Multiple DB connect

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Als Front-end developer werken aan apps voor het o

Functie Als Front-end developer werk je intensief samen met 1 van de UX-designers en denk je mee over de gebruiksvriendelijkheid en design van onze web- en mobile apps. Je bent betrokken bij sessies met gebruikers om designs te valideren en usability van de app-in-wording te testen. Vervolgens gebruik je dit om samen met je team waarin ook back-end (.NET) developers zitten, te zorgen voor de realisatie van de best mogelijke apps voor studenten en docenten. Eisen • Je hebt een hands-on development en coding mind-set en werkt graag aan een high quality code base welke je consequent onderhouden kan worden

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

PHP developer (Symfony, Doctrine)

Functie Als PHP developer wordt er een hoge mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed opereert in een team waar kennis wordt gedeeld en dingen als codereviews erg veel voorkomen. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij in één van onze vier scrumteams. Met 30 ontwikkelaars werk jij aan de doorontwikkeling van ons core product. Ook werkt jouw team aan maatwerkoplossingen op aanvraag van de klant en op projectbasis. Wij vinden het erg belangrijk dat onze ontwikkelaars met plezier naar werk gaan. Een deel hiervan ligt uiteraard bij jezelf, als jij ontwikkelen niet leuk vindt, ben jij bij ons echt aan het verkeerde adres. Jouw team bestaat namelijk uit een groep gepassioneerde vakidioten die dit werk doen omdat dit eerst een hobby was! Daarnaast wordt er intern rekening gehouden met

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Voor een opdrachtgever in omgeving Moordrecht zijn wij op zoek naar een programmeur. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

.NET Developer te Naarden

Bedrijfsomschrijving Voor mijn klant ben ik op zoek naar een .NET Developer om het huidige team te komen versterken. Deze organisatie bevindt zich in de logistieke sector, en zij hebben een eigen ERP systeem ontwikkeld dat zij inzetten ter optimalisatie van de logistieke processen van haar eindklanten. Deze organisatie bestaat inmiddels al ruim 20 jaar, waarbij zij een duidelijke missie hebben, namelijk: het werk van de eindklant makkelijker maken door de systemen die zij leveren. Ze werken over heel de wereld, wat deze organisatie een echte internationale speler maakt. Binnen de organisatie kenmerken ze zich door een dynamische en professionele

Bekijk vacature »

Back End Developer

As a Back End developer at KUBUS you will be developing the (web) application and services of BIMcollab. You have a focus on the back end of our software, for which we mainly work with C# and .NET. We use a full-stack approach, which means that in addition to the back-end, you will also help with other parts of the code. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

25/01/2012 17:05:58
Quote Anchor link
beste php hulpers,

ik heb een groot probleem. namelijk ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem maar de major bug is dat ik niet dingen in 2 db's kan dumpen en dat ik niet de cc's uit een verschillende DB kan halen dan spaced alles hem...

Kunnen jullie mij helpen??

GRTZZ
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 00:45:25
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2012 17:07:42
Quote Anchor link
Waarom zou je twee databases willen gebruiken?
Of sla je credit-cards (cc's) op in een andere database vanwege de veiligheid?
Gewijzigd op 25/01/2012 17:09:21 door - Ariën -
 
Kees Schepers

kees Schepers

25/01/2012 17:08:41
Quote Anchor link
Beetje vage probleem omschrijving. Maar als je met 1 uer maakt met toegang op beide databases dan kun je SELECT, UPDATE statements etc uitvoeren over beide databases.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

25/01/2012 17:09:13
Quote Anchor link
Kees Schepers op 25/01/2012 17:08:41:
Beetje vage probleem omschrijving. Maar als je met 1 uer maakt met toegang op beide databases dan kun je SELECT, UPDATE statements etc uitvoeren over beide databases.

dankje wel dit ga ik proberen, en ook bedankt voor de snelle reactie


Toevoeging op 25/01/2012 17:10:07:

- Aar - op 25/01/2012 17:07:42:
Waarom zou je twee databases willen gebruiken?
Of sla je credit-cards (cc's) op in een andere database vanwege de veiligheid?


cc's staat voor CallCredits en dit doe ik zodat je op elke server het zelfde aantal hebt

Toevoeging op 25/01/2012 17:13:53:

heeft iemand misschien een code om uit een andere DB te selecten?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2012 17:44:41
Quote Anchor link
maar toch vraag ik me af, dit zou makkelijk in één database kunnen.
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2012 17:50:00
Quote Anchor link
Bram van Aggelen op 25/01/2012 17:09:13:
cc's staat voor CallCredits en dit doe ik zodat je op elke server het zelfde aantal hebt


Dit houd dus in dat je redundante gegevens hebt?
Je zou dan ook gebruik kunnen maken van 'master-database',
of een Observer-Pattern.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

25/01/2012 18:22:29
Quote Anchor link
- Jim - op 25/01/2012 17:50:00:
Bram van Aggelen op 25/01/2012 17:09:13:
cc's staat voor CallCredits en dit doe ik zodat je op elke server het zelfde aantal hebt


Dit houd dus in dat je redundante gegevens hebt?
Je zou dan ook gebruik kunnen maken van 'master-database',
of een Observer-Pattern.




kunt u misschien uitleggen wat dat allemaal inhoud? want ik ben 14 en ken en kan alles dus niet zo goed.

Toevoeging op 25/01/2012 18:23:04:

- Aar - op 25/01/2012 17:44:41:
maar toch vraag ik me af, dit zou makkelijk in één database kunnen.


nee dit is niet mogelijk door ruim 40 tabels
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2012 18:34:18
Quote Anchor link
40 tabellen voor een database moet in feite geen probleem zijn...
Waarom zou het NIET in een database kunnen?

Alles wat in meerdere databases kan, kan ook in 1 database...
En ik ga er vanuit dat je niet een zodanig systeem hebt draaien waarmee je werkelijk meerdere databases nodig hebt (en dan dus ook verspreid over meerdere servers).

Misschien is het ook goed om je probleem even duidelijk te omschrijven.
Van de zin: 'ik heb een groot probleem. namelijk ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem maar de major bug is dat ik niet dingen in 2 db's kan dumpen en dat ik niet de cc's uit een verschillende DB kan halen dan spaced alles hem...' kan ik nl niet zo veel maken.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

25/01/2012 18:37:57
Quote Anchor link
- Jim - op 25/01/2012 18:34:18:
40 tabellen voor een database moet in feite geen probleem zijn...
Waarom zou het NIET in een database kunnen?
nou dan kan je niet alle verschillen hebben in 1 land bijv. 100 cash en in land 2 10000000 cash

- Jim - op 25/01/2012 18:34:18:
Alles wat in meerdere databases kan, kan ook in 1 database...
En ik ga er vanuit dat je niet een zodanig systeem hebt draaien waarmee je werkelijk meerdere databases nodig hebt (en dan dus ook verspreid over meerdere servers).

Misschien is het ook goed om je probleem even duidelijk te omschrijven.
Van de zin: 'ik heb een groot probleem. namelijk ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem maar de major bug is dat ik niet dingen in 2 db's kan dumpen(tijdens de registratie) en dat ik niet de cc's uit een verschillende DB kan halen dan werkt niks meer '
 
- Jim  -

- Jim -

25/01/2012 18:48:27
Quote Anchor link
Deel 1 snap ik, denk ik...
1 tabel landen toevoegen/uitbreiden met een wisselkoers...

Deel 2: 'ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem'....
Ik kan er nog niets van maken... Dit is toch geen normale zin???
 
Aad B

Aad B

25/01/2012 21:14:06
Quote Anchor link
En dan voor de derde, vierde en vijfde taal ook weer een kopietje maken in een andere db en weer 40 tabellen aanmaken en laden. Het is misschien beter om een en ander in je php code aan te passen zodat je meerdere landen/talen kan bedienen en per land/taal de credits bepalen?
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

26/01/2012 15:55:38
Quote Anchor link
- Jim - op 25/01/2012 18:48:27:
Deel 1 snap ik, denk ik...
1 tabel landen toevoegen/uitbreiden met een wisselkoers...

Deel 2: 'ik probeer op mijn RPG een meerdere landen systeem te instaleren'....
Ik kan er nog niets van maken... Dit is toch geen normale zin???

sorry maar dat snap je niet als je er zelf 1 hebt maar gaat vooral over meerder DB's connecten

Toevoeging op 26/01/2012 15:56:51:

Aad B op 25/01/2012 21:14:06:
En dan voor de derde, vierde en vijfde taal ook weer een kopietje maken in een andere db en weer 40 tabellen aanmaken en laden. Het is misschien beter om een en ander in je php code aan te passen zodat je meerdere landen/talen kan bedienen en per land/taal de credits bepalen?


het gaat niet over talen maar speel gebieden
Gewijzigd op 26/01/2012 15:56:15 door Bram van Aggelen
 
Niels K

Niels K

26/01/2012 16:01:31
Quote Anchor link
Beste Bram,

Ik heb zelf geen RPG maar ik weet dat je met RPG een 'role-playing game' bedoeld. Wanneer je dit in je startpost had aangegeven had iedereen je begrepen. Nu moet iedereen raden wat je bedoeld.

Probeer eens rustig uit te leggen wat nu precies het probleem is en wat je graag wilt weten. Probeer ook te denken aan zinsbouw, grammatica en leestekens!

Alvast bedankt,

Niels
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

26/01/2012 17:17:44
Quote Anchor link
nou een RPG is dus een role-playing game' die van mij gaat over de maffia.
Het probleem is dat ik niet 2 databases met een andere naam kan openen in 1 keer. Zo vormt dus het probleem zich.
Voor de mensen die niet weten wat ik bedoel met een meerdere land systeem is dat is: een systeem waardoor je mensen het mogelijk maakt om op 2 servers(landen) andere aantallen te hebben denk aan : geld , power , rang.
Mijn probleem is dus dat ik geen 2e DB kan oproepen voor mij cc(callcredits). dat is ong. mijn probleem.

Letop: ik begrijp niet alle woorden die jullie gebruiken want ik ben pas 14.

Bram
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2012 17:21:29
Quote Anchor link
Je kan toch gewoon twee aparte connecties openen.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

26/01/2012 17:22:41
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/01/2012 17:21:29:
Je kan toch gewoon twee aparte connecties openen.


dat is het probleem dat lukt dus niet zo kan ik de gegevens dus niet echo'en
 
- SanThe -

- SanThe -

26/01/2012 17:26:15
Quote Anchor link
Selecteer de ene database en haal op wat je nodig hebt, selecteer dan de andere database en haal de rest op.
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

26/01/2012 17:26:20
Quote Anchor link
Geef deze connectie als aparte parameter mee in je mysql_*-functies.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

26/01/2012 17:28:08
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/01/2012 17:26:15:
Selecteer de ene database en haal op wat je nodig hebt, selecteer dan de andere database en haal de rest op.


hoe? heb je daar een script voor?(ben 14 heb die zelf niet kan die zelf ook niet maken)
en het probleem is dat je alles de hele tijd elke pagina nodig hebt
 
Jeroen VD

Jeroen VD

26/01/2012 17:40:51
Quote Anchor link
Als je er niets van weet, begin dan pas aan dit project als je er wel wat van weet. Of plaats een vacature.
 
Bram van Aggelen

Bram van Aggelen

27/01/2012 07:36:24
Quote Anchor link
Jeroen vd op 26/01/2012 17:40:51:
Als je er niets van weet, begin dan pas aan dit project als je er wel wat van weet. Of plaats een vacature.

of zo probeer ik het te leren
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.