MySQL date deze week..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Cobol Applicati

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 7 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: In de applicatie ETM zijn nu de inningsvoorzieningen voor ongeveer 25 aangifte- en aanslagmiddelen opgenomen. ETM is een extern aangeschafte service en het huidige contract met leverancier Oracle loopt af op 31-12-2022. Het programma uitfaseren ETM heeft als doel om vervanging te realiseren waarmee alle nu in gebruik zijnde ETM ondersteuning wordt overgenomen in nieuwe Inningsvoorzieningen om de continuïteit van de inningsprocessen te waarborgen. Eén van de inningsvoorzieningen die voor het einde van 31-12-2022

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Laravel developer

Zie jij mogelijkheden om onze tooling technisch te verbeteren en uit te bouwen? Over Jobmatix Jobmatix is een innovatieve en internationale speler op het gebied van jobmarketing. Onze jobmarketing automation tool helpt organisaties bij het aantrekken van nieuw talent door vacatures digitaal, geautomatiseerd en op een efficiënte manier te adverteren en onder de aandacht te brengen bij de doelgroep op 25+ jobboards. Volledig performance-based, waarbij organisaties betalen op basis van cost per click of cost per applicant. Maandelijks wordt onze jobmarketing automation tool al gebruikt door vele directe werkgevers, intermediairs en mediabureaus, waaronder Picnic, Rijkswaterstaat, AdverOnline, Schiphol, DPA, Teleperformance en

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar een ontwikkelaar ter versterking van het huidige developers team. Heb jij altijd al willen werken voor een bedrijf, dat veilige netwerkverbindingen levert, door middel van veilige oplossingen, die door middel van de nieuwste technologieën ontwikkelt zijn? Stop dan nu met zoeken! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen van de Back-end in .NET6 / C# en WebAPI (Focus);) Ontwikkelen van de Front-End in Nodje.js en Angular (secundair); Opstellen van een technisch ontwerp; Testen, documenteren en implementeren van de nieuwe applicatie; Verzorgen van de nazorg, na de implementatie; Het oplossen van bugs en incidenten. Hier ga je werken Als C#.NET Developer binnen deze organisatie kan jij het verschil maken. Zij werken momenteel nog met programmatuur die is ontwikkeld in C++. Hiervan gaan zij afscheid nemen zodra alle nieuwe software in C#.NET geschreven is. Een grootschalig en langdurig project. Voor hen is deze software van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Jij gaat in de functie van Software Developer werken met C# en .NET framework. Jij gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Oplossingen waar de klant echt iets aan heeft, jij krijgt er energie van op dit te realiseren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving(ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Bedrijfsprofiel Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met back-end development. Verder staat dit

Bekijk vacature »

Starter/junior PHP developer

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een junior PHP developer om het team te versterken. Als back-end developer bouw je de enterprise software die hun bedrijf helpt bij haar primaire processen. Afhankelijk van de omvang van het project werk je in een klein team aan een project. Ze hebben dagelijkse stand-ups en elke twee weken een scrumsessie, begeleid door de Scrum Master, waar je je ideeën kunt presenteren en samen met de Product Owner kunt werken aan het beste product. Ze vertrouwen enorm op hun eigen bedrijfssoftware. Dit geeft hun een groot voordeel ten opzichte van hun concurrentie. Zo

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Programmeren in .NET, Javascript & C# en ontwikkelen in Web Services, Windows Services en MS SQL Server; Zelfstandig verbanden maken Analyseren, testen, bugs fixen, reviewen en rapporteren; Juiste prioriteiten stellen en verantwoordelijkheid nemen; Op architectuur niveau meedenken; Af en toe klanten bezoeken. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij opzoek naar een .NET ontwikkelaar met minimaal 3 jaar werkervaring. Je komt te werken in een groeiend bedrijf met betrokken collega's die zorgen voor een familiaire sfeer op de werkvloer. Als .NET ontwikkelaar word jij vanaf de eerste werkdag betrokken bij het gehele ontwikkelproces. De

Bekijk vacature »

Software Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je aan de slag met het door ontwikkelen van de interne software. Zij maken gebruik van een CRM, wat door de hele organisatie gebruikt wordt. Andere taken: Je gaat het CRM-systeem door middel van PHP verder ontwikkelen; Verder bouw je verschillende API's en koppelingen tussen systemen; Ook ga je collega's ondersteunen bij vragen over de software en applicaties; Deelnemen aan overleggen met het development team; Bij interesse is er de mogelijkheid om junioren te gaan begeleiden. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Medior PHP / Laravel Developer voor een IT-consultancy in de omgeving van Hoofddorp! Ben jij op zoek naar een leuke nieuwe uitdaging binnen een veelzijdige werkomgeving? Lees dan snel verder! Binnen dit bedrijf werk je in een ontwikkelteam, waarin je zeer betrokken bent en meedenkt over softwareoplossingen. Binnen dit Team hou je je bezig met het aanpassen, verbeteren en vernieuwen van de logistieke oplossingen. Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken;

Bekijk vacature »
Micha

Micha

04/04/2007 14:49:00
Quote Anchor link
Hallo!

Ik heb een leden systeem, en wil alle leden weergeven die deze week (vanaf zondag t/m zaterdag) jarig zijn..
Nu dacht ik slim te zijn en dit te doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM `members` WHERE DATE_FORMAT(NOW(),'%V') = DATE_FORMAT(Gebdatum,'%V')


Maar dit werkt niet..
Want als ik dit doe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT DATE_FORMAT(NOW(),'%V') AS date1,  DATE_FORMAT(Gebdatum,'%V') AS date2 FROM `members`


krijg ik dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
--------------------
| date1 |   date2 |
--------------------
|   14    |     13   |
---------------------


Iemand die me kan helpen?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:09:13
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2007 14:55:00
Quote Anchor link
Ik weet niet waar %V voor staat. Ik neem aan voor het weeknummer. Maar helaas hoeft het weeknummer van je geboortedag niet het weeknummer te zijn dat je ook echt jarig bent. Weeknummers verspringen om de zoveel jaar.
 
Micha

Micha

04/04/2007 14:58:00
Quote Anchor link
Is inderdaad weeknummer..
Daar heb je gelijk in, heb ik helemaal niet aan gedacht..
Enig idee hoe ik het dan kan doen?
 
- SanThe -

- SanThe -

04/04/2007 15:01:00
Quote Anchor link
Je kan natuurlijk heel simpel alleen de dag en maand van de geboortedatum ophalen en daarmee checken of dat in deze week valt.
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:04:00
Quote Anchor link
Gebruik de functie WEEK() en geef de juiste parameters (zie handleiding) op. DATE_FORMAT() gebruik je voor de opmaak van datums, niet voor vergelijkingen.
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:06:00
Quote Anchor link
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:11:00
Quote Anchor link
Je kan het wel anders doen, door eerst het dagnummer op te halen met PHP, dan de datum van de afgelopen zondag te bepalen, en dan de datum van de zaterdag bepalen.
Deze zet je dan in een query met between, dat zou prima moeten werken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//pak weekdagnummer
$weekday=date('w');
$dagen_tot_zaterdag=6-$weekday;

$zondag = DATE('Y-m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')-$weekday, date('Y')));
$zaterdag = DATE('Y-m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')+$dagen_tot_zaterdag, date('Y')));

$query="SELECT id FROM members WHERE Gebdatum BETWEEN '".$zondag."' AND '".$zaterdag."'";

?>


Zoiets zou moeten werken, kan zijn dat er nog kleine foutjes in zitten.
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:13:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...

Edit: RTFM... En bedenk dat je de ene keer in week 1 en de andere keer in week 2 jarig kunt zijn. Het is niet anders.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:15:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:19:00
Quote Anchor link
Micha schreef op 04.04.2007 15:15:
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
Nogmaals:
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:22:00
Quote Anchor link
Frank schreef op 04.04.2007 15:19:
Micha schreef op 04.04.2007 15:15:
Frank schreef op 04.04.2007 15:13:
Micha schreef op 04.04.2007 15:06:
Maar WEEK(NOW()) en WEEK(Gebdatum) geven precies hetzelfde resultaat (14 en 13)
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...
met NOW(),2 en Gebdatum,2 krijg ik nog steeds hetzelfde ;)
Nogmaals:
En waar zijn jouw parameters voor de functie WEEK() ? Die schitteren door afwezigheid...

WEEK(NOW(),2) en WEEK(Gebdatum,2)
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:25:00
Quote Anchor link
CHECK ook mijn post even ajb
 
Frank -

Frank -

04/04/2007 15:27:00
Quote Anchor link
Ok! nu wordt het duidelijk, had ze niet gezien...

Maar wat ik al zei, een verjaardag kan het ene jaar in een andere week vallen dan in het andere jaar. Het ligt er maar aan wanneer week 1 begint.
 
Micha

Micha

04/04/2007 15:55:00
Quote Anchor link
Robert schreef op 04.04.2007 15:25:
CHECK ook mijn post even ajb
Dan zit ik met de jaartallen..

De query wordt dan zo:

SELECT * FROM members WHERE CustomerID=4 AND Gebdatum BETWEEN '2007-04-01' AND '2007-04-07' AND !Deleted ORDER BY Gebdatum

Maar als iemand dan in 1989 geboren is, is het 1989-04-03
 
Robert Deiman

Robert Deiman

04/04/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Dan doe je het toch anders, en ga je met date_format vergelijken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
//pak weekdagnummer
$weekday=date('w');
$dagen_tot_zaterdag=6-$weekday;

$zondag = DATE('m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')-$weekday, date('Y')));
$zaterdag = DATE('m-d',mktime(0, 0, 0, date('m'), date('d')+$dagen_tot_zaterdag, date('Y')));

$query="SELECT id FROM members WHERE DATE_FORMAT('%m-%d',Gebdatum) BETWEEN '".$zondag."' AND '".$zaterdag."'";

?>


Dus zoiets, probeer ook zelf even mee te denken, uit eerdere posts leek mij dat je de date_format al kende. (had alleen ff niet aan jaartal gedacht)

Edit:

kan zijn dat dit niet werkt, en dat je de dag en maand apart moet vergelijken
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.