MySQL date deze week..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

REMOTE - Front-end Angular developer

Functie Het IT-team bestaat momenteel uit de IT Manager, 2 back-end developers, 1 fullstack developer, 1 designer en een DevOps engineer. Ze zijn momenteel op zoek naar een ervaren Front-end developer die autonoom en gedisciplineerd aan de slag gaat, en bij aanvang als enige developer met hun Front-end applicaties bezig is. Wel hebben ze de ambitie om hier snel een 2e developer bij te vinden die jij dan ook zal kunnen aansturen/begeleiden. Je zult aan de slag gaan met het doorontwikkelen van hun bestaande UI in Angular. Maar ook het ontwikkelen van een mobiele app. Hierbij hechten ze veel waarde

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Java developer

Als Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze klanten. Geen werkdag is hetzelfde, je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Arval en de Politie. Werken bij Sogeti Nieuwe ontwikkelingen volgen we op de voet en delen we binnen de

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

UX Writer (m/v/d)

UX Writer (m/v/d) Everything we do, starts with you. Together with you, we build the most human-centric fintech. We have the ambition to create the next. And - with Bertelsmann - a strong foundation to start from. Let’s make it new – for society and for yourself. Wij zijn op zoek naar een UX Writer (m/v/d) Fulltime - Op ons kantoor in Amsterdam of Heerenveen / deels vanuit huis Als UX Writer bij Riverty hou jij je bezig met onze strategie om daar te zijn waar onze gebruikers zijn en op de manier waarop zij ons nodig hebben, terwijl wij

Bekijk vacature »

Software Developer PHP

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Voor een opdrachtgever in de regio van Geldrop ben ik op zoek naar een Software Developer PHP. Jij krijgt een rol met veel verantwoordelijkheid in een groeiende organisatie. In deze functie werkt je voornamelijk remote en op een vast moment kom je met het team samen, om samen te werken en nieuwe doelen te bepalen. Wat ga je doen? Je wordt verantwoordelijk voor de interne applicatie; Je zorgt voor de doorontwikkeling van de applicatie: zowel back-end, front-end; De basis van het werk betreft front-end technieken; Periodiek bepaal je samen met

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer C# ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen. Ben jij een ervaren Full Stack .NET Developer? Heb je ervaring met C# en ASP.NET? Vaste baan: .Net Developer C# ASP.NET HBO €3.300 - €4.500 Deze werkgever is een snel groeiende onderneming gespecialiseerd in het op afstand bewaken en besturen van machines en processen, IoT (Internet of Things). Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. Wil jij bij de top specialisten horen? Ben jij op zoek naar een

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

OutSystems developer

Dit ga je doen Klanten adviseren over de mogelijkheden van OutSystems; OutSystems oplossingen ontwikkelen en implementeren; Stakeholdermanagement; Kennis en expertise up to date houden en delen met het team. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Amsterdam, is een innovatieve dienstverlener die zich richt op grote corporates in verschillende sectoren. Doordat je bij veel verschillende klanten aan de slag zal gaan is geen enkel project hetzelfde. De organisatie kenmerkt zich door hoge mate van professionaliteit en innovatieve oplossingen. In de rol van OutSystems developer zal jij verschillende grote klanten helpen om efficiënte OutSystems oplossingen te ontwikkelen en implementeren.

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »
Micha

Micha

04/04/2007 14:49:00
Quote Anchor link
Hallo!

Ik heb een leden systeem, en wil alle leden weergeven die deze week (vanaf zondag t/m zaterdag) jarig zijn..
Nu dacht ik slim te zijn en dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `members` WHERE DATE_FORMAT(NOW(),'%V') = DATE_FORMAT(Gebdatum,'%V')


Maar dit werkt niet..
Want als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(NOW(),'%V') AS date1,  DATE_FORMAT(Gebdatum,'%V') AS date2 FROM `members`


krijg ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
--------------------
| date1 |   date2 |
--------------------
|   14    |     13   |
---------------------


Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 16:13:36
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Ik weet niet waar %V voor staat. Ik neem aan voor het weeknummer. Maar helaas hoeft het weeknummer van je geboortedag niet het weeknummer te zijn dat je ook echt jarig bent. Weeknummers verspringen om de zoveel jaar.
 
Micha

Micha

04/04/2007 14:58:00
Quote Anchor link
Is inderdaad weeknummer..
Daar heb je gelijk in, heb ik helemaal niet aan gedacht..
Enig idee hoe ik het dan kan doen?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2007 15:01:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk heel simpel alleen de dag en maand van de geboortedatum ophalen en daarmee checken of dat in deze week valt.
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:04:00
Quote Anchor link
Gebruik de functie WEEK() en geef de juiste parameters (zie handleiding) op. DATE_FORMAT() gebruik je voor de opmaak van datums, niet voor vergelijkingen.
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:06:00
Quote Anchor link
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:11:00
Quote Anchor link
Je kan het wel anders doen, door eerst het dagnummer op te halen met PHP, dan de datum van de afgelopen zondag te bepalen, en dan de datum van de zaterdag bepalen.
Deze zet je dan in een query met between, dat zou prima moeten werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//pak weekdagnummer
$weekday=date('w');
$dagen_tot_zaterdag=6-$weekday;

$zondag = DATE('Y-m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')-$weekday, date('Y')));
$zaterdag = DATE('Y-m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')+$dagen_tot_zaterdag, date('Y')));

$query="SELECT id FROM members WHERE Gebdatum BETWEEN '".$zondag."' AND '".$zaterdag."'";

?>


Zoiets zou moeten werken, kan zijn dat er nog kleine foutjes in zitten.
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:13:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...

Edit: RTFM... En bedenk dat je de ene keer in week 1 en de andere keer in week 2 jarig kunt zijn. Het is niet anders.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:15:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:19:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 04.04.2007 15:15:
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
Nogmaals:
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:22:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 04.04.2007 15:19:
Micha schreef op 04.04.2007 15:15:
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
Nogmaals:
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...

WEEK(NOW(),2) en WEEK(Gebdatum,2)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:25:00
Quote Anchor link
CHECK ook mijn post even ajb
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Ok! nu wordt het duidelijk, had ze niet gezien...

Maar wat ik al zei, een verjaardag kan het ene jaar in een andere week vallen dan in het andere jaar. Het ligt er maar aan wanneer week 1 begint.
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:55:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 04.04.2007 15:25:
CHECK ook mijn post even ajb
Dan zit ik met de jaartallen..

De query wordt dan zo:

SELECT * FROM members WHERE CustomerID=4 AND Gebdatum BETWEEN '2007-04-01' AND '2007-04-07' AND !Deleted ORDER BY Gebdatum

Maar als iemand dan in 1989 geboren is, is het 1989-04-03
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Dan doe je het toch anders, en ga je met date_format vergelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//pak weekdagnummer
$weekday=date('w');
$dagen_tot_zaterdag=6-$weekday;

$zondag = DATE('m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')-$weekday, date('Y')));
$zaterdag = DATE('m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')+$dagen_tot_zaterdag, date('Y')));

$query="SELECT id FROM members WHERE DATE_FORMAT('%m-%d',Gebdatum) BETWEEN '".$zondag."' AND '".$zaterdag."'";

?>


Dus zoiets, probeer ook zelf even mee te denken, uit eerdere posts leek mij dat je de date_format al kende. (had alleen ff niet aan jaartal gedacht)

Edit:

kan zijn dat dit niet werkt, en dat je de dag en maand apart moet vergelijken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.