mysql kleine probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

IT Manager team PaaS

TenneT is hard groeiende om haar ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Lead PaaS die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je wordt de Teammanager (Lead) van een nieuw team binnen de afdeling Basic van Information Technology and Facilities (ITF) van TenneT. Het team heet Platform as a Service. Hier wordt elke dag in een goede sfeer met zijn allen hard gewerkt om vanuit IT

Bekijk vacature »

Senior Front end developer Angular

Functie Er zijn momenteel 5 SCRUM-teams waarvan drie gefocust zijn op DevOps en de huidige projecten en twee op innovatie van de platformen. Jij zal onderdeel worden van het innovatie Scrum team. De 2 multidisciplinaire innovatie teams bestaan momenteel uit 14 werknemers. Jij als senior Front end developer wordt onderdeel van onze innovatieteams. De innovatieteams houden zich bezig met het door ontwikkelen van de huidige producten en denken na over nieuwe functionaliteiten. Binnen de rol van Front end developer krijg je veel vrijheid en kan je je dag zelf indelen. Dingen waar jij je dagelijks mee bezig zult houden is

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterd

Functieomschrijving Voor de Politie zijn wij opzoek naar een Senior Developer Betty Blocks Blauwe Haven Rotterdam. De politieorganisatie heeft jaarlijks te maken met een aanzienlijk aantal politiemedewerkers die vanwege mentale overbelasting niet of beperkt inzetbaar zijn. De Blauwe Haven Rotterdam ondersteunt deze politiemedewerkers in hun herstel en re-integratieproces. De huidige digitale systemen van de Politie bieden onvoldoende ondersteuning in het herstel- en re-integratieproces van politiemedewerkers. Zowel voor de politiemedewerkers als voor de organisatie. Politiemedewerkers worden buitengesloten, waardoor zij eigen regie verliezen. Begeleiders kunnen de voortgang van de medewerkers niet goed monitoren. Management beschikt niet over de mogelijkheid trends te signaleren

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

.NET software developer

Functie omschrijving Voor een gewilde werkgever in omgeving Roosendaal zijn wij op zoek naar een back-end software developer met een aantal jaar werkervaring. Je krijgt een plekje in het workflow team en je zal betrokken worden bij het bouwen van nieuwe software, en het optimaliseren van bestaande code. Je werkt bij dit bedrijf in een Scrum team waarin je soms klantcontact hebt. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je krijgt een plekje op de in-house IT afdeling. Deze afdeling bestaat uit zo'n 12 collega's, verdeeld over verschillende specialisaties (BI, Beheer, Business software & workflow). De vacature staat open

Bekijk vacature »

Database Developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als Database Developer met MS SQL of een vergelijkbare database? Wil jij werken voor een ambitieuze werkgever in regio Tilburg waar jij volledig de mogelijkheid krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je gaat projecten gedurende het hele proces begeleiden. Je sluit aan bij afspraken met klanten om hun processen helder te krijgen. Vervolgens voer jij het project uit en zorgt dat dit zo goed mogelijk verloopt; Je werkt aan nieuwe softwareoplossingen die de logistieke processen verbeteren of vernieuwen; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van

Bekijk vacature »

Junior Low-code ontwikkelaar gezocht omgeving Arnh

Bedrijfsomschrijving Wij zijn een dynamisch IT-bedrijf dat zich richt op het stroomlijnen van bedrijfsprocessen en het creëren van ondersteunende applicaties. Onze kracht ligt in het combineren van zakelijk inzicht met IT-expertise via gestroomlijnde procesontwerpen en wendbare applicatieontwikkeling met behulp van Low-code technologieën. Als jonge professional krijg je de kans om samen te werken met een team van 15 deskundige collega's, verspreid over nationale en internationale locaties. We bieden je een leerzame omgeving waar je je vaardigheden kunt ontwikkelen en groeien in je rol als Low-code ontwikkelaar. Word jij onze nieuwe Junior Low-code Ontwikkelaar (OutSystems)? Versterk ons team en draag bij

Bekijk vacature »

SQL database developer

Functieomschrijving Heb jij ongeveer 3 jaar ervaring als SQL database developer? Dit bedrijf bouwt applicaties om processen in distributiecentra te optimaliseren. Ter uitbreiding van het development team zijn wij op zoek naar een SQL database ontwikkelaar. Wil jij werken voor een groeiende werkgever in regio Breda waar jij de ruimte en tijd krijgt jezelf te ontwikkelen? Lees dan snel verder! Hoe ziet jouw takenpakket eruit? Je houdt je bezig met het creëren en bouwen van MS SQL server databases; Je werkt aan innovatieve softwareoplossingen voor het verbeteren en/of vernieuwen van logistieke processen; Je gaat projecten vanaf het begin tot het

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Senior Front-End Developer

As a Senior Front-end Developer you maintain the balance between creativity and functionality for our webshop, and you coach your fellow developers. How do I become a Senior Front-End Developer at Coolblue? As a Front-end Developer you work on the user-friendliness of our webshop for millions of customers. You enjoy working with the UX Designer to pick up stories. You get energy from coming up with creative solutions and are happy to present this within the team. You are also proud of your work and welcome all feedback. Would you also like to become a Senior Front-End Developer at Coolblue?

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Junior PHP ontwikkelaar

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:13:57
Quote Anchor link
Waarom doet die het zo niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      event_id, event_title, event_desc,
                      event_start, event_end
                FROM events"
;
?>


Maar zo wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    `event_id`, `event_title`, `event_desc`,
                    `event_start`, `event_end`
                FROM `events`"
;
?>


Toevoeging op 08/03/2013 09:15:57:

Ik heb ` dit teken nog niet op mijn toetsenbord
zo doet die het ook niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      'event_id', 'event_title', 'event_desc',
                      'event_start', 'event_end'
                FROM 'events'"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

01/09/2024 05:12:23
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 09:19:04
Quote Anchor link
Wat is de foutmelding die je te zien krijgt? Indien je die niet krijgt voeg eerst een foutafhandeling toe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2013 09:19:16
Quote Anchor link
Linksboven staat dat teken...
Wat zegt mysql_error? Ik denk zelf dat MySQL moeilijk doet met het DESC-veld en de gereserveerde namen.
Probeer die eens te hernoemen...?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 09:39:32
Quote Anchor link
Dat teken is de backtick. De backtick heb je normaal gesproken nodig om tabel en kolomnamen die je niet mag gebruiken toch te kunnen gebruiken. Mysql heeft namelijk een lijst met reserved words die een speciale betekenis hebben in mysql en daardoor niet als tabel of kolomnaam gebruikt kunnen worden (`from` bijvoorbeeld).
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.

Overigens quotes om de tabel en kolomnamen heenzetten kan nooit werken, want dan worden die gezien als strings.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:47:50
Quote Anchor link
Je bedoelde event_desc? ik heb dat veranderd maar het bleef hetzelfde

Zo doet die het ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
?>

Maar ik wil gewoon dat die het zonder die ` tekens doet

Ik krijg geen error

Toevoeging op 08/03/2013 09:49:43:

Erwin H op 08/03/2013 09:39:32:
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.


Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Toevoeging op 08/03/2013 09:57:17:

Trouwens bedankt voor die uitleg over backtick en reserverd words erwin
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:01:13
Quote Anchor link
Laat je complete script (voor wat betreft het database deel) eens zien? Heb je nog andere clausules in je query?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:03:55
Quote Anchor link
Ja dit is heel die method:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
private function _loadEventData($id=NULL)
    {

        $sql = "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
                
        /*
        * If an event ID is supplied, add a WHERE clause
        * so only that event is returned
        */
        
        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

        
        /*
        * Otherwise, load all events for the month in use
        */

        else
        {
            /*
            * Find the first and last days of the month
            */

            $start_ts = mktime(0,0,0,$this->_m, 1, $this->_y);
            $end_ts = mktime(23,59,59,$this->_m+1, 0, $this->_y);
            $start_date = date('Y-m-d H:i:s', $start_ts);
            $end_date = date('Y-m-d H:i:s', $end_ts);
            
        /*
        * Filter events to only those happening in the
        * currently selected month
        */
    
        $sql .= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

        
        try
        {
            $stmt = $this->db->prepare($sql);
            
            /*
            * Bind the parameter if an ID was passed
            */

            if ( !empty($id) )
            {

                $stmt->bindParam(":id", $id, PDO::PARAM_INT);
            }

            
            $stmt->execute();
            $results = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
            $stmt->closeCursor();

            return $results;
        }

        catch ( Exception $e )
        {

            die ( $e->getMessage() );
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 08/03/2013 10:05:05 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:12:01
Quote Anchor link
En daar gaat het dus mis :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
        $sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;

        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

?>

Dit levert de volgende string op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM `events`WHERE event_id=:id LIMIT 1

Zonder die backticks krijg je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM eventsWHERE event_id=:id LIMIT 1

En de tabel eventsWHERE kent mysql vast niet....

Probleem is alleen dat je niet controleert of je query wel gelukt is en dus zie je de mysql foutmelding ook niet. php kijkt hier niet naar, dus een php foutmelding zal je niet krijgen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:12:29
Quote Anchor link
In principe is EVENT een gereserveerd woord in mysql. maar EVENTS in principe niet.. Maar er zijn natuurlijk weer de verschillende versies waardoor het misschien bij Francoi wel gezien wordt als een gereserveerd woord.

@Francoi: als je EVENTS wijzigd naar bijv. EVNTS en dan ook even de tabelnaam wijzigen in phpmyadmin, dan werkt het wel?
Gewijzigd op 08/03/2013 10:17:56 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 10:14:53
Quote Anchor link
Francoi gckx op 08/03/2013 09:47:50:
Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Dan zal er een andere reden zijn dat het niet werkt.
Laat het stukje code dat niet werkt eens zien.


Ik had een aantal posts niet gezien.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:16:49 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:19:17
Quote Anchor link
Francoi: Misschien toch de volgende keer je query even echo-en om te kijken of alles wel netjes aan elkaar wordt geplakt? :-)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:22:19
Quote Anchor link
@Erwin ik heb $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
veranderd naar $sql .= " WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
Dit helpt ook niet maar die try catch gebeuren is toch de foutafhandeling?


@Frank ik heb gedaan wat je zei:
maar nog steeds moet ik het zo doen FROM `evnts`


Het is al gelukt Erwin jij had gelijk als ik het zo doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM evnts "
?>


Werkt die wel.

Toch mijzelf aanleren om querys te echoen en in foutafhandeling te verdiepe

Bedankt!
Gewijzigd op 08/03/2013 10:26:43 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:28:58
Quote Anchor link
Bij dit deel doe je hetzelfde fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $sql
.= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

?>

Dit ook al aangepast?

De try..catch kan de foutafhandeling zijn als je pdo goed hebt ingesteld.
Heb je bij de connectie de error mode van PDO ingesteld op PDO::ERRMODE_EXCEPTION?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:30:56
Quote Anchor link
maar is die try catch geen foutafhandeling?

Toevoeging op 08/03/2013 10:32:29:

Ja aangepast maar ik hoefde alleen die bij events te doen

Nee zo wordt de connectie bepaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dsn
= "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
?>
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:36:32
Quote Anchor link
Een try catch blok is om exceptions in php op te vangen. In principe is een mysql fout geen php fout en zal niet automatisch een php exception opleveren. Als je mysql_ of mysqli_ gebruikt zal je die fouten niet als een php exception kunnen opvangen.
PDO heeft wel de mogelijkheid om sql fouten in php als exception op te werpen. Alleen moet je dat wel zelf aangeven via setAttribute. Je zal dus nadat je de connectie hebt gemaakt deze call moeten uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$dbo
->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );
?>

Dan komen sql fouten als een exception in php terecht.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:37:07 door Erwin H
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:38:06
Quote Anchor link
Dus zo?

$dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
$dbo->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );



Toevoeging op 08/03/2013 10:38:27:

en dan hoef ik niks meer in die try catch te veranderen?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:38:35
Quote Anchor link
Yep, probeer het eens, door die spatie weer weg te halen, krijg je dan wel de foutmelding?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:39:52
Quote Anchor link
Nee geen error gekregen, helaas
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:42:47
Quote Anchor link
Da's vreemd, zou nu wel moeten komen. Voer eens een gewoon compleet foute query in, wat gebeurt er dan?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:50:24
Quote Anchor link
Zo gedaan:
$sql = "SEL
event_id, event_title, event_desc,
event_start, event_end
FROM event";
zelfs dan niet

((((((Wel heb ik in een ander class/method
dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
protected function __construct($dbo=NULL)
    {

        if ( is_object($db) )
        {

            $this->db = $db;
        }

        else
        {
            // Constants are defined in /sys/config/db-cred.inc.php
            $dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
            try
            {
                $this->db = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
            }

            catch ( Exception $e )
            {

                // If the DB connection fails, output the error
                die ( $e->getMessage() );
            }
        }
    }

?>
))))))
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:53:09
Quote Anchor link
Maar waar zet je nu de error mode zoals boven aangegeven dan? Die staat hier niet bij.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.