[mootools] drag&drop error

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robot Programmeur

In het kort Drie redenen waarom deze vacature uniek is! Programmeren van zelflerende robots Werken op kantoor en testen in de bedrijfshal Je krijgt verantwoordelijkheid, vrijheid en je mag werken naar eigen inzicht De organisatie Hier ga je aan de slag Een bedrijf dat innovatieve robottoepassingen ontwerpt en bouwt voor onder andere de staal industrie, energie- bouw- en agrarische sector. De robots die vaak in combinatie met diverse randapparatuur geleverd worden vormen een totaaloplossing voor de klant. Dit zijn klanten over de hele wereld, van België en Duitsland tot China, India, maar ook in Nederland. Projecten waar momenteel aan wordt

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Cloud Engineer

Ben jij een ervaren Cloud Engineer die complexe omgevingen kan overzien en wil je graag in vaste dienst werken bij een professioneel en kleinschalig bedrijf waar je een belangrijke rol kan spelen? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen specialistische IT monitoring software die we als SaaS oplossing verkopen aan grote bedrijven in Europa en de VS. We zijn een Nederlands bedrijf met een goede sfeer en met grote waardering voor de persoonlijke inbreng en kwaliteiten van onze medewerkers. Wij zoeken een ervaren Cloud Engineer met academisch denkniveau die verantwoordelijk wordt voor het beheer van de cloud infrastructuur voor onze Europese klanten.

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »

Java Developer

Dit ga je doen Als Java Developer ben je verantwoordelijk voor: Het ontwikkelen van nieuwe en bestaande webservices; Het uitbreiden van functionaliteiten binnen de producten- en dienstenportefeuille; Het werken aan gegevensuitwisseling met bijvoorbeeld SOAP; Testen van frameworks met gebruik van UNIT en Selenium. Hier ga je werken De organisatie waar je komt te werken is een semi-overheidsinstelling, gesitueerd in Utrecht en zorgt voor een goede samenwerking tussen verschillende overheidsinstanties. Het is een familiaire club die gaat voor kwaliteit en langdurige relaties. Zo zorgen zij ervoor dat er op grote schaal vertrouwelijke informatie tussen verschillende overheidsinstellingen wordt uitgewisseld. Hun werk zorgt

Bekijk vacature »

Software Developer C# - Deventer

Software Developer C# – Deventer Bijdragen aan de toekomst van het onderwijs! Ben jij op zoek naar een dynamische omgeving waar vol enthousiasme wordt gewerkt aan software voor interactieve dashboard- en analysetoepassingen ter verbetering van het onderwijs? Dan zijn wij het bedrijf voor jou! TIG is een bedrijf met een informele en ondernemende werksfeer, waarbij goede ideeën snel leiden tot concrete acties. Wij zijn een software ontwikkelorganisatie en focussen ons op het ontwikkelen en implementeren van oplossingen voor het leveren van managementinformatie, datavisualisatie en analyses voor het onderwijs. Met onze dashboard- en analyseoplossingen zetten scholen gegevens om naar betekenisvolle informatie.

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »
Kalle P

Kalle P

17/04/2008 18:22:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met mootools. Een drag & drop. Werkt allemaal goed tot dat ik een 2e x over mijn droparea ga, dan gaat ie wederom ajax functie aanroepen (waar ik nu alerts voor heb neergezet).

Het denkt dus dat ik nog aan het draggen ben ook al heb ik al dat plaatje gedropt.
Remove() genoeg uitgeprobeerd... werkt niet.

Iemand een idee?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
         <script type="text/javascript">
        window.addEvent('domready', function(){
            var drop = $('thuis-scroll');
            //var dropFx = drop.effect('background-color', {wait: false}); // wait is needed so that to toggle the effect,
            
            $$('.type').each(function(item){
            
                item.addEvent('mousedown', function(e) {
                    e = new Event(e).stop();
            
                    var clone = this.clone()
                        .setStyles(this.getCoordinates()) // this returns an object with left/top/bottom/right, so its perfect
                        .setStyles({'opacity': 0.7, 'position': 'absolute'})
                        .addEvent('emptydrop', function() {
                            this.remove();
                            drop.removeEvents();
                        }).inject(document.body);
            
                    drop.addEvents({
                        'drop': function() {
                            drop.removeEvents();
                            clone.remove();
                                                        
                                                        var nl13=$$('.nl-13');
                                                        var nl16=$$('.nl-16');
                                                        var nl12=$$('.nl-12');
                                                        var nl5=$$('.nl-5');
                                                        
                                                        var el;
                                                        
                                                        nl13.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-13');
                                                            
                                                            var newHTML = '<div>'+
                                                                            '<label for="naam">Appelvlaai</label>'+
                                                                            '<span>5 pt</span>'+
                                                                          '</div>'+
                                                                          '<ol class="products">'+
                                                                             '<li>'+
                                                                                '<img src="images/'+clone.name+'_klein.gif" alt="" />'+
                                                                                ': 1'+
                                                                             '</li>'+
                                                                          '</ol>';
                                                            el.setHTML(newHTML);
                                                            
                                                        });
                                                        nl16.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-16');
                                                            alert('16');
                                                        });
                                                        nl12.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-12');
                                                            alert('12');
                                                        });
                                                        nl5.addEvent('mouseover', function(){
                                                            el = $$('#nl-5');
                                                            alert('5');    
                                                        });
                                                        
                        },
                        'over': function() {
                            //dropFx.start('98B5C1');
                        },
                        'leave': function() {
                            //dropFx.start('ffffff');
                        }
                    });
            
                    var drag = clone.makeDraggable({
                        droppables: [drop]
                    }); // this returns the dragged element
            
                    drag.start(e); // start the event manual
                });
            
            });
        });
    </script>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:24:46
 
Harmen

Harmen

17/04/2008 19:22:00
Quote Anchor link
Kun je even laten zien waar het staat? Even firebuggen :)

Je zou bijvoorbeeld nog wat extra kunnen toevoegen...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
var dragging = false;
(...)
var drag = clone.makeDraggable({
    droppables: [drop],
    onStart: function(){
        var dragging = true;
    }
});

Dan zou je controleren met if(dragging) als er gesleept wordt of niet :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Harmen
 
Kalle P

Kalle P

18/04/2008 10:35:00
Quote Anchor link
Ik heb dit geprobeerd, maar het probleem zit ergens anders in.

Als ik dit namelijk doe en ik laat het plaatje los in de droparea en ik ga uit de droperea dan komt ie direct weer in onStart() (getest met een alert). Dit betekent - overigens precies het zelfde als eerst - dat mootools blijft denken dat ik het plaatje nog heb en het probleem is dus dat wanneer ik een ander item drag ik die er dus bij krijg. Heel frusterend, maar ergens vergeet ik het plaatje te verwijderen ofzo uit de cache van mootools.

Ik hoop dat iemand weet wat ik moet doen.

@Harmen
Waar het staat? Ik denk dat de code voorzich spreekt, maar zal wel ff uitleggen:

gedragged item van de class .item (regel 6 en regel 19) maakt een mouseover op de class .#nl-13 (regel 31) en verandert in de class de code en zet het plaatje erin dat is gedragged.

Dat is eigenlijk wat er gebeurd en het probleem zit 'm dus in het feit dat nadit scenario je een soort van ghostdragging hebt... Je ziet het plaatje niet maar als je je muis beweegt blijf je draggen ook al druk je je knop niet in. Als ik hierna wat anders drag en het zelfde scenario vindt plaats dan ghostdrag ik dus 2 plaatjes en hierna 3 plaatjes... Mootools verwijdert het niet uit z'n geheugen ofzo en denkt ondanks dat ik niks drag toch dat ik drag.

Kalle.
 
Jelmer -

Jelmer -

18/04/2008 11:22:00
Quote Anchor link
Harmen bedoelt volgens mij of je een live voorbeeld hebt, zodat hij Firebug kan gebruiken om hier en daar wat breakpoints te plaatsen en te kijken of er ergens een fout optreedt.

Ik denk dat het het laatste is, dat er ergens een exception wordt gegooid en opgevangen, maar dat daardoor het vermelden dat er geen plaatje meer onder de cursor zit wordt overgeslagen.
 
Kalle P

Kalle P

18/04/2008 11:42:00
Quote Anchor link
edit:

Hehehe eindelijk. Ik wist dat ik ergens een fout had gemaakt.

Ik verwijderde het event niet op de mouseOvers waardoor die bleef bestaan.

removeEvents().... altijd leuk.

Bedankt voor jullie hulp iig.

Dankzij de maker van [urk]www.wintabber.com[/url].
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Kalle P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.