MySql query probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer

Functie As a .NET developer you work together in a multidisciplinary development team with 1-2 Senior .NET developers, two front-end developers, Data Scientists and one UX designer. As a team you work on developing a Cloud based application and making this application more stable. Unit testing will also become very important in your new position. Together with the Senior .NET developer you will be responsible for developing the API. You work with a lot of data and occasionally there will also be data issues and some queries will have to be run. This means that you will work a lot

Bekijk vacature »

.NET Developer Microservices

Dit ga je doen Je taken zullen voornamelijk bestaan uit: Het ontwikkelen van software, inclusief vormgeving, implementaties, integraties en (automatisch) testen (.NET, C#, Azure, Docker, Microservices, Angular); Het in kaart brengen van software requirements; Zorgen dat jouw code kwalitatief hoogstaand is; Het uitvoeren van risico analyses; Een bijdrage leveren aan het continuous quality improvement process. Hier ga je werken Dat kanker een verschrikkelijke ziekte is die de wereld uit geholpen moet worden, is duidelijk. Binnen deze Gelderse organisatie die duizenden ziekenhuizen van producten voorziet, proberen ze daar via technische innovaties aan bij te dragen. Samen met 10 collega .NET developers

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET developer start jij in een ontwikkelteam met 15 developers en twee testers. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor financiële applicaties met meer dan 50.000 gebruikers. Een deel van het team is verantwoordelijk voor de webapplicaties van deze organisatie. Ook zijn er twee app ontwikkelaars werkzaam in het team die zich focussen op de mobiele applicatie. Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag met de webapplicaties van deze organisatie. Hierbij maak jij o.a. gebruik van C# .NET, ASP.NET, T-SQL, Angular en TypeScript. De nadruk van jouw functie ligt wel op de backend van de applicatie. Wat jouw functie

Bekijk vacature »

.NET Developer C# VB

Samengevat: Deze werkgever is actief in software voor het matchen van vraag en aanbod van gebruikte auto-onderdelen. Ben jij een .NET Developer? Heb je ervaring met het ontwikkelen (REST) en integreren van webservices? Vaste baan: C# .NET Developer C# VB HBO €2.600 - €6.200 Wij ontwikkelen software om vraag en aanbod van onderdelen van personenauto's bij elkaar te brengen. Deze werkgever is een veelzijdige organisatie. Je werkt voor de eigen IT organisatie. Zij werken met moderne technologie en staan open voor innovatie. De branche van dit bedrijf is Automotive. Functie: Voor de vacature als .NET Developer Dordrecht HBO ga je

Bekijk vacature »

Java Developer

Functie Wat ga je doen als Java developer? Jij komt terecht binnen een informeel team waarin je verantwoordelijk bent voor de backend systemen voor grote klanten als Ziggo en KPN. Als Medior Java developer werk je in teamverband en soms individueel. Gedurende de werkweek zal je veelvuldig sparren met je collega’s voor een goede implementatie van de software. Ben jij een echte Java developer? Ben je geïnteresseerd in de nieuwste technieken en de laatste ontwikkelingen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Eisen Wat wordt er van jou verwacht? • Minimaal HBO/WO denk- en werkniveau; • Analytisch sterk, open

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Android developer

De functie Schiphol is een plek om te reizen, te verblijven en te werken. Door middel van data en technologie richten we op al deze gebieden het leef- en werkklimaat optimaal in en zorgen we voor een slimmere en efficiëntere operatie. Wij ontwikkelen nieuwe producten en diensten vanuit de wensen en behoeften van onze klanten, voorspellen passagier flows en testen digitale oplossingen om rijen en andere pijnpunten in het proces te verminderen. Met slimme feedback van sensortechnologie maken we zelfs data van toiletten en stoelen inzichtelijk en bruikbaar. Het Commercial Platform bestaat uit multidisciplinaire teams met een end-2-end verantwoordelijkheid voor

Bekijk vacature »

Ervaren C#.NET programmeur

Functieomschrijving Voor een moderne werkgever in regio Prinsenbeek zijn wij op zoek naar een ervaren C#.NET programmeur die graag de uitdaging aangaat. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties voor diverse klanten, waarbij complexe processen optimaal worden ondersteund. Verder ziet jouw takenpakket er als volgt uit: Ontwikkelen en onderhouden van C#.NET-applicaties; Schrijven van hoogwaardige, herbruikbare codes; Schrijven van technische documentatie en gebruikershandleidingen; Bijdragen aan het ontwerp en de architectuur van softwaretoepassingen; Troubleshooten en oplossen van bugs in softwaretoepassingen; Werken met databases en dataopslagoplossingen; Implementeren van beveiligingsoplossingen en het waarborgen van de beveiliging van applicaties en gegevens. Bedrijfsprofiel

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Als Front-end developer bijdragen aan het onderwij

Functie Als front-end developer om je terecht in een team van goede en ervaren developers, en ga je werken aan de software die door miljoenen mensen gebruikt wordt. Je bent in staat om designs effectief te vertalen naar werkende feautures en hebt oog voor een goede UX van het product. Je staat voor clean code en goede documentatie. Je ziet toegevoegde waarde in het beoordelen van het werk van collega’s om zo samen te streven naar hoge kwaliteit software en code. Je dagelijkse werk bestaat uit het werken aan componenten in de Storybook. Het verbeteren en refactoren van de huidige

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Milo

Milo

07/12/2009 17:20:00
Quote Anchor link
Hey,

Ik ben bezig met mijn forum en daarbij moet het volgende gedaan worden op de pagina Topiclist.php

Alle topics moet uit de database gehaald worden bij desbetreffende sub_id, dit is niet zo moeilijk en lukt ook gewoon:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$sql
= mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic
                    WHERE
                        sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                   "
);
?>


Alleen nu het probleem:
Hij moet gaan ordenen op de last post...
hoe de h*ll krijg ik het voor elkaar om eerst alle post nog even op te halen en dan daarmee te ordenen?

En dan probleem 2:
Hij moet dan ook nog eens kijken naar de status van het topic, alleen als de status nr 2 heeft moet dat topic bovenin blijven deze is namelijk een sticky.

Iemand een idee of een duwtje in de goede richting?

Gr,
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 20:32:53
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 17:26:00
Quote Anchor link
ORDER BY
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 17:28:00
Quote Anchor link
Zoiets?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
<?PHP

# Query
$Query =
"
    SELECT
        veld1,
        veld2,
        veld3
    FROM
        topic
    WHERE
        sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
    ORDER BY
        datum
    DESC
"
;

# Result of query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result)
{

    # Foutje in query
    echo 'An error occured, error: '.mysql_error();
}

else
{
    # Kijken of er wel resultaten zijn
    if(mysql_num_rows($Result) == 0)
    {

        # Geen resultaten
        echo 'No results found in database.';
    }

    else
    {
        # Loop uitvoeren
        while($Row = mysql_fetch_assoc($Result))
        {

            # Kijken naar de status
            if($Row['status'] == 2)
            {

                # Laat hier je stickies zien
            }
            
            # Laat hier de rest van de topics zien
        }
    }
}


?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 17:32:00
Quote Anchor link
ik begrijp dat order by nodig is, sorry vergeten te melden
maar die posts staan in een andere tabel hoe kan ik ordenen op iets dat in een andere tabel staat

ik dacht aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php

$sql
= mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic
                    WHERE
                        sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDEN BY
                        (
                        SELECT
                            datum
                        FROM
                            posts
                        WHERE
                            sub_id = '"
.mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                        AND
                            topic_id = topic.id
                        ORDER BY
                            datum
                        DESC
                        )
                   "
);
?>


of toch niet?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 17:41:00
Quote Anchor link
Ik ben niet echt een kei in mysql query's maar ik ga toch een poging wagen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    a.veld1,
    a.veld2,
    b.veld1,
    b.veld2
FROM
    tabel1 AS a
INNER JOIN
    tabel2 AS b
ON
    b.ID = a.ID
WHERE
    a.sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
ORDER BY
    b.datum
DESC
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 17:54:00
Quote Anchor link
Helaas, hij werkt niet...
Maar misschien licht het aan mijn invulling:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
$sql = mysql_query("
                    SELECT
                        a.*,
                        b.*,
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        b.topic_id = a.id
                    WHERE
                        a.sub_id = '".mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   ");
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:02:00
Quote Anchor link
Quote:
Helaas, hij werkt niet...


Welke fout geeft ie aan? (foutenafhandeling)
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:13:00
Quote Anchor link
Geen fout,
hij gaat gewoon door maar hij geeft alle velden dubbel...

Als je naar:
http://after-party.nl/Forum/
gaat en inlogt met:
phphulp
123poep

en dan gaat naar de topic pagina kun je het zien...

Ah nu krijg ik wel fouten XD zal eff mysql_error doen
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:17:00
Quote Anchor link
Ik zie nog een typo, om ON moeten nog haakjes ( ), dus ON ( b.topic_id = a.id )
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:53:00
Quote Anchor link
Gedaan en nog steeds hetzelfde:
Die:

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /customers/after-party.nl/after-party.nl/httpd.www/Forum/Topiclist.php on line 35

En

Warning: mysql_num_rows(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /customers/after-party.nl/after-party.nl/httpd.www/Forum/Topiclist.php on line 115
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 18:55:00
Quote Anchor link
En als je nou veld1, veld2 (wel jouw velden van jouw tables) gebruikt?, dus niet met de a en b ervoor.
 
Milo

Milo

07/12/2009 18:57:00
Quote Anchor link
dus overal de a. en b. weg? en dit: ON (b.topic_id = a.id) ook weg?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Quote:
dus overal de a. en b. weg?


Ja in je SELECT

Quote:
En dit: ON (b.topic_id = a.id) ook weg?


Nee, die horen daar
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:00:00
Quote Anchor link
dit dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
$sql1 = mysql_query("
                    SELECT
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '".mysql_real_escape_string($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   ");
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milo
 
Mr.Ark

Mr.Ark

07/12/2009 19:02:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
SELECT
    ietsvantabel1,
    ietsvantabell1,
    ietsvantabel2,
    ietsvantabell2
FROM
    tabel1 AS a
INNER JOIN
    tabel2 AS b
ON
    b.ID = a.ID
WHERE
    a.sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
ORDER BY
    b.datum
DESC


Edit:


Een id is altijd een cijfer, gebruik daarvoor (int) of intval()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:03:00
Quote Anchor link
Foutafhandeling inbouwen en de error in een echo doet wonderen. De error van de query geeft namelijk precies aan waar het fout gaat.
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:15:00
Quote Anchor link
NA dit is me script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
191
192
193
194
195
196
197
198
199
200
201
202
203
204
205
206
207
208
209
210
211
212
213
214
215
216
217
218
219
220
221
222
223
224
225
226
227
228
229
230
231
232
233
234
235
236
237
238
239
240
241
<?php
session_start();

// Database connectie maken
include('config.php');

// Sessie aanmaken herhalen
$_SESSION['login'] = $_SESSION['login'];

// Functies includen
include('Functies.php');

// Stylesheet koppelen
echo '<link href="CSS/Forum.css" rel="stylesheet" type="text/css">';

// Alles uit database halen
$sql1 = mysql_query("
                    SELECT
                        *,
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                   "
);
// Aantal per pagina en aangeven hoeveel paginas er zijn
$per_pag = 15;
$aant_pag =  ceil(mysql_num_rows($sql1) / $per_pag);

// Huidige pagina een waarde geven
if(isset($_GET['nr']))
{

    $pagina = $_GET['nr'];
}

else
{
    $pagina = 0;
}


// Bepalen vanaf welk rec we uit de db meoten halen
$van = $pagina * $per_pag;
    
// Gegevens van de huidige pagina uit de database halen
$sql2 = mysql_query("
                    SELECT
                        *,
                        *
                    FROM
                        topic AS a
                    INNER JOIN
                        posts AS b
                    ON
                        (b.topic_id = a.id)
                    WHERE
                        a.sub_id = '"
.intval($_GET['sub_id'])."'
                    ORDER BY
                        b.datum
                    DESC
                    LIMIT
                        $van, $per_pag
                   "
);
echo '<div class="Forum">';

    // Alle pagina nummers echoën
    if($aant_pag > 1)
    {

        echo '<div class="navigatie">';
            if($pagina > 0)
            {

                echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina - 1).'">Prev</a> ';
            }

            for($nmr = 0; $nmr < $aant_pag; $nmr++)
            {

                if($_GET['nr'] == $nmr)
                {

                    echo '<b>'.($nmr + 1).'</b>';
                }

                else
                {
                    echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.$nmr.'">'.($nmr + 1).'</a>';
                }

                if($nmr < $aant_pag - 1) {
                    echo ", ";
                }
            }

            if($aant_pag > $pagina + 1)
            {

                echo ' <a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina + 1).'">Next</a>';
            }

        echo '</div>';
    }

    
    // Hoofdcategorie titel echoën
    echo '<p class="titel-balk">Huiswerk</p>';
    
    // Hoe wie wat waar balk.
    echo '<div class="top-info-balk">';
        echo '<p class="top-info-klein"></p>';
        echo '<p class="top-info-groot">Topic</p>';
        echo '<p class="top-info-klein">Replies</p>';
        echo '<p class="top-info-middel1">Author</p>';
        echo '<p class="top-info-klein">Views</p>';
        echo '<p class="top-info-middel2">Last post</p>';
    echo '</div>';
    
    if(!mysql_query($sql1) OR !mysql_query($sql2))
    {

        if(mysql_num_rows($sql1) > 0)
        {

            // De gegevens echoën
            while($rec2 = mysql_fetch_array($sql2))
            {

                // Aantal posts ophalen
                $cnt = mysql_query("SELECT * FROM posts WHERE topic_id = '".$rec2['id']."'");
                // Last post ophalen
                $sql3 = mysql_query("SELECT * FROM posts WHERE topic_id = '".$rec2['id']."' ORDER BY id DESC LIMIT 1");
                $rec3 = mysql_fetch_array($sql3);
            
                    // Alles weergeven
                echo '<div class="top-frm-balk">';
                    /*
                    TopStatus
                        [ 0 ] => Gewoon
                        [ 1 ] => Op slot
                        [ 2 ] => Sticky (Toekomstig)
                        [ 3 ] => Verhuisd
                    */

                
                    echo '<p class="top-frm-klein">';
                            if($_SESSION['login'] == $rec3['poster_id'])
                            {

                                if($rec2['status'] == '2')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus4.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '1')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus3.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '3')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus5.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '0')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus2.gif">';
                                }
                            }

                            else
                            {
                                if($rec2['status'] == '2')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus4.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '1')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus3.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '3')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus5.gif">';
                                }

                                elseif($rec2['status'] == '0')
                                {

                                    echo '<img style="margin-top: 6.5px;" src="CSS/IMAGES/TopStatus1.gif">';
                                }
                            }

                    echo '</p>';
                    
                    echo '<p class="top-frm-groot">';
                    echo '<a class="toptitel" href="Showtopic.php?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&topic_id='.$rec2['id'].'">'.$rec2['titel'].'</a><br>';
                    echo '</p>';
                
                    echo '<p class="top-frm-klein">'.mysql_num_rows($cnt).'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-middel1">'.gebruikersnaam($rec2['poster_id']).'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-klein">'.$rec2['views'].'</p>';
                    echo '<p class="top-frm-middel2">'.gebruikersnaam($rec3['poster_id']).'<br>'.$rec3['datum'].'</p>';
                echo '</div>';
            }
        }

        else
        {
            echo '<p class="error">Helaas, er zijn nog geen topics in deze categorie</p>';
        }
    }

    else
    {
        echo '<p class="error">Helaas, er is een fout opgetreden bij een van de query´s</p>';
        echo '<br>Query 1:<br>';
        echo mysql_error($sql1);
        echo '<br>Query 2:<br>';
        echo mysql_error($sql2);
    }

    
    // Alle pagina nummers echoën
    if($aant_pag > 1)
    {

        echo '<div class="navigatie">';
            if($pagina > 0)
            {

                echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina - 1).'">Prev</a> ';
            }

            for($nmr = 0; $nmr < $aant_pag; $nmr++)
            {

                if($_GET['nr'] == $nmr)
                {

                    echo '<b>'.($nmr + 1).'</b>';
                }

                else
                {
                    echo '<a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.$nmr.'">'.($nmr + 1).'</a>';
                }

                if($nmr < $aant_pag - 1) {
                    echo ", ";
                }
            }

            if($aant_pag > $pagina + 1)
            {

                echo ' <a class="nav" href="?sub_id='.$_GET['sub_id'].'&nr='.($pagina + 1).'">Next</a>';
            }

        echo '</div>';
    }

    
if(isset($_SESSION['login']))
{

    echo '</div><br>';
    echo '<a href="Addtopic.php?sub_id='.$_GET['sub_id'].'"><img src="CSS/IMAGES/Addtopic.png" border="0"></a>';
}

else
{
    echo '<p class="error">Uw moet inloggen voor u een topic kunt aanmaken.</p>';
    echo '</div>';
}

?>


dus zoals je ziet zit er wel degelijk foutafhandeling in...
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:25:00
Quote Anchor link
Regel 17 geen foutafhandeling
Regel 51 geen foutafhandeling
Regel 113 onmogelijk
Regel 121 geen foutafhandeling
Regel 123 geen foutafhandeling
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:27:00
Quote Anchor link
R 17, en 51 worden gecheckt bij de onmogelijke regel XD

en 121 en 123 hebben indd geen foutafhandeling maar het gaat momenteel nu over de andere query's...

Wat is er onmogelijk aan als ik vragen mag?
 
- SanThe -

- SanThe -

07/12/2009 19:34:00
Quote Anchor link
Hier voer je 2 query's uit.
$sql1 = mysql_query(...);
$sql2 = mysql_query(...);

Dus daar zit nu een resultset in en dan voer je daar weer een query op uit.
if(!mysql_query($sql1) OR !mysql_query($sql2))

Dat gaat niet lukken.
 
Milo

Milo

07/12/2009 19:36:00
Quote Anchor link
Aaah

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
$Query =
"
    SELECT
        veld1,
        veld2,
        veld3
    FROM
        topic
    WHERE
        sub_id = '".intval($_GET['sub_id'])."'
    ORDER BY
        datum
    DESC
";

# Result of query
$Result = mysql_query($Query);

# Kijken of de query is gelukt
if(!$Result) {......


Maar dit heeft toch hetzelfde effect?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.