mysql kleine probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Magento developer

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als back-end developer fungeer je als het verlengstuk van hun klanten. Technisch complexe zaken pak je met liefde op, en hierin werk je samen met o.a. front-end developers en designers. Klanten verwacht hierin kwaliteit van het hoogste niveau en een proactieve, meedenkende rol bij het maken van zowel technische als strategische keuzes. Ga

Bekijk vacature »

ERP Developer fleet managementsysteem

Wat ga je doen als ERP Developer fleet managementsysteem? Als ERP developer speel jij een belangrijke rol bij het doorvoeren van wijzigingen en verbeteringen binnen het fleet managementsysteem. Jouw expertise op het gebied van ERP systemen stelt jou in staat om de applicatie optimaal te laten functioneren en te blijven ontwikkelen. Als lid van het IT-team werk je nauw samen met andere developers en het business team om het fleet managementsysteem te integreren met andere systemen. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten en het implementeren van verbeteringen op basis van de wensen en eisen van onze klanten.

Bekijk vacature »

Front-End React Developer

As a Front-End React Developer you improve the user-experience of our web applications for your colleagues in Coolblue. How do I become a Front-End React Developer at Coolblue? As a Front-End React Developer you are responsible for developing user interface components and implementing them using React.js concepts and workflows. You work with the UX Designer and get energy from coming up with creative solutions and present these within the team. During the day you gather and welcome feedback on your technical and soft skills. Would you like to become a Front-End React Developer at Coolblue? Read below if the job

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden gebouwd, of grote complexe wijzigingen worden doorgevoerd op bestaande omgevingen. Je kunt (afhankelijk van jouw wensen en doelen) dus afwisselend werken in beide teams. Hiernaast participeer je in het Chapter Front-end development waar gezamenlijk kennis en ervaring wordt gedeeld. Als Front-end developer is het jouw doel

Bekijk vacature »

Teamlead PHP Developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in de buurt van Middelburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde teamlead PHP developer met affiniteit met Symfony/Laravel. Een enthousiast persoon die het ontwikkelteam komt versterken met het aanpakken van uitdagende projecten. Ben jij op zoek naar een uitdaging waar je de tijd en ruimte krijgt jezelf te ontwikkelen en je eigen IT-team aan te sturen? Lees dan snel verder! Die ga je doen: Bijdragen aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de PHP based applicaties; Ontwikkeling en beheer van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van

Bekijk vacature »

Senior Node.js developer Digital Agency

Functie Door de groei van de organisatie zijn ze op zoek naar een Tech Lead. Als tech lead ben jij verantwoordelijk Als Back end Node.js developer kom je terecht in een van de 8 multidisciplinaire teams in het projectenhuis. Afhankelijk van jouw interesses, wensen en capaciteiten word je bij projecten en onderwerpen naar keuze betrokken. Als ervaren ontwikkelaar zul jij vaak leiding nemen in de projecten en in het team een aanvoerder zijn van technische discussies. Uiteindelijk wil jij natuurlijk de klantwensen zo goed mogelijk vertalen naar robuuste code. De projecten kunnen varieren van langlopende- tot kleinschalige trajecten. Voorheen werkte

Bekijk vacature »

E-Identity Developer met Projectleider Kwaliteiten

Functieomschrijving Voor de kamer van koophandel zijn we op zoek naar een E-Identity developer met projectleider kwaliteiten. Voor deze opdracht zoekt KVK een Informatieanalist met Technisch Projectleider en ICT developer kwaliteiten, met kennis van E-identity. We zoeken in de breedte en niet specifiek in de diepte qua skillset. Een Junior Projectmanager, een Junior Informatieanalist, een Junior Developer (full stack), een Junior Designer en een Junior ICT architect ineen, met een sterk gevoel van stakeholder management en planning vaardigheden. Door de internationale setting, én de realisatie van ontsluiting van en naar basisregisters toe zijn wij op zoek naar enige ervaring binnen

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

JAVA Programmeur

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving We zoeken per direct enthousiaste software engineers die ons team komen versterken.We werken in DevOps teams met een sterk gevoel voor verantwoordelijkheid. Er wordt nauw samengewerkt met ons Business analyse team (BAT), met onze uitvoerende medewerkers en met de DevOps teams onderling binnen het domein. Het liefst hebben we veel en vaak interactie met onze interne en externe eindgebruikers om zo de juiste dingen te maken. We werken multidisciplinair in een dynamische omgeving. Achtergrond opdracht De Businesseenheid Examens is verantwoordelijk voor de logistiek van de staatsexamens Voortgezet (speciaal) onderwijs, Nederlands als 2e taal en schoolexamens. In het kader

Bekijk vacature »

Low Code Developer

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Rotterdam zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten in heel het land! Wat ga je hier zoal doen? Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan

Bekijk vacature »

Back-End Web Developer

As a Back-End Web Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a Back-End Web Developer at Coolblue? As a Back-End Web Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you also feel confident with setting up microservices in Typescript or are open to learning this. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing pure

Bekijk vacature »

Mendix Consultant / Developer

Dit ga je doen Het in kaart brengen en analyseren van de functionele wensen van de klant rondom Mendix applicaties; Het fungeren als sparringpartner voor de (interne) klanten; Het opstellen van requirements en het vertalen hiervan naar technische mogelijkheden; Het opstellen van user stories; Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Het testen van op te leveren software en het zorg dragen voor de implementatie; Trainen van gebruikers in het gebruik van de applicatie; Werken in een Agile omgeving. Hier ga je werken De organisatie begeeft zich in de retail branche en focust zich

Bekijk vacature »

Creatieve Front-end developer gezocht!

Functie Het front-end team bestaat momenteel uit 4 collega’s en is hard aan het groeien! Samen leveren jullie een essentiële bijdrage aan de applicaties die ze voor hun klanten realiseren. Je werkt in het front-end team samen met de back-end teams en product owners om te zorgen dat de applicaties een fijne gebruikerservaring opleveren. Jouw expertise zorgt ervoor dat de juiste keuzes gemaakt worden qua techniek en ontwerp, van back-end tot aan gebruiker. In samenspraak met je team bepalen jullie de beste keuze voor techniek. Ook is er altijd ruimte om nieuwe technieken te ontdekken. Eisen • Je hebt gedegen

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer

Functie Jij als Senior Python developer hebt al ruime ervaring opgedaan. Bedrijven komen bij de organisatie om technische vraagstukken op te lossen. Jij als specialist bent dus de representatie van deze kwaliteit. Je zult de keuze krijgen tussen lange of korte projecten waarin je komt te werken in multidisciplinaire teams. Projecten die je gaat uitvoeren zijn zeer uitlopend. Zodoende kun je aan de ene kant kiezen voor een greenfield project en stroom je bij een ander project midden in een migratietraject in. Voor de ene klant ontwikkel je ene nieuwe portal en voor het andere project duik je veel meer

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:13:57
Quote Anchor link
Waarom doet die het zo niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      event_id, event_title, event_desc,
                      event_start, event_end
                FROM events"
;
?>


Maar zo wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    `event_id`, `event_title`, `event_desc`,
                    `event_start`, `event_end`
                FROM `events`"
;
?>


Toevoeging op 08/03/2013 09:15:57:

Ik heb ` dit teken nog niet op mijn toetsenbord
zo doet die het ook niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      'event_id', 'event_title', 'event_desc',
                      'event_start', 'event_end'
                FROM 'events'"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 22:05:54
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 09:19:04
Quote Anchor link
Wat is de foutmelding die je te zien krijgt? Indien je die niet krijgt voeg eerst een foutafhandeling toe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2013 09:19:16
Quote Anchor link
Linksboven staat dat teken...
Wat zegt mysql_error? Ik denk zelf dat MySQL moeilijk doet met het DESC-veld en de gereserveerde namen.
Probeer die eens te hernoemen...?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 09:39:32
Quote Anchor link
Dat teken is de backtick. De backtick heb je normaal gesproken nodig om tabel en kolomnamen die je niet mag gebruiken toch te kunnen gebruiken. Mysql heeft namelijk een lijst met reserved words die een speciale betekenis hebben in mysql en daardoor niet als tabel of kolomnaam gebruikt kunnen worden (`from` bijvoorbeeld).
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.

Overigens quotes om de tabel en kolomnamen heenzetten kan nooit werken, want dan worden die gezien als strings.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:47:50
Quote Anchor link
Je bedoelde event_desc? ik heb dat veranderd maar het bleef hetzelfde

Zo doet die het ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
?>

Maar ik wil gewoon dat die het zonder die ` tekens doet

Ik krijg geen error

Toevoeging op 08/03/2013 09:49:43:

Erwin H op 08/03/2013 09:39:32:
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.


Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Toevoeging op 08/03/2013 09:57:17:

Trouwens bedankt voor die uitleg over backtick en reserverd words erwin
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:01:13
Quote Anchor link
Laat je complete script (voor wat betreft het database deel) eens zien? Heb je nog andere clausules in je query?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:03:55
Quote Anchor link
Ja dit is heel die method:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
private function _loadEventData($id=NULL)
    {

        $sql = "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
                
        /*
        * If an event ID is supplied, add a WHERE clause
        * so only that event is returned
        */
        
        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

        
        /*
        * Otherwise, load all events for the month in use
        */

        else
        {
            /*
            * Find the first and last days of the month
            */

            $start_ts = mktime(0,0,0,$this->_m, 1, $this->_y);
            $end_ts = mktime(23,59,59,$this->_m+1, 0, $this->_y);
            $start_date = date('Y-m-d H:i:s', $start_ts);
            $end_date = date('Y-m-d H:i:s', $end_ts);
            
        /*
        * Filter events to only those happening in the
        * currently selected month
        */
    
        $sql .= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

        
        try
        {
            $stmt = $this->db->prepare($sql);
            
            /*
            * Bind the parameter if an ID was passed
            */

            if ( !empty($id) )
            {

                $stmt->bindParam(":id", $id, PDO::PARAM_INT);
            }

            
            $stmt->execute();
            $results = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
            $stmt->closeCursor();

            return $results;
        }

        catch ( Exception $e )
        {

            die ( $e->getMessage() );
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 08/03/2013 10:05:05 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:12:01
Quote Anchor link
En daar gaat het dus mis :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
        $sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;

        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

?>

Dit levert de volgende string op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM `events`WHERE event_id=:id LIMIT 1

Zonder die backticks krijg je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM eventsWHERE event_id=:id LIMIT 1

En de tabel eventsWHERE kent mysql vast niet....

Probleem is alleen dat je niet controleert of je query wel gelukt is en dus zie je de mysql foutmelding ook niet. php kijkt hier niet naar, dus een php foutmelding zal je niet krijgen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:12:29
Quote Anchor link
In principe is EVENT een gereserveerd woord in mysql. maar EVENTS in principe niet.. Maar er zijn natuurlijk weer de verschillende versies waardoor het misschien bij Francoi wel gezien wordt als een gereserveerd woord.

@Francoi: als je EVENTS wijzigd naar bijv. EVNTS en dan ook even de tabelnaam wijzigen in phpmyadmin, dan werkt het wel?
Gewijzigd op 08/03/2013 10:17:56 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 10:14:53
Quote Anchor link
Francoi gckx op 08/03/2013 09:47:50:
Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Dan zal er een andere reden zijn dat het niet werkt.
Laat het stukje code dat niet werkt eens zien.


Ik had een aantal posts niet gezien.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:16:49 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:19:17
Quote Anchor link
Francoi: Misschien toch de volgende keer je query even echo-en om te kijken of alles wel netjes aan elkaar wordt geplakt? :-)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:22:19
Quote Anchor link
@Erwin ik heb $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
veranderd naar $sql .= " WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
Dit helpt ook niet maar die try catch gebeuren is toch de foutafhandeling?


@Frank ik heb gedaan wat je zei:
maar nog steeds moet ik het zo doen FROM `evnts`


Het is al gelukt Erwin jij had gelijk als ik het zo doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM evnts "
?>


Werkt die wel.

Toch mijzelf aanleren om querys te echoen en in foutafhandeling te verdiepe

Bedankt!
Gewijzigd op 08/03/2013 10:26:43 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:28:58
Quote Anchor link
Bij dit deel doe je hetzelfde fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $sql
.= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

?>

Dit ook al aangepast?

De try..catch kan de foutafhandeling zijn als je pdo goed hebt ingesteld.
Heb je bij de connectie de error mode van PDO ingesteld op PDO::ERRMODE_EXCEPTION?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:30:56
Quote Anchor link
maar is die try catch geen foutafhandeling?

Toevoeging op 08/03/2013 10:32:29:

Ja aangepast maar ik hoefde alleen die bij events te doen

Nee zo wordt de connectie bepaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dsn
= "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
?>
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:36:32
Quote Anchor link
Een try catch blok is om exceptions in php op te vangen. In principe is een mysql fout geen php fout en zal niet automatisch een php exception opleveren. Als je mysql_ of mysqli_ gebruikt zal je die fouten niet als een php exception kunnen opvangen.
PDO heeft wel de mogelijkheid om sql fouten in php als exception op te werpen. Alleen moet je dat wel zelf aangeven via setAttribute. Je zal dus nadat je de connectie hebt gemaakt deze call moeten uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$dbo
->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );
?>

Dan komen sql fouten als een exception in php terecht.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:37:07 door Erwin H
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:38:06
Quote Anchor link
Dus zo?

$dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
$dbo->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );



Toevoeging op 08/03/2013 10:38:27:

en dan hoef ik niks meer in die try catch te veranderen?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:38:35
Quote Anchor link
Yep, probeer het eens, door die spatie weer weg te halen, krijg je dan wel de foutmelding?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:39:52
Quote Anchor link
Nee geen error gekregen, helaas
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:42:47
Quote Anchor link
Da's vreemd, zou nu wel moeten komen. Voer eens een gewoon compleet foute query in, wat gebeurt er dan?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:50:24
Quote Anchor link
Zo gedaan:
$sql = "SEL
event_id, event_title, event_desc,
event_start, event_end
FROM event";
zelfs dan niet

((((((Wel heb ik in een ander class/method
dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
protected function __construct($dbo=NULL)
    {

        if ( is_object($db) )
        {

            $this->db = $db;
        }

        else
        {
            // Constants are defined in /sys/config/db-cred.inc.php
            $dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
            try
            {
                $this->db = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
            }

            catch ( Exception $e )
            {

                // If the DB connection fails, output the error
                die ( $e->getMessage() );
            }
        }
    }

?>
))))))
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:53:09
Quote Anchor link
Maar waar zet je nu de error mode zoals boven aangegeven dan? Die staat hier niet bij.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.