Mysql Class

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Integratie expert - Java Developer

Dit ga je doen Nieuw koppelingen ontwerpen, ontwikkelen en implementeren; Je schakelt met de klanten om hen zo goed mogelijk van dienst te zijn. Strategisch kijken naar nieuwe mogelijkheden op bestaande of nieuwe koppelingen zo effectief mogelijk te realiseren; Je bestaande toolset afwegen tegen nieuwe mogelijkheden om integratiedoelen steeds effectiever en/of effcienter te bewerkstelligen; Bestaande software koppelingen beheren, dit zijn koppelingen met zowel interne als externe systemen; Overleg met zowel directe collega's als met stakeholders om nieuwe integratieplannen concreet te maken; Je kunt de junioren meenemen op sleeptouw. Hier ga je werken Onze klant is op zoek naar een ervaren

Bekijk vacature »

Senior Airport Developer ( System engineer)

De functie Nice to know (you) De nieuwe A-pier wordt de duurzaamste van Schiphol. Als deze af is ligt er 4000 vierkante meter zonnepanelen op het dak. En de toiletten? Die spoelen door met regenwater. we gaan ervoor: het creëren van de meest duurzame en hoogwaardige luchthavens ter wereld. een toekomstbestendig en duurzaam Schiphol. Daar werken we elke dag hard aan in team Development & Sustainability. Jij bent regisseur, expert én aanjager van de ontwikkeling van Schiphol. Connecting your world Hoe maak je de ambities en doelstellingen van Schiphol concreet in een project? De waarde voor Schiphol naar eisen die

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Ervaren PHP developer gezocht!

Functie Het team bestaat inmiddels uit zo’n 25 collega’s met specialisten op het gebied van development, data(analyse), marketing, infrastructuur en finance. Ze hebben een supermodern pand en bieden hiernaast veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Ze doen er alles aan om jou op te gemak te stellen. Zo kun je je eigen werkplek inrichten naar persoonlijke wensen, maar gaan ze bijvoorbeeld ook jaarlijks met elkaar wintersporten en zijn er andere leuke uitjes. Als onderdeel van één van de scrumteams ga je aan de slag, samen ben je medeverantwoordelijk voor het doorontwikkelen van hun business applicatie waar het traffic team dagelijks mee werkt.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van (mobiele) internettoepassingen; Ontwikkelen en onderhouden van Microservices; Ontwerpen en optimaliseren van databases; Identificeren van nieuwe trends/ontwikkelingen binnen de branche. Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt zich op het leveren van kwalitatief hoogwaardige producten aan alle hun klanten. De organisatie telt circa 4.000 medewerkers in meer dan 10 verschillende landen. Momenteel is de organisatie op zoek naar een Software Developer wilt meewerken aan het

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Junior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als junior Outsystems Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:14:45
Quote Anchor link
Hee Allemaal,

Ik ben bezig om OOP te leren, zo ben ik nu bezig met het maken van een MySQL class. Dit mij het gemakkelijk maakt om querys naar de database te zenden. Natuurlijk zijn er genoeg class te vinden maar wat ik al zonet vertelde, het was om te leren.

Mijn mysql.class.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    public function connectToDB()
    {

        if(!mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord) || !mysql_select_db($this->sDataBase)) {
            return "There is some problem";
        }
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        $queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $data;
    }
}

?>


Mijn test bestand:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

include_once( "mysql.class.php" );

$db = new mysql("gebruikersnaam","wachtwoord", "databasenaam");

$db->connectToDB();
$db->query("SELECT * FROM klanten");
$db->getRecord();

?>


Op moment krijg ik deze error:

Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /var/www/classtest/mysql.class.php on line 46

Wat doe ik nou fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 05:44:45
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:19:06
Quote Anchor link
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:22:00
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:19:06:
regel 34 moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());



Heb het aangepast, maar nog steeds de melding.
 
Joris van Rijn

Joris van Rijn

20/06/2010 15:23:57
Quote Anchor link
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:26:07
Quote Anchor link
Joris van Rijn op 20/06/2010 15:23:57:
Wat is regel 46 in de code die jij had gepost?
Want regel 46 bestaat daar namelijk niet in.

Ik neem aan regel 39?


Dat klopt, ik heb in mijn class nog een blokje commentaar staan, maar regel 46 is:
$data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 15:32:28
Quote Anchor link
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.
Gewijzigd op 20/06/2010 15:33:43 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 15:38:39
Quote Anchor link
Blanche PHP op 20/06/2010 15:32:28:
Waar is de foutafhandeling van je query gebleven? Als je query mislukt zal $this->queryprompt false zijn en dus onbruikbaar zijn in mysql_fetch_array()...

Voeg dus de nodige foutafhandeling toe in je query() method, gooi bijvoorbeeld een Exception als de query mislukt is en geef dan als message in ieder geval de mysql_error() mee...

ps. Dat geldt trouwens ook voor je connectToDb() method, het is nutteloos om een string met 'There was a problem' te retourneren. Gooi dan liever een Exception met die melding.


Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!

Maar hoe pak ik een variable op uit een andere function?
 
Pim -

Pim -

20/06/2010 15:57:32
Quote Anchor link
Dat kan niet, dan moet je hem of teruggeven met return, of opslaan in het object met $this->...
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 16:05:01
Quote Anchor link
Ruliezz liezz op 20/06/2010 15:38:39:
Ja, die foutmelding is iets wat ik later er in wou bakken of via een error.class ofzo, ben nog aant leren dus thanks voor de input!


Jouw probleem wordt juist veroorzaakt doordat je nog niets aan foutafhandeling doet. Mijn vermoeden is dat de query die je uitvoert gewoon niet klopt, maar daar krijg je nu geen melding van.

Foutafhandeing is niet iets dat je in een later stadium toevoegt, dat hoort er vanaf het begin in te zitten! Desnoods laat je je script doodvallen met die() tijdens je leerproces, maar je zult toch op een of andere manier gewaarschuwd moeten worden als je query mislukt.

ps. Basis van een Exception gooien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
public function query($sCommand)
{

  $result = mysql_query($sCommand, $this->connectToDB());

  if($result === false) {
    throw new Exception('Query mislukt: '.mysql_error());
  }


  $this->queryprompt = $result;
}

?>
Gewijzigd op 20/06/2010 16:07:23 door Joren de Wit
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 19:13:06
Quote Anchor link
Heb er nog even samen met een vriend naar gekeken, en het is nu opgelost! Hij werkt! We hebben het zo gedaan!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php

class mysql
{
    var
$sServer;
    var
$sUserName;
    var
$sPassWord;
    var
$sDataBase;
    var
$sCommand;
    public $queryprompt;
    public $data;
    public $conn;
        
    public function __construct($sUserName, $sPassWord, $sDataBase)
    {

        $this->sServer        =     "localhost";
        $this->sUserName    =     $sUserName;
        $this->sPassWord    =     $sPassWord;
        $this->sDataBase    =     $sDataBase;
        
        // Connect on setup
        $this->connectDB();
    }


    /*
        Connection to the database
        Returns a error if the connetion failed
    */

    
    public function connectDB()
    {

        if($this->conn = mysql_connect($this->sServer,$this->sUserName,$this->sPassWord))
        {

            if(mysql_select_db($this->sDataBase, $this->conn))
            {

                return $this->conn;
            }

            else print "db conn fail";
        }

        else print "not connected";
    }

    
    public function query($sCommand)
    {

        if(!$this->queryprompt = mysql_query($sCommand, $this->conn))
        print "query connect int putje";
        return;
    }
        
    
    public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        print $this->data;
        return $this->data;
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 20:20:56
Quote Anchor link
Een paar zaken:

- Printen of echoën doe je liever niet direct vanuit een klasse. Laat je klasse enkel waarden teruggeven en echo deze gewoon in je procedurele code.
- De foutafhandeling die je nu gebruikt is vrij nutteloos. Je geeft een foutmelding die totaal niet weergeeft wat er nu eigenlijk fout gaat. Hoe wil je dan ook bepalen waar de fout zit?

De tip uit mijn vorige posts geldt nog steeds: gebruik Exceptions voor het afhandelen van je fouten. Dat is de meest gangbare manier als je met OOP aan de slag gaat...
 
Afra ca

Afra ca

20/06/2010 20:36:40
Quote Anchor link
En waarom maar het beperkte gebruik van "public $var" in je class, ik zie nog een aantal maal

var $var

staan, waar ik geen gegronde reden voor kan verzinnen, zet die ook om daar de "PHP5 manier. Probeer zelf netjes en consistent te programmeren, waaronder ook met Exceptions werken.
 
Ruliezz liezz

Ruliezz liezz

20/06/2010 22:23:09
Quote Anchor link
@Blanche PHP: Ja, klopt die foutafhandeling moet er nog in.
@Afra ca: hoe bedoel je, moet ik alles maar op public zetten?

Sorry, ben er nog niet zo in thuis in OOP.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
 public function getRecord()
    {

        $this->data = mysql_fetch_array($this->queryprompt);
        return $this->data;
    }

?>


Hoe pak ik de data weer op? met een foreache in mijn procedurele code?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

20/06/2010 22:28:32
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.