MySQL group by

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ontwikkelaar Centrale Monitoring

Ontwikkelaar centrale Monitoring Functieomschrijving Wil jij een bijdrage leveren aan het onderhoud, opzetten en ontwikkelingen van technologieën van SSC-ICT, een van de grootste ICT-dienstverleners van en voor de Rijksoverheid? Je komt als monitorspecialist te werken bij team Operations Management Services. Dit team werkt aan het stabiliseren en waarborgen van een betrouwbare monitoromgeving voor 7 ministeries. Jij begeleidt het implementatieproces van de te monitoren technologieën, onder andere via management packs, connectoren en API's. Je hebt hiervoor veel contact met interne en externe klanten, die hun wensen op het gebied van monitoring aan jou doorgeven. Je beoordeelt deze wensen en komt met

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Senior pega developer

You work on software that makes colleagues and customers happy! Thanks to your IT skills, De Mandemakers Groep really makes a difference for its customers. Do coding, testing and deployments make your heart beat faster? Then apply today as Senior Pega Developer at De Mandemakers Groep! Wat ga je doen? The job title gives it away: You will be developing Pega software. This ranges from technical design, coding and testing to test automation, deployments and bug fixing. Your goal is to continuously improve our systems so that colleagues can work efficiently and customers receive optimal service. You don't have to

Bekijk vacature »

Airport Developer / System engineer

De functie Als onze nieuwe Airport Developer / System Engineer is je doel om uit nieuwbouw- en onderhoudsprojecten maximale waarde te creëren voor Schiphol Group en haar stakeholders. Vanuit je visie en expertise, maar ook (technologische) ontwikkelingen, wetgeving en beleid vertaal je klantwensen naar een gedegen programma van eisen. In de planontwikkelingsfase werk je nauw samen met Plan Ontwikkelaars om je kennis in te brengen ten behoeve van de kwaliteit van het investeringsvoorstel. Je overlegt met diverse partijen, stelt de vraag achter de vraag en verbindt zo de belangen van de luchthaven, proceseigenaar en asseteigenaar om tot een gedragen ontwikkelopgave

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end (Angular) developer - remote werken

Functie Als Front-end (Angular) developer ga je aan de slag met het uitbouwen van hun webapplicatie, als één van de front-end experts ga je samen met collega’s in een devops team werken aan een nieuw front-end voor hun calculatie oplossing. Binnen de calculatiesoftware kunnen meerdere professionals tegelijk samenwerken, 3D calculaties uitvoeren en ook inzien met de benodigde specifieke details. Deze software wordt veel ingezet om projectbeschrijvingen en kosten in kaart te brengen, en tijdens de uitvoering te bewaken. Maar hiernaast liggen er in de toekomst veel meer plannen op het gebied van front-end in de andere applicaties. Genoeg te doen

Bekijk vacature »

.NET Developer Azure

Dit ga je doen Het ontwerpen en bouwen van diverse applicaties (C#, ASP.NET, MVC); Het ontwikkelen van Webservices (WCF); Het meewerken aan de transitie naar Azure; Het samenwerken met collega's binnen een Scrumteam en meedenken over de User Stories; Het bouwen van unittesten; Meedenken over nieuwe tooling, ontwikkelingen en technologieën in de markt. Hier ga je werken Je komt te werken bij een organisatie die verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van verschillende portalen. Deze portalen worden gebruikt door diverse partijen en jouw taak is om ervoor te zorgen dat deze optimaal functioneren. Je wordt onderdeel van een Scrumteam en werkt

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij graag aan de slag als C# ontwikkelaar en jouw skills verder ontwikkelen? Zoek niet verder! Als C# ontwikkelaar ga je aan de slag met de volgende taken: (verdere) ontwikkeling van de software voor de interne processen binnen een .net omgeving; optimaliseren van de dataprocessing; ontwerpen en implementeren van zowel desktop- als web-programmatuur; ontwikkeling van tools ten behoeve van consultants en klanten. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Den Bosch. Zij ontwikkelen business intelligence software voor een specifieke branche. Dit houdt in dat zij dashboards ontwikkelen

Bekijk vacature »

Full stack Python developer

Functie Samen met andere collega’s (een product owner, een software manager en een ervaren ontwikkelaar) ga jij onze producten verder ontwikkelen. Jouw verantwoordelijkheden zullen bestaan uit: – Verder wil gaan met de ontwikkeling van onze bestaande producten; nieuwe features! – Meedenkt over de roadmap van onze producten – Als sparringpartner kan optreden op het gebied van development – Zelf ook nieuwe ideeën op tafel durft te leggen en deze van scratch af aan wilt bouwen Hieronder ook een paar voorbeelden van projecten waar we momenteel mee bezig zijn of binnenkort aan willen beginnen: – Real-time interactie creëren in onze web

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Anaplan Developer

Dit ga je doen What are you going to do: Picking up Stories: Design planning had, how are we going to build it in Anaplan; Talking to the end user to build a forecasting model; Having contact with the data team about which data is needed; Being able to convert an Excel sheet into a 3, 4 or 5 dimensional modeling environment; Giving knowledge sessions about Anaplan; Solving incidents; Making instructional videos on how teams should read forecasts; Writing blogs about forecasting. Hier ga je werken We are looking for an Anaplan Builder to deliver end-to-end solutions within a big

Bekijk vacature »

Technisch Applicatie ontwikkelaar

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging en zoek jij een informele werkgever waar je zelfstandig kunt werken binnen een leuk IT team, lees dan snel verder want wie weet zijn wij op zoek naar jou! In deze functie werk jij voornamelijk aan: Het onderhouden en ontwikkelen van de IT systemen; Het opzetten van Azure Cloud systemen, denk aan interfaces, hardware op de Cloud, webportalen of BI functies; Werk je aan scripts binnen verschillende software applicaties, denk aan ERP en CAD; Ontwikkel en implementeren je MS PowerApps en Power BI. Bedrijfsprofiel Je komt terecht bij een familiair

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »
W S

W S

27/07/2011 12:40:33
Quote Anchor link
SELECT * FROM table GROUP BY gid DESC ORDER BY id DESC LIMIT 20

'k Zit hier al heel den dag met te rommelen, .. maar krijg maar niet het gewenste resultaat, .. alle gid zijn natuurlijk gelijk, .. punt is dat het de data van het eerste object weer geeft en dus niet het laatste zoals ik zou willen. Weet iemand hoe ik dit omgekeerd kan weergeven?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 03:54:26
 
- SanThe -

- SanThe -

27/07/2011 14:16:36
Quote Anchor link
ORDER BY gid DESC/ASC
 
W S

W S

27/07/2011 15:50:53
Quote Anchor link
geprobeerd en nee dat werkt niet hier is de oplossing dit is blijkbaar een veel voorkomend probleem, aangezien gid "group by gid" is zijn ze allemaal hetzelfde dus asc/desc werken niet en order by id werkt niet omdat er maar 1 id wordt weer gegeven, .. heb veel oplossingen gevonden met joins en zovoorts, maar uiteindlijk heb ik het zelf kunnen vinden heeft wel heel de dag in beslag genomen maar het werkt hehe

SELECT *,MAX(id) AS list FROM table GROUP BY gid DESC ORDER BY list DESC LIMIT 20

Toevoeging op 27/07/2011 16:01:40:

mysql> SELECT id,gid,max(id) as list FROM table GROUP BY gid order by list desc LIMIT 5;
+----+-----+------+
| id | gid | list |
+----+-----+------+
| 49 | 49 | 97 |
| 23 | 23 | 95 |
| 47 | 47 | 92 |
| 50 | 50 | 91 |
| 88 | 88 | 90 |
+----+-----+------+
mysql> SELECT id,gid FROM table GROUP BY gid desc order by id asc LIMIT 5;
+----+-----+
| id | gid |
+----+-----+
| 22 | 22 |
| 23 | 23 |
| 24 | 24 |
| 26 | 26 |
| 29 | 29 |
+----+-----+
mysql> SELECT id,gid FROM table GROUP BY gid desc order by id desc LIMIT 5;
+----+-----+
| id | gid |
+----+-----+
| 89 | 89 |
| 88 | 88 |
| 79 | 79 |
| 73 | 73 |
| 71 | 71 |
+----+-----+


Toevoeging op 27/07/2011 16:03:58:

toch bedankt voor de poging.

Toevoeging op 27/07/2011 16:06:46:

Dit lost enkel een deel van het probleem op, .. bv ik zou uit één veld ook de informatie willen uitlezen, .. van het max id maar er wordt enkel de eerste table weergegeven max(id) is enkel voor het sorteren, zal waarschijnlijk een join moeten doen of nieuwe query..
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2011 16:24:16
Quote Anchor link
Niet om het een of ander, maar de database doet precies wat jij in die query van hem vraagt. Jij gebruikt GROUP BY op een incorrecte manier waardoor je dit resultaat krijgt.

GROUP BY is bedoeld om records te groeperen zodat je informatie over die groep records op kunt halen. Direct gevolg is dat je in diezelfde query nooit data van afzonderlijke records uit die groep op kunt halen.

De oplossing met MAX(id) is dan ook niet de juiste, alhoewel dat op eerste gezicht zo lijkt. In werkelijkheid mag je helemaal geen waarde hechten aan een id, aangezien dat enkel gebruikt wordt om een record uniek aan te duiden. Het zegt helemaal niets over een volgorde van verschillende records, een eigenschap die jij nu wel gebruikt. Zet bijvoorbeeld maar eens een backup terug, dan hebben oudere records een hoger id!

Wat wil je precies bereiken, want dat is me nog niet helemaal duidelijk? Wellicht dat we je dan wel de goede kant op kunnen sturen...
 
W S

W S

27/07/2011 16:40:44
Quote Anchor link
normaal als je een backup maakt back je de id's ook op, omdat ik id gebruik als link naar andere tables. ik zie niet in waarom je een backup maakt je de id's niet zou backup'en.

nu eigenlijk maak ik een ticket service, .. en dus eerste ticket heeft id en gid dat gelijk is, het antwoordt op het ticket heeft een nieuw id maar zelfde gid als het eerste id, en dus als ik een lijst maak gebruik ik group by komt het niet bovenaan in de lijst, maar ik wil wel het laatst geupdate ticket bovenaan in mijn lijst, dus order by id gaf een verkeerd resultaat door max(id) komt het bovenaan in de lijst.
Gewijzigd op 27/07/2011 16:42:58 door W S
 
Joren de Wit

Joren de Wit

27/07/2011 16:59:36
Quote Anchor link
Als je iets wilt sorteren op moment van plaatsen, zul je bij elk record ook een datumtijdstempel op moeten slaan. Daar kun je dan op sorteren.

Wat ik begrijp is dat je een overzicht van tickets wilt maken waarbij het ticket waarop het laatst gereageerd is, bovenaan staat. Dan heb je niets aan GROUP BY, ook al lijkt dat in eerste instantie het gewenste resultaat te geven. Wat je zou moeten doen is in een query alle reacties selecteren, gesorteerd op tijd van plaatsen. Met behulp van een JOIN haal je bij elke reactie de gegevens van het bijbehorende ticket op. Nu heb je een resultaatset met alle gewenste data die ook nog eens goed gesorteerd is.

Vervolgens zul je deze resultaatset in PHP uit moeten lezen en moeten zorgen dat het overzicht er goed uit komt te zien. Zo zul je moeten zorgen dat een ticket maar 1x weergegeven wordt. Overigens zou je dit ook nog kunnen bereiken door in je query DISTINCT te gebruiken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.