MVC Pattern

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg waar jij de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je gaat projecten vanaf het begin tot het eind begeleiden. Je sluit aan bij meetings met klanten om hun processen in kaart te brengen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

Als Back-End Web Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als Back-End Web Developer bij Coolblue? Als Back-End Web Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Als backend developer weet je de weg in PHP, kan je in Typescript een microservice op zetten of ben je bereid om dit te leren. Ook Web Backend Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen PHP

Bekijk vacature »

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

30/09/2007 19:37:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben nu bezig om OOP te leren zoals je het echt zou moeten gebruiken. Geen classes met enkel proceduele code maar dingen echt als objecten zien.

Ik wil een gastenboek gaan maken volgens het MVC model. Ik heb nu het hele DB gedeelte(DB interface, DB class en 3 SQL classes(MySQL, MySQLi, PgSQL)) en de systemExceptionclass af.
Ook heb ik een mappenstructuur gemaakt:
* Includes
- Interfaces
- Classes
- Models
- Views
- Controllers
- JavaScript
- Styles
*
index.php
.htaccess

Nu heb ik hierover enkele vragen:
- Hoe moet ik een control-, model- en viewclass maken voor dat gastenboek?

- Ik heb eraan gedacht om een class Message te maken, dus elk bericht als een object. Dit lijkt mij toch niet helemaal de beste oplossing. Klopt dat?

- Hoe pak ik het aan met een TPL parser? Een TPL parser gebruiken zoals bijvoorbeeld Smarty, Template Power of er zelf 1 maken?

PS
Ik heb "CodeIgniter" en het "Zend Framework" beide bekeken en ik werd er niet veel wijzer van. Wel heb ik nu dit:

Class: guestbookController:
addMessage
editMessage
deleteMessage
getMessages
getAllMessages

Class: guestbookModel:

Class: guestbookView:

Maar verder kom ik helaas niet.....

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:11:22
 
Jelmer -

Jelmer -

30/09/2007 21:41:00
Quote Anchor link
Quote:
- Hoe moet ik een control-, model- en viewclass maken voor dat gastenboek

Ik zou het als volgt doen:
De controller bevat de methods om berichten te plaatsen, weer te geven en te verwijderen. Dus zeg eens:
> showMessages()
> showMessage($messageId)
> editMessage(optioneel $messageId)

Meer heb je er niet echt nodig. editMessage() kan prima gebruikt worden voor het nieuw aanmaken van een bericht naar mijn idee. Gewoon een leeg Model voeren :)

Iedere method van de controller geeft een instantie van een klasse die de interface View implementeert terug. De interface View bevat maar 1 eis: de method 'draw'. Je kan nog wel wat meer eisen - ik eis zelf ook nog de functie isEmbedded bijvoorbeeld - maar dat is voor een gastenboek niet echt nodig.

De methods van de controller doen dus hun ding met de models - kom ik zo op terug bij je 2e vraag - en geven vervolgens een instantie van View terug - kom ik bij je 3e vraag op terug.

Quote:
- Ik heb eraan gedacht om een class Message te maken, dus elk bericht als een object. Dit lijkt mij toch niet helemaal de beste oplossing. Klopt dat?

Zou ik wel doen. Iedere instantie van Message representeert dan een bericht, en dus een enkele regel in de database. Of nog niet :) Je Model, Message in dit geval bevat in ieder geval 2 methods: save() en delete(). Dezen voeren de query uit die het bericht opslaat of invoert, of verwijdert. De Model is dus in staat zichzelf toe te voegen en te verwijderen uit de database.

Verder bevat de Model properties die gelijk zijn aan de veldnamen van de tabel in de database. Ik zou trouwens Message::$id wel even protected maken, en een method id() of ROWID() toevoegen om deze uit te kunnen lezen. Zo is het onmogelijk om die van buiten te veranderen - zoals het hoort.

Via je SQL klasse maak je dan voor iedere row in het resultaat een nieuwe instantie aan, of je kloont er eentje. PDO heeft daar bijvoorbeeld 'FETCH_CLASS' en 'FETCH_INTO' voor.

Quote:
- Hoe pak ik het aan met een TPL parser? Een TPL parser gebruiken zoals bijvoorbeeld Smarty, Template Power of er zelf 1 maken?

Een template parser is hoogstens een hulpmiddel om de amateur-modus van Dreamweaver te kunnen gebruiken, je medewerkers de vrijheid te ontnemen of op te scheppen, of om jezelf te leren presentatie van de rest te scheiden.

De view doet dat laatste ook wel, daarvoor kun je dus gewoon PHP gebruiken in je View, en hoef je op zich niet ingewikkeld te gaan doen met templates compilen.

Een voorbeeldje van een simpele View klasse:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
interface View {
    public function draw();
}


class SimpleView implements View {
    protected
        $_delegate,
        $_template;
    
    public function __construct($delegate = null)
    {

        if(is_object($delegate)) {
            $this->_delegate = $delegate;
        }
else {
            $this->_delegate = $this;
        }
    }

    
    public function setTemplate($file)
    {

        $this->_template = $file;
    }

    
    public function __get($key)
    {

        return $this->_delegate->$key;
    }

    
    public function __isset($key)
    {

        return isset($this->_delegate->$key);
    }

    
    public function draw()
    {

        include $this->_template;
    }
}

?>


Je controller maakt dus een instantie van die klasse aan, geeft hem vervolgens alle variabelen die je in je template wilt gebruiken mee. Of je geeft gewoon in 1 keer een $delegate mee, dan haalt hij daar zijn waarden weg.

Je template is dan gewoon een simpel PHP bestandje zoals deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<h1><?php echo $this->titel; ?></h1>

met als controller dan dus bijvoorbeeld dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class TestController {
    public function groet()
    {

        $view = new SimpleView();
        $view->setTemplate('template.phtml');
        $view->titel = 'Pindakaas';
        return $view;
    }
}

?>


Roep je nu [TestController]->groet()->draw() aan, dan krijg je "Pindakaas" in grote letters te zien :) Alles mooi gescheiden, maar in dit voorbeeld gebruik ik nog geen Models.

Quote:
Maar verder kom ik helaas niet.....


Enige wat nu nog mist is iets dat de Controller aanroept: een Router. Een Router doet niets meer dan aan de hand van de opgevraagde URL dit uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$controllerInstance
= new $controller();
$viewInstance = $controllerInstance->$method();
$viewInstance->draw();
?>


Je kan hem nog wat uitbreiden en opsplitsen, bijvoorbeeld een 2e view erbij doen om de standaard-zooi te laten afhandelen. Stel je maakt er nog even een MainController bij:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
class MainController {
    public function default(View $childView)
    {

        $view = new SimpleView();
        $view->setTemplate('index.phtml');
        $view->childView = $childView;
        return $view;
    }
}

?>

met als index.phtml:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<html>
    <body>
        <h1>Mijn Site</h1>
        <?php $this->childView->draw() ?>
    </body>
</html>

en als router:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$mainControllerInstance
= new MainController();

$controllerInstance = new $controller();
$viewInstance = $controllerInstance->$method();

$mainController->default($viewInstance)->draw();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

30/09/2007 22:15:00
Quote Anchor link
Beste Jelmer,

Allereerst bedankt voor je uitgebreide reactie! Helaas gaat een groot deel hiervan boven mijn pet.
Wel heb ik een aantal dingen geprobeerd en daar is dit uitgekoment: http://www.syncie.nl/Project%20-%20MVC.rar
Als je eens tijd hebt zou je het eens willen doornemen en vertellen waar ik verbeteringen kan aanbrengen?

- URL geupdate: 01/10/07 08:00 -

Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
Arend a

Arend a

30/09/2007 23:49:00
Quote Anchor link
Je zou ook http://www.cakephp.org kunnen kijken. Dit is een zeer snelle ruby on rails like ontwerpmethode. In eerste instantie gebruik je scaffolding: een methode om snel add/edit/delete/view methoden te maken. Vervolgens 'bake' je deze, en heb je een set aan views en controllers.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 08:31:00
Quote Anchor link
Ik vind het niets om andermans framework te gebruiken. Ik maak dingen liever zoveel mogelijk zelf. Toch bedankt voor je suggestie.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

01/10/2007 08:34:00
Quote Anchor link
Ivo van B. schreef op 30.09.2007 19:37:
Ik heb nu het hele DB gedeelte(DB interface, DB class en 3 SQL classes(MySQL, MySQLi, PgSQL)) en de systemExceptionclass af.

Welke PHP versie draait er bij jou? Als je gebruik maakt van versie 5.1 (of nieuwer :P) Heb je beschikking over PHP Data Objects (PDO)

In plaats van zelf een class aan te maken voor de verschillende SQL versies, zou ik eens naar PDO kijken.

Klik voor een tut/uitleg
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 08:39:00
Quote Anchor link
PDO ken naar mijn weten(helaas) geen MySQLi en als er MySQLi op mijn host wordt ondersteund wil ik daarop overstappen. Als PDO MySQLi gaat ondersteunen stap ik zeker over.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Gebruiker PHP
 
Jelmer -

Jelmer -

01/10/2007 16:29:00
Quote Anchor link
PDO heeft ook een MySQL driver. Ik weet niet precies welke, maar in de toekomst zal dat waarschijnlijk mysqlnd worden, die dan mysql & mysqli zal gaan vervangen. Ik neem aan dat PDO intern gebruik maakt van dezelfde bibliotheek als MySQLi.

Maar even over je RAR-bestandje. Tis een beetje lastig om daar nu echt commentaar op te leveren omdat iedereen MVC met z'n eigen draai doet.

Ik zie dat jij bijvoorbeeld de messages aan een guestbook wilt toevoegen via de controller, terwijl ik dit de message altijd zelf laat doen. De controller geeft hem alleen z'n waarden en roept save() aan.

Ook heb je een aparte view voor je guestbook, maar het is niet meer dan een standaard-oplossing. Het lijkt me niet echt toepasselijk om hem dan alleen voor je guestbook te gebruiken. De templates voor het guestbook zijn daarentegen wel weer specifiek.

Gewoon proberen en veel bij anderen afkijken, daar kom je een heel eind mee. Op een gegeven moment heb je dan, na een heleboel minder goeie implementaties een hele goeie implementatie.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

01/10/2007 20:41:00
Quote Anchor link
Ik stap over naar PDO denk ik maar ik zit nog met 1 ding vast. Ik heb mijn eigen Exceptionclass gemaakt, hoe kan ik die gebruiken i.p.v. een PDO Exception?

Quote: "Ik zie dat jij bijvoorbeeld de messages aan een guestbook wilt toevoegen via de controller, terwijl ik dit de message altijd zelf laat doen. De controller geeft hem alleen z'n waarden en roept save() aan."
Ik volg je helaas niet helemaal. Zou je daar een klein voorbeeldje van kunnen maken.

Quote: "Ook heb je een aparte view voor je guestbook, maar het is niet meer dan een standaard-oplossing. Het lijkt me niet echt toepasselijk om hem dan alleen voor je guestbook te gebruiken. De templates voor het guestbook zijn daarentegen wel weer specifiek."
Jij adviseert dus dat ik 1 TPL parser-class moet maken i.p.v. er 1 speciaal voor het gastenboek?

Alvast bedankt
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 20:03:00
Quote Anchor link
bump
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 20:17:00
Quote Anchor link
Ja, 1 template parser - oftewel 'View-klasse', en meerdere templates - wat dus eigenlijk de werkelijke Views zijn.

En wat betreft dat add/delete e.d. Je geeft je Model, Message is jouw geval, de methods save en delete. Dezen zijn dan verantwoordelijk voor het daadwerkelijke toevoegen en verwijderen. Je controller heeft nog wel methods voor het bewerken, toevoegen en verwijderen, maar deze doen niets meer dan al dan niet de Model ophalen en de View klaarzetten.

Maar de edit/add method van de controller kan je samenvoegen op zich, het enige verschil is immers dat je bij add een leeg Model gebruikt, en bij edit een gevulde variant. Vervolgens roept de method save of delete van het Model aan waneer het formulier - wat in je template zit neem ik aan - is verstuurd.
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 20:35:00
Quote Anchor link
Bedankt! En nog even die PDO vraag, "Ik heb mijn eigen Exceptionclass gemaakt, hoe kan ik die gebruiken i.p.v. een PDO Exception?".
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 21:19:00
Quote Anchor link
PDO heeft meerdere Exception-klassen, en ik weet niet of je die zonder problemen kan aanpassen. Wat je wel kan doen is PDO extenden en alle methods 'overschrijven' waarbij je de PDO exceptions binnen de method zelf opvangt, en je eigen vervolgens gooit. Maar dat lijkt mij een beetje vreemd.

Andere vraag: Waarom wil je je eigen exception-klasse gebruiken? Voor de display-functie die erin zit? Als het goed is is er maar 1 uitweg voor de Exception, maar 1 catch-blok waar hij uiteindelijk uit kan komen & naar de eindgebruiker zichtbaar gemaakt hoeft te worden. Het lijkt mij niet nodig om daar een functie voor te maken, aangezien je die maar 1 maal zal gebruiken. Je kan die code dan beter in dat catch-blok plaatsen.

Daarnaast, het voordeel van al de verschillende Exceptions is dat je selectief kan opvangen, en eventueel een alternatieve actie kan ondernemen.
 
Jan Veenstra

Jan Veenstra

03/10/2007 21:49:00
Quote Anchor link
heerlijk, snap der geen ene fuck van, hihi
wat een heerlijk taal gebruik:P
 
Jelmer -

Jelmer -

03/10/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Johan Versteeg schreef op 03.10.2007 21:49:
heerlijk, snap der geen ene fuck van, hihi
wat een heerlijk taal gebruik:P


Als je het wil begrijpen, vraag maar wat je niet begrijpt en ik doe mijn best het in Nijntje-taal uit te leggen.

Als je het gewoon leest voor het verdrijven van tijd, dan heb je geluk. Want je kan mijn verhaaltjes lezen zo vaak als je maar wilt, iedere keer zie je er weer iets anders staan, en snap je er nog geen zak van. Muhahahaha! >:)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
Gebruiker PHP

Gebruiker PHP

03/10/2007 21:56:00
Quote Anchor link
@ Jelmer,
Sjit he, ik wist niet dat je meerdere Exceptions kon catchen met 1 try-block. HArtstikke bedankt! Dat helpt me een stuk opweg.

@ Johan,
Ik moet het ook eerst een paar keer lezen voordat ik snap wat Jelmer zegt hoor:P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.