Multi update?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Lead Front-end developer

Functie Hun huidige applicatie worden ontwikkeld in o.a. React, Redux, TypeScript. Ze werken graag met de nieuwste technieken en tooling en zoeken ook developers die hier proactief op zoek naar gaan. Als senior/lead developer ben je een kartrekker in het team. Naast het meedenken over bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Zo kun je bijvoorbeeld 1 dag in de week met 2 collega’s bezig zijn om samen met hen te kijken naar hun ontwikkeling, doelstellingen en uiteraard de gewenste begeleiding hierin. Hiernaast sta je als

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. 50% van jullie werkzaamheden is maatwerk en de overige 50% is

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Java Developer (Training And Simulation)

Wat jij doet Je zou onze Java Developer zijn en nauw samenwerken met je Product Owner, Software System Engineer, Scrum Master en andere Developers. Samen draag je bij aan een multidisciplinair en zelf organiserend Agile team. De rol is zeer afwisselend en bestaat uit, maar is zeker niet beperkt tot: de-risk en prototype onbewezen simulatietechnologieën; simulatiekaders ontwikkelen voor gebruik door andere teams; je bent goed in het begrijpen van ingewikkelde ideeën; heeft de mogelijkheid om nauw samen te werken met grote internationale klanten, leveranciers en overheden om onze oplossingen, vastleggingsvereisten, enz. te definiëren en te presenteren. Ben jij het? Wij

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Yoram

Yoram

02/04/2009 12:01:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben op zoek naar een soort van multi update???

Het verhaal :

Ik moet voor me stage bedrijf een poll maken die je kunt veranderen in het CMS alleen nu moet ik als ik een poll actief maak meoten alle andere polls standaard op non-actief gaan..

als hij actief is, is hij waarde 1 is hij niet actief waarde 0..

aan mij de vraag of dit haalbaar is??

alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 01:11:17
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:05:00
Quote Anchor link
Een simpele UPDATE-query doet wonderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
UPDATE
  tabelnaam
SET
  kolomnaam =
  CASE
    WHEN kolomnaam = 0 THEN 1
    ELSE 0
  END

Tip: Ga SQL leren, dit is nauwelijks meer dan basiskennis.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:09:00
Quote Anchor link
Ja, maar ik wist dit niet en dit vind je niet hier op het forum, (ik kon hem niet vinden)

maar toch bedankt pgFrank
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:11:00
Quote Anchor link
Hij zegt toch niet dat hij het dom vindt dat jij het niet hebt kunnen vinden?

Daarnaast is er ook nog een IF functie in een query i.p.v. CASE. Maar CASE werkt net zo makkelijk.
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:14:00
Quote Anchor link
Een forum is dan ook geen handleiding... Zorg er voor dat je de handleiding van jouw database nooit meer dan 1 muisklik van je vandaan is, scheelt je een hele hoop werk. En blader er eens doorheen in een verloren uurtje, leer je een hoop van.

Ps. Gebruik wel een database die je kunt vertrouwen, anders heb je er nog niets aan. MySQL-databases vallen 9 van de 10 keer dan ook af, die zijn niet (goed) geconfigureerd.

De volgende query hoort op iedere database te mislukken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT 1 + 'a';

Appels (integers) en peren (text) kun je niet bij elkaar optellen. Mocht jouw database dit niet afkeuren, weet je dat het goed fout zit... Sterkte!
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:24:00
Quote Anchor link
@Dennis: Ik bedoelde dat maar toch bedankt niet op de verkeerde manier!

@PgFrank: Okee ik heb getest wat jij zei en volgens mij is het niet echt goed.
Ik heb me error meldingen AAN staan en krijg GEEN error, dat zal je vast niks verbazen, :-P

Haha
dit heb ik getest het kan ook zijn dat ik het fout gedaan heb.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$test
= mysql_query("SELECT 1 + 'a'") or die (mysql_error());
    $test1 = mysql_fetch_assoc($test) ;
    
    echo $test1;

?>



Zit er dan z'n groot verschill tussen MysQl en gewoon sQl ?
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:41:00
Quote Anchor link
MySQL is standaard 100% onbetrouwbaar, heb je geen drol aan. Het is niet meer dan een stuk kladpapier.

Foutmeldingen aanzetten in PHP is leuk en aardig, maar zolang de database de grootste onzin als "correcte" resultaten retour geeft, heb je daar niets aan. MySQL heeft (net zoals vrijwel iedere database) een eigen dialect van SQL geïmplementeerd, alleen heeft MySQL een variant bedacht die niet betrouwbaar is en zeer afhankelijk is van de versie en instellingen die je gebruikt. Wat de ene keer wel werkt, werkt de andere keer niet meer. Aan jou de uitdaging om dit betrouwbaar te krijgen...

Ga de boel eerst maar eens configureren en alle huidige scripts testen. Grote kans dat je daar nog de nodige fouten in gaat ontdekken maar dat ligt ook weer aan jouw kennis van het testen. Ga er maar vanuit dat eenniet-geconfigureerde MySQL-database in 99 van de 100 gevallen onderuit is te halen, er zitten altijd wel ergens foutjes in een query.

Verder kan het geen kwaad om over te stappen op een betrouwbare database, PostgreSQL (gratis), FireBird (gratis), SQL Server (gratis + $$), Oracle (gratis + $$$$$), alles is beter dan MySQL.
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:50:00
Quote Anchor link
haha pgFrank blijft een held hahaha :p
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 12:52:00
Quote Anchor link
Wat jij zegt frank is het misschien ook wel eens tijd om beter een stabielere database te gaan nemen toen ik aan het rond kijken was kwam ik als aller eerst dit tegen :
The dialect of SQL supported by MySQL version x is called MySQL dialect. Transact-SQL dialect is more powerful language than MySQL dialect.

Alleen is het dan ook zo dat als je een andere database neemt ook je codes veranderen (bedoel de Query's enzo) of zijn die query codes voor de meeste databases het zelfde..

Hier mee ga ik zeker weten meer mee doen..!!

@Dennis: hahaha A Super Hero, The Savier of MysQl Crimes
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 12:53:00
Quote Anchor link
Daarom heb ik op VMware Ubuntu Server geinstalleerd, met daarop Apache2, PHP5 en PostgreSQL!!
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 12:59:00
Quote Anchor link
Jouw linkje verwijst naar een pagina met een vergelijking tussen SQL Server 2000 en MySQL 4.1, dat is inmiddels al wel wat achterhaald. Desondanks is T-SQL wel een stuk beter en kun je daar veel meer mee. Hou wel de licentie in de gaten, het kan flink in de papieren lopen. PostgreSQL en Firebird zijn altijd gratis, PostgreSQL levert daarnaast ook nog eens een zéér goede performance (Firebird ken ik niet goed genoeg).

Bij overstap op een andere database heb je ook andere code nodig, een functie zoals mysql_query() zal uiteraard niet werken op een andere database. pg_query() voor PostgreSQL is echter niet heel veel moeilijker... De SQL zul je ook moeten aanpassen, een aantal structuren zijn ietsjes anders en foute queries worden direct afgeschoten. Je zult nooit onzin retour krijgen, dat is met andere database niet mogelijk.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 13:08:00
Quote Anchor link
MysQL 4.1 shit was ook neit echt wat ik bedoelde maar meer dat SQL gewoon beter was ..


Mysql zou je dus kunnen vergelijken met vrije school waar kinderen doen en laten kunnen wat ze maar willen .. en PostgresSQL of SQL is meer een Internaat ?

pgFrank schreef op 02.04.2009 12:59:
.... een aantal structuren zijn ietsjes anders en foute queries worden direct afgeschoten. Je zult nooit onzin retour krijgen, dat is met andere database niet mogelijk...


Ik krijg nu als ik mysql_num_rows gebruik bij een query HOOR ik officeel maar een cijfer 1 2 3 etc te krijgen maar ik kreeg 334 (die 4 staat voor de aantal dat ik heb op 1 had staan.) dus is dus die onzin wat jij zei ?


Bedankt voor de info Frank ben nu een heel stuk meer te weten nu waarom er zo veel databases zijn.. En waarom Mysql zo veel gebruikt word (net Vista / XP, is ook standaard maar faalt in zo veel opzichten).
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 14:21:00
Quote Anchor link
Ik heb niet op een vrije school gezeten, maar het lijkt mij sterk dat je daar wiskunde leert waarbij de grootst mogelijke onzin nog goed wordt gerekend of waarbij 31 februari een geldige datum is. Ja, op de achtergrond zal MySQL de datum gaan herschrijven naar een datum in maart, maar ook daar zit je niet op te wachten. Of 0 - 1 = 255.... Afhankelijk van het gekozen datatype, hier kan ook wat anders uitkomen. PostgreSQL of SQL is niet te vergelijken met een internaat, je hebt alle vrijheid en je wordt met goede foutmeldingen op weg geholpen bij het zoeken naar een oplossing. Dat kun je van MySQL niet zeggen, foutmelding zijn vaag, onvolledig of ontbreken in het geheel. Daar kun je dus niets mee. Je moet goed kunnen testen en goed de gebreken van MySQL kennen, wil je een goede applicatie kunnen bouwen met MySQL.

De functie mysql_num_rows() geeft aan hoeveel records er zijn opgehaald met een SELECT-query, dat werkt prima. Maar heeft dan ook maar weinig met de database zelf te maken. Na een UPDATE (of INSERT of DELETE) kun je met mysql_affected_rows() het aantal geraakte records opvragen. Voor PostgreSQL (en andere databases) zijn soortgelijke functies in PHP aanwezig. Al kun je in PostgreSQL ook gewoon in SQL opvragen welke records zijn geraakt, RETURNING doet wonderen.

Vista/XP is minstens 100x beter dan MySQL, voor zover je een operating system met een database kunt vergelijken. Vista/XP mag wat gevoelig zijn voor virussen e.d. maar het verzint geen onzin. En dat doet MySQL wel.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 14:40:00
Quote Anchor link
Okee, de vergelijkingen die ik zei kloppen niet helemaal maar bedoelde het op de zeflde manier als wat je zei..


Ook werkt het niet helemaal wat jij zei, het werkt voor 1 record goed..
maar ik moet de hele colom dan in een x moeten kunnen aanpassen..
er mag zeg maar een record in de colom 1 zijn.

id actief
============
1 | 0
2 | 1
3 | 0
4 | 0
5 | 0

Hier is id 2 actief nu als ik bijvoorbeeld id 4 actief wil maken moet id 2 automatisch op 0 gaan.. Zodat er ALTIJD een actief is..
telkens worden er verschillende id's weg gegooit dus dan krijg ik meer zoiets als:
id actief
============
1 | 0
2 | 1
7 | 0
13 | 0
20 | 0

Bijvoorbeeld elke x worden er verkeerde id's weg gegooit, (achter z'n id zit nog wel meer gegevens).

Maar is daar een code voor of moet je dan gewoon met een while alle id's af laten gaan ? zoiets:?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$x
= 1;
while($x = $i) {
$sql = "UPDATE poll SET poll_actief =
CASE
WHEN poll_id = $_GET['poll_id'] THEN 1;
ELSE 0
END
WHERE poll_id =  '"
.$x."' ";
$x++;
}


?>


Is dit dan zoiets die daar voor kan zorgen ?
of zie ik he tnu helemaal verkeert
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 14:55:00
Quote Anchor link
Nee, hier heb je geen while voor nodig en je hoeft geen WHERE in de query op te nemen. Je wilt tenslotte alle records van de juiste waarde voorzien.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$sql
= "
UPDATE
  poll
SET
  poll_actief =
    CASE
      WHEN poll_id = "
.$_GET['poll_id']." THEN 1
      ELSE 0
  END;"
;
?>

Waarom je zo graag SQL injection wilt hebben in je database, is mij een raadsel. Zorg maar voor goede backups, met een beetje pech help jij zelf je eigen database naar de klote en zul je die backups hard nodig hebben.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 15:06:00
Quote Anchor link
Ik heb gebruik wel mysql_real_escape_strings enzo alleen dat was wat er snel in mij op kwam.. en natuurlijk verbeter ik die dingen daarin wel!!

Hij werkt nu dat hij automatisch de andere update alleen nu zet hij de naam van alle andere ook naar de zelfde naam als waar ik hem actief maak.

maar dat probleem is ook al op gelost had namelijk deze code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$poll_id_update
= mysql_real_escape_string($_GET['poll_id']) ;
        
        $mysql_update_poll = mysql_query("UPDATE plug_poll
                            SET
                            poll_vraag = '"
.$add_poll_vraag."',
                            poll_soort = '"
.$add_poll_soort."',
                            poll_actief = CASE
                                WHEN poll_id = '"
.$poll_id_update."' THEN 1
                                    ELSE 0
                                END,
                            poll_datum = NOW()
                            "
) or die(mysql_error());
?>


Is het dan het verstandigste dat ik dat actief zeg maar in een lossen UPDATE neer zet ?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Yoram
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 15:09:00
Quote Anchor link
Quote:
Is het dan het verstandigste dat ik dat actief zeg maar in een lossen UPDATE neer zet ?

Waarom zou je dat willen? Waarom 2 queries uitvoeren wanneer je met 1 query exact hetzelfde bereikt?

Quote:
en natuurlijk verbeter ik die dingen daarin wel!!

Achteraf beveiliging inbouwen gaat altijd fout. Zie de vele, vele voorbeelden van SQL injection, allemaal van die prutsers die dachten achteraf de boel te kunnen beveiligen. Dat lukt niet, dat gaat al jaren fout en zal altijd fout blijven gaan. Vanaf het begin dichtspijkeren en je hebt er nooit last van.

Handige functie in PHP voor PostgreSQL: pg_query_params(). Connectie, query en parameters opgeven en SQL injection wordt onmogelijk.
 
Mitchell

Mitchell

02/04/2009 15:15:00
Quote Anchor link
@ pgFrank: Zelf heb ik nog maar net verstand van MySQL, laat staan PostgreSQL. Maar als die PostgreSQL zo goed is, waarom zijn er bijna geen hosters die het aanbieden?

Is het soms te nieuw?
 
Frank -

Frank -

02/04/2009 15:28:00
Quote Anchor link
@Mitchell: Kwestie van vraag en aanbod. Daarnaast weten 9 van de 10 hostingproviders vrijwel niets van databases en leveren ze dus alleen maar MySQL. Daar is veel vraag naar, men heeft er eens van gehoord, en de hoster is van het gezeur af. Dat scripts bol staan van foute queries en databases corrupte data opslaan, dat is niet het probleem van de hoster.

Maar goed, je hebt maar 1 provider nodig.

Ps. Mocht je zelf PostgreSQL gaan installeren, ga hem dan (t.z.t.) wel even zo configureren dat het beschikbare geheugen ook voor de database beschikbaar komt. Wanneer de db slechts 128MB ram mag gebruiken, zal deze nooit echt snel kunnen werken, ook niet wanneer er 16GB ram aanwezig is... Wanneer je een beetje handig bent, kun je zelfs een soort van turbo maken waarmee je specifieke queries ineens 10x zo snel kunt uitvoeren zonder dat anderen daar last van hebben.
 
Yoram

Yoram

02/04/2009 15:38:00
Quote Anchor link
Als ik dus PostgreSQL wil installeren op me pc kan ik dat dan beter via VMware ofzo doen.. of kun je het zeg maar ook installeren zoals WAMP bijvoorbeeld?

want hier ga ik ook eens mee stoeien..
 
Dennis Mertens

Dennis Mertens

02/04/2009 15:43:00
Quote Anchor link
Add mij even op msn ;) Ik PM je :)
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.