Mollie betaling opvragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Software Ontwikkelaar PHP gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Software Ontwikkelaar om het team van onze opdrachtgever te versterken! De ideale kandidaat zal fungeren als verlengstuk van klanten en complexe technische vraagstukken met enthousiasme benaderen. Naast het werken met de nieuwste technologieën, ben je in staat om aan meerdere projecten tegelijkertijd te werken. Als je deze uitdaging aangaat, werk je nauw samen met front-end developers en draag je bij aan het realiseren van grote veranderingen bij klanten. Het bedrijf zoekt iemand die zichzelf graag uitdaagt en altijd streeft naar het leveren van de beste resultaten.

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 25 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

C#.NET Developer Jr. Functie

Functie omschrijving Bouw jij graag aan applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren? Wij zijn op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar in regio Breda die hier graag een steentje aan bijdraagt! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je krijgt veel vrijheid in de keuze van de technieken die je gaat gebruiken. Uiteraard wel binnen de gestelde kaders, en door gebruik te maken van het .NET platform. Je gaat aan de slag met de ontwikkeling van een nieuwe module binnen de WMS suite van dit bedrijf. Deze "carrier" module gaat er voor zorgen dat de selectie van een vervoerder volledig

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar .NET te Zaandam

Bedrijfsomschrijving Je komt hier terecht bij een door-en-door softwarebedrijf, waarbinnen meerdere SaaS pakketten worden ontwikkelt voor diverse sectoren. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de logistieke en medische branche. Deze organisatie kenmerkt zich door de hoge mate van complexiteit in de applicaties, wat betekent dat jij je hier niet zal gaan vervelen. Integendeel: Jij gaat hier elke dag ontzettend veel leren en je in razend tempo ontwikkelen als C# .Net Developer met focus op back-end. Het team bestaat uit ongeveer 20 personen personen, waarvan het grootste deel zich richt op software development. De sfeer is informeel en professioneel. De producten

Bekijk vacature »

Back-end programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je MBO of HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je klaar voor een nieuw hoofdstuk in jouw carrière? Voor een uitdagende werkgever in de regio van Tilburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze back-end programmeur met affiniteit met MS Acess. Samen met een enthousiast team ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Je hebt kennis of ervaring van SQL, Maar affiniteit met MS Acess is nog belangrijker. Je bent sociaal naar klanten en flexibel ingesteld. Je denkt altijd in kansen en gaat graag de uitdaging aan. Verder

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Medior/senior Python developer

Functie Bedrijven komen bij deze organisatie om technische vraagstukken op te lossen en hierin ook tot oplossingen te komen waar ze zelf misschien niet aan gedacht hadden. Jij gaat vanuit je ervaring dus niet alleen hands-on aan de slag met het ontwikkelen, maar zult ook zeker adviseren en proactief meedenken met de klant. Er zijn meerdere lange en/of korte projecten en het type klanten is heel uiteenlopend. Zo kun je terecht komen in een multidisciplinair scrumteam waarin je als Python developer meewerkt, of juist voor een kleiner (Greenfield) project aan de slag gaan waarin je veel breder bezig bent. Door

Bekijk vacature »

Grafisch vormgever

Standplaats: Maasland Aantal uren: 32 – 40 uur per week Opleidingsniveau: HBO werk- en denkniveau Ben jij een ambitieuze grafisch vormgever met een passie voor creativiteit en oog voor detail? Vind jij het daarnaast leuk om ook marketingactiviteiten op te pakken? Dan zijn wij op zoek naar jou! Bedrijfsinformatie Westacc Group BV is het zusterbedrijf van HABA en specialiseert zich in (maatwerk) oplossingen voor (elektro) techniek en verlichting in de kampeerbranche. Zij produceren en assembleren onderdelen voor caravans, campers en boten. Voor een groot aantal caravan- en campermerken leveren wij producten als zekeringkasten, invoerdozen, acculaders, schakelmateriaal en verlichting. De producten

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Backend Developer Integraties API HBO REST

Samengevat: Deze werkgever is een IT-consultancy. Wil jij werken als Backend Developer Integraties? Heb jij kennis van gangbare berichtformaten? Vaste baan: Backend Developer Integraties API HBO €3.100 - €4.400 Zij bieden innovatieve oplossingen die bedrijven efficiënter en wendbaarder maken, waardoor onze klanten zich net zo snel kunnen ontwikkelen als de business van hen vraagt. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot en ingewikkeld. Hou jij van diepgang

Bekijk vacature »

Front-end React developer

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Backend developer

Functie omschrijving Ben jij graag bezig met de back-end van applicaties? Zou je dit graag willen doen voor een kleine werkgever waar ook tijd is voor een drankje op zijn tijd? Je taken hierbij zullen bestaan uit: Gebruik maken van de volgende technieken: .NET (core), C#, SQL, XML, MVC, JSON, REST & SOAP API. Gebruik maken van de volgende tools: Visual Studio, GIT, Jira, Jenkins. Bovengenoemde technieken en tools ga je gebruiken om: Nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren. Verzorgen van koppelingen tussen data. Bedrijfsprofiel Jouw nieuwe werkgever bevindt zich in regio Raamdonksveer en bieden oplossingen op gebied

Bekijk vacature »
Daan s

Daan s

02/09/2016 19:26:51
Quote Anchor link
Sup guys (goede avond),

Ik ben bezig met het schijven van een api, voor een betalingsysteem.
Alleen loop een beetje vast

Ik weet hoe ik een betaling moet doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
require_once 'Mollie/API/Autoloader.php';
$mollie = new Mollie_API_Client;
$mollie->setApiKey('XXXX');
try
{
 $payment = $mollie->payments->create(
 array(
 'amount' => $invoiceamount,
 'description' => 'Flexpay',
 'redirectUrl' => 'XXXX'.$returnkey,
 'metadata' => array(
 'order_id' => $invoice_id
 )
 )
 );

 /*
 * Send the customer off to complete the payment.
 */

 header("Location: " . $payment->getPaymentUrl());
 exit;
}

catch (Mollie_API_Exception $e)
{

 echo "API call failed: " . htmlspecialchars($e->getMessage()) . " on field " + htmlspecialchars($e->getField());
}
?>


De betaling werkt, echter om te controleren of de betaling is gedaan, moet ik de Betaling ophalen.
Echter weet ik niet hoe ik aan de $payment_id kom. Want zoals het script hierboven laat zien, stuurt deze je gewoon door (ongacht er betaald is of niet)
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 07:30:02
 
Ramon van Dongen

Ramon van Dongen

02/09/2016 23:56:03
Quote Anchor link
De betaling wordt pas na de redirect gedaan via Mollie.

Er wordt vanuit Mollie daarna een webhook aangeroepen waarmee het succes van de betaling wordt doorgegeven. Zoek daar maar eens op in de dev. documentatie van Mollie.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/09/2016 08:41:28
Quote Anchor link
>> Er wordt vanuit Mollie daarna een webhook aangeroepen waarmee het succes van de betaling wordt doorgegeven. Zoek daar maar eens op in de dev. documentatie van Mollie.

Deze informatie klopt op zich maar is niet volledig en is denk ik niet waar ts nu naar op zoek is


Het allerbelangrijkste is om na het aanmaken van de betalingsobject '$payment' de id propery er uit te halen en op te slaan in je database of in je sessie voor later gebruik en zo dat deze gekoppeld is aan de juiste order.
Wanneer de gebruiker dan van mollie af terug keert heb je dit id weer nodig om de status van de betaling op te kunnen halen.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php

session_start();

$mollie = new Mollie_API_Client;
$mollie->setApiKey("test_dHar4XY7LxsDOtmnkVtjNVWXLSlXsM");


$payment = $mollie->payments->create( array(
    'amount' => $invoiceamount,
    'description' => 'Flexpay',
    'redirectUrl' => 'XXXX'.$returnkey,
    'metadata' => array(
    'order_id' => $invoice_id
));

// bewaar de payment_id voor als de gebruiker terugkeert
$_SESSION['mollie_payment_id'] = $payment->id;
?>


return page
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
session_start();

if(!isset($_SESSION['mollie_payment_id'])
{

    // foute boel
    exit;
}


$payment = $mollie->payments->get($_SESSION['mollie_payment_id']);

// wat treffen we aan in $payment?
echo '<pre>'.print_r($payment, true).'</pre>';
?>


de webhook werkt helemaal los hiervan. Stel nou dat een betaling niet direct goedgekeurd kan worden (denk aan het handmatig overmaken middels een normale overboeking van de ene bankrekening naar de andere). Wanneer (na een dag of twee) een betaling uiteindelijk goedgekeurd is zal pas dan een statuswijziging optreden voor die ene betaling. Als dat gebeurt dan roept Mollie jouw webhook aan zodat jij op deze gebeurtenis kunt inspringen. Je kunt dan je order alsnog verwerken.
Gewijzigd op 03/09/2016 08:45:54 door Frank Nietbelangrijk
 
Daan s

Daan s

03/09/2016 13:41:05
Quote Anchor link
Ik heb nu deze versie, die lijkt te kloppen. (TNX btw)
Zitten hier nog foutjes in?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
<?
session_start();
require_once '../Mollie/API/Autoloader.php';

$mollie = new Mollie_API_Client;
$mollie->setApiKey('xxx');

try
{
    $payment = $mollie->payments->create(
        array(
            'amount'      => 10.00,
            'description' => 'My first payment',
            'redirectUrl' => 'xxx',
            'metadata'    => array(
                'order_id' => 'xxx'
            )
        )
    );


    /*
     * Send the customer off to complete the payment.
     */

     $_SESSION['mollie_payment_id'] = $payment->id;
    header("Location: " . $payment->getPaymentUrl());
    exit;
}

catch (Mollie_API_Exception $e)
{

    echo "API call failed: " . htmlspecialchars($e->getMessage());
    echo " on field " . htmlspecialchars($e->getField());
}


?>


Return page

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
session_start();
require_once '../Mollie/API/Autoloader.php';

$mollie = new Mollie_API_Client;
$mollie->setApiKey('test_jStGFkEggBbm3JFQgfhVqh8zygaBK8');

$payment_id = $_SESSION['mollie_payment_id'];
$payment    = $mollie->payments->get($payment_id);

/*
 * The order ID saved in the payment can be used to load the order and update it's
 * status
 */

$order_id = $payment->metadata->order_id;

if ($payment->isPaid())
{

    /*
     * At this point you'd probably want to start the process of delivering the product
     * to the customer.
     */

     print 'betaald';
}

elseif (! $payment->isOpen())
{

    /*
     * The payment isn't paid and isn't open anymore. We can assume it was aborted.
     */

     print 'niet betaald';
}

?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

03/09/2016 15:31:01
Quote Anchor link
Ziet er goed uit behalve de laatste elsif. Die biedt ruimte om gepasseerd te worden en dan wordt je script beëindigd zonder enige actie.

Ik zou het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if ($payment->isPaid())
{

    /*
     * At this point you'd probably want to start the process of delivering the product
     * to the customer.
     */

     print 'betaald';
}

elseif (! $payment->isOpen())
{

    /*
     * The payment isn't paid and isn't open anymore. We can assume it was aborted.
     */

     print 'niet betaald';
}

else
{
    /*
     * The payment is still pending.
     */

     print 'Uw betaling is nog niet goedgekeurd. Zodra uw betaling bevestigd is ontvangt u een email.';
     /* en hiervoor heb je dan dus de webhook nodig of een cronjob */
}
?>


Webhook voorbeeld: https://www.mollie.com/nl/docs/webhook#webhook-voorbeeld
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.