3D models lead to better buildings, thus contributing to the sustainability of the built environment with smarter use of materials, less waste and energy-efficient buildings. A good user experience is of paramount importance to us; we go for innovation and quality in our development. In your role as

Bekijk vacature »

Cloud Developer

Cloud Developers opgelet! Bij Luminis zijn ze opzoek naar jou. Lees de vacature en solliciteer direct. Luminis is een software- en technologiebedrijf met meerdere vestigingen. Vanuit deze vestigingen werken 200 professionals aan technisch hoogwaardige oplossingen voor klanten zoals KLM, Nike en Bol.com. Ook ontwikkelt Luminis eigen oplossingen op het gebied van cloud, Internet of Things, data intelligence, e-sports en e-learning. Luminis onderscheidt zich door aantoonbaar voorop te lopen in technologie en innovatie. Luminis heeft drie kernpunten die verankerd zitten in alles wat we doen: het omarmen van nieuwe technologie, meesterschap en kennis delen. Functiebeschrijving First things first! Het is belangrijk

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een uitdagende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET programmeur. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van apps, webapplicaties en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines te scannen en vervolgens de data om te zetten in management informatie voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks, HTML, TypeScript, SQL & C++, CSS. Geen ervaring met één van deze technologieën is dan ook geen enkel probleem! Deze werkgever biedt

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

PHP Developer Symfony

Dit ga je doen Ontwikkelen van Product Informatie Management (PIM) systemen; Werken aan zowel grotere als kleine projecten voor toonaangevende klanten binnen o.a. de retail. Hier ga je werken Als PHP Developer kom je te werken binnen een vooruitstrevende organisatie die Product Informatie Management (PIM) systemen levert aan hun klanten. Hun klanten zijn toonaangevende bedrijven binnen o.a. de retail. De organisatie zit gevestigd in regio Zwolle en bestaat uit zo'n 35 medewerkers, waarvan 30 IT. Je komt te werken binnen één van de zelfsturende development teams welke ieder verantwoordelijk zijn voor hun 'eigen' klanten. Jouw team bestaat uit 6 backend

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

PHP Laravel developer

Functie omschrijving Weet jij alles van Laravel en krijg je energie van het ontwikkelen van software hiermee? Laat snel wat van je horen want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch. Jouw taken zullen bestaan uit: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Documentatie schrijven over applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein softwarebedrijf. Er werken ongeveer 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end en front-end development, projectmanagement

Bekijk vacature »
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 11:12:13
Quote Anchor link
Ik heb een probleem met het uploaden van een file met dit script.
Het script werkt prima maar ik wil dat hij een nieuwe map aanmaakt in het uploadpath

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<html>
    <head>
    </head>
    <body>
        <form action="" name="form1.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
            UPLOAD:
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded"/><br/>
            <input type="text" name="map" id="map"/><br/>
            <input type="submit" name="submit" id="submit"/>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    $map
= $_POST['map'];
    $target = "upload/".mkdir($map, 0777)."/"; //hier doe ik iets fout met mkdir
    $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
    $ok=1;
    
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000)
        {

            echo "Your file is too large.<br>"; $ok=0;
        }

        if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
        {

            echo "The file ". basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " has been uploaded";
        }

        else
        {
            echo "Sorry, there was a problem uploading your file.";
        }
    }

?>


alvast bedankt (:
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 17:22:28
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 11:50:24
Quote Anchor link
$target = "upload/".mkdir($map, 0777)."/";

Hier staat dus in feite:
$target = "upload/".true."/";
of
$target = "upload/".false."/";

Beetje onzinnig lijkt mij.

Verder een map aanmaken met de ongecontroleerde gegevens uit een formulier is natuurlijk alles behalve veilig.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 11:53:15
Quote Anchor link
SanThe Nvt op 28/09/2010 11:50:24:
Verder een map aanmaken met de ongecontroleerde gegevens uit een formulier is natuurlijk alles behalve veilig.


weet ik maar ik wilde eerst mijn upload werkend krijgen.

Weet je misschien hoe ik het wel voor elkaar krijg om een map aan te maken met de naam die ik in het invoerveld invoer en daar dan het bestand in te uploaden?

Bedankt voor je reactie
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 11:56:46
Quote Anchor link
Met mkdir(), maar niet zoals jij het doet. Lees de omschrijving op php.net.
 
Koen -

Koen -

28/09/2010 12:25:51
Quote Anchor link
Lijkt me inderdaad slim om eerst de omschrijving te lezen voordat je dit post.
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 12:28:17
Quote Anchor link
heb ik gedaan en ik dacht dat hij op deze manier zou moeten werken ...

Toevoeging op 28/09/2010 13:00:53:

OPLOSSING:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<html>
    <head>
    </head>
    <body>
        <form action="" name="form1.php" method="post" enctype="multipart/form-data">
            UPLOAD:
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded"/><br/>
            <input type="text" name="map" id="map"/><br/>
            <input type="submit" name="submit" id="submit"/>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    
    $map
= $_POST['map'];
    $path = "upload/$map";
    
    @
mkdir("$path", 0777);
    
    $target = "$path/";
    $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
    $ok=1;
    
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000)
        {

            echo "Your file is too large.<br>"; $ok=0;
        }

        if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
        {

            echo "The file ". basename( $_FILES['uploadedfile']['name']). " has been uploaded";
        }

        else
        {
            echo "Sorry, there was a problem uploading your file.";
        }
    }

?>

misschien dat iemand er nog iets aan heeft.
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 13:13:57
Quote Anchor link
Tim Fendt op 28/09/2010 12:28:17:


OPLOSSING:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
..............

misschien dat iemand er nog iets aan heeft.


Even een paar puntjes:

Html is niet valid.
Geen enkele contrôle op $_POST['map'].
$Vars tussen quotes.
Error onderdrukking door gebruik van @.
Als de file groter is dan 350000 wordt die toch geaccepteerd.

Tevens geeft dit script 2 Notices:

Notice: Undefined index: map in ....
Notice: Undefined index: uploaded ....
Gewijzigd op 28/09/2010 13:18:49 door - SanThe -
 
Tim Fendt

Tim Fendt

28/09/2010 14:12:47
Quote Anchor link
Ik heb het script aangepast op verzoek van SanThe nvt

Hopelijk is het nu goed.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN"
        "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
        <title>Upload script</title>
        <meta http-equiv="content-type" content="text/html;charset=utf-8" />
    </head>
    <body>
        <form action=""  method="post" enctype="multipart/form-data">
        <p>
            <input type="file" name="uploaded" id="uploaded" /><br />
            <input type="text" name="map" id="map" /><br />
            <input type="submit" name="submit" id="submit" />
        </p>
        </form>
    </body>
</html>
<?php
    $map
= $_POST['map'];
    $path = "upload/".$map."";
    $ok = 1;
    
    if(isset($_POST['submit']))
    {

        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            $ok=0;
        }

        if ($ok==0)
        {

            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            else
            {
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            
            if(move_uploaded_file($_FILES['uploaded']['tmp_name'], $target))
            {

                echo "Het bestand is succesvol toegevoegd";
            }

            else
            {
                echo "Uploaden mislukt.";
            }
        }
    }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2010 14:30:43
Quote Anchor link
Dit is al een heel stuk beter en netter.

Maar toch nog steeds Notice: Undefined index: map in .... regel 19

Dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            $ok=0;
        }

        if ($ok==0)
        {

            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
?>

Kan ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        if ($uploaded_size > 350000) //als het bestand groter is dan 350kb
        {
            echo "Het bestand is te groot.";
            Echo "Uploaden mislukt.";
        }

        else
        {
?>



En dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

            else
            {
                $target = $path."/";
                $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
            }

?>

Kan ook zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
            if(!file_exists($path))
            {

                mkdir($path, 0777);
            }

            $target = $path."/";
            $target = $target . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
?>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

28/09/2010 17:45:01
Quote Anchor link
je kan de 2 regels van $path ook nog weer verkorten door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
        $target
= $path . "/" . basename( $_FILES['uploaded']['name']) ;
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.