MySQL date deze week..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Software developer - senior

Functie omschrijving Voor een echt softwarebedrijf in omgeving Gouda zijn wij op zoek naar versterking voor de afdeling Software Development! Ben jij op zoek naar een werkgever waar meerdere software developers werken aan interessante projecten? Ben jij op zoek naar een werkgever waar je onderdeel wordt van een team dat echt passie heeft voor het ontwikkelen van software? Dan ben je hier aan het juiste adres! Als softwareontwikkelaar kom je terecht bij een onafhankelijk, door kwaliteit gedreven, doortastend en daarbij op een Agile wijze werkend bedrijf. Ben jij een expert in het vertalen van Componenten van Functionaliteit naar Business lagen?

Bekijk vacature »

Delphi developer

Functie Als Delphi developer ga jij aan de slag in een team met twee andere ervaren Delphi programmeurs waaronder de Hoofd programmeur. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van jullie bestaande applicatie. Daarnaast zijn jullie verantwoordelijk voor het onderhouden van deze applicatie en het oplossen van eventuele bugs. Eisen - HBO werk en denk niveau; - Minimaal één jaar ervaring met Delphi; - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift; - Jij bent zelfstandig, maar kan ook in team verband werken. Aanbod - €3000,-- €4000,- op basis van jouw kennis en ervaring; - 8% vakantiegeld;

Bekijk vacature »

Software Developer .NET

Functie omschrijving .NET developer gezocht! Wij zoek op zoek naar een .NET Developer die zich niet uit het veld laat slaan voor een software bedrijf in de regio Veenendaal. Je gaat in deze functie aan de slag met het door ontwikkelen van bestaande producten en het ontwikkelen van nieuwe producten. Dit bedrijf ontwikkeld SaaS applicaties die zowel intern als extern gebruikt worden. Verder bestaat je functie uit: Het ontwikkelen en bouwen van webapplicatie, mobiele applicaties en websites vallen onder jouw verantwoordelijkheden; Werken met onder andere .NET, C#, HTML/CSS, Javascript en MSSQL/Oracle Databases; Hierin werk je samen met andere developers en

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Full Stack Developer

Ben jij een kei van een full-stack developer? Heb je ambitie om te groeien en jezelf te ontwikkelen binnen een ambitieus bedrijf? Gaat jouw hart sneller kloppen van transpilers of frameworks zoals Angular, Vue of React? Dan ben jij de persoon die wij zoeken! Voor onze opdrachtgever zijn wij op zoek naar een full-stack developer om onderdeel te zijn van een team dat bestaat uit gedreven developers. Ieders met hun eigen specialiteiten en kennis van de projecten en behoeften vanuit de product owners. We zoeken iemand die met zijn/haar huidige competenties en domeinen dit team wil begeleiden, stimuleren en tevens

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Functie omschrijving Gezocht front-end developer! Voor een toffe organisatie in de regio Rhenen zij wij op zoek naar een front-end developer die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. In deze functie heb je een adviserende rol en beschik je over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Samen met collega’s en klanten overleg je om aangeleverde designs om te zetten naar unieke concepten. Zo draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Voor klanten wordt jij het vaste aanspreekpunt als het gaat over planningen hierin houdt je alle betrokkenen goed op de

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Voor een opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Front-end developer (React)

Functie Het frontend team bestaat momenteel uit 4 dedicated front-enders en is hard aan het groeien! Ook werken er diverse designers waar je veel mee schakelt. Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren, jij bent hierin de schakel tussen de eindgebruiker en de slimme backend. Je werkt in het frontend team samen met de backend teams en product owners om te zorgen dat onze applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Ze werken o.a. met: React, Atomic design, Styled components, JavaScript / TypeScript, NPM, Webpack Blade templates, HTML, SCSS, Git flow. Eisen • HBO

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving Heb jij affiniteit met ICT en een WO diploma in de pocket? Dan ben je hier aan het juiste adres. Voor een opdrachtgever in Amsterdam zijn wij op zoek naar kandidaten die (enige) ervaring hebben met Java, Javascript, C of C++. Je zal door middel van trainingen worden opgeleid tot een volwaardige Software Developer. Er wordt tijdens de training natuurlijk veel aandacht besteedt aan de vaktechnische aspecten, maar er gaat ook veel aandacht uit naar jouw persoonlijke ontwikkeling. Bedrijfsprofiel Bij deze opdrachtgever in de omgeving van Amsterdam zoeken ze meerdere enthousiaste kandidaten die hun carrière willen starten met

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »
Micha

Micha

04/04/2007 14:49:00
Quote Anchor link
Hallo!

Ik heb een leden systeem, en wil alle leden weergeven die deze week (vanaf zondag t/m zaterdag) jarig zijn..
Nu dacht ik slim te zijn en dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `members` WHERE DATE_FORMAT(NOW(),'%V') = DATE_FORMAT(Gebdatum,'%V')


Maar dit werkt niet..
Want als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(NOW(),'%V') AS date1,  DATE_FORMAT(Gebdatum,'%V') AS date2 FROM `members`


krijg ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
--------------------
| date1 |   date2 |
--------------------
|   14    |     13   |
---------------------


Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:57:29
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Ik weet niet waar %V voor staat. Ik neem aan voor het weeknummer. Maar helaas hoeft het weeknummer van je geboortedag niet het weeknummer te zijn dat je ook echt jarig bent. Weeknummers verspringen om de zoveel jaar.
 
Micha

Micha

04/04/2007 14:58:00
Quote Anchor link
Is inderdaad weeknummer..
Daar heb je gelijk in, heb ik helemaal niet aan gedacht..
Enig idee hoe ik het dan kan doen?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2007 15:01:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk heel simpel alleen de dag en maand van de geboortedatum ophalen en daarmee checken of dat in deze week valt.
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:04:00
Quote Anchor link
Gebruik de functie WEEK() en geef de juiste parameters (zie handleiding) op. DATE_FORMAT() gebruik je voor de opmaak van datums, niet voor vergelijkingen.
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:06:00
Quote Anchor link
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:11:00
Quote Anchor link
Je kan het wel anders doen, door eerst het dagnummer op te halen met PHP, dan de datum van de afgelopen zondag te bepalen, en dan de datum van de zaterdag bepalen.
Deze zet je dan in een query met between, dat zou prima moeten werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//pak weekdagnummer
$weekday=date('w');
$dagen_tot_zaterdag=6-$weekday;

$zondag = DATE('Y-m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')-$weekday, date('Y')));
$zaterdag = DATE('Y-m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')+$dagen_tot_zaterdag, date('Y')));

$query="SELECT id FROM members WHERE Gebdatum BETWEEN '".$zondag."' AND '".$zaterdag."'";

?>


Zoiets zou moeten werken, kan zijn dat er nog kleine foutjes in zitten.
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:13:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...

Edit: RTFM... En bedenk dat je de ene keer in week 1 en de andere keer in week 2 jarig kunt zijn. Het is niet anders.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:15:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:19:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 04.04.2007 15:15:
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
Nogmaals:
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:22:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 04.04.2007 15:19:
Micha schreef op 04.04.2007 15:15:
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
Nogmaals:
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...

WEEK(NOW(),2) en WEEK(Gebdatum,2)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:25:00
Quote Anchor link
CHECK ook mijn post even ajb
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Ok! nu wordt het duidelijk, had ze niet gezien...

Maar wat ik al zei, een verjaardag kan het ene jaar in een andere week vallen dan in het andere jaar. Het ligt er maar aan wanneer week 1 begint.
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:55:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 04.04.2007 15:25:
CHECK ook mijn post even ajb
Dan zit ik met de jaartallen..

De query wordt dan zo:

SELECT * FROM members WHERE CustomerID=4 AND Gebdatum BETWEEN '2007-04-01' AND '2007-04-07' AND !Deleted ORDER BY Gebdatum

Maar als iemand dan in 1989 geboren is, is het 1989-04-03
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Dan doe je het toch anders, en ga je met date_format vergelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//pak weekdagnummer
$weekday=date('w');
$dagen_tot_zaterdag=6-$weekday;

$zondag = DATE('m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')-$weekday, date('Y')));
$zaterdag = DATE('m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')+$dagen_tot_zaterdag, date('Y')));

$query="SELECT id FROM members WHERE DATE_FORMAT('%m-%d',Gebdatum) BETWEEN '".$zondag."' AND '".$zaterdag."'";

?>


Dus zoiets, probeer ook zelf even mee te denken, uit eerdere posts leek mij dat je de date_format al kende. (had alleen ff niet aan jaartal gedacht)

Edit:

kan zijn dat dit niet werkt, en dat je de dag en maand apart moet vergelijken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.