MSSQL

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Dynamische Oracle/APEX Ontwikkelaar in de logistie

Bedrijfsomschrijving De organisatie in de regio Rotterdam is gespecialiseerd in het ontwikkelen van moderne webbased software voor de ERP branche. In totaal is er 20FTE aan specialisten actief binnen de organisatie. De ICT afdeling bestaat momenteel uit 15FTE. Ze groeien ontzettend hard en daarom zoeken zij een Oracle/APEX Developer die het reeds sterke team nog sterker komt maken. Hier werken ze op projectbasis voor verschillende grote organisaties in de logistieke sector. Het is een informele organisatie waarbinnen een fijne werksfeer heerst. Zoals aangegeven willen ze het team nog sterker maken en daarvoor zoeken ze bij voorkeur medior of senior Oracle/APEX

Bekijk vacature »

Junior Fullstack Developer

Functie omschrijving Heb jij je universitair diploma Informatica afgerond en ben jij op zoek naar een startersfunctie waar jouw ontwikkeling in een hoog vaandel staat? Voor een softwarebedrijf in Amsterdam zijn wij op zoek naar een Junior Fullstack Developer. Je begint met een op maat gemaakte training om de kennis bij te spijkeren die jij nog mist. Uiteraard leer je het meeste tijdens je werk, maar de training geeft je hiervoor alvast de juiste handvatten. Je kunt het volgende verwachten! Jij ontwikkelt in technieken als Java, Javascript en SQL. Je werkt hierbij volgens de Agile/Scrum methode; Na het afronden van

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Voor jou als junior .NET ontwikkelaar staat er een flinke uitdaging klaar bij dit bedrijf waar jij veel van kan gaan leren. Zo willen zij een flinke uitbreiding doen op het webbased gedeelte dat zij nu hebben en willen zij het standaard deel gaan moderniseren. Jouw team is dan ook op zoek naar een junior .NET ontwikkelaar die het leuk vindt om op basis van research en development aan de slag te gaan. Jouw mening telt mee als het gaat om hoe en met wat deze applicaties gebouwd en herschreven gaan worden. Jouw functie bij dit bedrijf gaat dan

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Python developer Consultancy

Functie Als Python developer bij deze organisatie werk je voor verschillende klanten. Doordat de oprichter een groot netwerk heeft kun je zelf voorkeuren uitspreken in het type projecten dat je wilt gaan doen. Zo zijn er bijvoorbeeld langdurige of juist korte projecten, maar is ook het type klant, of project bespreekbaar. Werk jij bijvoorbeeld graag aan een nieuw, state-of-the-art web portaal of ben je liever betrokken bij een migratietraject van een bestaande applicatie? Wij gaan voor jou aan de slag! Eisen • Je bent een gedreven developer met sterke voorkeur voor Python • Je bent meer dan een codeklopper •

Bekijk vacature »

Lead Fullstack developer

Functie omschrijving Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig wil bezig houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator door middel van

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Net afgestudeerd en op zoek naar een leuke baan als developer? Zoek niet verder! Ik heb een functie beschikbaar als back-end developer, bij een leuk familiebedrijf. Je gaat werken met de Microsoft stack en de technieken C# en .NET. Verder maak je gebruik van MVC en Entity framework. SQL kent ook geen geheimen voor jou. Jouw verantwoordelijkheden: Nieuwe maatwerk software bouwen; API koppelingen bouwen; Applicaties en software optimaliseren; Back-end programmeren. Een erg uitdagende functie, met veel vrijheid. Je kan meerdere dagen thuis werken en als je op kantoor werkt wordt de lunch verzorgd. Heb je interesse, reageer dan

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

07/07/2008 17:06:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig met een vrij groot project en ik werk momenteel met 4 databases.
2x MSSQL
1x MySQL
1x DBF

Nu lukt het met MySQL en met de DBF database files prima. Maar nu moet ik met de MS SQL server connecten.

Mijn ontwikkel omgeving staat op mijn Mac, ik draai php 5 in apache2.
Ik kan dus geen windows libraries aanspreken, want voorheen gebruikte ik wel eens het COM object indien windows moeilijk deed.

Heeft iemand enig idee hoe dit moet, dit is het stukje code waar het al vast loopt en de error melding.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
                $this->connectionString[ $conectionIdentfier ] = mssql_connect(    $this->objects['settings']->child[$this->settingsClass]->getHostname(),
                                                                                $this->objects['settings']->child[$this->settingsClass]->getUsername(),
                                                                                $this->objects['settings']->child[$this->settingsClass]->getPassword() );


Quote:
Fatal error: Call to undefined function mssql_connect() in include/classes/mssql.class.php on line 55


BVD
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 05:03:43
 
Leroy Boerefijn

Leroy Boerefijn

07/07/2008 17:45:00
Quote Anchor link
ik zou aan je projectleider vragen waarom je niet gewoon met een soort database mag werken! ;)
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

07/07/2008 18:32:00
Quote Anchor link
Dit kan niet omdat er programma's draaien op de database. Ik moet een soort webportal maken die in een web interface bepaalde functionaliteiten van de programma's overneemt.
 
Rens nvt

Rens nvt

07/07/2008 18:37:00
Quote Anchor link
Hoi Marcel,

Op http://nl.php.net/manual/en/mssql.setup.php staat met welke extensie PHP geinstalleerd moet zijn om met mssql te kunnen werken
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

08/07/2008 09:59:00
Quote Anchor link
Ik heb van alles geprobeerd, ik heb nu freetds geinstalleerd en een nieuwe php gecompiled 5.2.6 en daar de mssql.so libraries van gekopieerd naar mijn MAMP omgeving.

De php ini file aangepast maar dit alles mag tot nu toe niet baten. Ik krijg nog steeds dezelfde foutmelding.

Iemand nog suggesties
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

08/07/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Oke, het eerste deel heb ik voor elkaar! Ik heb Xamp geinstalleerd maar gebruik nog wel de oude MAMP mysql etc. Dus gebruik alleen de nieuwe php libs!

Maar nu krijg ik nog steeds een foutmelding
Quote:
Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server: 10.53.74.13 in portal/include/classes/mssql.class.php on line 62


Ik heb een user aangemaakt met rechten op de database die ik wil gebruiken. Maar toch weigerd hij de verbinding.

als settings heb ik
host = 10.53.74.13
user = *****
pass = *****

Username en password kloppen, dat weet ik zeker.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 09:32:00
Quote Anchor link
Ik heb alles voor elkaar in mijn ontwikkel omgeving, maar nu is mijn productie omgeving een WAMP server, dus ik dacht dat zit wel goed. Maar zelfs op het windows platform wil hij geen connectie maken met de MSSQL database.

Ik heb het volgende gedaan, ik heb ntwdblib.dll in de wamp\php, wamp\apache2\bin en WINDOW\system32 map gezet. De extensie in de php.ini file geladen. En mssql.secure_connection op on gezet.

Maar dit zonder resultaat, ik krijg steeds de melding undefined function.

Heeft iemand hier ervaring mee en weet diegene hoe je dit kunt oplossen?

Alvast bedankt!
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/08/2008 09:47:00
Quote Anchor link
Staat in de MSSQL database het ip van de server wel in de DB al zijnde een IP dat verbinding mag maken?

In mysql is dit de DB mysql Tabel Host. Als je ip in die table voor komt mag je pas remote verbinding maken.

De reden dat dit standaard neit aan staat lijkt me duidelijk
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 10:02:00
Quote Anchor link
Zo ver ben ik nog niet eens, hij wil de functie niet eens aanroepen!
En dat van het IP zal ik even na kijken, volgens mij wel want het `oude` systeem maakte ook vanaf dat ip verbinding via het COM object
 
Bo az

Bo az

11/08/2008 10:04:00
Quote Anchor link
Bij het gebruik van welke functie krijg je die melding?

Is de juiste extensie wel geladen als je in de phpinfo() kijkt?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/08/2008 10:16:00
Quote Anchor link
Quote:
Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server: 10.53.74.13 in portal/include/classes/mssql.class.php on line 62


Deze foutmelding krijg je ook als je niet mag connecten olgens mij
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2008 10:18:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 11.08.2008 10:16:
Quote:
Warning: mssql_connect() [function.mssql-connect]: Unable to connect to server: 10.53.74.13 in portal/include/classes/mssql.class.php on line 62


Deze foutmelding krijg je ook als je niet mag connecten olgens mij

De functie zelf werkt dus inderdaad.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/08/2008 10:32:00
Quote Anchor link
Anders had je volgens mij iets als :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Fatal error: Call to undefined function: mssql_connect()]


Moeten krijgen als ik me niet vergis
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2008 10:47:00
Quote Anchor link
@Jacco: Klopt.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 11:03:00
Quote Anchor link
oke, ik heb de functie werkende! Maar nu krijg ik geen verbinding, terwijl ik met exact dezelfde inlog gegevens werk als in de test omgeving. En daar werkt alles wel.

@sanThe
Jullie halen 2 dingen door elkaar, de eerste post was van mijn ontwikkel omgeving. Een MAMP omgeving. Ik ben nu bezig met de productie omgeving een WAMP omgeving.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
Bo az

Bo az

11/08/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Geen foutmelding?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

11/08/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Jacco schreef op 11.08.2008 09:47:
Staat in de MSSQL database het ip van de server wel in de DB al zijnde een IP dat verbinding mag maken?

In mysql is dit de DB mysql Tabel Host. Als je ip in die table voor komt mag je pas remote verbinding maken.

De reden dat dit standaard neit aan staat lijkt me duidelijk



????
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 11:07:00
Quote Anchor link
nope, ik krijg niks geen foutmelding terug, hij probeert de query zelfs uit tevoeren maar stop omdat hij de maximum execution time overschrijt.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 11:13:00
Quote Anchor link
Dit zijn de gegevens die ik meegeef

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$crmsettings
->setHostname("10.53.74.15:1433");
$crmsettings->setUsername("****");
$crmsettings->setPassword("*****");
$crmsettings->setDatabase("company_MSCRM");
?>


In mijn MAMP omgeving werken deze gegevens, alleen in WAMP niet. Verder zijn de connectie scripts exact hetzelfde


Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Cyberboy fdsafds
 
- SanThe -

- SanThe -

11/08/2008 11:17:00
Quote Anchor link
Geef nou eens antwoord op Jacco's post.
 
Cyberboy fdsafds

Cyberboy fdsafds

11/08/2008 11:18:00
Quote Anchor link
Connectie is toegestaan vanaf de server richting de Microsoft SQL server!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.