MySQL auto_increment probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

(Lead) PHP Software Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een PHP software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plek in een klein team met 2 andere software developers. Wil jij graag werken met de nieuwste technieken bij een bedrijf waar jij de lead gaat nemen in de verder ontwikkeling en modernisering van een eigen software pakket? Dan ben je hier aan het juiste adres! Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "in-house" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in

Bekijk vacature »

.NET Software Developer

Dit ga je doen Als .NET Software Developer zul jij je voornamelijk bezig houden met: Het van scratch af aan bouwen van applicaties (.NET, C#, Bootstrap, KnockoutJs en WebAPI2); Het testen van jouw code d.m.v. het uitvoeren van unittesten; Het oplossen van bugs in de code; Het onderhouden van contact met collega's betreffende de door jouw ontwikkelde applicaties; Het verbeteren en doorontwikkelen van maatwerkapplicaties. Hier ga je werken Jij gaat aan de slag als .NET Software Developer en gaat je focussen op het bedenken, ontwikkelen en testen van maatwerkapplicaties in voornamelijk C#. Dit ga je doen bij een grote, internationale

Bekijk vacature »

PHP Programmeur

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda, ontwikkel je als PHP programmeur niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het constant inspelen op nieuwe innovaties m.b.t software ontwikkeling. Naast het ontwikkelen van webapplicaties, bouwt deze toffe werkgever ook webshops en websites voor hun opdrachtgevers. Wat ga je doen? Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony framework; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving .NET developer met ervaring gezocht! Voor een softwarebedrijf in de regio Veenendaal zijn wij op zoek naar een .NET developer met een aantal jaar ervaring. Jij bent zowel zelfstandig als in teamverband verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verbeteren van bestaande producten. Verder ben je bezig met nieuwbouw van websites, webapplicaties en mobiele applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Je werkt hierbij nauw samen met andere developer, productmanagers en productspecialisten om zo mooie producten te creëren. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken is een snelgroeiende softwareleverancier en allround dienstverlener. Deze organisatie heeft zowel klanten die

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Medior Front end developer React

Functie Voor deze functie ben ik op zoek naar een enthousiaste front end developer die communicatief vaardig is. Jij wordt onderdeel van een enthousiast jong team dat werkt aan grote websites. Binnen jouw rol ben jij diegene die de vertaling maakt van design naar functionele code en zorg jij voor goede experience op meerdere platformen. Dit doe je natuurlijk door gebruik te maken van Javascript, HTML, CSS en React. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van Webcomponents en verschillende authenticatie tools. Doordat er hier gestreefd wordt naar de beste gebruikerservaringen, wordt het product constant doorontwikkeld. Hierdoor blijven ze voor op de

Bekijk vacature »

Back-end Programmeur

Functieomschrijving Heb jij kort geleden je HBO ICT in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een ambitieuze werkgever in de regio van Breda zijn wij op zoek naar een Back-end programmeur met affiniteit met C#.NET, SQL en MS Access. Samen met team bestaand uit ware ICT professionals ben je verantwoordelijk voor het bouwen van maatwerk software voor hun klanten. Belangrijk is dat je kennis of ervaring hebt van C#.NET en SQL. Je toont een flexibele en sociale houding naar klanten toe. Je denkt in nieuwe mogelijkheden & gaat graag de uitdaging aan. Bedrijfsprofiel De

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

Webshop beheerder / Fullstack developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een full stack developer die zich bezig gaat houden met het uitbreiden en verbeteren van de online webshop. Een onderdeel van jouw werkzaamheden is naast het beheren van de webshop ook om de processen en structuren te stroomlijnen. Ben jij een leergierige en ambitieuze junior developer met technische skills? Ben jij op zoek naar een werkgever die jouw de volledige vrijheid geeft om jezelf tot een volwaardige senior te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Werkzaamheden Onderhouden van de webshop (denk aan het bijhouden van de voorraad); Nieuwe functies toevoegen aan de product configurator

Bekijk vacature »
Cees St

Cees St

26/04/2007 19:59:00
Quote Anchor link
Bij een Insert op een tabel met auto_increment veld komt MySQL met een 1064 error. Daarop heb ik met phpmyadmin een record in gevoerd en gezien dat deze er het volgende van maakt:
INSERT INTO TABLE ('id','name','etc') VALUES (NULL, 'Piet', 'verder')
(Het id veld is een auto_increment veld)
Nu zit het hem in die NULL, als ik die met quotes invoer dan is het een string en als ik de constante NULL opgeef dan is die leeg (maar blijkbaar geen NULL)
Weet iemand hoe je dit oplost, zonder die auto_increment er uit te kieperen.

Groet Cees
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:55:11
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:04:00
Quote Anchor link
INSERT INTO TABLE ('id','name','etc') VALUES (NULL, 'Piet', 'verder')

-->

INSERT INTO TABLE (id, name, etc) VALUES (NULL, 'Piet', 'verder')

Maar ik denk niet dat dit het probleem was, want dit zal je wel hier ter illustratie getypt hebben zonder na te denken.


Werk dit:

INSERT INTO tabel (name, etc) VALUES ('Piet', 'verder')

?
 
Cees St

Cees St

26/04/2007 20:11:00
Quote Anchor link
INSERT INTO stat_server ( 'name','ipno','port','admin','software' ) VALUES ('localhost','127.0.0.1','80','UsbWebserver','Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6' )

Dit is wat ik wil, want ik dacht dat hij zelf dat autoveld wel deed.

PhpMyAdmin maakt dit:
INSERT INTO `stat_server` (`sid`, `name`, `ipno`, `port`, `admin`, `software`) VALUES (NULL, 'localhost', '127.0.0.1', '80', 'UsbWebserver', 'Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6''');

Het zal wel iets simpels zijn waar ik over heen kijk

Groet Cees
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Jouw eigen query is sowieso niet goed, vanwege de aanhalingstekens om de veldnamen. En dat ie bij NULL geen auto_increment doet is wel raar. Weet je zeker dat auto_increment op die row aan staat (domme vraag sorry). En zijn er niet te veel rijen voor het type? Dus stel sid is INT(3) en er staan al 1 miljoen rijen in, dan wil die ook nog wel eens problemen geven :-)

Verder vallen de 3 afsluitende aanhalingstekens in de tweede query me op (achter "PHP 5.1.6"). Dat hoort niet.
 
Cees St

Cees St

26/04/2007 20:20:00
Quote Anchor link
De grap is dat die aanhalingstekens geen probleem geven bij een select statement, ik zal ze eens weghalen.

Maar phpmyadmin zet er ook tekens om, andere waar ik de naam niet van weet-

De 2e query heb ik gewoon gekopieerd uit het phpmyadmin venster, want na het uitvoeren laat hij deze gewoon in een venster zien. Dus inderdaad met die extra quotes, was mij niet direct opgevallen
 
Cees St

Cees St

26/04/2007 20:27:00
Quote Anchor link
Het waren de aanhalingstekens, nu heb ik ` gebruikt en dan werkt het zonder dat ik het increment veld hoef te noemen.

INSERT INTO stat_server ( `name`,`ipno`,`port`,`admin`,`software` ) VALUES ('localhost','127.0.0.1','80','UsbWebserver','Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6' )

Deze deed een goede INSERT

Bedankt voor het meedenken en de tip over die aanhalingstekens.

Groet Cees
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:31:00
Quote Anchor link
Geen probleem.

trouwens,

` = backtick
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/04/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Ik wil jullie ook bedanken, ik heb ook een enorm mooie fout gemaakt. Ik heb NULL dus niet ingevoerd bij een auto incrediment tabel. Thanks :D
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:40:00
Quote Anchor link
Alexander schreef op 26.04.2007 20:36:
Ik wil jullie ook bedanken, ik heb ook een enorm mooie fout gemaakt. Ik heb NULL dus niet ingevoerd bij een auto incrediment tabel. Thanks :D


Dat is op zich ook niet nodig. Je kunt ook gewoon de hele row weglaten uit je INSERT-query.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/04/2007 20:44:00
Quote Anchor link
Oke, dus het zou nog steeds niet werken. Met NULL erbij?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/04/2007 20:44:00
Quote Anchor link
Zonder die vage backtics moet ie ook werken.
INSERT INTO stat_server (name, ipno, port, admin, software) VALUES ('localhost', '127.0.0.1', '80', 'UsbWebserver', 'Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6')
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:46:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 26.04.2007 20:44:
Zonder die vage backtics moet ie ook werken.
INSERT INTO stat_server (name, ipno, port, admin, software) VALUES ('localhost', '127.0.0.1', '80', 'UsbWebserver', 'Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6')
Inderdaad. Backticks gebruikt MySQL ook als enige. Alleen dat was het probleem van dit topic verder niet.
 
Cees St

Cees St

26/04/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Nog even geprobeerd zonder backticks, en dat werkte inderdaad ook.

Dat had ik eerder ook omdat ik die ticks normaal niet gebruik, maar had toen blijkbaar een fout in de query.

Groet Cees
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.