Mysql Injectie Bescherming

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Je komt in een DevOps-cultuur te werken waarbij je met je team werkt aan de front-end van diverse brand websites; Het ontwerpen van functionele en grafische ontwerpen die worden geïmplementeerd; Draagt zorg voor het maken van analyses; Je werkt nauw met je collega’s samen en geeft elkaar feedback en suggesties waar nodig; Het uitwerken van vraagstukken die afkomstig zijn van verschillende klanten; Hier ga je werken Deze marktleider op gebied van fietsen en fietservaring is gevestigd in twee provincies, verspreid over meerdere locaties. Jij zult voornamelijk in regio Joure aan de slag gaan. De organisatie doelt

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Oracle Apex developer

Bedrijfsomschrijving My client is a technology company based in Den Bosch, the Netherlands. They specialize in providing innovative software solutions to clients, and they are currently looking for an experienced Oracle Apex developer to join the IT team. Functieomschrijving As an Oracle Apex developer, you will be responsible for designing, developing, and maintaining web-based applications using Oracle Apex. You will work closely with project managers, business analysts, and other developers to ensure that clients' needs are met and that the software solutions are of the highest quality. Responsibilities: Design, develop, and maintain Oracle Apex applications. Work with project managers and

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

PHP Developer

Dit ga je doen Je werkt nauw samen met het websitebureau aan de ontwikkeling en optimalisering van het internationale platform; Je ziet nieuwe webshops op en voert optimalisaties door; Je bouwt aan technische, functioneel en commercial resultaat; Je vindt het leuk om zelfstandig binnen een internationale organisatie te werken, maar krijgt ook energie om samen met collega's te werken. Hier ga je werken Voor een bedrijf in de regio Rotterdam zijn wij opzoek naar een PHP Developer. Je wordt onderdeel van het communicatieteam en gaat je bezighouden met het optimaliseren van de website van dit internationale bedrijf. Je schakelt veel

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Belastingdienst - Freelance Senior Applicatie ontw

Startdatum: 01.06.2023 Richttarief: €65,00 - €75,00 Duur van de opdracht: 6 maanden Uren per week: 36 Taal: Nederlands vereist! Gelieve in het Nederlands te solliciteren. Functieomschrijving: We verwachten van je, dat je: Brede ervaring hebt als JAVA-ontwikkelaar; Ervaring hebt met Agile/Scrum-werken en je thuis voelt in een Agile omgeving; Een aandeel levert aan het scrumproces en in de SAFe-releasetrain; Zelfstandig werkt in een scrumteam en intensief de samenwerking op zoekt met je directe collega’s en je omgeving; Ervaring meebrengt met het schattten en inplannen van taken tot en met het testen en demonstreren van de opgeleverde functionaliteit; Collega’s in je

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer

Functie Als front-end developer ga je aan de slag voor verschillende klanten, waarbij veel rekening wordt gehouden met waar je woont (dit is altijd binnen het uur), en word er gezocht naar een organisatie die past bij jou. Zowel qua persoonlijke ambities als de technische aansluiting. De opdrachten duren gemiddeld 1 à 2 jaar maar dit hangt ook af van je wensen. Je werkt in een teamverband voor een klant en zult nauw samenwerken met zowel eigen collega’s als die bij de klant werkzaam zijn. Ze zijn op zoek naar een technische front-end developer die ruime ervaring heeft in één

Bekijk vacature »

PHP Developer

Als PHP Developer bij Coolblue zorg je ervoor dat onze webshops elke dag een beetje beter zijn. Wat doe je als PHP Developer bij Coolblue? Als PHP Developer werk je met andere development teams samen om onze webshop zo optimaal mogelijk te laten werken en onze klanten blij te maken. Hoewel je een PHP Developer bent, sta je open om C# of Typescript in te zetten of te leren. Ook PHP Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen pure PHP code schrijven. Samenwerken met de klantreiziger om onze klanten

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Ons programma is voor afgestudeerde enthousiastelingen die het als een uitdaging zien om met een klein dynamisch team bij de grootste bedrijven van Nederland aan de slag te gaan. Tijdens jouw dienstverband word jij begeleid door een talent manager. Het ontwikkelen van jouw talent staat hierbij centraal. Het programma doorloop je met een team van circa 8 Mede- trainees. De eerste maand start je met een fulltime inhouse opleiding. Deze staat geheel in het teken van de werkzaamheden die jij verder in het programma zult uitvoeren. Na deze opleidingsmaand ga je aan de slag in een dynamische omgeving bij

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:46:28
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$gebruikersnaam = mysql_real_escape_string(stripslashes($_POST['user']));
$wachtwoord = mysql_real_escape_string(stripslashes(md5($_POST['password'])));


Doe ik dit op deze manier goed? Of gaat dit fouten opleveren?
Gewijzigd op 25/05/2010 19:47:34 door Sander de Vos
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:32:18
 
Martijn B

Martijn B

25/05/2010 19:48:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
...
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
...

?>


Het resultaat van md5() is altijd veilig om in een query te stoppen.

stripslashes() is alleen nodig als de PHP instelling "Magic Quotes" aan staat op de server. Maar stripslashes() heb je niet nodig om de waarde veilig te maken om in een query te stoppen dat doet mysql_real_escape_string().
Gewijzigd op 25/05/2010 19:50:48 door Martijn B
 

25/05/2010 19:49:35
Quote Anchor link
Je moet magic quotes uitzetten (want die verneuken je data), dan hoef je ook geen stripslashes. Ook zou ik het niet zo doen, want mysql_real_escape_string voegt dingen als \r enzo toe (geloof ik).
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:49:49
Quote Anchor link
Ja, dat weet ik.
Maar doe ik de "mysql_real_escape_string" en "stripslashes" op deze manier goed?

Edit:
Van "\r" heb ik nog niks gemerkt/gehoord.
Heb net het wachtwoord en de gebruikersnaam even ge-echo-ed maar ik zag geen \r.
Gewijzigd op 25/05/2010 19:53:04 door Sander de Vos
 

25/05/2010 19:52:08
Quote Anchor link
Nee, je moet dus alleen mysql_real_escape string gebruik, en geen stripslashes, al helemaal niet als magic quotes uit staat. En die horen uit te staan.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 19:53:34
Quote Anchor link
Ok ;)
Bedankt voor de snelle reacties!
Gewijzigd op 25/05/2010 20:22:28 door Sander de Vos
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 19:57:28
Quote Anchor link
Als ik het goed heb is er maar 1 plekje waar je mysql_real_escape_string moet zetten, en dat is in de query wanneer je de data naar de database naar de database wegschrijft.

Heb ik vele malen gelezen in berichten van "specialisten"

Correct me if I am wrong.
 
Chris -

Chris -

25/05/2010 19:58:56
Quote Anchor link
Klopt. En Sander, je kan voor het wachtwoord de escape weghalen, MD5 is altijd "veilig" om in een database te zetten.
 

25/05/2010 19:59:02
Quote Anchor link
Ja, je doet pas mysql_real_escape_string (of type casten naar int bijv.) als je het in de query stopt.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 20:21:44
Quote Anchor link
Ok, opnieuw aangepast.

De nieuwe code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$gebruikersnaam
= mysql_real_escape_string($_POST['user']);
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
?>
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 21:30:32
Quote Anchor link
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>
 

25/05/2010 22:06:07
Quote Anchor link
Marcel:
niet goed, mysql_real_escape_string pas in de query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$gebruikersnaam
= $_POST['user'];
$wachtwoord = md5($_POST['password']);
// check daarna je input nog even of hij bijvoorbeeld niet leeg is met trim..

Selecteren gaat dan:
$sql = "SELECT * FROM users
    WHERE user='"
.mysql_real_escape_string($gebruikersnaam)."'
        AND passwoordje='"
.mysql_real_escape_string($wachtwoord)."'
    "
;
?>


Hij is beter bezig dan jou, je kan het beste gewoon $_POST blijven gebruiken tot dat je die variabele hebt opgeschoond. Zie ook dit topic.
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:09:45
Quote Anchor link
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezellig worden hierzo.

Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.
Gewijzigd op 25/05/2010 22:12:32 door Marcel K
 

25/05/2010 22:11:45
Quote Anchor link
Marcel:
Yes !
de oude Karl is er weer.
Gaat weer gezelli worden hierzo.


Als je wat tegen me hebt kan je wat mij betreft ergens een topic aanmaken, of tegen iemand via pm's gaan blaten. Maar dit soort posts in iemand anders zijn topic, totaal off topic is toch helemaal onzinnig?
 
Marcel K

Marcel K

25/05/2010 22:14:06
Quote Anchor link
zie hierboven, had te vroeg op knoppie gedrukt.
Verder ga ik er niet op door.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 22:17:47
Quote Anchor link
Marcel:
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.

Het is een kwestie van smaak waar je mysql_real_escape_string() toepast, maar het is zeker niet verplicht om dat pas in de query te doen. Sterker nog, bij uitgebreide queries wil je dit waarschijnlijk niet in je query doen, maar daarvoor.

Karl maakt hier een goed punt. Werk gewoon door met de $_POST variabele totdat je hem beveiligd hebt voor invoer in de database. Dan pas krijgt de variabele een andere naam zodat jij in je scripts te allen tijde weet dat die variabele veilig is. Van een $_POST variabele weet je namelijk zeker dat hij niet veilig is.
 

25/05/2010 22:21:21
Quote Anchor link
Marcel:
Ik zet hierboven toch ookL na de //
Eerst de invoer checken op bijv. leeg ofzo, uiteraard kan je daar nog meer kontroles toevoegen.
Het ging erom waar je die mysql_real_escape_string moest zetten.



Waarom zou je dat later doen als je het in één keer hoort te doen.
Echt niet logisch:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php // Kleurtjes
$blaat = $_POST['blaat']; // Later gaan we controleren hoor!
// En nu gaan we honderden andere dingen doen
// een functie bouwen
// effe een regex doen
// Goh, laten we eens wat met een database doen
// Moeten we nog controleren?
// Nah, zullen we vast wel hierboven gedaan hebben

mysql_query("SELECT * FROM blabla WHERE blaat='" . $blaat . "'");
?>


edit kut ubb parser
Gewijzigd op 25/05/2010 22:21:48 door
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:00:10
Quote Anchor link
Dus als ik alles goed heb begrepen, is de onderstaande code gewoon goed/veilig (genoeg).

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
// Login
if (isset($_POST['password'])) {
    $gebruikersnaam = mysql_real_escape_string($_POST['user']);
    $wachtwoord = md5($_POST['password']);
    
    $query = mysql_query("SELECT * FROM gebruikers WHERE gebruikersnaam = '$gebruikersnaam' AND wachtwoord = '$wachtwoord'");
    $count = mysql_num_rows($query);

    if ($count == "1"){
        setcookie("vCMS", "b3eb46540540e19a7322838729ed212e", time()+3600);
    }
}

?>
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:04:44
Quote Anchor link
Haal variabelen en integers nog even buiten quotes, dan is het nog iets netter.

edit: tevens zou je eerst nog kunnen controleren of de betreffende $_POST variabelen wel gevuld zijn. Zo niet, dan zou je in een eerder stadium een foutmelding kunnen geven.
Gewijzigd op 25/05/2010 23:05:36 door Joren de Wit
 
Sander de Vos

Sander de Vos

25/05/2010 23:08:28
Quote Anchor link
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Ze krijgen bij het login form zelf al meldingen of er iets fout is gegaan.
Ook heb ik een demo account zonder wachtwoord, waarbij er ook gewoon een MD5 hoort.
Dus als ik een melding weergeef dat hij leeg is, werkt het demo account niet meer.
 
Joren de Wit

Joren de Wit

25/05/2010 23:12:29
Quote Anchor link
Sander:
Snap je reactie, maar zo heb ik het nou eenmaal 'geleerd'.

Maar dat is natuurlijk geen reden om een methode te blijven gebruiken terwijl er nadelen zitten aan de manier die jij geleerd hebt...

Wat betreft de andere redenen die je geeft, dat is duidelijk. Dan maak je dus een bewuste keuze en dat is prima.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.