Mod_Rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een uitdagende werkgever in omgeving Waalwijk zijn wij op zoek naar een enthousiaste softwareontwikkelaar met kennis of ervaring met C# en SQL. In een uitdagende rol als C#.NET Developer werk je samen met een enthousiast en informeel team aan het bouwen van maatwerk software voor variërende klanten. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je houdt je bezig met het ontwikkelen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

Informeel bureau zoekt Senior PHP developer

Functie Als senior PHP developer neem je het voortouw in ontwikkeltrajecten en ben je in staat werk uit te leggen aan collega’s om zo je kennis met hen te delen. Je deinst niet terug voor ingewikkelde projecten. Deze zie jij alleen maar als uit uitdaging. Je werkt doorlopend aan klantcases (en hierdoor je klant echt leert kennen), maar toch ben je afwisselend bezig. Dit alles in een vrije en ontspannen werksfeer, met een team van gelijkgestemde. Binnen de development teams werken ze met o.a. PHP, Laravel, React, Node, Elastic, Amazon AWS, JIRA, Solid, Domain-driven-design, Doctrine, Redis, docker, Kubernetes, CI, PHP

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

C# Unity Developer

Functieomschrijving Ontwikkel jij mee door applicaties te bouwen die bijdragen aan het optimaliseren van processen? Voor een erkende werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een Unity C# Developer die graag de uitdaging aangaat! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je bent een luisterend oor naar klanten en vertaalt hun wensen door naar bruikbare software; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van processen; Je bent verantwoordelijk voor het uitvoeren van updates/aanpassingen aan de reeds draaiende applicaties. Bedrijfsprofiel Je komt te werken voor een internationale werkgever in regio Tilburg. Samen met een vooruitstrevend team

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar C# .NET

Functie omschrijving Startende Software Ontwikkelaar gezocht met kennis van C# .NET! Ben jij net klaar met je opleiding en ben je op zoek naar je eerste echte werkervaring? Of heb jij al enige werkervaring maar ben toe aan iets nieuws? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Wij zoeken namelijk een Junior Software Ontwikkelaar die klaar is voor een nieuwe uitdaging bij een leuke werkgeven in de regio Zeist. In deze functie werk jij vaak aan verschillende projecten en ga je bij klanten op bezoek. Ben jij op zoek naar een functie met uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid? Dan is

Bekijk vacature »

C# .NET Backend Developer HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever is een professionele speler op gebied van IT en E-Commerce. Wil jij werken voor een e-commerce platform? Heb je ervaring met C#, Javascript en Scrum? Vaste baan: C# .NET Developer Backend E-Commerce 3.400 - 4.500 Backend Developer Wij ontwikkelen software voor E-Commerce toepassingen. Ons eigen Content Management systeem biedt een integrale oplossing met diverse ERP software. Onze systemen zijn vaak complex en omvangrijk en draaien bij grote organisaties. Maar ook kleine ondernemingen hebben steeds vaker behoefte aan een vlekkeloos werkende E-Commerce oplossing. Zij bieden een uitdagende werkomgeving met gezellige collega's. Je krijgt veel vrijheid en er is

Bekijk vacature »

Fullstack Webdeveloper .NET Azure Big Data SaaS

Bedrijfsomschrijving Deze klant van ons is recentelijk onderdeel geworden van een grote moederorganisatie, ze zijn dé partij als het gaat om software maken voor ambitieuze ondernemers, ze maken maatwerk software. Vanuit het fantastisch vormgegeven hightech gebouw te Rotterdam centrum werken ze met zo'n 40 medewerkers aan hoogwaardige software gericht op financiële data, betaalinformatie, maar ook backoffice software. De software wordt webbased, desktop en mobile aangeboden en er worden zeer moderne ontwikkeltechnieken toegepast. Je moet dan denken aan patroonherkenning, Big Data, Machine Learning en OCR. Als Developer, ongeacht je niveau, ga je hier te maken krijgen met de allerleukste kant van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar start jij in een multidisciplinair team met 7 ontwikkelaars. Dit team is verdeeld onder Front-end ontwikkelaars en backend developers. De backend developers werken voornamelijk aan desktop applicaties in combinatie met backend systemen. Hier ga jij dus ook mee aan de slag! Hierbij wordt voornamelijk gebruik gemaakt van C# .NET, WPF, UWP, XAML en MVVM. WPF, UWP, .NET Core, Azure Devops en Entity Framework. WPF en UWP worden dan ook voornamelijk gebruikt voor de user interface van de desktop applicatie. Het development team is dan ook erg gedreven m.b.t. het ontwikkelen van vooruitstrevende en innovatieve horeca automatiseringsoplossingen.

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 05:33:00
Quote Anchor link
Heej,

Ik wilde wel in mijn oude topic iets zetten, maar helaas is die 'spoorloos' verdwenen:S.. raar.

iig, hieronder het probleem:

Ik ben dus nog steeds met de mod_rewrite bezig en kom daarin nu gelukkig een stukje verder. Ik kom nu alleen met mijn catagorieën in de knoop. Wat is het probleem.

Een catagorie bevat een stuk of wat artikelen. Iedere pagina bevat er maximaal 10, zijn het er meer, dan word er een pagina aan toegevoegd, dus pagina 1, pagina 2, etc, etc,...

Via de mod_rewrite krijg ik het voor elkaar de catagornaam.htm te maken, dus domein.nl/catnaam.htm maar als ik dan de pagina naar p2 wil krijgen, (?x=2), krijg ik nog steeds dezelfde pagina terug.

mijn htacces:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On

RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


De php code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
//PAGE
function categorystrani($x, $query, $num, $cat)
{
$koliko=mysql_num_rows($query);
$strani=round($koliko/$num+0.5);

$y=$x+2;
$w=$x;
$x=$x+1;

    echo "<br>Pagina: ";
    if($strani=='1')
    {
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a>";
    }
    elseif ($strani=='2')
    {
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a>";
    }
    elseif ($strani=='3')
    {
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a> ";
        echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=3'>3</a>";
    }
    elseif($y>=$strani)
    {
    $y=$strani;
    $w=$strani-2;
    $x=$strani-1;
    echo "
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$w'>$w</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$x'>$x</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$y'>$y</a>";
    }
    elseif ($w<=1)
    {    
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=2'>2</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=3'>3</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$strani'>$strani</a>";
    }
    else
    {
    echo "<a href='?site=category&cat=$cat&x=1'>1</a> ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$w'>$w</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$x'>$x</a>
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$y'>$y</a>  ...
    <a href='?site=category&cat=$cat&x=$strani'>$strani</a>";
    }
}

function strani($x, $query, $num)
{
$koliko=mysql_num_rows($query);
$strani=round($koliko/$num+0.5);

$y=$x+2;
$w=$x;
$x=$x+1;

    echo "<br>Pagina: ";
    if($strani=='1')
    {
    echo "<a href='?x=1'>1</a>";
    }
    elseif ($strani=='2')
    {
        echo "<a href='?x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?x=2'>2</a>";
    }
    elseif ($strani=='3')
    {
        echo "<a href='?x=1'>1</a> ";
        echo "<a href='?x=2'>2</a> ";
        echo "<a href='?x=3'>3</a>";
    }
    elseif($y>=$strani)
    {
    $y=$strani;
    $w=$strani-2;
    $x=$strani-1;
    echo "
    <a href='?x=1'>1</a> ...
    <a href='?x=$w'>$w</a>
    <a href='?x=$x'>$x</a>
    <a href='?x=$y'>$y</a>";
    }
    elseif ($w<=1)
    {    
    echo "<a href='?x=1'>1</a>
    <a href='?x=2'>2</a>
    <a href='?x=3'>3</a> ...
    <a href='?x=$strani'>$strani</a>";
    }
    else
    {
    echo "<a href='?x=1'>1</a> ...
    <a href='?x=$w'>$w</a>
    <a href='?x=$x'>$x</a>
    <a href='?x=$y'>$y</a>  ...
    <a href='?x=$strani'>$strani</a>";
    }
}


Hoe kan ik dit nu het beste oplossen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 07:00:24
 
Harm

Harm

09/08/2008 09:18:00
Quote Anchor link
Ask Google almighty
 
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 15:57:00
Quote Anchor link
heb ik destijds al gedaan, en toen kwam ik hier
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

09/08/2008 16:16:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
RewriteEngine On

RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1 [L]
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


de [L] zorgt ervoor dat ie niet meer verder zoekt, anders gaat ie een regel verder, ondanks dat ie t kan vinden.

edit: en als je op je naam klikt linksboven onder het phphulp-logo, staan onderaan je topics
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
Sam Koster

Sam Koster

09/08/2008 16:23:00
Quote Anchor link
Dank je voor de reactie, heb het er gelijk even ingezet. Paginatie probleem is trouwens al opgelost, kennis van mij kwam ermee. Hier is de oplossing:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
RewriteEngine On
RewriteRule ^(.*).htm$ index.php?site=$1
RewriteRule ^verhalen/(.*).html$ index.php?site=verhaal&id=$1 [L]
RewriteRule ^(.*)-(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1&x=$2
RewriteRule ^(.*).html$ index.php?site=category&cat=$1


Het doel van dit .htaccess bestandje is trouwens een zelfgeschreven verhalen script, lijkt alleen een beetje teveek op een blog ^^
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.