Mysql Class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Low Code Developer - Consultant

Functie omschrijving Wil jij fungeren als een spin in het web en samenwerken met klanten? Voor een leuke en interessante opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een Low Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten en het leiden van projecten. Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en heb jij verstand van datamodellering en NO CODE Platformen? Lees dan snel verder! Bij deze rol horen de volgende werkzaamheden: Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform,

Bekijk vacature »

Lead Java Developer

Dit ga je doen Je taken bestaan onder andere uit: Het aansturen van een development team bestaande uit 8 collega's op technisch maar ook HR gebied; Het maken van strategische keuzes omtrent de (nieuw)bouw van deze applicatie; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java, Spring, Angular, REST); Reviewen van code en feedback geven op collega developers. Hier ga je werken Als Lead Software Developer ben je verantwoordelijk voor één van de vier Agile Java ontwikkelteams die bouwen aan technologie die duizenden instanties wereldwijd verbindt. Dit Agile team, data Jira en Confluence gebruikt en

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Back end Node.js developer

Functie Het ontwikkelteam bestaat momenteel uit 5 (back-end) Developers, 2 systeembeheerders, 1 DevOps engineer, 1 Tech Lead en 2 Scrum Masters. Samen wordt er doorontwikkeld aan twee SaaS-platformen die in een hoog tempo doorontwikkeld moeten worden. Omdat innovatie een belangrijk speerpunt binnen de organisatie is, wordt er ook continu naar snellere en slimmere oplossingen te bedenken en realiseren. Als Back-end Developer hou jij je dagelijks bezig met vraagstukken zoals: API-development, high volume datastromen, het ontwikkelen van Bots aan de hand van A.I. Daarnaast denk en werk jij mee aan de onlineapplicaties voor klanten. Er wordt zelfstandig en in teamverband gewerkt

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

Front-end developer gezocht

Functie Je komt in een team met ambitieuze developers die de passie voor Front-End met jou delen. Samen ga je aan de slag met leuke en leerzame opdrachten. Het team heeft een eigen budget en financiën en zij bepalen zelf hoe dat besteed en investeert wordt. Je gebruikt tools als JavaScript, Node.js, React, Angular, Typescript en Vue.js wanneer je werkt aan de opdrachten. Daarnaast zul je veel leren van je collega’s en gezamenlijk een leuke tijd doorbrengen tijdens activiteiten zoals wintersport, hackatons en conferentiebezoeken. Je krijgt niet alleen de mogelijkheid Front-End te ontwikkelen, maar ook vooral jezelf. Dit kan behaald

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Java Developer

Functieomschrijving Are you an experienced Java Developer who wants to be challenged? Then this is your job! As a Java Developer, you are co-responsible for building custom applications within our extensive IT landscape. Development takes place on both the back-end side (Spring/JEE). Together with the IT department, you are responsible for the daily adjustments and expansions of our IT systems. In addition, you will work in small scrum teams using the Agile methodologies. Besides the realization of our in-house systems, you are responsible for the roll-out of the application (version) as well as the operational support after going live. Team

Bekijk vacature »

Microsoft Acess Developer

Functieomschrijving Wat ga je doen? Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Software Developer, en komen de volgende kennisgebieden jou niet vreemd voor: MS Acces, C# & SQL? Vind jij het daarnaast leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een bijzondere branche? Lees dan snel verder! Als developer ben jij samen met een gemotiveerd team van 10 collega’s verantwoordelijk voor het creëren van aangemeten software voor klanten. Je bent klantvriendelijk en oplossingsgericht ingesteld, omdat het essentieel is om de klanten zo goed mogelijk te helpen met hun uitdagingen. Het is mogelijk om vanuit huis je werkzaamheden uit te

Bekijk vacature »
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:14:45
Quote Anchor link
Hee Allemaal,

Ik ben bezig om OOP te leren, zo ben ik nu bezig met het maken van een MySQL class. Dit mij het gemakkelijk maakt om querys naar de database te zenden. Natuurlijk zijn er genoeg class te vinden maar wat ik al zonet vertelde, het was om te leren.

Mijn mysql.class.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    public function connectToDB()
    {

        if(!mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord) || !mysql_select_db($this->sDataBase)) {
            return "There is some problem";
        }
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        $queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $data;
    }
}

?>


Mijn test bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

include_once( "mysql.class.php" );

$db = new mysql("gebruikersnaam","wachtwoord", "databasenaam");

$db->connectToDB();
$db->query("SELECT * FROM klanten");
$db->getRecord();

?>


Op moment krijg ik deze error:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/classtest/mysql.class.php on line 46

Wat doe ik nou fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 07:34:18
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:19:06
Quote Anchor link
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:19:06:
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());



Heb het aangepast, maar nog steeds de melding.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:23:57
Quote Anchor link
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:26:07
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:23:57:
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?


Dat klopt, ik heb in mijn class nog een blokje commentaar staan, maar regel 46 is:
$data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 15:32:28
Quote Anchor link
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.
Gewijzigd op 20/06/2010 15:33:43 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:38:39
Quote Anchor link
Blanche PHP op 20/06/2010 15:32:28:
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.


Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!

Maar hoe pak ik een variable op uit een andere function?
 
Pim -

Pim -

20/06/2010 15:57:32
Quote Anchor link
Dat kan niet, dan moet je hem of teruggeven met return, of opslaan in het object met $this->...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 16:05:01
Quote Anchor link
Ruliezz liezz op 20/06/2010 15:38:39:
Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!


Jouw probleem wordt juist veroorzaakt doordat je nog niets aan foutafhandeling doet. Mijn vermoeden is dat de query die je uitvoert gewoon niet klopt, maar daar krijg je nu geen melding van.

Foutafhandeing is niet iets dat je in een later stadium toevoegt, dat hoort er vanaf het begin in te zitten! Desnoods laat je je script doodvallen met die() tijdens je leerproces, maar je zult toch op een of andere manier gewaarschuwd moeten worden als je query mislukt.

ps. Basis van een Exception gooien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function query($sCommand)
{

  $result = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());

  if($result === false) {
    throw new Exception('Query mislukt: '.mysql_error());
  }


  $this->queryprompt = $result;
}

?>
Gewijzigd op 20/06/2010 16:07:23 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 19:13:06
Quote Anchor link
Heb er nog even samen met een vriend naar gekeken, en het is nu opgelost! Hij werkt! We hebben het zo gedaan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
    public $data;
    public $conn;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
        // Connect on setup
        $this->connectDB();
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    
    public function connectDB()
    {

        if($this->conn = mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord))
        {

            if(mysql_select_db($this->sDataBase, $this->conn))
            {

                return $this->conn;
            }

            else print "db conn fail";
        }

        else print "not connected";
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        if(!$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->conn))
        print "query connect int putje";
        return;
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        print $this->data;
        return $this->data;
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:20:56
Quote Anchor link
Een paar zaken:

- Printen of echoën doe je liever niet direct vanuit een klasse. Laat je klasse enkel waarden teruggeven en echo deze gewoon in je procedurele code.
- De foutafhandeling die je nu gebruikt is vrij nutteloos. Je geeft een foutmelding die totaal niet weergeeft wat er nu eigenlijk fout gaat. Hoe wil je dan ook bepalen waar de fout zit?

De tip uit mijn vorige posts geldt nog steeds: gebruik Exceptions voor het afhandelen van je fouten. Dat is de meest gangbare manier als je met OOP aan de slag gaat...
 
Afra ca

Afra ca

20/06/2010 20:36:40
Quote Anchor link
En waarom maar het beperkte gebruik van "public $var" in je class, ik zie nog een aantal maal

var $var

staan, waar ik geen gegronde reden voor kan verzinnen, zet die ook om daar de "PHP5 manier. Probeer zelf netjes en consistent te programmeren, waaronder ook met Exceptions werken.
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 22:23:09
Quote Anchor link
@Blanche PHP: Ja, klopt die foutafhandeling moet er nog in.
@Afra ca: hoe bedoel je, moet ik alles maar op public zetten?

Sorry, ben er nog niet zo in thuis in OOP.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $this->data;
    }

?>


Hoe pak ik de data weer op? met een foreache in mijn procedurele code?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 22:28:32
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.