MySQL group by

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front-end Developer (HTML/CSS, Angular/React/Vue,

Functie Je zal aan de slag gaan in een klein, hecht team met front-end development experts die de ambitie delen mooi werk te leveren. Samen met hen zal je werken aan het gebruiksvriendelijk en interactief maken van complexe webapplicaties, websites en mobile apps. Je levert klanten wat ze nodig hebben terwijl je actief aan jezelf blijft werken met de ondersteuning vanuit je werkplek. Talen als Javascript programmeer jij vloeiend en je hebt kennis van frameworks als React en Angular. Je zou je het liefst nog veel meer ontwikkelen in verschillende front-end talen. Deze kennis deel je graag met je collega’s,

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging binnen development waar je komt te werken binnen een flexibel, jong en ondernemend bedrijf. Lees dan snel verder! Voor deze functie zoeken wij een C# .NET Developer die enthousiast wordt van het aansluiten en begeleiden van (complexe) nieuwe klanten. Daarnaast begeleid je complexe projecten, wij zoeken iemand die altijd kansen ziet en waarbij het glas altijd half vol is. Voor deze functie zoeken wij een Developer met ervaring op het gebied van .NET die deze organisatie gaat versterken. Binnen de organisatie ga jij je vooral bezighouden met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript Developer Webapplicaties

Bedrijfsomschrijving Voor deze organisatie ben ik op zoek naar een getalenteerde Fullstack JavaScript Developer. Ze is een snelgroeiend software development agency dat zich richt op het ontwikkelen van moderne webapplicaties en complexe systemen voor haar klanten. Ze is gevestigd onder de rook van Utrecht en heeft als doel om tot de top van de Nederlandse agencies te behoren. Deze organisatie maakt softwareoplossingen voor verschillende soorten bedrijven. Innovatie staat hoog in het vaandel en je zult dus met nieuwe technieken aan de slag gaan. Ze hebben klanten in vele branches zitten, zoals retail, finance, gezondheid en onderwijs. De diverse klanten zorgen

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Java/Kotlin Developer

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

Junior PHP Developer

Functieomschrijving Junior PHP Developer gezocht! Voor een opdrachtgever in de regio Gelderland zijn wij op zoek naar een Junior PHP Developer die onderdeel gaat worden van het ontwikkelingsteam van deze organisatie. In deze functie ga jij aan de slag met het schrijven van software voor de aansturing van en het managen van windparken en bijbehorende onderdelen. Hiernaast ga jij je bezighouden met het ontwikkelen, testen en onderhouden van diverse webapplicaties. Het team waarin je komt te werken bestaat uit 3 developers, hierdoor krijg je veel verantwoordelijkheid en de kans om jezelf verder te ontwikkelen. Er wordt echter wel van je

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functieomschrijving Voor dit leuke softwarre bedrijf in de omgeving Vught zijn we per direct op zoek naar een C#/.NET Developer. Is development jouw passie en doe je dit graag met C#/.NET? Lees dan snel verder! Jou werkzaamheden zullen zijn: Zorgen voor de optimalisatie van de huidige software en het automatiseren van bedrijfsprocessen. Naar aanleiding van de wensen van de klant ga je, met je collega's op zoel naar passende oplossingen en je werkt dit uit tot een mooi eindproduct. Je gaat webshops, websites en webapplicaties ontwikkelen door middel van ASP.NET, C# en MVC Framework. Bedrijfsprofiel Deze opdrachtgever houdt zich bezig

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Freelance Fullstack Java Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar ervaren Fullstack JAVA Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid hebben

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Voor een informele club in omgeving Delft zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Als ontwikkelaar kom je terecht op een afdeling van 6 medewerkers. Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed verloopt. Je zult klanten ondersteunen. Verder zul je technische ontwerpen en gebruikersdocumentaties schrijven en deze onderhouden. Er wordt voornamelijk gewerkt met PHP, Java en

Bekijk vacature »
W S

W S

27/07/2011 12:40:33
Quote Anchor link
SELECT * FROM table GROUP BY gid DESC ORDER BY id DESC LIMIT 20

'k Zit hier al heel den dag met te rommelen, .. maar krijg maar niet het gewenste resultaat, .. alle gid zijn natuurlijk gelijk, .. punt is dat het de data van het eerste object weer geeft en dus niet het laatste zoals ik zou willen. Weet iemand hoe ik dit omgekeerd kan weergeven?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 07:46:15
 
- SanThe -

- SanThe -

27/07/2011 14:16:36
Quote Anchor link
ORDER BY gid DESC/ASC
 
W S

W S

27/07/2011 15:50:53
Quote Anchor link
geprobeerd en nee dat werkt niet hier is de oplossing dit is blijkbaar een veel voorkomend probleem, aangezien gid "group by gid" is zijn ze allemaal hetzelfde dus asc/desc werken niet en order by id werkt niet omdat er maar 1 id wordt weer gegeven, .. heb veel oplossingen gevonden met joins en zovoorts, maar uiteindlijk heb ik het zelf kunnen vinden heeft wel heel de dag in beslag genomen maar het werkt hehe

SELECT *,MAX(id) AS list FROM table GROUP BY gid DESC ORDER BY list DESC LIMIT 20

Toevoeging op 27/07/2011 16:01:40:

mysql> SELECT id,gid,max(id) as list FROM table GROUP BY gid order by list desc LIMIT 5;
+----+-----+------+
| id | gid | list |
+----+-----+------+
| 49 | 49 | 97 |
| 23 | 23 | 95 |
| 47 | 47 | 92 |
| 50 | 50 | 91 |
| 88 | 88 | 90 |
+----+-----+------+
mysql> SELECT id,gid FROM table GROUP BY gid desc order by id asc LIMIT 5;
+----+-----+
| id | gid |
+----+-----+
| 22 | 22 |
| 23 | 23 |
| 24 | 24 |
| 26 | 26 |
| 29 | 29 |
+----+-----+
mysql> SELECT id,gid FROM table GROUP BY gid desc order by id desc LIMIT 5;
+----+-----+
| id | gid |
+----+-----+
| 89 | 89 |
| 88 | 88 |
| 79 | 79 |
| 73 | 73 |
| 71 | 71 |
+----+-----+


Toevoeging op 27/07/2011 16:03:58:

toch bedankt voor de poging.

Toevoeging op 27/07/2011 16:06:46:

Dit lost enkel een deel van het probleem op, .. bv ik zou uit één veld ook de informatie willen uitlezen, .. van het max id maar er wordt enkel de eerste table weergegeven max(id) is enkel voor het sorteren, zal waarschijnlijk een join moeten doen of nieuwe query..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2011 16:24:16
Quote Anchor link
Niet om het een of ander, maar de database doet precies wat jij in die query van hem vraagt. Jij gebruikt GROUP BY op een incorrecte manier waardoor je dit resultaat krijgt.

GROUP BY is bedoeld om records te groeperen zodat je informatie over die groep records op kunt halen. Direct gevolg is dat je in diezelfde query nooit data van afzonderlijke records uit die groep op kunt halen.

De oplossing met MAX(id) is dan ook niet de juiste, alhoewel dat op eerste gezicht zo lijkt. In werkelijkheid mag je helemaal geen waarde hechten aan een id, aangezien dat enkel gebruikt wordt om een record uniek aan te duiden. Het zegt helemaal niets over een volgorde van verschillende records, een eigenschap die jij nu wel gebruikt. Zet bijvoorbeeld maar eens een backup terug, dan hebben oudere records een hoger id!

Wat wil je precies bereiken, want dat is me nog niet helemaal duidelijk? Wellicht dat we je dan wel de goede kant op kunnen sturen...
 
W S

W S

27/07/2011 16:40:44
Quote Anchor link
normaal als je een backup maakt back je de id's ook op, omdat ik id gebruik als link naar andere tables. ik zie niet in waarom je een backup maakt je de id's niet zou backup'en.

nu eigenlijk maak ik een ticket service, .. en dus eerste ticket heeft id en gid dat gelijk is, het antwoordt op het ticket heeft een nieuw id maar zelfde gid als het eerste id, en dus als ik een lijst maak gebruik ik group by komt het niet bovenaan in de lijst, maar ik wil wel het laatst geupdate ticket bovenaan in mijn lijst, dus order by id gaf een verkeerd resultaat door max(id) komt het bovenaan in de lijst.
Gewijzigd op 27/07/2011 16:42:58 door W S
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2011 16:59:36
Quote Anchor link
Als je iets wilt sorteren op moment van plaatsen, zul je bij elk record ook een datumtijdstempel op moeten slaan. Daar kun je dan op sorteren.

Wat ik begrijp is dat je een overzicht van tickets wilt maken waarbij het ticket waarop het laatst gereageerd is, bovenaan staat. Dan heb je niets aan GROUP BY, ook al lijkt dat in eerste instantie het gewenste resultaat te geven. Wat je zou moeten doen is in een query alle reacties selecteren, gesorteerd op tijd van plaatsen. Met behulp van een JOIN haal je bij elke reactie de gegevens van het bijbehorende ticket op. Nu heb je een resultaatset met alle gewenste data die ook nog eens goed gesorteerd is.

Vervolgens zul je deze resultaatset in PHP uit moeten lezen en moeten zorgen dat het overzicht er goed uit komt te zien. Zo zul je moeten zorgen dat een ticket maar 1x weergegeven wordt. Overigens zou je dit ook nog kunnen bereiken door in je query DISTINCT te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.