mysql kleine probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Senior Applicatie ontwikkelaar Java

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving We verwachten van je,

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

Mendix Developer

For our client in Amsterdam, we are looking for a Senior Mendix Developer. Company description Our client is an IT Consultancy company who’s been active for 10 years now. With their ambitious team, they are working with different clients in order to help them with analyzing their data and giving advice to them, regarding how they can use their data in the smartest ways, or to make sure that their mobile or web applications are working efficiently. As you get a glimpse of various industries, it is guaranteed that no day will be the same. Job description As a Mendix

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

High level C++ QT Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13486 Introductie Would you like to be involved in every aspect of software development for our exceptional products, from specification and design to testing and integration? If you're passionate about software development and eager to apply your programming skills to create customer-focused deliverables, then this is the perfect chance for you to expand your expertise. You can become a member of our Machine Control department's data-driven development team, where you'll design and build software solutions that optimize machine productivity. As a senior software design engineer, you'll participate in all phases

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functieomschrijving PHP Developer met brede ervaring gezocht! Ben jij een Full Stack PHP Developer met brede ervaring die toe is aan een volgende stap? Lees dan snel verder! Voor onze eindklant in de regio Nunspeet zijn wij op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT Team van deze organisatie gaat versterken. Wij zoeken een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die er voor gaat zorgen dat deze innovatieve organisatie de volgende stap gaat maken. Om deze functie goed uit te kunnen voeren moet je communicatief goed zijn en in staat zijn om zelfstandig problemen op te lossen. Daarnaast bestaat

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Medior Front-end Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte websites die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zit onze development afdeling en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé Medior Front-end Developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het uitwerken van designs tot functionele layouts Je

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Java Developer / Sociaal domein

Dit ga je doen Nieuwbouw en doorontwikkeling; Beheer en wanneer nodig onderhoud; Bijdrage leveren in het functioneel- en technisch ontwerptraject; Analyseren van productie verstoringen; Meedenken over vernieuwingen en verbeteringen. Hier ga je werken De organisatie waar jij komt te werken focust zich op software development met een maatschappelijk tintje. De afdeling software ontwikkeling bestaat uit vijf verschillende scrum teams, met allen hun eigen focus gebied. Zo zijn er een aantal teams die zich focussen op specifieke applicaties, maar is er ook een team gericht op projecten. Binnen de organisatie staat innovatie en kwaliteit voorop. Een aantal applicaties draait nog op

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:13:57
Quote Anchor link
Waarom doet die het zo niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      event_id, event_title, event_desc,
                      event_start, event_end
                FROM events"
;
?>


Maar zo wel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    `event_id`, `event_title`, `event_desc`,
                    `event_start`, `event_end`
                FROM `events`"
;
?>


Toevoeging op 08/03/2013 09:15:57:

Ik heb ` dit teken nog niet op mijn toetsenbord
zo doet die het ook niet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                      'event_id', 'event_title', 'event_desc',
                      'event_start', 'event_end'
                FROM 'events'"
;
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 15:33:20
 
Marvin H

Marvin H

08/03/2013 09:19:04
Quote Anchor link
Wat is de foutmelding die je te zien krijgt? Indien je die niet krijgt voeg eerst een foutafhandeling toe.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/03/2013 09:19:16
Quote Anchor link
Linksboven staat dat teken...
Wat zegt mysql_error? Ik denk zelf dat MySQL moeilijk doet met het DESC-veld en de gereserveerde namen.
Probeer die eens te hernoemen...?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 09:39:32
Quote Anchor link
Dat teken is de backtick. De backtick heb je normaal gesproken nodig om tabel en kolomnamen die je niet mag gebruiken toch te kunnen gebruiken. Mysql heeft namelijk een lijst met reserved words die een speciale betekenis hebben in mysql en daardoor niet als tabel of kolomnaam gebruikt kunnen worden (`from` bijvoorbeeld).
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.

Overigens quotes om de tabel en kolomnamen heenzetten kan nooit werken, want dan worden die gezien als strings.
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 09:47:50
Quote Anchor link
Je bedoelde event_desc? ik heb dat veranderd maar het bleef hetzelfde

Zo doet die het ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
?>

Maar ik wil gewoon dat die het zonder die ` tekens doet

Ik krijg geen error

Toevoeging op 08/03/2013 09:49:43:

Erwin H op 08/03/2013 09:39:32:
In jouw namen komen echter geen reserved words voor. Net nog even getest, maar als ik een tabel aanmaak met kolommen zoals gegeven dan werkt het gewoon.


Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Toevoeging op 08/03/2013 09:57:17:

Trouwens bedankt voor die uitleg over backtick en reserverd words erwin
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:01:13
Quote Anchor link
Laat je complete script (voor wat betreft het database deel) eens zien? Heb je nog andere clausules in je query?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:03:55
Quote Anchor link
Ja dit is heel die method:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
<?php
private function _loadEventData($id=NULL)
    {

        $sql = "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;
                
        /*
        * If an event ID is supplied, add a WHERE clause
        * so only that event is returned
        */
        
        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

        
        /*
        * Otherwise, load all events for the month in use
        */

        else
        {
            /*
            * Find the first and last days of the month
            */

            $start_ts = mktime(0,0,0,$this->_m, 1, $this->_y);
            $end_ts = mktime(23,59,59,$this->_m+1, 0, $this->_y);
            $start_date = date('Y-m-d H:i:s', $start_ts);
            $end_date = date('Y-m-d H:i:s', $end_ts);
            
        /*
        * Filter events to only those happening in the
        * currently selected month
        */
    
        $sql .= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

        
        try
        {
            $stmt = $this->db->prepare($sql);
            
            /*
            * Bind the parameter if an ID was passed
            */

            if ( !empty($id) )
            {

                $stmt->bindParam(":id", $id, PDO::PARAM_INT);
            }

            
            $stmt->execute();
            $results = $stmt->fetchAll(PDO::FETCH_ASSOC);
            $stmt->closeCursor();

            return $results;
        }

        catch ( Exception $e )
        {

            die ( $e->getMessage() );
        }
    }
}

?>
Gewijzigd op 08/03/2013 10:05:05 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:12:01
Quote Anchor link
En daar gaat het dus mis :-)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
        $sql
= "SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM `events`"
;

        if ( !empty($id) )
        {

            $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
        }

?>

Dit levert de volgende string op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM `events`WHERE event_id=:id LIMIT 1

Zonder die backticks krijg je dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
SELECT
   event_id, event_title, event_desc,
   event_start, event_end
FROM eventsWHERE event_id=:id LIMIT 1

En de tabel eventsWHERE kent mysql vast niet....

Probleem is alleen dat je niet controleert of je query wel gelukt is en dus zie je de mysql foutmelding ook niet. php kijkt hier niet naar, dus een php foutmelding zal je niet krijgen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:12:29
Quote Anchor link
In principe is EVENT een gereserveerd woord in mysql. maar EVENTS in principe niet.. Maar er zijn natuurlijk weer de verschillende versies waardoor het misschien bij Francoi wel gezien wordt als een gereserveerd woord.

@Francoi: als je EVENTS wijzigd naar bijv. EVNTS en dan ook even de tabelnaam wijzigen in phpmyadmin, dan werkt het wel?
Gewijzigd op 08/03/2013 10:17:56 door Frank Nietbelangrijk
 
- SanThe -

- SanThe -

08/03/2013 10:14:53
Quote Anchor link
Francoi gckx op 08/03/2013 09:47:50:
Bij mij werkt het ook in phpmyadmin zonder quotes of backticks maar niet vanuit de script


Dan zal er een andere reden zijn dat het niet werkt.
Laat het stukje code dat niet werkt eens zien.


Ik had een aantal posts niet gezien.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:16:49 door - SanThe -
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/03/2013 10:19:17
Quote Anchor link
Francoi: Misschien toch de volgende keer je query even echo-en om te kijken of alles wel netjes aan elkaar wordt geplakt? :-)
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:22:19
Quote Anchor link
@Erwin ik heb $sql .= "WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
veranderd naar $sql .= " WHERE event_id=:id LIMIT 1 ";
Dit helpt ook niet maar die try catch gebeuren is toch de foutafhandeling?


@Frank ik heb gedaan wat je zei:
maar nog steeds moet ik het zo doen FROM `evnts`


Het is al gelukt Erwin jij had gelijk als ik het zo doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
SELECT
                    event_id, event_title, event_desc,
                    event_start, event_end
                FROM evnts "
?>


Werkt die wel.

Toch mijzelf aanleren om querys te echoen en in foutafhandeling te verdiepe

Bedankt!
Gewijzigd op 08/03/2013 10:26:43 door Francoi gckx
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:28:58
Quote Anchor link
Bij dit deel doe je hetzelfde fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
        $sql
.= "WHERE event_start
                    BETWEEN '"
.$start_date."'
                    AND '"
.$end_date."'
                ORDER BY event_start"
;
        }

?>

Dit ook al aangepast?

De try..catch kan de foutafhandeling zijn als je pdo goed hebt ingesteld.
Heb je bij de connectie de error mode van PDO ingesteld op PDO::ERRMODE_EXCEPTION?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:30:56
Quote Anchor link
maar is die try catch geen foutafhandeling?

Toevoeging op 08/03/2013 10:32:29:

Ja aangepast maar ik hoefde alleen die bij events te doen

Nee zo wordt de connectie bepaald:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$dsn
= "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
?>
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:36:32
Quote Anchor link
Een try catch blok is om exceptions in php op te vangen. In principe is een mysql fout geen php fout en zal niet automatisch een php exception opleveren. Als je mysql_ of mysqli_ gebruikt zal je die fouten niet als een php exception kunnen opvangen.
PDO heeft wel de mogelijkheid om sql fouten in php als exception op te werpen. Alleen moet je dat wel zelf aangeven via setAttribute. Je zal dus nadat je de connectie hebt gemaakt deze call moeten uitvoeren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$dbo
->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );
?>

Dan komen sql fouten als een exception in php terecht.
Gewijzigd op 08/03/2013 10:37:07 door Erwin H
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:38:06
Quote Anchor link
Dus zo?

$dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
$dbo = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
$dbo->setAttribute( PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION );



Toevoeging op 08/03/2013 10:38:27:

en dan hoef ik niks meer in die try catch te veranderen?
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:38:35
Quote Anchor link
Yep, probeer het eens, door die spatie weer weg te halen, krijg je dan wel de foutmelding?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:39:52
Quote Anchor link
Nee geen error gekregen, helaas
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:42:47
Quote Anchor link
Da's vreemd, zou nu wel moeten komen. Voer eens een gewoon compleet foute query in, wat gebeurt er dan?
 
Francoi gckx

Francoi gckx

08/03/2013 10:50:24
Quote Anchor link
Zo gedaan:
$sql = "SEL
event_id, event_title, event_desc,
event_start, event_end
FROM event";
zelfs dan niet

((((((Wel heb ik in een ander class/method
dit staan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
protected function __construct($dbo=NULL)
    {

        if ( is_object($db) )
        {

            $this->db = $db;
        }

        else
        {
            // Constants are defined in /sys/config/db-cred.inc.php
            $dsn = "mysql:host=" . DB_HOST . ";dbname=" . DB_NAME;
            try
            {
                $this->db = new PDO($dsn, DB_USER, DB_PASS);
            }

            catch ( Exception $e )
            {

                // If the DB connection fails, output the error
                die ( $e->getMessage() );
            }
        }
    }

?>
))))))
 
Erwin H

Erwin H

08/03/2013 10:53:09
Quote Anchor link
Maar waar zet je nu de error mode zoals boven aangegeven dan? Die staat hier niet bij.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.