mysql + php vraag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 3 volgende »

Kevin ponsen

kevin ponsen

23/11/2010 20:12:34
Quote Anchor link
hoe kan ik dingen uit mysql opvragen
dan deze aanpassen
dan deze weer in database update


zal code zetten wat ik nu heb

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?
$werknemerqry
= mysql_query("SELECT ID, Aid, url, iurl, clicks, impressions, loc, mode, buyaantal FROM ads WHERE mode = '1'");

while($werknemers = mysql_fetch_object($werknemerqry)){
}


if(isset($_POST['verzenden']))
  {

    $sID        =    addslashes($_POST['ID']);
    $sAid      =    addslashes($_POST['Aid']);
    $surl      =    addslashes($_POST['url']);
    $siurl        =    addslashes($_POST['iurl']);
    $iclicks        =    addslashes($_POST['clicks']);
    $iimpressions        =    addslashes($_POST['impressions']);
    $iaddate        =    addslashes($_POST['addate']);
    $iloc       =    addslashes($_POST['loc']);
    $imode       =    addslashes($_POST['mode']);
    $ibuyaantal        =    addslashes($_POST['buyaantal']);
    
 
    mysql_query("UPDATE ads set (ID, Aid, url, iurl, clicks, impressions, loc, mode, buyaantal) VALUES
    ('"
.$sID."', '".$sAid."', '".$surl."', '".$siurl."', '".$iclicks."', '".$iimpressions."', '".$iaddate."', '".$iloc."', '".$imode."','".$ibuyaantal."')")
    or die (mysql_error());

    echo 'Je gegevens zijn succesvol in de database geplaatst';
  }

else
  {
?>

<form action="?edit=<?=$pas?>" method="POST">
ID: <input name="ID" type="text" value=""><br />
Aid: <input name="Aid" type="text" value=""><br />
url: <input type="text" name="iurl" value=""><br />
ur bannerl: <input type="text" name="url" value=""><br />
clicks: <input type="text" name="clicks" value=""><br />
getoond: <input type="text" name="impressions" value=""><br />
datum: <input type="text" name="addate" value=" "><br />
locatie: <input type="text" name="loc" value=""><br />
mode: <input type="text" name="mode" value=""><br />
buy aantal: <input type="text" name="buyaantal" value=""><br />
<input type="submit" name="verzenden" value="verzenden">
</form>
<?
  }
?>



kan iemand mij helpen ik kom er niet uit
ben maar een amateurtje
Gewijzigd op 27/11/2010 17:38:08 door Erik Rijk
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:02:50
 

23/11/2010 20:29:31
Quote Anchor link
- Bouw foutafhandeling in.
- Fetch geen objecten. Grootste onzin die er bestaat. Gebruik mysql_fetch_assoc.
- Controleren of een formulier gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
- Gebruik nooit addslashes of magic quotes. Gebruik mysql_real_escape_string.
Kijk op php.net
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 20:41:54
Quote Anchor link
Als jij iets fout doet ga je toch ook niet dood

Gebruik else / fouthandeling

Als er iets fout gaat stop je het script
Gewijzigd op 23/11/2010 20:55:54 door Jordi Kroon
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/11/2010 20:48:10
Quote Anchor link
Karl Karl op 23/11/2010 20:29:31:
- Controleren of een formulier gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

Even heel klein vraagje uit nieuwsgierigheid Karl. Ik zie jou vaak deze opmerking maken. Wat is eigenlijk het verschil met if ($_POST['contact_form])? Is dat minder veilig ofzo?


Toevoeging op 23/11/2010 20:49:34:

Jordi kroon op 23/11/2010 20:41:54:
Als jij iets fot doet ga je toch ook niet doe

Ik neem aan dat je wil zeggen:
"Als jij iets fout doet ga je toch ook niet dood?"

(lees even je zinnen door voordat je op de reageren knop drukt :))
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 20:55:09
Quote Anchor link
Zal ik voortaan doen
Op ipod typt iets lastiger
 

23/11/2010 21:35:02
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/11/2010 20:48:10:
Karl Karl op 23/11/2010 20:29:31:
- Controleren of een formulier gepost is doe je met if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')

Even heel klein vraagje uit nieuwsgierigheid Karl. Ik zie jou vaak deze opmerking maken. Wat is eigenlijk het verschil met if ($_POST['contact_form])? Is dat minder veilig ofzo?

Die wordt niet altijd meegestuurd. En dit is ook de meest logische manier, want je wilt kijken of er een post is gedaan. Niet of een of andere waarde bestaat.

Jordi kroon op 23/11/2010 20:55:09:
Zal ik voortaan doen
Op ipod typt iets lastiger

Of installeer spellingchecker in je browser.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 21:37:23
Quote Anchor link
Heb ik express uitstaan
Reden hiervoor is dat hij Het soms beter denkt te weten

Dat hij hele andere woorden schrijft dan dat ik typ
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

23/11/2010 21:52:41
Quote Anchor link
Kevin, wanneer je ergens tegenaan loopt, meld dan wat er fout gaat. Krijg je een foutmelding, dan is die belangrijk. Blijft je scherm wit, dan is dat het melden waard.

"hoe kan ik dingen uit mysql opvragen, ze wijzigen en weer opslaan" geeft wel een goed overzichtsbeeld van waar je mee bezig bent, maar geen duidelijk inzicht. Bedoel je een serverpagina te maken waarmee je (een bepaald record) uit (een tabel) op het scherm weergeeft, in bewerkbare formulierelementen, en waarmee je de gewijzigde informatie kunt terugsturen naar de server (en dan dus weer opslaan in de tabel, mogelijk het genoemde record wijzigend)?

De (my)SQL-opdracht om een record te wijzigen ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
UPDATE tabelnaam
SET veld=waarde[, veld=waarde...]
[WHERE sleutelveld=sleutelwaarde]


Even de knuppel in het heren-hoenderhok: "or die(mysql_error())" vind ik te verkiezen boven @mysql_query(), of helemaal geen foutdetectie. Dat wel. Elke vriendelijke vorm van afhandeling is daar weer superieur aan.

Reageren op fouten is wat ons mensen maakt!
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/11/2010 21:55:07
Quote Anchor link
Karl Karl op 23/11/2010 21:35:02:
Die wordt niet altijd meegestuurd. En dit is ook de meest logische manier, want je wilt kijken of er een post is gedaan. Niet of een of andere waarde bestaat.

Wat bedoel je dat die niet altijd wordt meegestuurd? Ik bedoel dus dat je een waarde meestuurt vanuit een hidden field in je formulier, zodat je weet welk formulier er is gepost. Als er niet gepost is dan bestaat de waarde $_POST['contact_form'] niet, dus is er niet gepost... Of, kun je een POST faken en gebruik je daarom jouw methode?
Graag nog even antwoord... en daarna weer 'back on topic' :)
 
Bas Cost Budde

Bas Cost Budde

23/11/2010 21:57:26
Quote Anchor link
je kunt een post vrij makkelijk faken. Met curl, of zelf beunen.

Overigens liep ik er recent tegenaan dat een browser, verdorie vergeten welke, een element dat display=none heeft NIET mee-POST. Tweeduizend grijze haren naar de kl*te.
 

23/11/2010 21:59:40
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 23/11/2010 21:55:07:
Karl Karl op 23/11/2010 21:35:02:
Die wordt niet altijd meegestuurd. En dit is ook de meest logische manier, want je wilt kijken of er een post is gedaan. Niet of een of andere waarde bestaat.

Wat bedoel je dat die niet altijd wordt meegestuurd? Ik bedoel dus dat je een waarde meestuurt vanuit een hidden field in je formulier, zodat je weet welk formulier er is gepost. Als er niet gepost is dan bestaat de waarde $_POST['contact_form'] niet, dus is er niet gepost... Of, kun je een POST faken en gebruik je daarom jouw methode?
Graag nog even antwoord... en daarna weer 'back on topic' :)


Een hidden input is veel te omslachtig als je maar één form hebt. Daar ga ik standaard vanuit, tenzij anders vermeld.
En dan nog dan kan je nog het beste controleren of de request method gelijk is aan post, want dan scheid je dat gedeelte weer af van de rest van de code. Je maakt dan een blok als het waren wat geweid is aan de post afhandeling.
En ja post's zijn, net als get, simpel te faken. Maar zo is die manier ook gewoon opgebouwd.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

23/11/2010 22:10:16
Quote Anchor link
Oke thanks.

Bas Cost Budde op 23/11/2010 21:57:26:
Tweeduizend grijze haren naar de kl*te.

Hehehe... :)
 

23/11/2010 22:40:06
Quote Anchor link
Bas Cost Budde op 23/11/2010 21:57:26:
je kunt een post vrij makkelijk faken. Met curl, of zelf beunen.

Overigens liep ik er recent tegenaan dat een browser, verdorie vergeten welke, een element dat display=none heeft NIET mee-POST. Tweeduizend grijze haren naar de kl*te.


Daarom dus ook die methode van mij :-)
 
Kevin ponsen

kevin ponsen

25/11/2010 13:05:17
Quote Anchor link
beste,

nou het is zeg maar een banner systeem

het werkt helemaal goed alleen nu wil ik dus
dat als de banners weergeven worden bovenin
op het edit icontje klikken en dat ik dan een tabeletje krijg waar de gegevens instaan
met vaste waren zoals ID AID MODE maar dingen die aantepassen zijn zoals URL IURL CLICKS

ik zal de code van de hele pagina er bij zetten wat ik zie dat hierboven niet de helepagina gepost staat

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
242
243
244
245
246
247
248
249
250
251
252
253
254
255
256
257
258
259
260
261
262
263
264
265
266
267
268
269
270
271
272
273
274
275
276
277
278
279
280
281
282
283
284
285
286
287
288
289
290
291
292
293
<?
include('../config.php');
$date = date("YmdH");

$del = $_GET['did'];
@
mysql_query("DELETE FROM ads WHERE ID='$del'");

$pas = $_GET['edit'];
@
mysql_query("UPDATE ads set (ID, Aid, url, iurl, clicks, impressions, loc, mode, buyaantal) VALUES
    ('"
.$sID."', '".$sAid."', '".$surl."', '".$siurl."', '".$iclicks."', '".$iimpressions."', '".$iaddate."', '".$iloc."', '".$imode."','".$ibuyaantal."' where ID='$pas'");

$bdel = $_GET['bdid'];
@
mysql_query("DELETE FROM settings WHERE value='$bdel'");

$tppdel = $_GET['bdid'];
@
mysql_query("DELETE FROM settings WHERE valuetwo='$tppdel'");

$ldel = $_GET['ldid'];
$ccoun = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT count(ID) as coun FROM ads WHERE loc='$ldel'"));
if($ccoun['coun'] == 0) @mysql_query("DELETE FROM settings WHERE value='$ldel'");

$acc = $_GET['aid'];
@
mysql_query("UPDATE ads SET addate='$date' WHERE ID='$acc'");

if(isset($_POST['locnaam']) && $_POST['locnaam'] != '' && isset($_POST['locbreed']) && $_POST['locbreed'] != ''  && isset($_POST['lochoog']) && $_POST['lochoog'] != '' && is_numeric($_POST['lochoog']) && is_numeric($_POST['locbreed'])) {
$valuetwo = $_POST['locbreed'].'x'.$_POST['lochoog'];
$value = input($_POST['locnaam']);
mysql_query("INSERT INTO settings(name,value,valuetwo) VALUES('loc','$value','$valuetwo')");
}


if(isset($_POST['bettype']) && $_POST['bettype'] != '' && isset($_POST['betprijs']) && $_POST['betprijs'] != ''  && isset($_POST['bethoev']) && $_POST['bethoev'] != '' && is_numeric($_POST['bethoev'])) {
$valuetwo = $_POST['betprijs'];
$value = trim($_POST['bethoev']).' '.trim($_POST['bettype']);
mysql_query("INSERT INTO settings(name,value,valuetwo) VALUES('prijs','$value','$valuetwo')");
}


if(isset($_POST['tpnaam']) && $_POST['tpnaam'] != '') {
$valuetwo = trim($_POST['tpnaam']);
mysql_query("UPDATE settings SET valuetwo='$valuetwo' WHERE name='tp'");
}


if(isset($_POST['tppprijs']) && $_POST['tppprijs'] != '' && isset($_POST['tppcode']) && $_POST['tppcode'] != '') {
$valuetwo = trim($_POST['tppcode']);
$value = trim($_POST['tppprijs']);
mysql_query("INSERT INTO settings (name,value,valuetwo) VALUES('tpp','$value','$valuetwo')");
}


if($_GET['page']) {
$page = $_GET['page'];
}

else {
$page = 1;
}

$max = 25;
$lim = $page * $max - $max;

$alles = mysql_query("SELECT ID FROM ads");
$hoeveel = mysql_num_rows($alles);

$aantalpags = ceil($hoeveel/$max);
?>

<html>
<head>
     <title>AdManager Index </title>
     <link href="../style.css" rel="stylesheet" type="text/css" /> <link href="./style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
</head>
<body>
<? echo '<h2>Welkom in de Admanager Admin. Hier kunt u alle ads bekijken, toelaten en verwijderen.</h2><br /';
$s = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT count(ID) as coun FROM ads WHERE addate=''"));
if($s['coun'] > 0) echo '<span style="color:red; font-weight: bold;">'.$s['coun'].' Ads nog niet geaccepteerd.</span>';
?>

<?
$style
= 'style="border-bottom: 2px solid #777777; background-color: #222222; color: #EEEEEE";';

//NIET TOEGELATEN
if ($page == 1 && $s['coun'] > 0) {

echo '<div class="center"> Nog niet toegelaten advertenties:<br />';
echo '<table width="85%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" align="center" >';

echo '<tr style="; background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>Bannerlink</td><td '.$style.'>Id</td><td '.$style.'>Link URL</td><td '.$style.'>Clicks</td><td '.$style.'>Getoond</td><td '.$style.'>Geaccepteerd op (dd-mm)</td><td '.$style.'>Aantal gekocht</td><td '.$style.'> </td><td '.$style.'> </td>';
echo '</tr>';

$adss = mysql_query("SELECT * FROM ads WHERE addate = '' AND mode != 0 ORDER BY id DESC");
while($adsr = mysql_fetch_object($adss)) {
if ($adsr->addate != '') {
$tijd = makedate($adsr->addate);
$tijd = $tijd['d'].'-'.$tijd['m'];
}

else {
$tijd = '<span style="color: red; font-weight: bold;">Nog niet geactiveerd.</span>';
}

$manier = ($adsr->mode == 1) ? $adsr->buyaantal.' Clicks' : $adsr->buyaantal.' Dagen';
echo '<tr style="background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'><a href="'.$adsr->iurl.'" style="color: #EEEEEE" target="_blank">Klik voor bannerplaatje.</a></td><td '.$style.'>'.$adsr->ID.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$adsr->url.'</td><td '.$style.' align="center">'.$adsr->clicks.'</td><td '.$style.' align="center">'.$adsr->impressions.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$tijd.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$manier.'</td><td '.$style.'><a href="?aid='.$adsr->ID.'"><img src="apply.png" /></a></td><td '.$style.'><a href="?did='.$adsr->ID.'"><img src="cancel.png" /></a></td>';
echo '</tr>';
}

echo '</table><div class="bot"></div></div>';
}


//TOEGELATEN
echo '<div class="center"> Toegelaten, actieve advertenties:<br />';
echo '<table width="75%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" align="center" >';

echo '<tr style="; background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>Bannerlink</td><td '.$style.'>Id</td><td '.$style.'>Link URL</td><td '.$style.'>Clicks</td><td '.$style.'>Getoond</td><td '.$style.'>Geaccepteerd op (dd-mm)</td><td '.$style.'>Aantal gekocht</td><td '.$style.'></td>';
echo '</tr>';

$adss = mysql_query("SELECT * FROM ads WHERE addate != '' AND mode != 0 ORDER BY addate DESC LIMIT ".$lim.", ".$max);
while($adsr = mysql_fetch_object($adss)) {
if ($adsr->addate != '') {
$tijd = makedate($adsr->addate);
$tijd = $tijd['d'].'-'.$tijd['m'];
}

else {
$tijd = '<span style="color: red; font-weight: bold;">Nog niet geactiveerd.</span>';
}

$manier = ($adsr->mode == 1) ? $adsr->buyaantal.' Clicks' : $adsr->buyaantal.' Dagen';
echo '<tr style="background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'><a href="'.$adsr->iurl.'" style="color: #EEEEEE" target="_blank">Klik voor bannerplaatje.</a></td><td '.$style.'>'.$adsr->ID.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$adsr->url.'</td><td '.$style.' align="center">'.$adsr->clicks.'</td><td '.$style.' align="center">'.$adsr->impressions.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$tijd.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$manier.'</td><td '.$style.'><a href="?edit='.$adsr->ID.'"><img src="edit.png" /><a href="?did='.$adsr->ID.'"><img src="cancel.png" /></a></td>';
echo '</tr>';
}


if($aantalpags > 1) {
echo '<tr><td colspan="7" align="center">Pagina: ';
$aantalpagsonder = $page-1;
if($aantalpagsonder > 5) $aantalpagonder = 5;
else $aantalpagonder = $aantalpagsonder;
$bovmag = 9-$aantalpagonder;
$aantalpagsbov = $aantalpags-$page;
if($aantalpagsbov > $bovmag) $aantalpagbov = $bovmag;
else $aantalpagbov = $aantalpagsbov;
if($aantalpagbov < 4) $extra = 4-$aantalpagbov;
else $extra = 0;
$aantalpagonder = $aantalpagonder + $extra;
if($aantalpagonder > $page-1) $aantalpagonder = $page-1;

for ($i=($page-$aantalpagonder); $i<=($page-1); $i++){
echo ' <a href="?page='.$i.'">'.$i.'</a> ';
if($i < ($page-1)) echo '|';
}


if($page == 1) echo $page.' | ';
else echo ' | '.$page.' | ';

for ($i=($page+1); $i<=($page+$aantalpagbov); $i++){
echo ' <a href="?page='.$i.'">'.$i.'</a> ';
if($i < ($page+$aantalpagbov)) echo '|';
}


echo '</td></tr>';
}

echo '</table><div class="bot"></div></div>';

?>


<?
$werknemerqry
= mysql_query("SELECT ID, Aid, url, iurl, clicks, impressions, loc, mode, buyaantal FROM ads WHERE mode = '1'");

while($werknemers = mysql_fetch_object($werknemerqry)){
}


if(isset($_POST['verzenden']))
  {

    $sID        =    addslashes($_POST['ID']);
    $sAid      =    addslashes($_POST['Aid']);
    $surl      =    addslashes($_POST['url']);
    $siurl        =    addslashes($_POST['iurl']);
    $iclicks        =    addslashes($_POST['clicks']);
    $iimpressions        =    addslashes($_POST['impressions']);
    $iaddate        =    addslashes($_POST['addate']);
    $iloc       =    addslashes($_POST['loc']);
    $imode       =    addslashes($_POST['mode']);
    $ibuyaantal        =    addslashes($_POST['buyaantal']);
    
 
    mysql_query("UPDATE ads set (ID, Aid, url, iurl, clicks, impressions, loc, mode, buyaantal) VALUES
    ('"
.$sID."', '".$sAid."', '".$surl."', '".$siurl."', '".$iclicks."', '".$iimpressions."', '".$iaddate."', '".$iloc."', '".$imode."','".$ibuyaantal."')")
    or die (mysql_error());

    echo 'Je gegevens zijn succesvol in de database geplaatst';
  }

else
  {
?>

<form action="?edit=<?=$pas?>" method="POST">
ID: <input name="ID" type="text" value=""><br />
Aid: <input name="Aid" type="text" value=""><br />
url: <input type="text" name="iurl" value=""><br />
ur bannerl: <input type="text" name="url" value=""><br />
clicks: <input type="text" name="clicks" value=""><br />
getoond: <input type="text" name="impressions" value=""><br />
datum: <input type="text" name="addate" value=" "><br />
locatie: <input type="text" name="loc" value=""><br />
mode: <input type="text" name="mode" value=""><br />
buy aantal: <input type="text" name="buyaantal" value=""><br />
<input type="submit" name="verzenden" value="verzenden">
</form>
<?
  }
?>


<?
// locaties
echo '<div class="center"> Locaties: (Verwijderen kan alleen als er geen ads meer actief zijn in de locatie)<br />';
echo '<table width="75%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" align="center" >';

echo '<tr style="; background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>Locatienaam</td><td '.$style.'>Breedte</td><td '.$style.'>Hoogte</td><td '.$style.'> Hoeveel ads</td><td '.$style.'></td>';
echo '</tr>';

$rq = mysql_query("SELECT * FROM settings WHERE name = 'loc'");
while($s = mysql_fetch_assoc($rq)) {
$sizedata = explode('x',$s["valuetwo"]);
$breed = $sizedata[0];
$hoog = $sizedata[1];
$coun = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT count(ID) as coun FROM ads WHERE mode != 0 AND loc='$s[value]'"));

echo '<tr style="background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>&nbsp;'.$s['value'].'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$breed.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$hoog.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$coun['coun'].'</td><td '.$style.'>&nbsp;';
if($coun['coun'] == 0) echo '<a href="?ldid='.$s['value'].'"><img src="cancel.png" /></a>';
echo '</td></tr>';
}

echo '<form action="" method="POST"><tr><td '.$style.'><input type="text" name="locnaam" size="12" /></td><td '.$style.'><input type="text" name="locbreed" size="5" /></td><td '.$style.'><input type="text" name="lochoog" size="5" /></td><td '.$style.'><input type="submit" value="Toevoegen" /></td></tr></form>';
echo '</table><div class="bot"></div></div>';
?>

<?
//betalings opties
echo '<div class="center"> Betalingsopties: <br />';
echo '<table width="75%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" align="center" >';

echo '<tr style="; background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>Betaaltype</td><td '.$style.'>Hoeveel</td><td '.$style.'>Prijs</td><td '.$style.'>&nbsp;</td>';
echo '</tr>';

$rq = mysql_query("SELECT * FROM settings WHERE name = 'prijs'");
while($s = mysql_fetch_assoc($rq)) {
if(stristr($s['value'],"Clicks")) {
$hoeveel = trim(str_replace('Clicks','',$s['value']));
$type = 'Clicks';
}

else {
$hoeveel = trim(str_replace('Dagen','',$s['value']));
$type = 'Dagen';
}


echo '<tr style="background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>&nbsp;'.$type.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$hoeveel.'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$s['valuetwo'].'</td><td '.$style.'>&nbsp;';
echo '<a href="?bdid='.$s['value'].'"><img src="cancel.png" /></a>';
echo '</td></tr>';
}

echo '<form action="" method="POST"><tr><td '.$style.'><select name="bettype"><option>Dagen</option><option>Clicks</option></select></td><td '.$style.'><input type="text" name="bethoev" size="6" /></td><td '.$style.'><select name="betprijs">';
$betoptq = mysql_query("SELECT * FROM settings WHERE name = 'tpp'");
while($betopts = mysql_fetch_assoc($betoptq)) {
echo '<option>'.$betopts['value'].'</option>';
}

echo '</select</td><td '.$style.'><input type="submit" value="Toevoegen" /></td></tr></form>';
echo '</table><div class="bot"></div></div>';
?>


<?
//Betalingen
echo '<div class="center"> Prijzen via eurobellen.nl (Geen betalingsopties mogen aanwezig zijn met prijs om te verwijderen): <br />';
echo '<table width="75%" border="0" cellpadding="3" cellspacing="0" align="center" >';

echo '<tr style="; background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>Eurobellen User</td><td '.$style.'><a href="#" onClick="javascript:window.open(\'ebuit.html\', 42, \'toolbar=0,scrollbars=0,location=0,statusbar=0,menubar=0,resizable=0,width=750,height=230\');">Eurobellen Uitleg (popup)<a></td><td '.$style.'>&nbsp;</td>';
echo '</tr>';

$rq = mysql_query("SELECT * FROM settings WHERE name = 'tp' LIMIT 1");
$s = mysql_fetch_assoc($rq);
echo '<form action="" method="POST"><tr><td '.$style.'><input type="text" name="tpnaam" size="12" value="'.$s['valuetwo'].'"/></td><td '.$style.'><input type="submit" value="Veranderen" /></td><td '.$style.'>&nbsp;</td></tr></form>';

echo '<tr style="; background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>Prijs</td><td '.$style.'>Eurobellen ID</td><td '.$style.'>&nbsp;</td>';
echo '</tr>';

$rq = mysql_query("SELECT * FROM settings WHERE name = 'tpp'");
while($s = mysql_fetch_assoc($rq)) {


echo '<tr style="background-color: #222222;">';
echo '<td '.$style.'>&nbsp;'.$s['value'].'</td><td '.$style.'>&nbsp;'.$s['valuetwo'].'</td><td '.$style.'>&nbsp;';
$coun = mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT count(name) as coun FROM settings WHERE name='prijs' AND valuetwo='$s[value]'"));
if($coun['coun'] == 0) echo '<a href="?tppdid='.$s['valuetwo'].'"><img src="cancel.png" /></a>';
echo '</td></tr>';
}

echo '<form action="" method="POST"><tr><td '.$style.'><input type="text" name="tppprijs" size="6" /></td><td '.$style.'><input type="text" name="tppcode" size="8" /></td><td '.$style.'><input type="submit" value="Toevoegen" /></td></tr></form>';
echo '</table><div class="bot"></div></div>';
?>

 </body>
</html>


zal ook even een screenshot er bijzetten hoe het er nu uitziet
Afbeelding
Afbeelding

rood = waar ik dus gegevens wil aanpassen
groen = de gegevens die ik kies om aantepassen

mischien is het zo duidelijker
ik ben maar een amateurtje dus heb verder weinig verstand er van
vond dat ik al aardig end was gekomen maar dit lukt helaas niet
 

25/11/2010 13:21:53
Quote Anchor link
Plaats relevante code.
Kijk naar de dingen die ik gepost heb (of moet ik dit script ook helemaal bij langs om alles af te keuren?)
'Het werkt allemaal best' -> Grote onzin. Ga dat maar eens tegen een docent zeggen. Het werkt misschien wel, maar dat kan of toeval zijn, of omdat php je red. Doe het gewoon goed.
Neem beginnershandleidingen door.
 
Kevin ponsen

kevin ponsen

26/11/2010 21:48:23
Quote Anchor link
Karl Karl op 25/11/2010 13:21:53:
Plaats relevante code.
Kijk naar de dingen die ik gepost heb (of moet ik dit script ook helemaal bij langs om alles af te keuren?)
'Het werkt allemaal best' -> Grote onzin. Ga dat maar eens tegen een docent zeggen. Het werkt misschien wel, maar dat kan of toeval zijn, of omdat php je red. Doe het gewoon goed.
Neem beginnershandleidingen door.



karl karl

ten eerst is het een script wat ik niet zelf heb gemaakt alleen aangepast

en of er nou fouten inzitten of niet lekker boeiend het werkt toch voor mij
ik snap niet dat jij er zo'n groot probleem van maak
het enige wat ik vraag hoe ik iets opvraag en kan aanpassen

en jij begint gelijk te zeiken over de rest van de code
die niet van mij is dus moet je niet tegen mij beginnen
is gewoon een opensource script

maar als jij zo mensen probeer te helpen met gelijk alles aftezeiken zal je zeker veel mensen geholpen hebben :S
 

26/11/2010 23:15:03
Quote Anchor link
Kevin ponsen op 26/11/2010 21:48:23:
Karl Karl op 25/11/2010 13:21:53:
Plaats relevante code.
Kijk naar de dingen die ik gepost heb (of moet ik dit script ook helemaal bij langs om alles af te keuren?)
'Het werkt allemaal best' -> Grote onzin. Ga dat maar eens tegen een docent zeggen. Het werkt misschien wel, maar dat kan of toeval zijn, of omdat php je red. Doe het gewoon goed.
Neem beginnershandleidingen door.



karl karl

ten eerst is het een script wat ik niet zelf heb gemaakt alleen aangepast

Als dat die code is die in je eerste bericht staat is dat niet goed...

Kevin ponsen op 26/11/2010 21:48:23:
en of er nou fouten inzitten of niet lekker boeiend het werkt toch voor mij
ik snap niet dat jij er zo'n groot probleem van maak
het enige wat ik vraag hoe ik iets opvraag en kan aanpassen

Dat heeft er alles mee te maken. Als het oorspronkelijke script niet goed is, dan moet je er ook niet aan beginnen het aan te passen. Alleen als je er verstand van hebt zou je nog wat kunnen doen, maar dan kan je net zo goed helemaal opnieuw beginnen.

Kevin ponsen op 26/11/2010 21:48:23:
en jij begint gelijk te zeiken over de rest van de code
die niet van mij is dus moet je niet tegen mij beginnen
is gewoon een opensource script

Maakt mij niks uit waar de code vandaan komt. Als de code niet goed is, als het nog maar net aan elkaar hangt, vast geplakt met een pleister als plakkertje dan is het bagger. Bagger, bagger, bagger.
Je wilt ook geen slechte auto kopen lijkt mij... Zelfde geldt voor dit, je wilt niks te maken hebben met slechte scripts.

Kevin ponsen op 26/11/2010 21:48:23:
maar als jij zo mensen probeer te helpen met gelijk alles aftezeiken zal je zeker veel mensen geholpen hebben :S

Nou, met het afzeiken valt het nog wel heel erg mee. Dat kan nog veel erger... En ja, ik heb veel mensen geholpen.
Zelf kan je jezelf helpen, door gewoon effe wat tijd te steken in php, dat goed leren, goed topics leert dan kan je zelf een veel beter script schrijven en zou je dit script nooit meer willen gebruiken.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/11/2010 23:38:07
Quote Anchor link
Even een regel uit je code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$coun
= mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT count(ID) as coun FROM ads WHERE mode != 0 AND loc='$s[value]'"));
?>


En nu goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
# Query maken
$selectQuery1 = "SELECT count(ID) as coun FROM ads WHERE mode != 0 AND loc='". mysql_real_escape_string($s['value']) ."'"; #ik weet niet of de #s array recht uit de input komt, maar voor het geval dat...

#Query variable maken

$mysqlquery = mysql_query($query);

#checken of query gelukt is
if($mysqlquery){
    # Checken of er iets is (In jou geval hoeft dat niet omdat je weet wat je ophaalt, maar als je niet zeker weet wat je ophaalt, kan je de If hieronder weghalen
    if(mysql_num_rows($mysqlquery) > 0){
        while($row = mysql_fetch_row($mysqlquery)){
            echo $row['iets'];
        }
    }

    else
    {
        echo 'Er was niks!';
    }
}

else
{
    echo 'Query faalde! Neem contact op met webmaster!!';
}

?>


Neem even Deze tutorial door.
Gewijzigd op 26/11/2010 23:44:21 door Dalando De Zuil
 

26/11/2010 23:40:53
Quote Anchor link
Dalando, je weet wat je ophaalt... Dus regel negentien kan je verbeteren.
 
Dalando De Zuil

Dalando De Zuil

26/11/2010 23:42:56
Quote Anchor link
Karl Karl op 26/11/2010 23:40:53:
Dalando, je weet wat je ophaalt... Dus regel negentien kan je verbeteren.


Zal het erbij zetten dat het niet hoeft in zijn geval...
 

26/11/2010 23:48:32
Quote Anchor link
Dalando De Zuil op 26/11/2010 23:38:07:
Even een regel uit je code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$coun
= mysql_fetch_assoc(mysql_query("SELECT count(ID) as coun FROM ads WHERE mode != 0 AND loc='$s[value]'"));
?>


En nu goed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
# Query maken
$selectQuery1 = "SELECT count(ID) as coun FROM ads WHERE mode != 0 AND loc='". mysql_real_escape_string($s['value']) ."'"; #ik weet niet of de #s array recht uit de input komt, maar voor het geval dat...

#Query variable maken

$mysqlquery = mysql_query($query);

#checken of query gelukt is
if($mysqlquery){
    # Checken of er iets is (In jou geval hoeft dat niet omdat je weet wat je ophaalt, maar als je niet zeker weet wat je ophaalt, kan je de If hieronder weghalen
    if(mysql_num_rows($mysqlquery) > 0){
        while($row = mysql_fetch_row($mysqlquery)){
            echo $row['iets'];
        }
    }

    else
    {
        echo 'Er was niks!';
    }
}

else
{
    echo 'Query faalde! Neem contact op met webmaster!!';
}

?>


Neem even Deze tutorial door.


Nou klopt het nog niet hé. Kijk eens welke functies je gebruikt (die je eigenlijk niet zou moeten gebruiken, of anders)... Die if doe je ook gewoon altijd. Dat is FOUTAFHANDELING!
Dit wat je doet helpt dus weer voor geen meter.
Gewijzigd op 26/11/2010 23:49:01 door
 

Pagina: 1 2 3 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.