Mysql Class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een software bedrijf in omgeving Breda zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het huidige team developers zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. De klanten van dit groeiende bedrijf zitten door heel Europa en jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Het samenstellen van de software op basis van de input vanuit de klant (T-SQL & C#.NET). Het bezoeken van klanten om de processen en mogelijkheden in kaart te brengen. Het ontwerpen van databases met T-SQL als programmeer laag.

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP ontwikkelaar

Functie Jij komt te werken in een development team van 9 man. Het grootste deel doet back end development en daarnaast is er 1 teamlead en 1 tester in het team. Dit Agile team is van groots belang voor de organisatie omdat zij voornamelijk alle eigen systemen in-house ontwikkelen. Naast het door ontwikkelen van het bestaande platform en de software die daarbij komt kijken, zul jij je ook bezighouden met het realiseren en opzetten van nieuwe projecten binnen het bedrijf. Je staat nauw met de klant in contact om zo hun wensen zo goed mogelijk te kunnen realiseren. Daarnaast ontwikkel

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

Full Stack Software Developer C#.NET

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Testen en valideren van de ontwikkelde software. Actief deelnemen aan code reviews en bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van de software. Je gaat aan

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als Lead developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van circa 23 software engineers. Als team werken jullie agile en zijn termen als Continuous Integration en Continuous Delivery dagelijkse koek. Jullie werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel klanten een totaal oplossing aan te kunnen bieden. Jij wordt verantwoordelijk voor complete projecten waarbij jij als verantwoordelijke zorgt dat het project op de juiste manier blijft draaien. Zo haal jij ook de requirements op bij de klant en kijk jij samen met het team en met de salesafdeling hoeveel uren hiervoor nodig zijn. Daarnaast stuur jij jouw

Bekijk vacature »

C# developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als C# Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling. Mede hierdoor zij wij dit jaar Microsoft Partner of the Year geworden. Sogetisten staan klaar voor elkaar, hebben lol met elkaar en daarmee behalen we de mooiste resultaten! Werken bij Sogeti

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer Consultancy

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Samenwerken in een team van 10 collega's; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven. De

Bekijk vacature »
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:14:45
Quote Anchor link
Hee Allemaal,

Ik ben bezig om OOP te leren, zo ben ik nu bezig met het maken van een MySQL class. Dit mij het gemakkelijk maakt om querys naar de database te zenden. Natuurlijk zijn er genoeg class te vinden maar wat ik al zonet vertelde, het was om te leren.

Mijn mysql.class.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    public function connectToDB()
    {

        if(!mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord) || !mysql_select_db($this->sDataBase)) {
            return "There is some problem";
        }
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        $queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $data;
    }
}

?>


Mijn test bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

include_once( "mysql.class.php" );

$db = new mysql("gebruikersnaam","wachtwoord", "databasenaam");

$db->connectToDB();
$db->query("SELECT * FROM klanten");
$db->getRecord();

?>


Op moment krijg ik deze error:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/classtest/mysql.class.php on line 46

Wat doe ik nou fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:49:24
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:19:06
Quote Anchor link
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:19:06:
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());



Heb het aangepast, maar nog steeds de melding.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:23:57
Quote Anchor link
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:26:07
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:23:57:
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?


Dat klopt, ik heb in mijn class nog een blokje commentaar staan, maar regel 46 is:
$data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 15:32:28
Quote Anchor link
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.
Gewijzigd op 20/06/2010 15:33:43 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:38:39
Quote Anchor link
Blanche PHP op 20/06/2010 15:32:28:
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.


Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!

Maar hoe pak ik een variable op uit een andere function?
 
Pim -

Pim -

20/06/2010 15:57:32
Quote Anchor link
Dat kan niet, dan moet je hem of teruggeven met return, of opslaan in het object met $this->...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 16:05:01
Quote Anchor link
Ruliezz liezz op 20/06/2010 15:38:39:
Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!


Jouw probleem wordt juist veroorzaakt doordat je nog niets aan foutafhandeling doet. Mijn vermoeden is dat de query die je uitvoert gewoon niet klopt, maar daar krijg je nu geen melding van.

Foutafhandeing is niet iets dat je in een later stadium toevoegt, dat hoort er vanaf het begin in te zitten! Desnoods laat je je script doodvallen met die() tijdens je leerproces, maar je zult toch op een of andere manier gewaarschuwd moeten worden als je query mislukt.

ps. Basis van een Exception gooien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function query($sCommand)
{

  $result = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());

  if($result === false) {
    throw new Exception('Query mislukt: '.mysql_error());
  }


  $this->queryprompt = $result;
}

?>
Gewijzigd op 20/06/2010 16:07:23 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 19:13:06
Quote Anchor link
Heb er nog even samen met een vriend naar gekeken, en het is nu opgelost! Hij werkt! We hebben het zo gedaan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
    public $data;
    public $conn;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
        // Connect on setup
        $this->connectDB();
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    
    public function connectDB()
    {

        if($this->conn = mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord))
        {

            if(mysql_select_db($this->sDataBase, $this->conn))
            {

                return $this->conn;
            }

            else print "db conn fail";
        }

        else print "not connected";
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        if(!$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->conn))
        print "query connect int putje";
        return;
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        print $this->data;
        return $this->data;
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:20:56
Quote Anchor link
Een paar zaken:

- Printen of echoën doe je liever niet direct vanuit een klasse. Laat je klasse enkel waarden teruggeven en echo deze gewoon in je procedurele code.
- De foutafhandeling die je nu gebruikt is vrij nutteloos. Je geeft een foutmelding die totaal niet weergeeft wat er nu eigenlijk fout gaat. Hoe wil je dan ook bepalen waar de fout zit?

De tip uit mijn vorige posts geldt nog steeds: gebruik Exceptions voor het afhandelen van je fouten. Dat is de meest gangbare manier als je met OOP aan de slag gaat...
 
Afra ca

Afra ca

20/06/2010 20:36:40
Quote Anchor link
En waarom maar het beperkte gebruik van "public $var" in je class, ik zie nog een aantal maal

var $var

staan, waar ik geen gegronde reden voor kan verzinnen, zet die ook om daar de "PHP5 manier. Probeer zelf netjes en consistent te programmeren, waaronder ook met Exceptions werken.
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 22:23:09
Quote Anchor link
@Blanche PHP: Ja, klopt die foutafhandeling moet er nog in.
@Afra ca: hoe bedoel je, moet ik alles maar op public zetten?

Sorry, ben er nog niet zo in thuis in OOP.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $this->data;
    }

?>


Hoe pak ik de data weer op? met een foreache in mijn procedurele code?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 22:28:32
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.