Mysql order button

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

SQL database developer

Functie omschrijving Voor een softwarebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen van logistieke software in omgeving Tilburg zijn wij op zoek naar een ervaren SQL database developer. Je gaat werken aan uitdagende, complexe projecten. Iedere klant/project betekent maatwerk in de database. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uit zien: Je bent verantwoordelijk voor de gehele ontwikkelstraat. Van architectuur tot ontwikkeling Je gaat je bezig houden met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases. Je gebruikt hiervoor T-SQL als programmeer laag. Je begeleidt als lead developer de projecten bij klanten van A – Z. Je sluit aan bij meetings met klanten,

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »

SAP Integratie Ontwikkelaar

Ben jij ambitieus in de verdere ontwikkeling van SAP binnen HANOS, en heb je kennis van SAP PI, CPI (SAP integration suite) en of andere middleware tooling? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe SAP Integratie (middleware) Ontwikkelaar! Lees snel verder en solliciteer! Wat ga je doen? Als SAP Financieel Consultant ben je, als deel van een gedreven team van interne SAP consultants, de schakel tussen de gebruikersorganisatie en ICT. Je draagt proactief bij aan een optimale aansluiting van de SAP-functionaliteit (een applicatielandschap met o.a. Suite on HANA, Fiori, Hybris, C4C en BO), op de bedrijfsprocessen. Verder ondersteun je de HANOS

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Outsystems Developer Medior

Dit ga je doen Bouwen aan nieuwe en innovatieve applicaties; Maken van koppelingen tussen Outsystems en het bestaande applicatielandschap; Troubleshooting op bestaande software. Hier ga je werken De organisatie is internationale speler binnen de bouwbranche en richt zich op de infrastructuur, zowel boven als onder de grond. Ze zijn ruim 1100 man groot en maken op IT vlak een mooie groei door. Als ervaren Developer kom je te werken op een IT-afdeling van zo'n 25 man groot. Een aantal jaar geleden hebben ze de keuze gemaakt om zich meer te gaan richten op ontwikkeling en door de groei van de

Bekijk vacature »

Senior Front-end developer (React)

Functie Met een ontwikkelafdeling van ruim 20 collega’s is dit zo ongeveer de helft van alle medewerkers. De software(ontwikkeling) is dan ook de drijvende kracht binnen de organisatie. Ze werken aan het verbeteren dan de bestaande, maar zeker ook nieuwe producten. De software bestaat uit verschillende (React) webapplicaties, maar ook een mobile (React native) app. Hierdoor kom je met verschillende uitdagingen in aanraking en is Mobile kennis natuurlijk mooi meegenomen. De software wordt door vele duizenden professionals dagelijks gebruikt en bevatten grote hoeveelheden data. Aan het team de uitdaging om hierin de best mogelijke gebruiksvriendelijkheid neer te zetten door gebruik

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Consultant Low Code Developer

Functie omschrijving Heb jij verstand van datamodellering, NO CODE Platformen en kun jij het aan om projecten te leiden? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en ben jij HBO afgestudeerd in de richting van IT? Voor een mooie opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een No Code developer die zich bezig gaat houden met het optimaliseren van bedrijfsprocessen bij klanten. Onderdelen functie Je gaat geen code kloppen maar bedenken hoe applicaties eruit moet komen te zien. Je gaat werken met een non code platform, je kunt denken aan Mendix of Betty Blocks. Je bent verantwoordelijk voor

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Boskoop dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten.Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen

Bekijk vacature »

Als PHP developer bijdragen aan beter onderwijs?

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een PHP developer die mee gaat werken aan de (door)ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js en

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Marco Hendriks

Marco Hendriks

25/03/2013 16:10:46
Quote Anchor link
Ik vraag me af hoe ik een button kan creeren die er voor zorgt dat mijn MYSQL ordering veranderd.

Bijvoorbeeld:

Dit is nu mijn orderning
$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY `id` ASC LIMIT 2000");

Dan klik ik op de knop en dan veranderd het in:
$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY `date` ASC LIMIT 2000");

Zou iemand mij hiermee kunnen helpen?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 08:29:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2013 16:18:05
Quote Anchor link
Niet zo heel lastig. Gewoon een veld aanmaken met een checkbox, select of een radiobutton, waarmee je kan kiezen of je wilt sorteren op id of date.

Ik weet de situatie niet, maar als het om een lijst gaat, zou ik eerder voor GET kiezen. Zo voorkom je dat je steeds opnieuw POST-waardes staat te versturen als je terug in de URL-historie gaat.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

25/03/2013 17:19:47
Quote Anchor link
Zou je een voorbeeld kunnen geven van hoe je dat doet met GET.
Dit is wat ik nu heb...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?
$result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY `id` ASC LIMIT 2000");
?>


<input type="radio" name="ordering" id="type" value="class" checked="yes"/> Media-type<br/>

<?
if(isset($_GET['ordering'])) {
   maar wat hier moet weet ik niet...
}

?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2013 17:26:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
switch($_GET['ordering']) {
    case 'id':
        $sort = 'id';
        break;
    case 'date':
        $sort = 'date';
        break;
    default:
        $sort = 'id';
        break;
}

En dan kan je met $sort de juiste waarde ophalen. Wegens veiligheids-maatregelen haal ik de waarde niet direct uit GET. Zo voorkom ik ongewenste sorteringen, en vermijd ik SQL-injection.
Gewijzigd op 25/03/2013 17:27:29 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

25/03/2013 17:38:44
Quote Anchor link
Ziet er vrij logisch uit alleen hoe kan ik nu $sort koppelen aan:
$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY `id` ASC LIMIT 2000");

want dit kan niet: $result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY $sort ASC LIMIT 2000");
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2013 17:48:57
Quote Anchor link
Dat kan, maar dan $sort wel eerst bestaan ;-)

(en variabelen horen buiten quotes)
Gewijzigd op 25/03/2013 17:49:14 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 10:26:12
Quote Anchor link
Dit is wat ik nu heb:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">

<title>Timeline</title>
    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
     <meta name="robots" content="none"/>
    <meta name="author" content="Marco Hendriks"/>
    <meta name="audience" content="none"/>

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>
    
</head>

<body>

<?php

    if (!function_exists("dbConnect")) {
        include 'database/config.php';
        include 'database/lib.php';
    }

    
    $db = dbConnect();
?>


<div id="wrapper">    
    <h2/>Newmedia-reader timeline</h2>    

        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum" checked="yes"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd" checked="yes"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur" checked="yes"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size" checked="yes"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id" checked="yes"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class" checked="yes"/> Media-type<br/>
            </div>             
        </div>    
        
                
        
        <?
            switch($_GET['ordering']) {
            case
'id':
                $sort = 'id';
                break;
            case
'class':
                $sort = 'class';
                break;
            default:

                $sort = 'id';
                break;
            }

        ?>


        <div class="timeline">
        
        <?    
        $result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY $sort ASC LIMIT 2000");
        $num_rows = mysql_num_rows($result);
        $aantal = count($num_rows);    
                
        while($row = mysql_fetch_array($result)){
           ?>
  
            <a href="#"><div class="<?echo $row['class'];?>"><?echo $row['id'];?></div></a>    
        <?            
          }
          ?>

          </div>    
        
</div>    
<?
dbClose($db);
?>



</body>
</html>


Maar dit werkt nog niet wat doe ik verkeerd?
 
Warre Kens

Warre Kens

26/03/2013 11:30:18
Quote Anchor link
Een variabele meegeven in je SQl doe je als volgt:

$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY '".$sort."' ASC LIMIT 2000");
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 11:36:57
Quote Anchor link
Ohw ja klopt dom van me ... Maar ik heb dit nu aangepast maar er gebeurt nog steeds niks... iemand tips?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 11:55:37
Quote Anchor link
Bestaat de waarde wel in de URL? Want je moet ook met isset() een controle doen of $_GET['ordering'] bestaat.
Als deze niet bestaat dan is je query niet compleet.

Ook mis ik tevens foutafhandeling op je query, en zie ik de short-tags in PHP, gebruik liever <?php en ?>
Gewijzigd op 26/03/2013 11:56:15 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 12:04:19
Quote Anchor link
Ik zie geen waarde in de URL nee... Hoe kan ik deze controle uitvoeren? Zou je een voorbeeld kunnen geven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:06:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(isset($_GET['ordering'])) {
  // switch hier
} else {
  $sort = 'id'; // als er geen ID is meegegeven, sorteer dan hierop...
}
?>
Gewijzigd op 26/03/2013 12:08:32 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 12:15:51
Quote Anchor link
Ik heb het zo juist gedaan zo als je aangaf Aar alleen de URL veranderd niet en er gebeurd ook niks. Ik heb ook de
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
<? veranderd in [code]<?php , wat doe ik nog verkeerd (sorry voor de vele vragen ik probeer hier wijzer uit te komen).

[
code]
<!
DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<
html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<
head>
<
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<
link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">

<
title>Timeline</title>
    
    <
meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
     <
meta name="robots" content="none"/>
    <
meta name="author" content="Marco Hendriks"/>
    <
meta name="audience" content="none"/>

    <
script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>

    
</head>

<body>

<?php

    if (!function_exists("dbConnect")) {
        include 'database/config.php';
        include 'database/lib.php';
    }

    
    $db = dbConnect();
?>


<div id="wrapper">    
    <h2/>Newmedia-reader timeline</h2>    
    

          
          <div class="checkboxwrapper">
          <b>Media-type:</b><br/>
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="pdf" value="pdf" checked="yes"/> PDF <br/>
                  <input type="checkbox" id="boek" value="boek" checked="yes"/> Boeken <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="DVD" value="DVD" checked="yes"/> DVD's <br/>
                  <input type="checkbox" id="video" value="video's" checked="yes"/> Video's <br/>
            </div>       
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="audio" value="audio" checked="yes"/> audio <br/>
                  <input type="checkbox" id="website" value="website" checked="yes"/> Website <br/>
            </div>      
        </div>  
        
        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class"/> Media-type<br/>
            </div>             
        </div>    
    
        
        <?php
            if(isset($_GET['ordering'])) {
                  
                  switch($_GET['ordering']) {
                case
'id':
                    $sort = 'id';
                    break;
                case
'class':
                    $sort = 'class';
                    break;
                default:

                    $sort = 'id';
                    break;
            }

            }
else {
              $sort = 'id'; // als er geen ID is meegegeven, sorteer dan hierop...
            }
        ?>


        <div class="timeline">
        
        <?php    
        $result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY '".$sort."' ASC LIMIT 2000");
        $num_rows = mysql_num_rows($result);
        $aantal = count($num_rows);    
                
        while($row = mysql_fetch_array($result)){
           ?>
  
                 <a href="#"><div class="<?echo $row['class'];?>"><?echo $row['id'];?></div></a>    
        <?php            
          }
          ?>

          </div>    
        
</div>    
<?
    dbClose($db);
?>

<script>
    $(document).ready(function() {
        
        $("#pdf").click(function () {
            if ($(".pdf").is(":hidden")) {
                $(".pdf").show("fast");
            } else {
                $(".pdf").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#boek").click(function () {
            if ($(".boek").is(":hidden")) {
                $(".boek").show("fast");
            } else {
                $(".boek").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#DVD").click(function () {
            if ($(".DVD").is(":hidden")) {
                $(".DVD").show("fast");
            } else {
                $(".DVD").hide("fast");
            }        
        });
    
        $("#video").click(function () {
            if ($(".video").is(":hidden")) {
                $(".video").show("fast");
            } else {
                $(".video").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#audio").click(function () {
            if ($(".audio").is(":hidden")) {
                $(".audio").show("fast");
            } else {
                $(".audio").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#website").click(function () {
            if ($(".website").is(":hidden")) {
                $(".website").show("fast");
            } else {
                $(".website").hide("fast");
            }        
        });
            
    });
</script>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:21:40
Quote Anchor link
Nee, logisch.

Wat je nu doet is alleen maar controleren wat de waarde van de ordering in de URl is, en of deze wel meegegeven is.

Je moet nu nog een form om je selectvelden plaatsen, en je form de method GET meegeven.
Gewijzigd op 26/03/2013 12:23:27 door - Ariën -
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 12:29:02
Quote Anchor link
Ja logisch dom van me :S (dat ik daar zelf niet aan gedacht heb) maar er is nog niks veranderd in de situatie daar snap ik niks van....

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />

<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css">

<title>Timeline</title>
    
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
     <meta name="robots" content="none"/>
    <meta name="author" content="Marco Hendriks"/>
    <meta name="audience" content="none"/>

    <script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4.2/jquery.min.js"></script>
    
</head>

<body>

<?php

    if (!function_exists("dbConnect")) {
        include 'database/config.php';
        include 'database/lib.php';
    }

    
    $db = dbConnect();
?>


<div id="wrapper">    
    <h2/>Newmedia-reader timeline</h2>    
    

          
          <div class="checkboxwrapper">
          <b>Media-type:</b><br/>
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="pdf" value="pdf" checked="yes"/> PDF <br/>
                  <input type="checkbox" id="boek" value="boek" checked="yes"/> Boeken <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="DVD" value="DVD" checked="yes"/> DVD's <br/>
                  <input type="checkbox" id="video" value="video's" checked="yes"/> Video's <br/>
            </div>       
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="checkbox" id="audio" value="audio" checked="yes"/> audio <br/>
                  <input type="checkbox" id="website" value="website" checked="yes"/> Website <br/>
            </div>      
        </div>  
        
        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
          
          <form action="index2.php" method="GET">
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class"/> Media-type<br/>
            </div>             
        </div>    
      </form>
        
        <?php
            if(isset($_GET['ordering'])) {
                  
                  switch($_GET['ordering']) {
                case
'id':
                    $sort = 'id';
                    break;
                case
'class':
                    $sort = 'class';
                    break;
                default:

                    $sort = 'id';
                    break;
            }

            }
else {
              $sort = 'id'; // als er geen ID is meegegeven, sorteer dan hierop...
            }
        ?>


        <div class="timeline">
        
        <?php    
        $result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY '".$sort."' ASC LIMIT 2000");
        $num_rows = mysql_num_rows($result);
        $aantal = count($num_rows);    
                
        while($row = mysql_fetch_array($result)){
           ?>
  
                 <a href="#"><div class="<?echo $row['class'];?>"><?echo $row['id'];?></div></a>    
        <?php            
          }
          ?>

          </div>    
        
</div>    
<?
    dbClose($db);
?>

<script>
    $(document).ready(function() {
        
        $("#pdf").click(function () {
            if ($(".pdf").is(":hidden")) {
                $(".pdf").show("fast");
            } else {
                $(".pdf").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#boek").click(function () {
            if ($(".boek").is(":hidden")) {
                $(".boek").show("fast");
            } else {
                $(".boek").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#DVD").click(function () {
            if ($(".DVD").is(":hidden")) {
                $(".DVD").show("fast");
            } else {
                $(".DVD").hide("fast");
            }        
        });
    
        $("#video").click(function () {
            if ($(".video").is(":hidden")) {
                $(".video").show("fast");
            } else {
                $(".video").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#audio").click(function () {
            if ($(".audio").is(":hidden")) {
                $(".audio").show("fast");
            } else {
                $(".audio").hide("fast");
            }        
        });
        
        $("#website").click(function () {
            if ($(".website").is(":hidden")) {
                $(".website").show("fast");
            } else {
                $(".website").hide("fast");
            }        
        });
            
    });
</script>

</body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:30:41
Quote Anchor link
Wat dacht je van je formulier versturen ;-)
Dat gaat niet zomaar vanzelf....
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

26/03/2013 12:36:53
Quote Anchor link
ja sorry je hebt gelijk hahahaha.

De url veranderd nu in:
http://localhost/newmedia-reader/index2.php?ordering=class&submit=Submit

alleen de mysql order veranderd nog niet.

Dit is wat ik nu heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
          
          <form action="index2.php" method="GET">
              <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class"/> Media-type<br/>
            </div>             
        </div>    
         
         <input type="submit" name="submit" value="Submit"/>
        </form>
        
        <?php
        if (isset($_GET['submit'])) {

            if(isset($_GET['ordering'])) {
                  
                  switch($_GET['ordering']) {
                case
'id':
                    $sort = 'id';
                    break;
                case
'class':
                    $sort = 'class';
                    break;
                default:

                    $sort = 'id';
                    break;
            }

            }
else {
              $sort = 'id'; // als er geen ID is meegegeven, sorteer dan hierop...
            }
        }

        ?>

         
         
        <div class="timeline">
        
        <?php    
        $result
= mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY '".$sort."' ASC LIMIT 2000");
        $num_rows = mysql_num_rows($result);
        $aantal = count($num_rows);    
                
        while($row = mysql_fetch_array($result)){
           ?>
  
                 <a href="#"><div class="<?echo $row['class'];?>"><?echo $row['id'];?></div></a>    
        <?php            
          }
          ?>

          </div>    
        
</div>    
<?
    dbClose($db);
?>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/03/2013 12:38:20
Quote Anchor link
Kan je ook foutafhandeling toevoegen, en kijken welke SQL-query hij nu werkelijk uitvoert?

Overigens is die submit niet eens verplicht in de URL, je kan ook je name uit je submit knop weglaten.
Gewijzigd op 26/03/2013 12:39:52 door - Ariën -
 
Erwin H

Erwin H

26/03/2013 12:43:01
Quote Anchor link
Gewoon eens wat netter gaan werken lijkt me, want je html is nu gewoon corrupt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
        <div class="checkboxwrapper">
          <b>Ordening:</b><br/>
          
          <form action="index2.php" method="GET">
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="datum" value="datum"/> Upload datum <br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="tijd" value="tijd"/> Tijd <br/>
            </div>
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio" name="ordering" id="auteur" value="auteur"/> Auteur<br/>
                  <input type="radio" name="ordering" id="size" value="size"/> Bestandsgrootte <br/>
            </div>  
            
            <div class="checkboxbox">
                  <input type="radio"  name="ordering" id="nummer" value="id"/> ID<br/>
                  <input type="radio"  name="ordering" id="class" value="class"/> Media-type<br/>
            </div>            
        </div><!-- hoort bij "checkboxwrapper" die de parent is van het form -->      
        
        <input type="submit" name="submit" value="Submit"/>
        </form>

Je sluit je form dus af NA de wrapper. Dit kan niet.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

27/03/2013 10:15:19
Quote Anchor link
Het is me gelukt :) Ik heb de code in kleine stukejes gehakt voor me zelf en in plaats van met radio buttons tewerken werk ik nu met normale buttons. Dit is de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<form action="index2.php" method="post">
   <input type="hidden" name="test" value="class" />
   <input type="submit" value="Media-type">
</form>

<?php
if(isset($_POST['test'])) {
   $test = mysql_real_escape_string($_POST['test']);
}
else {
   $test = 'id';
}



$result = mysql_query("SELECT * FROM `bestanden` ORDER BY $test ASC LIMIT 2000");
?>


Bedankt allemaal voor de reacties en hulp :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/03/2013 13:02:00
Quote Anchor link
Toch opgestapt op POST? persoonlijk zou ik GET meer aanraden, voor al mensen in de URL-historie terug gaan, om die POST-bevestigingsschermen over te slaan.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.