Mysql Class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

As a 3D BIM add- on developer at KUBUS, you will develop add-ons (called BCF- Managers) to the leading building information modeling (BIM) programs Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD and Tekla Structures. BCF Managers enable data transfer between BIM software and BIMcollab. You will work on both the front- and the back-end. As a software company, KUBUS is in a unique position. We build our own products that are used by tens of thousands of users worldwide. Our company is just the right size: big enough to make a real impact in the market, but small enough that as an individual

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

Junior Software Developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Junior Software Developer!? Sta jij aan het begin van jouw loopbaan of heb jij misschien al enige ervaring? Vind jij het daarnaast belangrijk om jezelf constant te kunnen ontwikkelen en uitdagen? Lees dan snel verder! Voor een vooraanstaand softwarehuis in Nieuwegein ben ik op zoek naar een Junior Software Developer. De eigenaar van het bedrijf is ervan bewust dat je als junior nog een hoop kan leren, waardoor je de eerste maanden veel begeleiding en diverse trainingen krijgt. Daarna ga je samen met je collega's aan zowel kleine als grote projecten werken.

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

(Junior) Back-end Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Altijd al willen werken bij een organisatie, die maatwerk applicaties bouwt, die echt impact hebben in de maatschappij? Dit is je kans. Voor een kleine organisatie in de regio van Eindhoven ben ik op zoek naar een C# Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de ontwikkeling van maatwerk software en applicaties. Deze organisatie werkt voor grote organisaties in Nederland, maar ook voor het MKB. De projecten waar je aan gaat werken zijn erg divers, waardoor je werk uitdagend blijft en je erg veel kan leren. Verder ga je aan

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Ontwikkelen in Blazor; Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie. Hier ga je werken Binnen deze organisatie werken duizenden mensen binnen allerlei verschillende disciplines. Tevens hebben zij veel specialiteiten in huis, waaronder ook .Net Developers. Ter uitbreiding van een nieuw team en ter ondersteuning van het project zijn ze opzoek naar een nieuwe collega voor het team. Als C#.NET Developer zal jij je

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:14:45
Quote Anchor link
Hee Allemaal,

Ik ben bezig om OOP te leren, zo ben ik nu bezig met het maken van een MySQL class. Dit mij het gemakkelijk maakt om querys naar de database te zenden. Natuurlijk zijn er genoeg class te vinden maar wat ik al zonet vertelde, het was om te leren.

Mijn mysql.class.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    public function connectToDB()
    {

        if(!mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord) || !mysql_select_db($this->sDataBase)) {
            return "There is some problem";
        }
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        $queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $data;
    }
}

?>


Mijn test bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

include_once( "mysql.class.php" );

$db = new mysql("gebruikersnaam","wachtwoord", "databasenaam");

$db->connectToDB();
$db->query("SELECT * FROM klanten");
$db->getRecord();

?>


Op moment krijg ik deze error:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/classtest/mysql.class.php on line 46

Wat doe ik nou fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:52:00
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:19:06
Quote Anchor link
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:19:06:
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());



Heb het aangepast, maar nog steeds de melding.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:23:57
Quote Anchor link
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:26:07
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:23:57:
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?


Dat klopt, ik heb in mijn class nog een blokje commentaar staan, maar regel 46 is:
$data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 15:32:28
Quote Anchor link
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.
Gewijzigd op 20/06/2010 15:33:43 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:38:39
Quote Anchor link
Blanche PHP op 20/06/2010 15:32:28:
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.


Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!

Maar hoe pak ik een variable op uit een andere function?
 
Pim -

Pim -

20/06/2010 15:57:32
Quote Anchor link
Dat kan niet, dan moet je hem of teruggeven met return, of opslaan in het object met $this->...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 16:05:01
Quote Anchor link
Ruliezz liezz op 20/06/2010 15:38:39:
Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!


Jouw probleem wordt juist veroorzaakt doordat je nog niets aan foutafhandeling doet. Mijn vermoeden is dat de query die je uitvoert gewoon niet klopt, maar daar krijg je nu geen melding van.

Foutafhandeing is niet iets dat je in een later stadium toevoegt, dat hoort er vanaf het begin in te zitten! Desnoods laat je je script doodvallen met die() tijdens je leerproces, maar je zult toch op een of andere manier gewaarschuwd moeten worden als je query mislukt.

ps. Basis van een Exception gooien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function query($sCommand)
{

  $result = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());

  if($result === false) {
    throw new Exception('Query mislukt: '.mysql_error());
  }


  $this->queryprompt = $result;
}

?>
Gewijzigd op 20/06/2010 16:07:23 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 19:13:06
Quote Anchor link
Heb er nog even samen met een vriend naar gekeken, en het is nu opgelost! Hij werkt! We hebben het zo gedaan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
    public $data;
    public $conn;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
        // Connect on setup
        $this->connectDB();
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    
    public function connectDB()
    {

        if($this->conn = mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord))
        {

            if(mysql_select_db($this->sDataBase, $this->conn))
            {

                return $this->conn;
            }

            else print "db conn fail";
        }

        else print "not connected";
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        if(!$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->conn))
        print "query connect int putje";
        return;
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        print $this->data;
        return $this->data;
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:20:56
Quote Anchor link
Een paar zaken:

- Printen of echoën doe je liever niet direct vanuit een klasse. Laat je klasse enkel waarden teruggeven en echo deze gewoon in je procedurele code.
- De foutafhandeling die je nu gebruikt is vrij nutteloos. Je geeft een foutmelding die totaal niet weergeeft wat er nu eigenlijk fout gaat. Hoe wil je dan ook bepalen waar de fout zit?

De tip uit mijn vorige posts geldt nog steeds: gebruik Exceptions voor het afhandelen van je fouten. Dat is de meest gangbare manier als je met OOP aan de slag gaat...
 
Afra ca

Afra ca

20/06/2010 20:36:40
Quote Anchor link
En waarom maar het beperkte gebruik van "public $var" in je class, ik zie nog een aantal maal

var $var

staan, waar ik geen gegronde reden voor kan verzinnen, zet die ook om daar de "PHP5 manier. Probeer zelf netjes en consistent te programmeren, waaronder ook met Exceptions werken.
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 22:23:09
Quote Anchor link
@Blanche PHP: Ja, klopt die foutafhandeling moet er nog in.
@Afra ca: hoe bedoel je, moet ik alles maar op public zetten?

Sorry, ben er nog niet zo in thuis in OOP.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $this->data;
    }

?>


Hoe pak ik de data weer op? met een foreache in mijn procedurele code?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 22:28:32
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.