MySql query probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Klein team zoekt grote fullstack .NET developer to

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever is marktleider in de Benelux en is Europees ook al aardig aan de weg aan het timmeren. Ze voorzien technische winkels van apparatuur om producten een langer leven te geven. Hiermee reduceren ze flink wat CO2 uitstoot en dat is natuurlijk goed voor iedereen! IT speelt een belangrijke rol in de bedrijfsvoering en de applicaties zijn van goed niveau. Als fullstack .NET developer ga jij je bijdrage leveren aan het verder verbeteren van de applicaties en de interne processen. Ze zijn nu met ruim 50 medewerkers in totaal en de afdeling development bestaat uit een 5tal developers.

Bekijk vacature »

Fullstack developer (NodeJS, React, AWS)

Functie Als Fullstack developer kom je te werken in het ontwikkelteam, maar zoals gezegd komt er veel meer bij kijken dan alleen maar ontwikkelen. Je bent samen met je collega’s continu bezig om de software uit te breiden maar hiernaast doe je doorlopend onderzoek naar de inzet van bijvoorbeeld Machine Learning. Ze willen met hun software echt voorlopen op andere en toegevoegde waarde leveren voor de eindgebruiker. Mede hierom zijn ze erg benieuwd naar iemand zijn persoonlijkheid, of hij graag nieuwe dingen uitzoekt (Google!), en initiatief neemt. Maar waar staan ze nu? Na een onderzoeksfase van ruim een jaar zijn

Bekijk vacature »

Medior PHP Developer

Bij Getnoticed doen wij wat we leuk vinden, websites bouwen en online marketing. Voor veel van onze klanten doen we dan ook allebei. Wel zo fijn om campagnes te draaien voor conversiegerichte website die in eigen beheer zijn. In onze vestiging in Nederweert zitten onze development afdelingen en worden de websites gebouwd. Op dit moment zijn we op zoek naar jou: dé PHP/Back-end developer die net als wij, het hoofd boven het maaiveld durft uit te steken! In het kort Even een paar punten die omschrijven wat deze toffe baan inhoudt: Het bedenken van nieuwe functionaliteiten Het verbeteren van het

Bekijk vacature »

Medior/senior PHP ontwikkelaar E-commerce

Functie Het software development team bestaat momenteel 5 scrum teams . Ieder team heeft een eigen SCRUM Master en eigen tester. Zij werken voornamelijk in PHP en met hun eigen geschreven framework wat Symfony based is . Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het interne softwaresysteem en alle projecten die daar omheen lopen. Alles wat jij ontwikkelt, wordt direct toegepast en uitgerold (wereldwijd). Dit maakt jouw werk tastbaar en uitdagend! Een greep uit jouw werkzaamheden: Toevoegen en ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten Logistieke software ontwikkelen voor intern gebruik Tientallen gigabytes aan data inzichtelijk maken Altijd op zoek gaan naar

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

Back end developer Digital agency

Functie Heb jij altijd al eens bij een bedrijf willen werken waar jij géén nummertje bent, die alleen maar uitvoerend werk doet? Dan zou je hier perfect passen! Tuurlijk, je werkt aan projecten voor grote of kleine bedrijven… Het enige verschil hier is, jouw mening telt hier écht. Jouw inbreng wordt gewaardeerd, serieus genomen en gebruikt. En vergeet niet, je werkt niet alleen aan deze projecten. Er werken in totaal ruim 20 developers en designers, onderverdeeld over 3 development teams. Voornamelijk bestaande uit Medior en Senior developers, die samen voor een inspirerende en ambitieuze omgeving zorgen. Hun visie is namelijk

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Traineeship Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij start via ons bij deze opdrachtgever als Trainee Java ontwikkelaar, tijdens het traineeship ga je in 1 jaar van de basis naar professioneel Java ontwikkelaar. Je start samen met een groep trainees, volgt de aangeboden cursussen en gaat aan de slag bij één van onze opdrachtgevers. Na een aantal maanden volgt de volgende opdracht. Door de groei in jouw rol kom je op steeds complexere opdrachten terecht. Veel afwisseling dus. Collega’s met ervaring helpen je bij deze groei en samen met jouw coach ga je een persoonlijke leerplan opzetten om jou

Bekijk vacature »

SQL ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gave werkgever in regio Breda zijn wij per direct op zoek naar een SQL ontwikkelaar/ functioneel consultant. Hier wordt jij mede verantwoordelijk voor zowel de design en implementatie van SQL-databases als voor het verstaan van de processen van klanten naar het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Je test de ontwikkelde oplossingen om er zeker van te zijn dat deze voldoen aan de functionele specificaties en de behoeften van de organisatie; Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Je stelt op

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Milo

Milo

07/12/2009 17:20:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig met mijn forum en daarbij moet het volgende gedaan worden op de pagina Topiclist.php

Alle topics moet uit de database gehaald worden bij desbetreffende sub_id, dit is niet zo moeilijk en lukt ook gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic
                    WHERE
                        sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                   "
);
?>


Alleen nu het probleem:
Hij moet gaan ordenen op de last post...
hoe de h*ll krijg ik het voor elkaar om eerst alle post nog even op te halen en dan daarmee te ordenen?

En dan probleem 2:
Hij moet dan ook nog eens kijken naar de status van het topic, alleen als de status nr 2 heeft moet dat topic bovenin blijven deze is namelijk een sticky.

Iemand een idee of een duwtje in de goede richting?

Gr,
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:19:23
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 17:26:00
Quote Anchor link
ORDER BY
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 17:28:00
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?PHP

# Query
$Query =
"
    SELECT
        veld1,
        veld2,
        veld3
    FROM
        topic
    WHERE
        sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
    ORDER BY
        datum
    DESC
"
;

# Result of query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result)
{

    # Foutje in query
    echo 'An error occured, error: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel resultaten zijn
    if(mysql_num_rows($Result) == 0)
    {

        # Geen resultaten
        echo 'No results found in database.';
    }

    else
    {
        # Loop uitvoeren
        while($Row = mysql_fetch_assoc($Result))
        {

            # Kijken naar de status
            if($Row['status'] == 2)
            {

                # Laat hier je stickies zien
            }
            
            # Laat hier de rest van de topics zien
        }
    }
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 17:32:00
Quote Anchor link
ik begrijp dat order by nodig is, sorry vergeten te melden
maar die posts staan in een andere tabel hoe kan ik ordenen op iets dat in een andere tabel staat

ik dacht aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$sql
= mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic
                    WHERE
                        sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDEN BY
                        (
                        SELECT
                            datum
                        FROM
                            posts
                        WHERE
                            sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                        AND
                            topic_id = topic.id
                        ORDER BY
                            datum
                        DESC
                        )
                   "
);
?>


of toch niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 17:41:00
Quote Anchor link
Ik ben niet echt een kei in mysql query's maar ik ga toch een poging wagen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    a.veld1,
    a.veld2,
    b.veld1,
    b.veld2
FROM
    tabel1 AS a
INNER JOIN
    tabel2 AS b
ON
    b.ID = a.ID
WHERE
    a.sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
ORDER BY
    b.datum
DESC
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Helaas, hij werkt niet...
Maar misschien licht het aan mijn invulling:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$sql = mysql_query("
                    SELECT
                        a.*,
                        b.*,
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        b.topic_id = a.id
                    WHERE
                        a.sub_id = '".mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   ");
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:02:00
Quote Anchor link
Quote:
Helaas, hij werkt niet...


Welke fout geeft ie aan? (foutenafhandeling)
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:13:00
Quote Anchor link
Geen fout,
hij gaat gewoon door maar hij geeft alle velden dubbel...

Als je naar:
http://after-party.nl/Forum/
gaat en inlogt met:
phphulp
123poep

en dan gaat naar de topic pagina kun je het zien...

Ah nu krijg ik wel fouten XD zal eff mysql_error doen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:17:00
Quote Anchor link
Ik zie nog een typo, om ON moeten nog haakjes ( ), dus ON ( b.topic_id = a.id )
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:53:00
Quote Anchor link
Gedaan en nog steeds hetzelfde:
Die:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /customers/after-party.nl/after-party.nl/httpd.www/Forum/Topiclist.php on line 35

En

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /customers/after-party.nl/after-party.nl/httpd.www/Forum/Topiclist.php on line 115
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:55:00
Quote Anchor link
En als je nou veld1, veld2 (wel jouw velden van jouw tables) gebruikt?, dus niet met de a en b ervoor.
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:57:00
Quote Anchor link
dus overal de a. en b. weg? en dit: ON (b.topic_id = a.id) ook weg?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Quote:
dus overal de a. en b. weg?


Ja in je SELECT

Quote:
En dit: ON (b.topic_id = a.id) ook weg?


Nee, die horen daar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
dit dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$sql1 = mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '".mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   ");
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    ietsvantabel1,
    ietsvantabell1,
    ietsvantabel2,
    ietsvantabell2
FROM
    tabel1 AS a
INNER JOIN
    tabel2 AS b
ON
    b.ID = a.ID
WHERE
    a.sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
ORDER BY
    b.datum
DESC


Edit:


Een id is altijd een cijfer, gebruik daarvoor (int) of intval()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:03:00
Quote Anchor link
Foutafhandeling inbouwen en de error in een echo doet wonderen. De error van de query geeft namelijk precies aan waar het fout gaat.
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:15:00
Quote Anchor link
NA dit is me script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
<?php
session_start();

// Database connectie maken
include('config.php');

// Sessie aanmaken herhalen
$_SESSION['login'] = $_SESSION['login'];

// Functies includen
include('Functies.php');

// Stylesheet koppelen
echo '<link href="CSS/Forum.css" rel="stylesheet" type="text/css">';

// Alles uit database halen
$sql1 = mysql_query("
                    SELECT
                        *,
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   "
);
// Aantal per pagina en aangeven hoeveel paginas er zijn
$per_pag = 15;
$aant_pag =  ceil(mysql_num_rows($sql1) / $per_pag);

// Huidige pagina een waarde geven
if(isset($_GET['nr']))
{

    $pagina = $_GET['nr'];
}

else
{
    $pagina = 0;
}


// Bepalen vanaf welk rec we uit de db meoten halen
$van = $pagina * $per_pag;
    
// Gegevens van de huidige pagina uit de database halen
$sql2 = mysql_query("
                    SELECT
                        *,
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                    LIMIT
                        $van, $per_pag
                   "
);
echo '<div class="Forum">';

    // Alle pagina nummers echoën
    if($aant_pag > 1)
    {

        echo '<div class="navigatie">';
            if($pagina > 0)
            {

                echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina - 1).'">Prev</a> ';
            }

            for($nmr = 0; $nmr < $aant_pag; $nmr++)
            {

                if($_GET['nr'] == $nmr)
                {

                    echo '<b>'.($nmr + 1).'</b>';
                }

                else
                {
                    echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.$nmr.'">'.($nmr + 1).'</a>';
                }

                if($nmr < $aant_pag - 1) {
                    echo ", ";
                }
            }

            if($aant_pag > $pagina + 1)
            {

                echo ' <a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina + 1).'">Next</a>';
            }

        echo '</div>';
    }

    
    // Hoofdcategorie titel echoën
    echo '<p class="titel-balk">Huiswerk</p>';
    
    // Hoe wie wat waar balk.
    echo '<div class="top-info-balk">';
        echo '<p class="top-info-klein"></p>';
        echo '<p class="top-info-groot">Topic</p>';
        echo '<p class="top-info-klein">Replies</p>';
        echo '<p class="top-info-middel1">Author</p>';
        echo '<p class="top-info-klein">Views</p>';
        echo '<p class="top-info-middel2">Last post</p>';
    echo '</div>';
    
    if(!mysql_query($sql1) OR !mysql_query($sql2))
    {

        if(mysql_num_rows($sql1) > 0)
        {

            // De gegevens echoën
            while($rec2 = mysql_fetch_array($sql2))
            {

                // Aantal posts ophalen
                $cnt = mysql_query("SELECT * FROM posts WHERE topic_id = '".$rec2['id']."'");
                // Last post ophalen
                $sql3 = mysql_query("SELECT * FROM posts WHERE topic_id = '".$rec2['id']."' ORDER BY id DESC LIMIT 1");
                $rec3 = mysql_fetch_array($sql3);
            
                    // Alles weergeven
                echo '<div class="top-frm-balk">';
                    /*
                    TopStatus
                        [ 0 ] => Gewoon
                        [ 1 ] => Op slot
                        [ 2 ] => Sticky (Toekomstig)
                        [ 3 ] => Verhuisd
                    */

                
                    echo '<p class="top-frm-klein">';
                            if($_SESSION['login'] == $rec3['poster_id'])
                            {

                                if($rec2['status'] == '2')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus4.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '1')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus3.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '3')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus5.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '0')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus2.gif">';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                if($rec2['status'] == '2')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus4.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '1')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus3.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '3')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus5.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '0')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus1.gif">';
                                }
                            }

                    echo '</p>';
                    
                    echo '<p class="top-frm-groot">';
                    echo '<a class="toptitel" href="Showtopic.php?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&topic_id='.$rec2['id'].'">'.$rec2['titel'].'</a><br>';
                    echo '</p>';
                
                    echo '<p class="top-frm-klein">'.mysql_num_rows($cnt).'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-middel1">'.gebruikersnaam($rec2['poster_id']).'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-klein">'.$rec2['views'].'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-middel2">'.gebruikersnaam($rec3['poster_id']).'<br>'.$rec3['datum'].'</p>';
                echo '</div>';
            }
        }

        else
        {
            echo '<p class="error">Helaas, er zijn nog geen topics in deze categorie</p>';
        }
    }

    else
    {
        echo '<p class="error">Helaas, er is een fout opgetreden bij een van de query´s</p>';
        echo '<br>Query 1:<br>';
        echo mysql_error($sql1);
        echo '<br>Query 2:<br>';
        echo mysql_error($sql2);
    }

    
    // Alle pagina nummers echoën
    if($aant_pag > 1)
    {

        echo '<div class="navigatie">';
            if($pagina > 0)
            {

                echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina - 1).'">Prev</a> ';
            }

            for($nmr = 0; $nmr < $aant_pag; $nmr++)
            {

                if($_GET['nr'] == $nmr)
                {

                    echo '<b>'.($nmr + 1).'</b>';
                }

                else
                {
                    echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.$nmr.'">'.($nmr + 1).'</a>';
                }

                if($nmr < $aant_pag - 1) {
                    echo ", ";
                }
            }

            if($aant_pag > $pagina + 1)
            {

                echo ' <a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina + 1).'">Next</a>';
            }

        echo '</div>';
    }

    
if(isset($_SESSION['login']))
{

    echo '</div><br>';
    echo '<a href="Addtopic.php?sub_id='.$_GET['sub_id'].'"><img src="CSS/IMAGES/Addtopic.png" border="0"></a>';
}

else
{
    echo '<p class="error">Uw moet inloggen voor u een topic kunt aanmaken.</p>';
    echo '</div>';
}

?>


dus zoals je ziet zit er wel degelijk foutafhandeling in...
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:25:00
Quote Anchor link
Regel 17 geen foutafhandeling
Regel 51 geen foutafhandeling
Regel 113 onmogelijk
Regel 121 geen foutafhandeling
Regel 123 geen foutafhandeling
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:27:00
Quote Anchor link
R 17, en 51 worden gecheckt bij de onmogelijke regel XD

en 121 en 123 hebben indd geen foutafhandeling maar het gaat momenteel nu over de andere query's...

Wat is er onmogelijk aan als ik vragen mag?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:34:00
Quote Anchor link
Hier voer je 2 query's uit.
$sql1 = mysql_query(...);
$sql2 = mysql_query(...);

Dus daar zit nu een resultset in en dan voer je daar weer een query op uit.
if(!mysql_query($sql1) OR !mysql_query($sql2))

Dat gaat niet lukken.
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Aaah

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
$Query =
"
    SELECT
        veld1,
        veld2,
        veld3
    FROM
        topic
    WHERE
        sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
    ORDER BY
        datum
    DESC
";

# Result of query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result) {......


Maar dit heeft toch hetzelfde effect?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.