MySQL date deze week..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie Als developer heb jij de keuze om aan te sluiten bij het team (13 developers) die op locatie projectmatig bij klanten werkt. Wanneer jij liever intern bij de werkgever werkt is er ook alle ruimte voor jou in het interne team (8 developers) van dit bedrijf. Je werkt samen aan verschillende projecten bij of voor de klant. Het project wordt aangeleverd door sales aan de project manager. Die maakt samen met de Resourcer een planning en op basis daarvan wordt uit het development team een “projectgroep” opgesteld. Hoeveel en welke projecten jij wilt oppakken gebeurt geheel in samenspraak met

Bekijk vacature »

BizTalk/ Azure Developer

Dit ga je doen •Understanding the scope of required functionality, translate them within context of way of working of the team into developed solutions, whilst safeguarding documentation; •Planning based on assigned sprint tasks; •Acting as an expert in estimation techniques and planning; •Understanding your role in the agile process and act in this way; •Facilitating internal communication and effective collaboration; •Working closely with scrum master to handle backlogs and new requests; •Providing information to the third parties about activities and needs for compliance. Hier ga je werken Our client is a leading organization focusing on animal nutrition, offering solutions that

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het development team. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met

Bekijk vacature »

Back-end ontwikkelaar

Functie omschrijving Wil jij meebouwen aan diverse databasesystemen in een klein bedrijf met een platte organisatie? In een team van ruim 10 ontwikkelaars wordt er aan diverse ICT oplossingen gewerkt. Jouw taken hierbij zullen bestaan uit: Het onderhouden en door-ontwikkelen van bestaande databases. Denk hierbij aan schema verbeteringen en performance-tuning. Bij nieuwe ontwikkelingen ga jij ook bezig met het bouwen van het databaseschema. Omdat je in een klein team werkt zal je ook de C# routine verder uitbouwen en ontwikkelen. Ook kan je meedraaien in algemene refactory-, ontwikkel- of testwerkzaamheden. Je zal voornamelijk gebruik maken van de volgende technieken: .NET

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Voor Troostwijk Groep zoeken wij een: Mendix Developer Wij zoeken Je bent een getalenteerde en ervaren Mendix Developer en het is tijd om je horizon te verbreden. Je wilt minder coderen en meer modelleren, minder bezig zijn met allerlei technische details en randvoorwaarden en meer met functionaliteit. Daarnaast ben je trots op de innovatieve en gebruiksvriendelijke applicaties die je in de loop van de jaren hebt gebouwd. Werk je graag in een enthousiast team, wil je veel vrijheid en kun je tegelijkertijd goed met deadlines omgaan, dan ben jij absoluut degene die wij zoeken! Wat je nodig hebt is ruime

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Dit ga je doen Jouw taken als Senior Java Developer zijn: Het maken van strategische keuzes omtrent de nieuwbouw van applicaties; Het maken van technische ontwerpen; Hands-on mee ontwikkelen met het team (met o.a. Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, Maven, JUnit en Spring (boot)); Reviewen van code en feedback geven op collega developers; Analyseren en oplossen van bugs/incidenten door het onderlinge verband te kunnen leggen van verschillende losstaande systemen. Hier ga je werken Het bedrijf waar je als Senior Java Developer komt te werken staat internationaal bekend om het testen van bodemstructuren door middel van echotechnieken en beeldherkenning.

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Software developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een ambitieuze PHP/Symfony Developer. Een enthousiast persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe en nieuwe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel persoonlijke als professionele groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Aanpassingssuggesties van collega’s in kaart brengen, vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Senior Java Ontwikkelaar

Dit ga je doen Werken aan uiteenlopende interne projecten voor grote (internationale) organisaties; Ontwikkelen van diverse (web)applicaties en platformen met technieken als Java, Azure en ASP.NET; Complexe vraagstukken tackelen met jouw expertise en ervaring; Waar nodig help jij je collega's om samen tot de juiste oplossing te komen. Hier ga je werken Als Java Developer kom je te werken bij een internationale organisatie in regio Amsterdam die zich richt op procesoptimalisatie door middel van zeer complexe IT oplossingen. Dit doen zij op het allerhoogste niveau met vestigingen over heel de wereld en met een groot aantal aansprekende, maatschappelijk betrokken klanten.

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij komt te werken in ons webdevelopment team, wat bestaat uit 8 ervaren collega’s. Hiernaast hebben wij nog een team van 2 ontwikkelaars die aan native applicaties werken. Bij ons zijn er korte lijntjes en er hangt een gezellige informele werksfeer. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je aan geweldige applicaties zult gaan werken! Wij willen als organisatie niet te groot worden, we willen gewoon toffe dingen maken. Onze techstack bestaat momenteel uit: PHP, Laravel, Javascript, Typescript, Git, MySQL, Java, Kotlin, Xamarin. Samen met ons ga jij zorgen dat we puik werk leveren! Waarbij je bij elke fase in

Bekijk vacature »
Micha

Micha

04/04/2007 14:49:00
Quote Anchor link
Hallo!

Ik heb een leden systeem, en wil alle leden weergeven die deze week (vanaf zondag t/m zaterdag) jarig zijn..
Nu dacht ik slim te zijn en dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `members` WHERE DATE_FORMAT(NOW(),'%V') = DATE_FORMAT(Gebdatum,'%V')


Maar dit werkt niet..
Want als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(NOW(),'%V') AS date1,  DATE_FORMAT(Gebdatum,'%V') AS date2 FROM `members`


krijg ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
--------------------
| date1 |   date2 |
--------------------
|   14    |     13   |
---------------------


Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

27/07/2024 11:20:05
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Ik weet niet waar %V voor staat. Ik neem aan voor het weeknummer. Maar helaas hoeft het weeknummer van je geboortedag niet het weeknummer te zijn dat je ook echt jarig bent. Weeknummers verspringen om de zoveel jaar.
 
Micha

Micha

04/04/2007 14:58:00
Quote Anchor link
Is inderdaad weeknummer..
Daar heb je gelijk in, heb ik helemaal niet aan gedacht..
Enig idee hoe ik het dan kan doen?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2007 15:01:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk heel simpel alleen de dag en maand van de geboortedatum ophalen en daarmee checken of dat in deze week valt.
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:04:00
Quote Anchor link
Gebruik de functie WEEK() en geef de juiste parameters (zie handleiding) op. DATE_FORMAT() gebruik je voor de opmaak van datums, niet voor vergelijkingen.
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:06:00
Quote Anchor link
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:11:00
Quote Anchor link
Je kan het wel anders doen, door eerst het dagnummer op te halen met PHP, dan de datum van de afgelopen zondag te bepalen, en dan de datum van de zaterdag bepalen.
Deze zet je dan in een query met between, dat zou prima moeten werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//pak weekdagnummer
$weekday=date('w');
$dagen_tot_zaterdag=6-$weekday;

$zondag = DATE('Y-m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')-$weekday, date('Y')));
$zaterdag = DATE('Y-m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')+$dagen_tot_zaterdag, date('Y')));

$query="SELECT id FROM members WHERE Gebdatum BETWEEN '".$zondag."' AND '".$zaterdag."'";

?>


Zoiets zou moeten werken, kan zijn dat er nog kleine foutjes in zitten.
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:13:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...

Edit: RTFM... En bedenk dat je de ene keer in week 1 en de andere keer in week 2 jarig kunt zijn. Het is niet anders.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:15:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:19:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 04.04.2007 15:15:
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
Nogmaals:
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:22:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 04.04.2007 15:19:
Micha schreef op 04.04.2007 15:15:
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
Nogmaals:
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...

WEEK(NOW(),2) en WEEK(Gebdatum,2)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:25:00
Quote Anchor link
CHECK ook mijn post even ajb
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Ok! nu wordt het duidelijk, had ze niet gezien...

Maar wat ik al zei, een verjaardag kan het ene jaar in een andere week vallen dan in het andere jaar. Het ligt er maar aan wanneer week 1 begint.
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:55:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 04.04.2007 15:25:
CHECK ook mijn post even ajb
Dan zit ik met de jaartallen..

De query wordt dan zo:

SELECT * FROM members WHERE CustomerID=4 AND Gebdatum BETWEEN '2007-04-01' AND '2007-04-07' AND !Deleted ORDER BY Gebdatum

Maar als iemand dan in 1989 geboren is, is het 1989-04-03
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Dan doe je het toch anders, en ga je met date_format vergelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//pak weekdagnummer
$weekday=date('w');
$dagen_tot_zaterdag=6-$weekday;

$zondag = DATE('m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')-$weekday, date('Y')));
$zaterdag = DATE('m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')+$dagen_tot_zaterdag, date('Y')));

$query="SELECT id FROM members WHERE DATE_FORMAT('%m-%d',Gebdatum) BETWEEN '".$zondag."' AND '".$zaterdag."'";

?>


Dus zoiets, probeer ook zelf even mee te denken, uit eerdere posts leek mij dat je de date_format al kende. (had alleen ff niet aan jaartal gedacht)

Edit:

kan zijn dat dit niet werkt, en dat je de dag en maand apart moet vergelijken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.