MySql query probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Developer PHP JavaScript Python HBO SQL

Samengevat: Wij zijn een softwarebedrijf voor Autodealers. Ben jij een Medior of Senior Software Developer? Heb je ervaring met PHP, JavaScript of Python? Vaste baan: Java.Developer Software HBO €3.000 - €5.200 Bij ons op de werkvloer is er een positieve en informele sfeer. Naast een goede begeleiding en een enthousiaste klantenkring biedt deze werkgever een prettige omgeving met zeer afwisselende werkzaamheden. Houd jij van aanpakken en denk je dat je deze uitdaging aankunt? Dan zoeken wij jou! Zij werken voor grote klanten. Zij doen omvangrijke projecten die we bij deze werkgever op kantoor realiseren (geen detachering). Zij werken met state-of-the-art

Bekijk vacature »

Java developer - procesoptimalisatie (Inhouse)

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij als back end developer hebt al enige ervaring opgedaan in jouw vakgebied. Voornamelijk het werken met Java en Spring spreekt jou aan. Jij wordt samen met je collega developers in het team verantwoordelijk voor de gehele back end van de applicatie. Hierdoor heb jij veel zelfstandigheid in je rol en zul je ook zelf beslissingen samen met de PO maken. Er wordt gewerkt volgens de SCRUM methodiek, om zo structuur te creëren in de werkzaamheden. Binnen de 2-wekelijkse sprints pak jij je taken op die samen met de PO afgestemd zijn.

Bekijk vacature »

Back end developer Onderwijssoftware

Functie Als back end developer kom jij terecht in een klein, maar hecht team bestaande uit 5 andere developers (waarvan 2 senioren, 2 medior en 1 junior). Met de gezamenlijke missie om “ieder kind te helpen met onze software” wordt er dagelijks gepassioneerd en hard gewerkt aan ons in-house ontwikkeld platform. Deze software is gebaseerd is op AI, machine Learning en wetenschappelijke inzichten. Dagelijks zul jij werken met onze high traffic webapplicatie. We hebben ruim 300.00 gebruikers en meer dan 2 miljard records waar je te maken mee krijgt! Verder zul jij je bezighouden met: – Het ontwikkelen van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end Developer vue.js node.js SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Frontend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf de regio Nieuw Vennep zijn wij opzoek naar een ervaren Front-end Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een SaaS-platform.

Bekijk vacature »

Junior .NET Software Developer

Dit ga je doen Software development met behulp van C# .NET en / of PHP, je mag zelf kiezen waar jij je in wil specialiseren Meedenken over het nieuwe pakket, waar moet het aan voldoen? Unit-, integratie- en diverse andere tests schrijven en uitvoeren Nauw samenwerken met je IT collega's zoals Testers, Developers, DevOps Specialisten en Architecten Jezelf ontwikkelen met behulp van trainingen en cursussen Hier ga je werken Onze klant, een grote speler in de medische sector, is op zoek naar een enthousiaste junior (of meer ervaren) Software Developer die klaar is voor een nieuwe stap in zijn of

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe stap? Voor een softwarebedrijf in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer met kennis of ervaring met C# en SQL. Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om ze vervolgens te analyseren en daarna te concluderen of de aanpassing een verbetering is; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

SQL Database Ontwikkelaar

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je houdt je bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. De begeleiding van projecten van A tot Z, je zult aansluiten bij meetings met

Bekijk vacature »

Software Developer C++ en Perl

Ben je een slimme en enthousiaste universitair opgeleide bèta die graag bij een relatief klein softwarebedrijf wil werken waar de sfeer goed is en eigen inbreng gewaardeerd wordt? Wij, IntelliMagic in Leiden, ontwikkelen technisch hoogwaardige software op het gebied van IT infrastructuur performance analytics. Het type software zorgt voor intellectueel interessante uitdagingen. We ontwerpen de producten zelf en verkopen deze als off-the-shelf software aan grote bedrijven in Europa en de VS. Wij zoeken een ervaren C++ software engineer met kennis van Perl voor een van onze ontwikkelteams. Werkzaamheden Samen met de andere ontwikkelaars specificeren, ontwerpen en implementeren van nieuwe functionaliteit

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Milo

Milo

07/12/2009 17:20:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig met mijn forum en daarbij moet het volgende gedaan worden op de pagina Topiclist.php

Alle topics moet uit de database gehaald worden bij desbetreffende sub_id, dit is niet zo moeilijk en lukt ook gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic
                    WHERE
                        sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                   "
);
?>


Alleen nu het probleem:
Hij moet gaan ordenen op de last post...
hoe de h*ll krijg ik het voor elkaar om eerst alle post nog even op te halen en dan daarmee te ordenen?

En dan probleem 2:
Hij moet dan ook nog eens kijken naar de status van het topic, alleen als de status nr 2 heeft moet dat topic bovenin blijven deze is namelijk een sticky.

Iemand een idee of een duwtje in de goede richting?

Gr,
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 18:09:09
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 17:26:00
Quote Anchor link
ORDER BY
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 17:28:00
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?PHP

# Query
$Query =
"
    SELECT
        veld1,
        veld2,
        veld3
    FROM
        topic
    WHERE
        sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
    ORDER BY
        datum
    DESC
"
;

# Result of query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result)
{

    # Foutje in query
    echo 'An error occured, error: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel resultaten zijn
    if(mysql_num_rows($Result) == 0)
    {

        # Geen resultaten
        echo 'No results found in database.';
    }

    else
    {
        # Loop uitvoeren
        while($Row = mysql_fetch_assoc($Result))
        {

            # Kijken naar de status
            if($Row['status'] == 2)
            {

                # Laat hier je stickies zien
            }
            
            # Laat hier de rest van de topics zien
        }
    }
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 17:32:00
Quote Anchor link
ik begrijp dat order by nodig is, sorry vergeten te melden
maar die posts staan in een andere tabel hoe kan ik ordenen op iets dat in een andere tabel staat

ik dacht aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$sql
= mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic
                    WHERE
                        sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDEN BY
                        (
                        SELECT
                            datum
                        FROM
                            posts
                        WHERE
                            sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                        AND
                            topic_id = topic.id
                        ORDER BY
                            datum
                        DESC
                        )
                   "
);
?>


of toch niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 17:41:00
Quote Anchor link
Ik ben niet echt een kei in mysql query's maar ik ga toch een poging wagen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    a.veld1,
    a.veld2,
    b.veld1,
    b.veld2
FROM
    tabel1 AS a
INNER JOIN
    tabel2 AS b
ON
    b.ID = a.ID
WHERE
    a.sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
ORDER BY
    b.datum
DESC
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Helaas, hij werkt niet...
Maar misschien licht het aan mijn invulling:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$sql = mysql_query("
                    SELECT
                        a.*,
                        b.*,
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        b.topic_id = a.id
                    WHERE
                        a.sub_id = '".mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   ");
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:02:00
Quote Anchor link
Quote:
Helaas, hij werkt niet...


Welke fout geeft ie aan? (foutenafhandeling)
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:13:00
Quote Anchor link
Geen fout,
hij gaat gewoon door maar hij geeft alle velden dubbel...

Als je naar:
http://after-party.nl/Forum/
gaat en inlogt met:
phphulp
123poep

en dan gaat naar de topic pagina kun je het zien...

Ah nu krijg ik wel fouten XD zal eff mysql_error doen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:17:00
Quote Anchor link
Ik zie nog een typo, om ON moeten nog haakjes ( ), dus ON ( b.topic_id = a.id )
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:53:00
Quote Anchor link
Gedaan en nog steeds hetzelfde:
Die:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /customers/after-party.nl/after-party.nl/httpd.www/Forum/Topiclist.php on line 35

En

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /customers/after-party.nl/after-party.nl/httpd.www/Forum/Topiclist.php on line 115
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:55:00
Quote Anchor link
En als je nou veld1, veld2 (wel jouw velden van jouw tables) gebruikt?, dus niet met de a en b ervoor.
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:57:00
Quote Anchor link
dus overal de a. en b. weg? en dit: ON (b.topic_id = a.id) ook weg?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Quote:
dus overal de a. en b. weg?


Ja in je SELECT

Quote:
En dit: ON (b.topic_id = a.id) ook weg?


Nee, die horen daar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
dit dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$sql1 = mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '".mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   ");
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    ietsvantabel1,
    ietsvantabell1,
    ietsvantabel2,
    ietsvantabell2
FROM
    tabel1 AS a
INNER JOIN
    tabel2 AS b
ON
    b.ID = a.ID
WHERE
    a.sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
ORDER BY
    b.datum
DESC


Edit:


Een id is altijd een cijfer, gebruik daarvoor (int) of intval()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:03:00
Quote Anchor link
Foutafhandeling inbouwen en de error in een echo doet wonderen. De error van de query geeft namelijk precies aan waar het fout gaat.
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:15:00
Quote Anchor link
NA dit is me script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
<?php
session_start();

// Database connectie maken
include('config.php');

// Sessie aanmaken herhalen
$_SESSION['login'] = $_SESSION['login'];

// Functies includen
include('Functies.php');

// Stylesheet koppelen
echo '<link href="CSS/Forum.css" rel="stylesheet" type="text/css">';

// Alles uit database halen
$sql1 = mysql_query("
                    SELECT
                        *,
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   "
);
// Aantal per pagina en aangeven hoeveel paginas er zijn
$per_pag = 15;
$aant_pag =  ceil(mysql_num_rows($sql1) / $per_pag);

// Huidige pagina een waarde geven
if(isset($_GET['nr']))
{

    $pagina = $_GET['nr'];
}

else
{
    $pagina = 0;
}


// Bepalen vanaf welk rec we uit de db meoten halen
$van = $pagina * $per_pag;
    
// Gegevens van de huidige pagina uit de database halen
$sql2 = mysql_query("
                    SELECT
                        *,
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                    LIMIT
                        $van, $per_pag
                   "
);
echo '<div class="Forum">';

    // Alle pagina nummers echoën
    if($aant_pag > 1)
    {

        echo '<div class="navigatie">';
            if($pagina > 0)
            {

                echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina - 1).'">Prev</a> ';
            }

            for($nmr = 0; $nmr < $aant_pag; $nmr++)
            {

                if($_GET['nr'] == $nmr)
                {

                    echo '<b>'.($nmr + 1).'</b>';
                }

                else
                {
                    echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.$nmr.'">'.($nmr + 1).'</a>';
                }

                if($nmr < $aant_pag - 1) {
                    echo ", ";
                }
            }

            if($aant_pag > $pagina + 1)
            {

                echo ' <a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina + 1).'">Next</a>';
            }

        echo '</div>';
    }

    
    // Hoofdcategorie titel echoën
    echo '<p class="titel-balk">Huiswerk</p>';
    
    // Hoe wie wat waar balk.
    echo '<div class="top-info-balk">';
        echo '<p class="top-info-klein"></p>';
        echo '<p class="top-info-groot">Topic</p>';
        echo '<p class="top-info-klein">Replies</p>';
        echo '<p class="top-info-middel1">Author</p>';
        echo '<p class="top-info-klein">Views</p>';
        echo '<p class="top-info-middel2">Last post</p>';
    echo '</div>';
    
    if(!mysql_query($sql1) OR !mysql_query($sql2))
    {

        if(mysql_num_rows($sql1) > 0)
        {

            // De gegevens echoën
            while($rec2 = mysql_fetch_array($sql2))
            {

                // Aantal posts ophalen
                $cnt = mysql_query("SELECT * FROM posts WHERE topic_id = '".$rec2['id']."'");
                // Last post ophalen
                $sql3 = mysql_query("SELECT * FROM posts WHERE topic_id = '".$rec2['id']."' ORDER BY id DESC LIMIT 1");
                $rec3 = mysql_fetch_array($sql3);
            
                    // Alles weergeven
                echo '<div class="top-frm-balk">';
                    /*
                    TopStatus
                        [ 0 ] => Gewoon
                        [ 1 ] => Op slot
                        [ 2 ] => Sticky (Toekomstig)
                        [ 3 ] => Verhuisd
                    */

                
                    echo '<p class="top-frm-klein">';
                            if($_SESSION['login'] == $rec3['poster_id'])
                            {

                                if($rec2['status'] == '2')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus4.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '1')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus3.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '3')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus5.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '0')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus2.gif">';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                if($rec2['status'] == '2')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus4.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '1')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus3.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '3')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus5.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '0')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus1.gif">';
                                }
                            }

                    echo '</p>';
                    
                    echo '<p class="top-frm-groot">';
                    echo '<a class="toptitel" href="Showtopic.php?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&topic_id='.$rec2['id'].'">'.$rec2['titel'].'</a><br>';
                    echo '</p>';
                
                    echo '<p class="top-frm-klein">'.mysql_num_rows($cnt).'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-middel1">'.gebruikersnaam($rec2['poster_id']).'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-klein">'.$rec2['views'].'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-middel2">'.gebruikersnaam($rec3['poster_id']).'<br>'.$rec3['datum'].'</p>';
                echo '</div>';
            }
        }

        else
        {
            echo '<p class="error">Helaas, er zijn nog geen topics in deze categorie</p>';
        }
    }

    else
    {
        echo '<p class="error">Helaas, er is een fout opgetreden bij een van de query´s</p>';
        echo '<br>Query 1:<br>';
        echo mysql_error($sql1);
        echo '<br>Query 2:<br>';
        echo mysql_error($sql2);
    }

    
    // Alle pagina nummers echoën
    if($aant_pag > 1)
    {

        echo '<div class="navigatie">';
            if($pagina > 0)
            {

                echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina - 1).'">Prev</a> ';
            }

            for($nmr = 0; $nmr < $aant_pag; $nmr++)
            {

                if($_GET['nr'] == $nmr)
                {

                    echo '<b>'.($nmr + 1).'</b>';
                }

                else
                {
                    echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.$nmr.'">'.($nmr + 1).'</a>';
                }

                if($nmr < $aant_pag - 1) {
                    echo ", ";
                }
            }

            if($aant_pag > $pagina + 1)
            {

                echo ' <a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina + 1).'">Next</a>';
            }

        echo '</div>';
    }

    
if(isset($_SESSION['login']))
{

    echo '</div><br>';
    echo '<a href="Addtopic.php?sub_id='.$_GET['sub_id'].'"><img src="CSS/IMAGES/Addtopic.png" border="0"></a>';
}

else
{
    echo '<p class="error">Uw moet inloggen voor u een topic kunt aanmaken.</p>';
    echo '</div>';
}

?>


dus zoals je ziet zit er wel degelijk foutafhandeling in...
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:25:00
Quote Anchor link
Regel 17 geen foutafhandeling
Regel 51 geen foutafhandeling
Regel 113 onmogelijk
Regel 121 geen foutafhandeling
Regel 123 geen foutafhandeling
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:27:00
Quote Anchor link
R 17, en 51 worden gecheckt bij de onmogelijke regel XD

en 121 en 123 hebben indd geen foutafhandeling maar het gaat momenteel nu over de andere query's...

Wat is er onmogelijk aan als ik vragen mag?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:34:00
Quote Anchor link
Hier voer je 2 query's uit.
$sql1 = mysql_query(...);
$sql2 = mysql_query(...);

Dus daar zit nu een resultset in en dan voer je daar weer een query op uit.
if(!mysql_query($sql1) OR !mysql_query($sql2))

Dat gaat niet lukken.
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Aaah

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
$Query =
"
    SELECT
        veld1,
        veld2,
        veld3
    FROM
        topic
    WHERE
        sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
    ORDER BY
        datum
    DESC
";

# Result of query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result) {......


Maar dit heeft toch hetzelfde effect?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.