MySQL auto_increment probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Jij komt te werken in een team van 5 developers. het product is continue in beweging. Nieuwe en bestaande klanten vragen om vaak nieuwe features. Hierin ben jij zeer belangrijk om te zorgen dat de functionaliteiten goed opgezet worden op technisch vlak. Designs krijg je aangeleverd van een externe partij zodat jij je primair kan focussen op de techniek! Je hebt daarbij alle vrijheid om je eigen creativiteit toe te passen en mee te denken over de gebruikte technieken. Het gezamenlijke doel is een product dat functioneel zeer gebruiksvriendelijk is en het bedrijfsproces van de gebruikers versneld en kwalitatief

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

Ontwikkelaar MS Dynamics 365 Projecten

Samengevat: Deze werkgever is de kwaliteitsdienst in de tuinbouwsector. Ben jij een ervaren ontwikkelaar? Heb jij ervaring met Ms Dynamics 365 BC? Vaste baan: Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC ICT MBO 3.500 - 5.000 Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Ons bedrijf bewaakt en bevordert de kwaliteit van producten, processen en ketens in de tuinbouw. Wij kenmerken zich door openheid, ruimte voor initiatief, collegialiteit en zelfontplooiing. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Functie: Voor de vacature als Ontwikkelaar Ms Dynamics 365 BC Roelofarendsveen MBO

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

PHP developer - Digital Agency

Functie Het team telt momenteel 20 collega’s, bestaande uit developers (front- en backend) en het operations team, waaronder ook het management en twee scrum masters vallen. Ze zijn op zoek naar een PHP developer die in staat is zelfstandig te werken. Je komt te werken in één van de drie scrumteams en gaat aan de slag met een project voor de klant. Het fijne hieraan is dat je wel afwisseling hebt qua werk, maar tegelijkertijd doorlopend werkt voor bestaande klanten. Hierdoor krijg je ook de kans om echt de diepte in te gaan en innovatieve technische oplossingen neer te zetten.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder! Voor een organisatie in de regio Utrecht die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in

Bekijk vacature »

Lead javascript developer Node.js React

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en werk je graag en goed in C++ en C#? Dan zijn we op zoek naar jou! Dit bedrijf is dé specialist op het gebied van automatiseringssoftware voor een specifieke branche en ze zijn per direct op zoek naar versterking in hun development team. Wat jij gaat doen binnen jouw rol als C++ ontwikkelaar; Je vertaalt de wensen van gebruikers naar een functioneel ontwerp. Je houdt je bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen. Je gaat nieuwe product releases implementeren in de projectteams. Je gaat de effecten van nieuwe

Bekijk vacature »

Java Programmeur

Functie Heb jij altijd al samen willen werken met ervaren java ontwikkelaars dan hebben wij hier de ultieme kans voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving van Naaldwijk zijn wij op zoek naar uitbreiding van het vaste ontwikkel team. Je zult je hier voornamelijk bezig gaan houden met; Wijzigingsverzoeken van klanten uitvoeren, hier wordt je diep in betrokken; Samen met consultants sluit je aan bij gesprekken met klanten, voor alle projecten; Je schakelt veel met consultants, wat is de behoefte van de klant? Hoe kan je hierop integreren?; Het framework moet naar de Cloud gebracht worden, je wordt betrokken bij

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »
Cees St

Cees St

26/04/2007 19:59:00
Quote Anchor link
Bij een Insert op een tabel met auto_increment veld komt MySQL met een 1064 error. Daarop heb ik met phpmyadmin een record in gevoerd en gezien dat deze er het volgende van maakt:
INSERT INTO TABLE ('id','name','etc') VALUES (NULL, 'Piet', 'verder')
(Het id veld is een auto_increment veld)
Nu zit het hem in die NULL, als ik die met quotes invoer dan is het een string en als ik de constante NULL opgeef dan is die leeg (maar blijkbaar geen NULL)
Weet iemand hoe je dit oplost, zonder die auto_increment er uit te kieperen.

Groet Cees
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:54:45
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:04:00
Quote Anchor link
INSERT INTO TABLE ('id','name','etc') VALUES (NULL, 'Piet', 'verder')

-->

INSERT INTO TABLE (id, name, etc) VALUES (NULL, 'Piet', 'verder')

Maar ik denk niet dat dit het probleem was, want dit zal je wel hier ter illustratie getypt hebben zonder na te denken.


Werk dit:

INSERT INTO tabel (name, etc) VALUES ('Piet', 'verder')

?
 
Cees St

Cees St

26/04/2007 20:11:00
Quote Anchor link
INSERT INTO stat_server ( 'name','ipno','port','admin','software' ) VALUES ('localhost','127.0.0.1','80','UsbWebserver','Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6' )

Dit is wat ik wil, want ik dacht dat hij zelf dat autoveld wel deed.

PhpMyAdmin maakt dit:
INSERT INTO `stat_server` (`sid`, `name`, `ipno`, `port`, `admin`, `software`) VALUES (NULL, 'localhost', '127.0.0.1', '80', 'UsbWebserver', 'Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6''');

Het zal wel iets simpels zijn waar ik over heen kijk

Groet Cees
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:15:00
Quote Anchor link
Jouw eigen query is sowieso niet goed, vanwege de aanhalingstekens om de veldnamen. En dat ie bij NULL geen auto_increment doet is wel raar. Weet je zeker dat auto_increment op die row aan staat (domme vraag sorry). En zijn er niet te veel rijen voor het type? Dus stel sid is INT(3) en er staan al 1 miljoen rijen in, dan wil die ook nog wel eens problemen geven :-)

Verder vallen de 3 afsluitende aanhalingstekens in de tweede query me op (achter "PHP 5.1.6"). Dat hoort niet.
 
Cees St

Cees St

26/04/2007 20:20:00
Quote Anchor link
De grap is dat die aanhalingstekens geen probleem geven bij een select statement, ik zal ze eens weghalen.

Maar phpmyadmin zet er ook tekens om, andere waar ik de naam niet van weet-

De 2e query heb ik gewoon gekopieerd uit het phpmyadmin venster, want na het uitvoeren laat hij deze gewoon in een venster zien. Dus inderdaad met die extra quotes, was mij niet direct opgevallen
 
Cees St

Cees St

26/04/2007 20:27:00
Quote Anchor link
Het waren de aanhalingstekens, nu heb ik ` gebruikt en dan werkt het zonder dat ik het increment veld hoef te noemen.

INSERT INTO stat_server ( `name`,`ipno`,`port`,`admin`,`software` ) VALUES ('localhost','127.0.0.1','80','UsbWebserver','Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6' )

Deze deed een goede INSERT

Bedankt voor het meedenken en de tip over die aanhalingstekens.

Groet Cees
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:31:00
Quote Anchor link
Geen probleem.

trouwens,

` = backtick
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/04/2007 20:36:00
Quote Anchor link
Ik wil jullie ook bedanken, ik heb ook een enorm mooie fout gemaakt. Ik heb NULL dus niet ingevoerd bij een auto incrediment tabel. Thanks :D
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:40:00
Quote Anchor link
Alexander schreef op 26.04.2007 20:36:
Ik wil jullie ook bedanken, ik heb ook een enorm mooie fout gemaakt. Ik heb NULL dus niet ingevoerd bij een auto incrediment tabel. Thanks :D


Dat is op zich ook niet nodig. Je kunt ook gewoon de hele row weglaten uit je INSERT-query.
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

26/04/2007 20:44:00
Quote Anchor link
Oke, dus het zou nog steeds niet werken. Met NULL erbij?
 
- SanThe -

- SanThe -

26/04/2007 20:44:00
Quote Anchor link
Zonder die vage backtics moet ie ook werken.
INSERT INTO stat_server (name, ipno, port, admin, software) VALUES ('localhost', '127.0.0.1', '80', 'UsbWebserver', 'Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6')
 
PHP erik

PHP erik

26/04/2007 20:46:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 26.04.2007 20:44:
Zonder die vage backtics moet ie ook werken.
INSERT INTO stat_server (name, ipno, port, admin, software) VALUES ('localhost', '127.0.0.1', '80', 'UsbWebserver', 'Apache/2.2.0 (Win32) PHP/5.1.6')
Inderdaad. Backticks gebruikt MySQL ook als enige. Alleen dat was het probleem van dit topic verder niet.
 
Cees St

Cees St

26/04/2007 21:52:00
Quote Anchor link
Nog even geprobeerd zonder backticks, en dat werkte inderdaad ook.

Dat had ik eerder ook omdat ik die ticks normaal niet gebruik, maar had toen blijkbaar een fout in de query.

Groet Cees
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.